Food Friday | Kip Quesadilla’s met pico de gallo salsa

Onze voorraadlades raken steeds voller en voller en weet je hoe dat komt? Omdat ik geen idee heb wat we eigenlijk allemaal op voorraad hebben. En dus loop je in de supermarkt en koop je een pak spaghetti terwijl je thuis nog 2 aangebroken pakken hebt liggen. Of koop je 3 blikken knakworstjes (want ze waren in de aanbieding) om er vervolgens achter te komen dat je er eigenlijk nog 6 (!!) hebt liggen. Zo kon het niet langer, vond ik. En dus spitte ik de voorraadlade door, op zoek naar iets waarmee ik een fatsoenlijke maaltijd kon bereiden, nog VOOR ik naar de supermarkt zou gaan.

Ik vond een pak tortilla wraps. ‘Geen zin in wraps’ dacht ik. Die dingen klappen bij mij AL-TIJD open aan de onderkant, of ze lekken zo hard dat het vocht langs je ellebogen je trui in sijpelt. Maar toen… ineens had ik het: ik ga chicken quesadilla’s maken! Net zoals vroeger tijdens mijn stageperiode in Texas, inclusief zelfgemaakte pico de gallo salsa. Die salsa heb ik daar toen voor het eerst gegeten, omdat een Mexicaans huisgenootje van een collegaatje Cinco de Mayo met ons wilde vieren (5 mei in het Spaans), dé nationale Mexicaanse feestdag. En vandaag is het ook 5 mei, toeval bestaat niet!

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 6

Recept | quesadilla’s met kip (2-3 personen)

3 kipfilets
5 grote tortilla wraps
1 zakje geraspte kaas (liefst pittig of oud, dat heeft meer smaak)
klontje margarine
Jonnie Boer Picadillo specerijenmix
zout

Werkwijze

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 1Wrijf de kipfilets aan beide kanten gortig in met de Picadillo specerijenmix van Jonnie Boer. Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd niet meer zo van de ‘kant-en-klaar’ ben, maar ik ben groot fan van deze mix. Het bevat namelijk 100% specerijen en het scheelt me een hele hoop gedoe. Ik gebruik Picadillo vooral wanneer ik Tex Mex gerechten maak.

Van mij mag je natuurlijk ook zelf aan de slag met potjes uit je kruidenkastje! Even ter indicatie, dit zijn de ingrediënten uit de Picadillo mix: paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel en piment. Omdat er geen zout aan deze kruidenmix is toegevoegd voeg ik er zelf nog wel wat extra zout aan toe, anders smaakt de kip alsnog een beetje flauwtjes.

Verhit een klontje margarine (of roomboter, nog lekkerder) in een pan en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin. Breng ze hierna over naar een snijplank en ‘pluk’ er met 2 vorken kleine stukjes vanaf.

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 2Doe nu in dezelfde pan de tortilla wrap. Als de pan nog een beetje vettig is hoef je er geen extra olie of boter in te doen. Als de pan geen vet meer heeft, klein beetje olie of boter toevoegen. Leg aan één zijde van de wrap de geplukte kip. Niet te dik op elkaar, beetje spreiden, zodat de quesadilla niet te dik wordt straks. Strooi nu wat geraspte kaas over de kip heen. Niet te weinig, want als de kaas gaat smelten plakt alles mooi aan elkaar en dat is handig voor tijdens het omkeren, haha!

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 3Klap nu de tortilla wrap dicht en druk hem goed aan. Even lekker goudbruin laten worden, omkeren, en de andere kant ook lekker goudbruin laten worden, tot alle kaas goed is gesmolten en je quesadilla heerlijk knapperig is.

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 4Klaar! Snijd hem in vieren met je pizzasnijder, dat eet makkelijker.

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 10Serveren met een flinke schep crème fraîche en pico de gallo salsa, om in te dippen!

Pico de gallo salsa

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 8Als ik aan salsa denk dan denk ik aan de dans, maar salsa betekent natuurlijk ook gewoon ‘saus’ in het Spaans. Alleen pico de gallo vind ik persoonlijk niet echt een saus. Meer een prutje. Maar goed, dat terzijde. Pico de gallo is een traditionele Mexicaanse salsa. Letterlijk vertaald betekent het ‘hanensnavel’, afgeleid van de beweging die je maakt als je je quasedilla in de salsa dipt. Omdat het grotere stukken zijn (in plaats van een gladde saus) moet je een paar keer snel achter elkaar ‘dippen’ om überhaupt iets op je quasedilla te krijgen, en die beweging doet denken aan een haantje die voer van de grond pikt. Weer anderen claimen dat deze salsa zo scherp aanvoelt op de tong, dat het net is alsof je door een haan wordt gepikt. Hoe dan ook, weer wat geleerd.

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 5Pico de gallo bestaat uit gesnipperde tomaat, witte ui, koriander en jalapeno en wordt op smaak gebracht met wat limoensap en zout. Qua verhoudingen zou ik vooral doen wat je zelf lekker vindt. Zo houdt ik niet van een te pittige salsa, dus heb ik slechts een beetje jalapeno toegevoegd, en ben ik dol op koriander, dus heb ik daar extra van gebruikt. Zelf vind ik het prettig om alles zo fijn mogelijk te snijden, omdat dat gewoon wat makkelijker eet dan die grotere chunks.

Pico de gallo is een prachtige, kleurrijke salsa die toevallig (of niet toevallig?) ook nog eens de kleuren draagt van de Mexicaanse vlag. Niet alleen lekker bij quesadilla’s, maar bij élk TexMex gerecht dat er is. En ook lekker om je tortilla chips in te dippen.

quesadilla's met kip makkeijk recept_ - 9Ik hoop dat jullie weer wat leuke foodspiration hebben gekregen van dit eenvoudige, maar superlekkere recept. Het is megasnel klaar, superlekker en ziet er ook nog eens prachtig kleurrijk uit. Heerlijk als lunch, snack, maar ook als avondeten én ideaal als partysnack.

Gelukkige bevrijdingsdag, iedereen! Laten we vandaag even extra stilstaan bij het feit dat wij leven in een land zonder oorlog en waar we in het dagelijks leven niets te maken hebben met corruptie en criminaliteit. Wij hebben het hier goed hoor, in Nederland. Natuurlijk, het gras is altijd groener aan de overkant, maar ik hoop dat vandaag een dag is voor relativeren. Ik houd in elk geval heel veel van mijn land en ik zou voor geen goud ergens anders willen wonen. LANG LEVE DE VRIJHEID!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. Mandy
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Eergisteren dit gemaakt en mijn vriend en ik vonden het allebei superlekker!! Ga zeker nog meer recepten van jouw site uitproberen! Spinazie broccoli koekjes en maiskoekjes lijken me ook echt heel lekker. 🙂

 2. Tamara D
  20 mei 2017 / zaterdag, 20 mei 2017

  Moet het in de pan? Het kan toch ook dubbel gevouwen in een grill apparaat, of hoort dat echt niet?

  • Serena
   Auteur
   21 mei 2017 / zondag, 21 mei 2017

   Kan ook hoor, Tamara!

   • Lydia
    19 december 2017 / dinsdag, 19 december 2017

    Hoi Serena, Ik wil de kip thuis voorbereiden en alvast (afgekoeld) met de kaas in de (kort verwarmde) wraps doen. Ik wil het gerecht, in folie, de dag erna meenemen naar mijn ouders/familie. Daar wil ik de kip en de kaas in de wraps opwarmen in de oven (niet in de pan). Op welke manier kan ik dat doen zodat de kip goed warm wordt terwijl de tortilla wraps niet te lang verhit worden?

    • Serena
     Auteur
     19 december 2017 / dinsdag, 19 december 2017

     hi Lydia,
     ik denk eerst even in de magnetron en daarna krokant aanbakken in de pan!

 3. 11 mei 2017 / donderdag, 11 mei 2017

  Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik heb het vandaag geprobeerd en het is echt een succes! Lekker met een salade en vrij snel klaar 🙂 wel heb ik de kipfilet op voorhand al in iets kleinere stukken gedaan: dat bakt gemakkelijker en was minder plakwerk achteraf.
  Xxx

 4. Sonja Wijngaard
  8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

  Ik heb dit gemaakt en het was heerlijk. Vorige week ook al de cordon bleu gemaakt.
  Ook erg lekker, maar bij mij een beetje te dik uitgevallen.
  Nu een vleeshamer besteld voor de volgende keer.
  Echt leuk jouw recepten!

  • Serena
   Auteur
   8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

   Ja een vleeshamer is wel een must! Werkt toch prettiger 🙂

   Superleuk om te horen dat je ze maakt, Sonja. Komende vrijdag wil ik me wagen aan een Koreaanse Bibimbap!

 5. 8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

  Mmm lijkt mij echt lekker en ook nog eens makkelijk om te maken!

 6. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Ohhhh nu heb ik honger!
  Nu weet ik wat ik morgen ga eten, thanks!

 7. Inge
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Top recept ! Heb het vrijdag gelijk gemaakt, echt heerlijk!!

 8. M
  6 mei 2017 / zaterdag, 6 mei 2017

  Vrouw, het ziet er weer heerlijk en makkelijk uit!

 9. lina De Smet
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  cinco is niet de nationale feestdag..

 10. Renu
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  OMG me so happy! Wilde al superlang opzoeken hoe ik de beste quesadilla’s kan maken, elke keer te lui. Maar dat hoeft nu niet meer =)

 11. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Dit lijkt mij wel heel erg lekker. Heb het nog nooit op haha

 12. Denise
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Jammieee <3 <3

 13. Nicolette
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Dat ziet er goed uit zeg!! Zeker goede inspiratie 🙂
  Vroeg me wel af wat dat witte is op de foto? Is dat crème fraiche of feta, mozzarella ofzo?

  • Serena
   Auteur
   6 mei 2017 / zaterdag, 6 mei 2017

   Crème fraîche, dat staat toch ook in de tekst? 😉

 14. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Prachtige foto’s, heerlijk makkelijk recept! Ik kreeg alleen wel even rillingen toen je over de opgerolde wrap begon waarbij de saus je trui in lekt…brrrr

 15. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Heel leuk recept! Ga ik zeker ook eens uitproberen!

 16. Lieke
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Oke, dit ga ik vanavond zeker maken! Heb quesadillas pas voor het eerst gehad en vind ze heerlijk. En zeker met zo”n easy recept gaat het helemaal goedkomen! Ben heel benieuwd!

 17. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Quessadilla’s zijn zo lekker! Wij eten ze wel eens met gehakt en veel groente in een tomatensausje of met stukjes chorizo en dan zowel mozzarella als geraspte kaas (al ben ik nu bang dat boze mexicanen aan mijn deur staan omdat mozzarella niet mexicaans is haha).

 18. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Altijd lekker quesadilla’s! Wat zijn ze mooi gelukt ook! Mooie foto’s! Die salsa kan ik maar beter overslaan met mn verse tomaat en koriander aversie. Quacemole erbij zal vast ook goed smaken!

 19. Thalya
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Hi, Serena! Dit gerechtje ziet er mij zooo lekker uit, maar ik eet al een hele tijd strikt vegetarisch en vroeg me af of jij (of iemand die net zoals ik altijd tussen de reacties neust) een goed alternatief had om de kip te vervangen? Alvast bedankt 🙂

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Spinazie met een combinatie van geitenkaas en geraspte kaas is ook lekker. Of doe er champignons tussen, plakjes aubergine of courgette, of een vleesvervanger. Volgens mij bestaat er vegetarische gehakt.

   • Tessa
    5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

    Er bestaan ook vegetarische/plantaardige kipstukjes (van Vivera geloof ik), die zijn ook erg lekker! Lekkerder dan echte kip zelfs vinden wij thuis ;-). Ik zou de quesadillas denk ik maken met kleingesneden stukjes plantaardige kip (eerst wel even laten marineren in de kruiden), pittige hummus en spinazie voor een vegan variant 🙂

    • Tessa
     5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

     Of met avocado of guacamole is denk ik ook lekker 😉

  • Ellen
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Ik maak regelmatig vegetarische quesadilla’s. Je kunt eigenlijk gewoon de groente nemen die je lekker vindt, heel fijn snijden, even laten aanstoven, en dan met een hoop kaas op je wrap in de pan leggen. Bv. met paprika, lente-ui en tomaat. Simpel en heel lekker.

 20. Karin
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Heerlijk! Brengt me weer helemaal terug naar Bonaire, waar ik 4 maanden voor mijn afstudeeronderzoek zat. Lopend onderweg naar mijn appartementje stapte ik vaak het Divi Flamingo resort in (die naam alleen al toch? ;-)) en bestelde dit. Dat kreeg ik dan mee in zo’n piepschuimen bakje en dan at ik het aan het water op, met een Amstel bright. Good times…

  Ik ga het zeker weer eens maken, Sereen! Dank voor het fijne recept en de mooie foto’s.
  liefs

  • Karin
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Ook lekker om er nog guacamole bij te maken. Waar is guacamole níét lekker bij? 😉

   • Serena
    Auteur
    5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

    Guac is lekker bij ALLES!!

 21. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Oh wat een heerlijk gerecht zeg! Superleuk dat het je doet denken aan je tijd in Texas, gerechten met zo’n herinnering smaken altijd beter. Ik vind je foto’s ook prachtig, krijg er helemaal honger van! Ik snap helemaal dat je taco’s irritant vind, ik word er ook nogal moe van meestal, maar quesadilla’s zijn altijd wel heel geslaagd en lekker makkelijk. Malou x

 22. Robin
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Dit recept klinkt goed!
  Ik heb inderdaad ook nog altijd vanalles in mijn voorraadkasten staan.. Ik bestel mijn boodschappen altijd, maar dat doe ik altijd als ik even tijd heb op het werk. Dus zie ik niet wat ik thuis in huis heb (handig he, of als ik thuis ben, ben ik te lui om even een kast, diepvries en koelkast open te doen).
  Ik zal ook eens een keer kijken wat ik heb liggen en dan hopelijk dat ik genoeg inspiratie heb om wat te maken haha. Zijn er makkelijke apps die je inspiratie geven als je bijvoorbeeld een wortel, aardappel en wat kruiden hebt gevonden? Vind het toch lastig om ineens iets te maken zeg maar.

  Maar dit recept ga ik zeker eens proberen!!

  Groetjes!

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   hi Robin,
   zelf kijk ik dan op foodgawker.com en dan tik ik bij de zoekfunctie 2 ingrediënten in die ik wil opmaken. Dan tik je bijvoorbeeld in ‘carrot potato’. Als dat voorkomt in de titel van een gerecht springt er van alles naar voren. Maar een echte website of app die specifiek naar de ingrediënten kijkt van gerechten, bestaat naar mijn weet niet. Zou wel ECHT handig zijn, trouwens!

   • lisa
    5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

    ik kijk altijd op de site van de AH en dan naar recepten. Daar kan je elk ingrediënt intoetsen.

    • Marieke
     7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

     Op smulweb kan dat wel!

 23. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Wat een lekker recept! Slim ook dat je de wrap dubbel vouwt in de pan ipv twee wraps op elkaar te leggen; dat laatste doe ik altijd, maar dat is heel lastig met omdraaien. Ik wil het nu ook op jouw manier gaan proberen, dat lijkt mij toch iets makkelijker.

  • 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Dit dus! Doe ik ook altijd, eindstand twee wraps met niets in het midden…

  • Ellen
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Ik doe het ook altijd met twee wraps. Met genoeg kaas ertussen blijven ze bij mij plakken hoor 🙂

 24. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Hmm heel erg lekker! Ik wil sowieso nog een keer quesadilla’s maken, dus deze ga ik even bewaren!

 25. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Oh dit ziet er heel lekker uit! Ik ben niet zo’n keukenprinses haha. Laat mij maar lekker in de weer met beauty!

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

   Oh Jolanda, dit is ZO makkelijk, iedereen kan het! Probeer het zeker eens uit en laat je gezin versteld staan, zou ik zeggen 😉

 26. Michèle
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  grappig dat intro-stukje want ik was net van plan minstens een week te werken rond m’n vriezer en voorraadkast. die puilen allebei zo erg uit en toch ga ik elke week naar de supermarkt en koop ik voor de hele week, met soms nog een last-minute supermarktbezoek tijdens de week want “niks in huis!”.

  ja niet dus, ik kan wrs een kleine koude oorlog overleven. dus deze week even aan de slag om alles op te maken (hopelijk langer, dat het meer een gewoonte wordt). lekker dingen opmaken en ineens wat geld besparen 🙂 misschien dat ik dit receptje wel kan gebruiken dan 😀

 27. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Ooooh my yum ! Ik ben gék van tex mex food ! Dit probeer ik zeker eens thuis ! Zo leuk je receptjes altijd !

 28. Brigitta
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Wauw wat lijkt me dat lekker! En inderdaad veel gemakkelijker te eten dan een opgerolde wrap want daar loop ik tegen dezelfde problemen aan net als jou haha ook al doe ik de wrap vaak aan de onderkant “inpakken” met aluminiumfolie dan is het laatste stuk weer 1 geworstel om het op te eten doordat je de folie er weer niet gemakkelijk af krijgt 🙂
  Bedankt voor dit lekkere recept!

 29. Carina
  5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Quesadillas zijn mijn favoriete fast food :’) je kunt er bijna alle restjes in verwerken en je hebt alleen maar wraps en kaas nodig!
  Officieel moet je gewoon 2 wraps op elkaar doen, maar dan lukt het mij nooit om ze zonder problemen om te draaien dus ik doe het ook altijd zoals jij; gewoon eentje dubbelvouwen. Dat is echt gewoon een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *