Food Friday | Aziatische sla wraps

Het beauty artikel van vandaag heb ik voor deze ene keer even omgewisseld met de Food Friday van morgen. Ok, ik ga het maar gewoon toegeven: ik wil afvallen. Er zijn nu vast mensen die bij zichzelf denken ‘maar, waarom? Je bent superslank!’. Er is echt niets mis met mijn lichaam. Het is alleen zo dat ik altijd rond de 58 kilo heb gewogen, en in het afgelopen jaar ben ik 8 kilo aangekomen. Ik pas mijn broeken niet meer, ik pas niet meer in zomerkleding van vorig jaar, en daar baal ik van. Ik heb daarom besloten om sinds deze week wat bewuster met mijn voeding om te gaan en om te gaan sporten (alleen dat laatste wil nog niet helemaal lukken).


Ik ga geen streng dieet volgen, ik ga niet aan de sapjes en shakes, ik ga gewoon wat gezonder eten. Dat betekent geen frisdrank, geen chocola, koekjes of snoep, geen aardappelen, brood, rijst en pasta (alleen tot ik mijn streefgewicht heb bereikt) en vooral heel veel groente. Ook gun ik mezelf één dag per week wél iets ‘ongezonds’. Ik heb gelezen dat je het anders niet lang volhoudt.

Tot nu toe gaat het redelijk. Ik ontbijt met een omelet, lunch met een pokébowl en voor het avondeten rooster ik wat groente en maak ik er een stukje vlees of vis bij klaar. Ik moet wel toegeven dat ik elke dag onwijze zin heb ik een koud glaasje Coca Cola of Dr. Pepper en het heel zwaar heb als George’s moeder een verse apfelstrüdel voor mijn neus schuift. Maar goed. Ik heb een doel, en ik wil daar echt voor gaan. Mijn streven is om uiteindelijk weer 60 kilo te gaan wegen.


Tijdens mijn online zoektocht naar gezonde receptjes kwam ik Aziatische sla wraps tegen. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven en wow, ik heb onwijs lopen smullen! Ze zijn namelijk ontzettend vol van smaak en omdat dit recept alleen groente en (mager) vlees bevat, past het prima in mijn nieuwe voedingspatroon.

Recept | Aziatische sla wraps

2 Little Gem kropjes
500 gram mager rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap (medja of manis)
1 eetlepel sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder (optioneel)
zwarte peper en rode pepervlokken

Met deze ingrediënten maak je zo’n 12 – 16 wraps, wat genoeg moet zijn voor 2-3 personen. Zelf eet ik 6 wraps als avondmaaltijd.

Werkwijze

Doe wat olie in een pan en fruit hierin de uitjes tot ze lichtelijk glazig beginnen te worden. Knijp er vervolgens de knoflook boven uit en voeg het gemberpoeder en één afgestreken eetlepel sambal oelek toe. Voeg daarna het gehakt toe. Als het gehakt goed rulgebakken is, doe alles in een zeef en laat het vocht weglekken in de gootsteen. Breng het daarna over in een kom, waar je het vervolgens nog verder op smaak brengt met de sojasaus, ketjap, zwarte peper en rode pepervlokken. Zo, klaar is je vulling!

Breek de bladeren voorzichtig van de Little Gems af, was ze en dep ze goed droog met keukenpapier. Vul ze rijkelijk met het gehaktmengsel en serveer ze met bijvoorbeeld peen julienne, rode kool, koriander, plakjes radijs of fijngesneden bosui. Het hoeft niet, maar deze toevoegingen maken het gerecht een stuk kleurrijker en dat eet (voor mijn gevoel) dan ook een stuk lekkerder. Bovendien krijg je op deze manier nóg meer groente binnen. Om het gerecht helemaal af te maken spuit ik er ook nog wat sriracha saus (hot sauce) overheen, voor die extra spicy kick!


Deze wraps zijn supersnel klaar, makkelijk om te maken en ze zien er ook nog eens schitterend uit. Het eet lekker licht weg, dus ideaal voor op warme zomerdagen.Deze sla wraps zijn zeer geschikt voor zowel lunch, avondeten als tussendoortje. En, omdat je het als een wrap naar binnen schuift, voelt het toch een beetje alsof je loopt te snacken, haha!


Ik hoop dat ik jullie volgende maand kan vertellen dat ik een paar kilootjes ben afgevallen. Wish me luck!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. Rianne
  7 augustus 2017 / maandag, 7 augustus 2017

  Allereerst succes met het afvallen!

  Allertweest superbedankt voor dit recept! Ik heb een paar jaar geleden een jaartje in de VS gewoond en daar hadden ze P.F. Changs, een Chinees restaurant, en daar kon je lettuce wraps bestellen en die waren LEKKER!!! Af en toe denk ik eraan en dan wil ik opzoeken hoe ik ze misschien na zou kunnen maken en toch komt het er elke keer niet van.
  En hier staat het opeens; een lettuce wraps recept! Geen ontkomen meer aan dus, vanavond eten we lettuce wraps! Helemaal zin in 🙂

 2. Marjan
  24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

  O zo herkenbaar. Ik ben inmiddels van 92 (!!!) kg naar 79 gegaan en hou dit al ruim een jaar vast. Ik schommel wel af en toe iets. Ik sport 3 keer per week vrij intensief. Ik ontbijt vaak met kwark en muesli, lunch met een low caloriebar van body&fitshop en eet ‘s avonds waar ik zin in heb (wel gezond). Tussendoor eet ik 2/3 stuks fruit en eet bij mijn reep altijd groente (komkommer, paprika en tomaten). Zo probeer ik voor mijn bruiloft naar de 75 kg te gaan! Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

 3. Kate
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Ik snap het helemaal hoor! Ik ben een paar jaar geleden ook ‘ineens’ een kilo of 10 aangekomen en dat voelt gewoon kut. Gelukkig ben ik alweer een tijdje op weg naar een gewicht waar ik me fijner bij voel (maar afvallen is moeilijker dan aankomen..)(en waarom zijn wijntjes nou zo slecht voor je :(). Ik wilde eens een berichtje achterlaten om te zeggen dat ik laatst een paar Indonesische recepten van je blog heb geprobeerd en ze waren een grote hit! Zou er heel graag meer van zien!

 4. 22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Dit ziet er goed uit! Veel succes met afvallen, maar dat gaat je lukken!

 5. Mirte
  22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

  Ziet er lekker uit! Die ga ik zeker onthouden voor mijn saaie kip-met-broccoli dagen. Ik wil je wel (ongevraagd, sorry) advies geven. Zelf was ik ook altijd erg gefocust op gewicht. Ook al zag ik er hetzelfde uit, als er 1 kilo extra op de weegschaal stond werd ik gek. Nu heb ik de weegschaal weg gedaan en kijk ik in de spiegel: hoe zie ik eruit? En hoe voel ik me? Vooral dat laatste is heel belangrijk. Ik word liever in een rustig tempo strakker met een haalbaar dieet en sport ritme wat ik vast kan houden, dan dat ik mezelf een (paar) maand(en) alles ga ontzeggen waardoor ik mega cranky en geirriteerd word. Ik hou gewoon van lekker eten, en ook dat past in een gezond voedingspatroon (mits met mate, natuurlijk). Ik weet niet of je bekend bent met de 80/20 regel, daarin eet je 80% puur en gezond eten en mag je de 20% vullen met wat je ook maar wilt. Zo passen tosti’s en stroopwafels nog in mijn dieet, yay! Veel succes en hou ons op de hoogte!

 6. K
  21 juli 2017 / vrijdag, 21 juli 2017

  Maar waar is het beautyartikel van vrijdag? 🙂

 7. 21 juli 2017 / vrijdag, 21 juli 2017

  Oh ziet er goed uit! Ik wil ook nog een paar kilo kwijt. Dus ik heb de sportschool weer eens bezocht en ik ga weer een beetje op mijn eten letten. Geen ranzige shakes, gewoon met gezond verstand nadenken 😉

 8. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Haha ik dacht gisteren letterlijk nog dat je afgevallen was omdat je er hartstikke slank uitzag. Ik schrok laatst heel erg toen ik een fitbit ging dragen hoe weinig ik eigenlijk bewoog de hele dag. Ik sport drie keer per week fanatiek maar de rest van de week zit ik op mijn krent met een biertje in mn klauw. Oeps! Nu loop ik al ongeveer 90 dagen lang elke dag 8000 stappen en ik ben er retefanatiek mee. Het helpt echt bij mij haha. Misschien iets om te proberen als sporten echt niet lukt 🙂

 9. Shinta
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Download de 7min workout app! Kan zonder gewichten maar uiteraard werkt het met beter.. Voor mij is de drempel om vanuit huis naar sportschool te gaan groot, terwijl als ik eenmaal bezig ben met sporten ik het wel lekker vind. Vind het dus ideaal om deze routine met kettlebells thuis te doen :).

 10. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Succes met afvallen meis! Ik herken het probleem en wil het zelf ook, of in elk geval weer wat “strakker” worden aan alle kanten. Misschien doe ik wel gewoon leuk met je mee! Met poké bowls en dit heerlijke recept is dat in elk geval geen straf, het lijkt me heerlijk! Ga dit recept gelijk even opslaan. Malou x

 11. I
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Heel veel succes Serena! Ik vind je recept er in ieder geval goed uit zien. Het lijkt me ook heel lekker in een halve paprika ipv slawraps en dan even in de oven.

 12. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ja, dit is heel lekker!
  Ik heb eens een variant voor mn blog gemaakt met kipgehakt, vind je misschien ook lekker. Oh en voor de afwisseling een romige kipsalade met avocado en griekse yoghurt in een slablaadje.
  Echt goed bezig Serena en met dit recept laat je zien dat je evengoed mega lekker kan eten toch!

 13. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit. Lekker voor de zomerse dagen ook

 14. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Dit lijkt me echt heerlijk! Komt op het juiste moment want ik probeer ook wat kilootjes kwijt te raken.

 15. Sanne
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ziet er lekker uit!

  Qua tips, wat er hier al gezegd is, minderen is ok, schrappen echter niet!
  Ik word zelf begeleid door een voedingsdeskundige en zij vertelde mij het volgende: je kan beter koudgeperste groentesap eten/drinken (die van Marqt kwamen als beste uit de test en die van AH eigen merk stonden op de 2e plaats. Je kunt natuurlijk ook zelf blenden!), want als je groentes verhit (koken, grillen, wokken etc), verlies je veel vitamines.

  Verder, kijk niet teveel naar gewicht. Als je spiermassa opbouwt, zul je aankomen (spieren wegen meer dan vet, simpel gezegd).

  Hieronder een link over krachttraining vs cardio
  http://www.rebody.nl/cardio-vs-krachttraining-wat-nou-het-beste-om-af-te-vallen/

  • I
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Maar als je je groenten perst, blijven er toch helemaal geen vezels meer over? En dan vult het voor geen meter meer. Het is natuurlijk wel *gezond* want er zitten veel vitamines in, maar niet per se in lijn met je doel als dat doel afvallen is. Want als je niet vol zit van je maaltijd ga je zitten snacken.

   • Sanne
    20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

    Daar heb je gelijk in. Moet heel eerlijk zeggen, dat ik van dat snacken geen last heb. Maar voor mij persoonlijk waren de vitamines erg belangrijk, dus dit is (voor mij in ieder geval) een goede manier om ze binnen te krijgen.

  • joy
   22 juli 2017 / zaterdag, 22 juli 2017

   Wat een bizar advies van de voedingsdeskundige. Bij korte verhitting van groentes gaan er bijna geen vitamines verloren. Bovendien, als je groenten perst blijven er geen vezels over en heb je na een uur weer trek.

   Overigens moet je je wel echt gek sporten om in spiermassa aan te komen hoor.
   Een gemiddelde beroepsbodybuilder groeit max 2 kilo in massa in 3 maanden tijd, om maar een voorbeeld te noemen.

  • Marjan
   24 juli 2017 / maandag, 24 juli 2017

   Ik dacht precies hetzelfde. Je verliest dan zo veel vezels. Je groenten stomen of rauw eten lijkt me dan een nog betere optie!

 16. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Hoi Sereen (als ik sereen mag zeggen),

  Zelf ken ik het probleem. Ben met mijn nieuwe job in korte tijd ook 8 kg aangekomen. En ben nu beizg weer gewicht te verliezen. Wat iedereen zegt, carbs zijn niet heel erg slecht. Je hebt ze zelfs ook nodig.
  Ik heb zelf een dieet gekregen op maat van mijn PT. 5 maaltijden per dag als ik sport en 4 als ik niet sport. Dit is wel strikt maar ik heb ook gewoon mijn cheatday. Of als ik een bruiloft heb eet ik ook gwn taart e.d. Moet ook wel met de poolse bruiloften hier.

  Verder ligt het vaka ook aan de hoeveel heid die je eet. Dus ook al eet je alleen groente, als je nog steeds te veel cal. binnen krijgt zal je ook niet snel afvallen. Daarnaast kan ej bete rhet gewicht langzamer verliezen in combinatie met training. Word je lichama ook gelijk strakker (voor mij een plus).

  Succes met het dieet!

 17. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik heb écht geen dieettips maar ik vind het er gewoon súperlekker uitzien, haha!

 18. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Klinkt als een heerlijke maaltijd! Ik maak ook regelmatig slawraps, vooral in de zomer groot favoriet!

 19. Nikki
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Hi Serena,

  Ik wil je even de goede richting op helpen.
  Wat je nu doet gaat je zeker helpen gewicht verliezen.. MAAR je doet op de lange termijn je lijf geen plezier door koolhydraten en ‘alles wat lekker is maar niet mag’ te schrappen. Je kan beter alleen wat matigen en wellicht wat meer sporten, al is het een avondwandeling. Het schrappen van deze items zorgt er uiteraard voor dat je flink in calorieën omlaag gaat, maar als je te snel te laag gaat zitten schop je je hele metabolisme in de war en zal je alleen maar sneller aankomen op het moment dat je weer ‘normaal’ gaat eten. Probeer dus gewoon wat minder koekjes e.d. te eten en wél koolhydraten eten, maar gewoon een kleinere portie. Doe je metabolisme dit a.u.b. niet aan, want er zijn zoveel meiden die dit fout doen en dus voor altijd blijven jo-joen… de eerste paar kilo’s zullen water zijn (als je een beetje teveel hebt genoten de laatste tijd) en dan voel je je sowieso al beter in je kleding, maar zorg a.u.b. ervoor dat als je in een jaar tijd 8 kilo bent aangekomen(waarvan zeker weten ook een paar vocht is dat je vasthoud, believe me!), je er ook niet veel korter over doet om het kwijt te raken.. Anders zal je na een ‘even snel afvallen en dan weer normaal doen’ periode je hele metabolisme in de war hebben geschopt en sneller en sneller aankomen.. Dat heeft dan niks met ‘ouder worden’ te maken, maar alles met ‘crash-dieëten’ (koolhydraten laten vallen is crash-dieten). Je calorieën inname is verdeeld in koolhydraten, vetten en proteïne.. 1 gram koolhydraten is 4 calorieën, zelfde voor proteïne en 1 gram vet 9 calorieën. Het enige wat je dus doet is in calorieën minderen door geen koolhydraten te nemen, maar verder nut heeft het niet. Probeer gewoon te minderen in wat je zelf denkt dat overmatig is en je zal zelf op een gegeven moment merken dat het wel weer los begint te zitten allemaal 🙂 Ik heb zelf ook een hele tijd voor mijn lengte en mate van beweging te weinig (en niet anorexia te weinig, maar gewoon te weinig) gegeten.. en jaaa ik werd lekker strak en slank.. maar nu ik meer spier wil opbouwen moet ik meer gaan eten en merk ik dat mijn metabolisme nu zó aan die verlaagde manier van eten gewend is, dat ik veel sneller dan vroeger aankom.. ik moet nu beetje bij beetje weer opbouwen.. eigen schuld dikke bult! DON’T HURRY IT PLEASE! 🙂

 20. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik herken het probleem…. Ben ook sinds 8 maanden ontzettend bijgekomen, niets past meer. Leuk deze inspiratie voor een lekker gezond recept! Ik hoop dat we beiden ons doel gaan bereiken. Liefs

 21. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Het klinkt als een lekker en fris recept voor in de zomer! Mij lijkt het vooral lekker als lunch, omdat het mij te licht lijkt als avondeten voor mij persoonlijk. Het ziet er wel heel leuk uit en niet lastig, dus ik denk dat dit ook wel iets is voor als er mensen komen eten in combinatie met allemaal andere kleine gerechtjes.
  Vervelend trouwens dat je zo bent aangekomen, dat was mij eigenlijk niet eens zo opgevallen! Hopelijk zit je snel weer wat lekkerder in je vel!

 22. Marianne
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Het gerecht lijkt me heerlijk! Verder wilde ik zeggen, je geeft aan geen streng dieet te gaan doen maar gaat wel even zo ongeveer alle koolhydraten uit je eetpatroon halen. Lijkt me toch vrij streng? Het lijkt mij slimmer om jezelf gewoon een gezond eetpatroon aan te meten – en daar kan heus wel een beetje rijst of een volkorenpastaatje bij.

  • Renate
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Inderdaad, het klinkt als een crashdieet. Als je op je streefgewicht bent en weer koolhydraten etc gaat eten kom je sowieso weer aan. Misschien is Mieke Kosters wat voor je? Is geen dieet maar een mindset ?

  • Kelsey
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Precies! Volkoren rijst of pasta is gewoon prima. Alles wat “wit” is kun je beter laten zitten. Dit soort koolhydraten zijn zeker niet slecht voor je. Je moet ze niet “op zich” bekijken want (bijna) niemand eet kale pasta of rijst, in dat geval zou ik het wel afraden. In combinatie met groenten/vlees is het gewoon een gezonde bron van energie 🙂

 23. Melanie
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik ben sinds mijn 17e ook vaak aan het jojo’en geweest met mijn gewicht door mezelf uit te hongeren met diëten.. Het resultaat was dat ik veel honger had, weinig energie had en veel afviel in een korte tijd, maar de verloren kilo’s waren hierdoor weer in een raptempo terug..

  Nu ben ik op mijn streefgewicht (58 kilo) enkel en alleen door mijn leefstijl te veranderen door 6 x per dag voldoende te eten van alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Je brood, pasta, aardappelen en rijst schrappen uit je voeding zal een averechts effect hebben omdat wanneer je na het afvallen weer begint met het eten ervan, je lichaam het zal gaan zien als reserves die moeten worden opgeslagen voor wanneer je weer geen koolhydraten binnenkrijgt!

  Koolhydraten zijn essentieel om een verzadigd gevoel te krijgen en je metabolisme hoog te houden. Mijn tip is om te kiezen voor volkoren varianten van pasta, brood, krackers en beschuit omdat hier veel vezels in zitten die er voor zorgen dat je jouw stofwisseling hoog houd en je verbranding sneller gaat. Daarnaast zit er in volkoren brood jodium, dit is ook essentieel voor je schildklier en een goed werkende schildklier is weer belangrijk voor een snelle stofwisseling.

  Maak daarnaast een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten, vetten en calorieën. Ik ben 1,67 lang en mijn zus (diëtiste) rekende 1494 kcal, 81 gram eiwitten, 199 gram koolhydraten en 35 gram vet.. Als je leefstijl veranderd is en je stofwisseling snel is kan het ook geen kwaad om af en toe te cheaten en patatje of een ijsje te eten, je verbranding is immers hoog waardoor je lichaam vetten en suikers niet zo makkelijk opslaan als reserves!

  Succes Serena, of je nu wel of geen koolhydraten gaat eten, ik hoop dat het je hoe dan ook lukt!

 24. 20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Super lekker recept! Ik ga je steunen in deze moeilijke tijden hahaha. Ik ben ondertussen al meer dan 5 kilo kwijt in minder dan 4 weken, dus bij mij gaat het helemaal top. Als je echt goed wilt opletten met wat je binnen krijgt zou ik bij jouw recept de wortel weglaten (volgens mijn dieet zit er in wortel best veel natuurlijke suikers?) en de soyasaus vervangen voor een groene Kikoman met weinig zout en de mager rundergehakt voor kip. Zo heb je nog steeds een lekkere wrap! Vergeet niet om veel vezels in te nemen, misschien je omelet eten op een wasa vezelrijke cracker en genoeg eiwitten binnen te krijgen. Dan merk je het vanzelf! 🙂

 25. Carina
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  I feel you 🙂 heb hetzelfde, ben ‘maar’ 5 kilo zwaarder maar pas zoveel kleding opeens niet meer. Echt vervelend. Dus ben ook bezig met bewuster eten. Voor mij is dat vooral zelf koken (vriendlief bestelt graag), minder patat, geen sausjes meer en niet overal kaas op doen.
  Sporten zou ik wel moeten doen maar echt geen zin in dus ik loop vaker een rondje met de hond(en) :’) is meteen armtraining want ze kunnen soms best wel trekken!

 26. Mariska
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Ik zou niet zomaar koolhydraten verwijderen uit je dieet. Beter vervang je dit voor volkoren brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta, boekweitnoodles. Dit geeft een veel Langer verzadigd gevoel. Also je verzadiging alleen uit groenten haalt, dan moet je er echt onwijs veel van eten. En veel groenten is natuurlijk prima, maar je will niet je maag er zo Mee oprekken dat je straks weer snel aankomt als je koolhydraten toevoegt.. en vetten zijn ook heel belangrijk voor die verzadiging, dus volle yoghurt, olijfolie, etc ipv magere yoghurt en margarine. En pas op met fruit: hou het bij 2 stuks per dag, want fruitsuikers zijn nog altijd suikers. Verder natuurlijk helemaal prima om geen geraffineerde suiker te eten 🙂 heel veel succes!

 27. Jessie
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Een tip voor als je wel rijst wilt eten, maar niet de hoeveelheid koolhydraten: rijst van bloemkool. In roosjes snijden, even goed wassen en in de keukenmachine laten draaien totdat alle roosjes versneden zijn en je een soort rijststructuur overhoudt. Even bakken in de pan met wat kruiden. Ik gebruik het wel eens als vervanger voor couscous en zag online zelfs dat mensen het gebruiken als vervanger voor risotto of paella rijst.

  • Rachida
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Wat een goed idee. Zelf geen fan van rijst maar bloemkool is een goed alternatief!

  • Diana
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Dit maak ik ook wel eens, erg lekker en vooral verwerkt in “”rijst”” gerechten.

   Serena lekker receptje weer

  • I
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Ja, dit is best lekker en vult echt heel goed. Houd jezelf alleen niet voor dat je rijst maakt, want dan valt het echt tegen haha, maar zie het als alternatief voor rijst net als bulgur of noodles ofzo.

   Zelf doe ik het niet in de pan maar gewoon even in de magnetron, een minuutje of 5 denk ik? Ook echt heel lekker is het met een scheut (light) kokosmelk (die gaat erbij voordat het in de magnetron gaat) en wat rasp en sap van limoen (erna), heerlijk met een thaise curry o.i.d.

  • Bente
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Je proeft het verschil vrijwel niet! Ik vind het zelf alleen ten opzichte van rijst (ik heb normaal gesproken zilvervliesrijst) juist voor geen meter vullen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *