Filmpje: It’s peanutbutter jelly time!

It’s peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! And heeey yeah hey yeah hey yeah hey yeah! And there you go, there you go, there you go, there you go!


Ik loop al een maand te kwijlen bij de peanutbutter & jelly thumbprint cookies van Love Veggies & Yoga en elke keer komt het er niet van. Vandaag is het een lekkere luie zaterdag met absoluut niets op de planning dus ik dacht, waarom maak ik ze vandaag niet gewoon? Je hebt pindakaas nodig, boter, suiker en bloem. En jam. Meestal heeft iedereen dit wel in huis en het beste van deze cookies: ze zijn no-bake! Geen oven dus. Gewoon ingrediënten mengen en hopsakee. Klaar is kees. Deze koekjes zijn in 10 minuten gefixt en ze zijn echt DE-LISH!

Omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik een ‘Koken met Sjerena’ filmpje heb opgenomen wilde ik het niet in een fototutorial doen, maar in een leuk filmpje:

Voor 15 koekjes heb je ongeveer nodig;
– 4 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels boter
– 4 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel witte suiker
– 12 eetlepels bloem
– 4 eetlepels poedersuiker
– kaneel, vanilleextract en zout naar smaak
– jam


Je kunt de koekjes maken zoals ik, maar de blog van wie ik het recept heb maakt de kuiltjes wat dieper zodat er meer jam in past. Ik denk dat ik dat zelf wat lekkerder zou vinden, aangezien de jam dan wat beter in verhouding zou zijn met de het pindakaaskoekjesdeeg.

Verder kun je ze het beste in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Mocht je toch niet zo gecharmeerd zijn van no-bake deeg? Dan kun je het een kwartiertje afbakken in de oven bij 180 graden celsius. Het deeg wordt dan wel heel bros en bijvullen met jam is een must! 🙂


Variatietip: in plaats van jam kun je ze ook vullen met chocoladepasta! 🙂


Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

125 Reacties

 1. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ow heerlijk! Ik heb ze net in de koelkast gestopt! Nu even wachten en hopen dat ze lekker zijn!

 2. Orla
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Het lijkt me echt lekker met chocolade pasta! Ik eet soms een boterham met pindakaas en Nutella, lekker maar ik word er wel snel misselijk van hahah

 3. Petra
  13 maart 2012 / dinsdag, 13 maart 2012

  Amanda en ik hebben ze gemaakt
  We vinden ze niet lekker
  Sterker ik vindt ze echt smerig…….
  Pindakaas hoort voor mij op een witte boterham
  Maar het was wel leuk om ze te maken

 4. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Oh my dit ziet er echt zo lekker uit hè mmm

 5. Nancy
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik ben niet zo’n pindakaas fan, maar dit zag er toch best wel erg lekker uit. Alleen helaas was dat totáál niet het geval. Ze zijn dus helaas in de vuilnisbak beland. 🙁 Er was verder thuis ook niemand die het lustte namelijk.

  Aan mijn kookkunsten zal het niet liggen, want die vallen best mee. 🙂 En hier is geen kunst aan. Maargoed, het idee is erg leuk en zo te zien vinden anderen het wel lekker!

 6. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik ga deze van de week maken. De helft met jam en de andere helft met Nutella. Kwijl moment please!

 7. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Die zien er echt goddelijk uit!

 8. sanne
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik heb ze net gemaakt zijn echt lekker!

 9. Selina
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Ik heb ze gemaakt.. Maar na 3 zat ik bomvol! Wel lekker though.

 10. Jose
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  je bent echt goed hoor sereen! ook dat je er nog even bij meld dat je glutenvrije koekjes kunt maken, niemand zou daar op komen maar jij denkt daar ook weer even aan! ziet er lekker uit maar zelf ben ik te lui om het te maken haha, liefs

 11. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Oeoeoeoe! Dat ziet er heerlijk uit. Ik heb ze ook al eens gemaakt, maar dan zonder pindakaas. Dit is zeker een goede tip en ga ze zeker weten ook proberen!;-)

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *