Mijn geheim voor lange, gekrulde wimpers

Mijn wimpers zijn heel fijntjes en recht, maar sinds een paar jaar heb ik een methode ontwikkeld waarmee ik ze echt goed weet te krullen met de wimperkrultang, en met de juiste mascara blijft de krul er ook de gehele dag in zonder uit te zakken. Op deze manier haal ik alles uit mijn wimpers wat erin zit! Ik heb er wel eens een artikel over geschreven, maar het leek me eigenlijk veel handiger om het jullie eens te laten zien in een video.

De wimperkrultang die ik gebruik is van het merk ‘Emite’. Het merk zelf zegt me niets, ik heb hem ooit jaren geleden gratis opgestuurd gekregen toen hij in een Glossybox zat. Na wat Gegoogle blijkt het een Zweeds merk te zijn en hij is hier te koop voor 200 Kronen. Dat is omgerekend €21. Zeker niet goedkoop, maar ik moet zeggen dat dit de allerfijnste wimperkruller is die ik ooit heb gebruikt. Ik vind hem zelfs beter werken dan die van Shu Uemura waar iedereen altijd over raved. Mocht deze het ooit begeven, dan bestel ik meteen een nieuwe. Ik vind hem namelijk echt top!

Maar het is niet alleen de wimperkrultang, het is ook de manier waarop ik mijn wimpers krul die het ’em doet. Ik knijp even stevig bij de wimperaanzet en houd dit 10 seconden vast. Daarna knijp ik heel snel met kleine tussenstapjes van aanzet tot einde, en dit herhaal ik 3 keer. Om het af te maken ‘wrijf’ ik nog 2 à 3 keer langs mijn wimpers met de tang, die ik natuurlijk wel heel losjes vasthoud anders trek je je wimpers eruit. Op deze manier creëer je een perfecte C-krul in je wimpers, in plaats van dat ze hoek van 90 graden omhoog gaan staan.

Vervolgens breng je zo snel mogelijk mascara aan, en de mascara die ik gebruik is de Isehan Heroine Make Long and Curl Mascara Super Waterproof. De formule van waterproof mascara’s is anders dan de formule van normale mascara’s. Waterproof mascara’s drogen namelijk harder op omdat ze hardere wassoorten bevatten, maar dit is juist een MUST. Alleen op deze manier zakt de krul niet uit, maar blijft hij juist de gehele dag mooi rechtop staan.

Wat ik doe is de mascara allereerst aanbrengen bij de wimperaanzet met zigzaggende bewegingen en met de punt van het borsteltje probeer ik zoveel mogelijk de kleine babyhaartjes in de hoekjes te pakken. Vervolgens breng ik de mascara eenmaal van boven naar beneden aan. Als laatste ga ik met de borstel van wimperaanzet tot uiteinde.

Mocht je dus – net als ik – rechte, fijne wimpertjes hebben die je met geen mogelijkheid omhoog krijgt gekruld? Of waar de krul al snel uitzakt nadat je mascara hebt aangebracht? Probeer dan echt eens mijn wimperkrultechniek uit en wissel je mascara om voor een waterproof versie. Succes gegarandeerd!

Hoe ziet jouw mascara routine eruit? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

26 Reacties

 1. Sanne
  11 mei 2017 / donderdag, 11 mei 2017

  Thanx voor de tip! Zelf brand ik een saté stokje ff aan en haal die vervolgens over mijn wimpers nadat ik de eerste laag mascara heb aan gebracht, daarna doe ik nog een laag mascara en heb de hele dag gekrulde wimpers!

 2. Robin
  8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

  Ik ga deze methode ook eens proberen! Wel heb ik een probleem met het krullen van de wimpers aan mijn linkeroog. De zijkanten krijg ik niet goed mee gekrult met een wimerkruller. Ik weet niet precies waarom niet maar als ik ze mee probeer te pakken dan neem ik ook vel mee en dat doet zeer.
  Dus die buitenste wimpers blijven gewoon recht helaas. De wimpers aan mijn andere oog gaan wel gewoon mee in de kruller.

  Ook moet ik heel snel zijn met mascara want vaak is het zo dat ik mijn wimpers krul en ze al binnen enkele seconden weer uitzakken.
  Hebben jullie dat ook?

  Groetjes!

 3. 8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

  Oehhh, ik krijg best kriebels als ik kijk hoe je aan je wimpers zit te knijpen hahah! Ik heb zelf hele dunne haartjes en die helemaal recht naar beneden gaan. Jarenlang heb ik het geprobeerd met een wimperkruller maar ik ben nu volledig overgestapt naar dagelijks neppe wimpers te dragen. Geen gedoe met enge wimperkrullers of mascara die klonterd! Gewoon lijm, wimpers, plakken en klaar is kees! Natuurlijk vergde dat wel wat oefening maar dat scheelt ZO veel tijd nu voor mij.

 4. Mimi
  8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

  Leuk, laat ik die mascara nou net gekocht hebben! Zou het heel tof vinden als je een keer een Japanse beautyvideo zou maken met favorieten omdat dit er in het Nederlands zowat niet is.

 5. Karima
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  De perfecte manier! Waar heb je die mascara gekocht Serena? Heb al meerdere mensen over deze mascara gehoord! Mascara addict hier met rechte wimpertjes haha

 6. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Dit ziet er toch wel eng uit hoor, maar wat een mooi resultaat! Ik had ook hele korte en rechte wimpertjes en ik heb daar gelukkig ook een middeltje voor gemaakt om ze weer langer te krijgen. Heb daar ook een DIY van staan op mijn blog :). Dus nu zijn ze gelukkig weer wat zichtbaar. Ik ga jouw tip ook eens gebruiken, kijken of het mij ook lukt.

 7. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Ah duidelijk filmpje hoe jij het nu misschien doet. Ik vind dat trekken aan die wimpers met de wimpertang wel een beetje eng maar ik ga het toch eens proberen!

 8. Paula
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Heb wel eens een wimperpermanent genomen.. daar heb ik echt 3
  Maanden plezier van gehad. Ideaal, 3 maanden zonder wimperkrultang!

 9. CharmaineV
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Ik verwarm mijn wimperkrultang heel eventjes met de föhn (ongeveer 10 seconden) vóór gebruik. Hierdoor hoef ik niet overmatig mijn wimpers te persen – dus minder schade 🙂

 10. Elske
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Duidelijke uitleg!

  Zou je het misschien interessant vinden om een artikel te schrijven over het nieuwe budgetproof wimperserum van kruidvat? Super lash serum. Volgens mij is de werkzame stof bimatoprost en in je revitalash-post las ik over niet zulke fijne bijwerkingen. Ik dacht uit je post te begrijpen dat het alleen bij de apotheek verkocht zou kogen worden, maar nu ligt het dus bij kruidvat. Veilig? Of toch maar overslaan dit serum?
  Zou leuk zijn als je dit zou willen behandelen in een artikel, ik vind het verwarrend en ik ben benieuwd wat jij van dit serum vindt 😀

  • Marieke S.
   7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

   Oh ja, lieve Sereen dit zou ik ook heel erg graag willen weten!
   Want het zijn toch je ogen enzo, daar wil je geen gevaarlijk spul op smeren.
   Als je hier tijd voor zou hebben, zou dat echt heel erg fijn zijn.

  • Pauline
   7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

   Hi! Ik studeer voor apotheker en ik kan je alvast 1 verschil uitleggen tussen apotheek en kruidvat: de zuiverheid van de actieve stoffen. Producten die in de apotheek worden verkocht moeten aan véél hogere kwaliteitseisen voldoen dan producten die in de kruidvat worden verkocht. Voorbeelden zijn vitaminepilletjes en voedingssupplementen: kan je bij allebei kopen maar er zit toch een verschil op. De verpakking kan erg op elkaar lijken, maar de inhoud is verschillend, en vaak is de prijs ook verschillend omwille van de betere kwalititeit. Over bimatoprost ken ik verder niets, maar persoonlijk zou ik inderdaad oppassen. Zoals iemand hier ook zei, het zijn immers toch je ogen en daar wil je echt niets verkeerd aan smeren.

   • Pauline
    7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

    Heb het net even opgezocht: bimatoprost is een middel gebruikt tegen glaucoom (oogaandoening) waarbij 1 van de bijwerkingen is dat de wimpers feller groeien. In het geval van dit serum wordt dus deze bijwerking verder gebruikt als toepassing. Een andere bijwerking is echter inderdaad verkleuring van de iris en de oogleden. In theorie is het veilig voor de ogen, maar als je het wilt gebruiken zou ik wel aanraden te stoppen indien je iets van deze bijwerkingen opmerkt ?

  • Anne
   8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

   Er zijn al posts over door andere beautybloggers en die merken positieve resultaten. Bimatoprost is onder meer FDA-approved, dus veilig om te gebruiken. Zoals met elk middel moet je wel stoppen als je een bijwerking opmerkt, zoals irritatie, jeuk of pijn. Je brengt het aan als eyeliner, dus niet in je oog en niet op de wimpers zelf als mascara, maar op de wimperrand.

  • perla
   8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

   Hier ben ik ook benieuwd naar!! Al meerdere keren mee in m’n handen gestaan, maar denk dan jaaa mmmm MWAH toch maar niet. Maar mocht het werken, is het wel een leuke en vooral goedkopere variant op alle (way overprised! als je t mij vraagt) serums die er tot nu toe zijn.

 11. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Ik gebruik nooit een wimperkruller. ? heb gelukkig nog steeds natuurlijk lange gekrulde wimpers :3 ik slap simpelweg een random mascara op en het is goed genoeg, lekker snel en lui haha!

 12. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Ik ga dit eens proberen, bedankt voor de tip!

 13. Ellen Kesters
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Mijn mascara routine klinkt misschien heel bizar, maar werkt echt top voor mij. Ik krul mijn wimpers, breng mascara aan (die van Essence Princes waterproof, weet de volledige naam even niet) en richt dan de haardroger met koude lucht stand op mijn wimpers. Dan moet je er wel voor zorgen dat je de haardroger naar de wimperaanzet richt van onder uit. De onderste wimpers mogen ook pas nadien gedaan worden, zonder haardroger uiteraard, anders gaan de bovenste wimpers weer hangen. Je moet ook eerst je oogmake-up doen en daarna pas foundation, concealer etc. De mascara kan namelijk af en toe een beetje beginnen afgeven. Meestal is dit maar minimaal, maar toch…
  Ik weet het, een haardroger gebruiken voor je wimpers klinkt echt vreemd, maar ik krijg minstens wekelijks complimentjes over mij wimpers.

 14. Kirsten
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Hi Serena, die wimperkrulmethode werkt echt perfect! Ik heb in de loop der jaren dezelfde methode ‘ontwikkeld’ omdat ik ook van die rechte Aziatische wimpers heb. Krullen met de tang in stapjes en een lik waterproof mascara eroverheen en het zit als een huis, de hele dag lang. Het enige probleem waar ik tegenaan loop is het aanbrengen van mascara ná oogschaduw. Eerst krul ik dan mijn winpers, vervolgens breng ik oogschaduw aan en tot slot mascara. Het probleem is dat het bij de laaste stap ALTIJD mis gaat: vlekken! (zag het bij jou in het filmje ook gebeuren) Ik probeer vaak m’n ooglid te bedekken met een theelepel of een stukje papier, maar nog moet ik vaak mascaravlekken van m’n ooglid vegen en dus ook een deel van de oogschaduw. Gevolg: ik gebruik zelden oogschaduw… Heb jij hier misschien nog een handige anti-vlek-hack? (Eerst mascara aanbrengen en daarna oogschaduw werkt ook niet want poederige wimpers zijn niet sexy 😉

  • Serena
   Auteur
   7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

   Eerst oogschaduw, dan mascara, dan eyeliner, zo doe ik het. En ik vlek normaal niet, maar mocht het wel gebeuren dan laat ik de macsara even opdrogen, ga ik met een kwast in dezelfde kleur oogschaduw en kwast ik er zachtjes overheen. Op die manier gaat de vlek weg! En anders kun je zo’n tooltje bestellen genaamd ‘mascara guard’.

   • Kirsten
    7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

    Die mascara guard ga ik zéker bestellen. Thanks voor de tip!

 15. 7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  Wat ben ik blij met gekrulde wimpers van mezelf haha! Inderdaad aanbrengen vanaf de aanzet met zigzaggende beweging werkt het best bij mij 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *