Filmpje: DIY Bath Fizzies

Sinds mijn moeder en ik gestopt zijn met The Secret Garden begint het zo nu en dan toch wel weer te kriebelen hoor! Mijn moeder heeft het steeds vaker over zeep maken en ik had zin om jullie te laten zien hoe je heerlijke moisturizing bath fizzies kunt maken. Bruisende badmelts met cacaoboter en sheabutter voor een verleidelijk zijdezacht velletje.

Belangrijk
Dit Bath Fizzie recept heb ik zelf bedacht en het heeft me weken gekost om de samenstelling te perfectioneren. Ik heb het dus niet kant-en-klaar van internet geplukt. Mocht je dit recept willen kopieren voor op je eigen blog of willen gebruiken voor commerciële doeleinden, dan stel ik het zéér op prijs als mijn naam en blog worden genoemd/gelinkt.

Het recept (goed voor 12 stuks rozen badhartjes):
– 100 g natriumbicarbonaat (baking soda)
– 50 g citroenzuur
– 20 g maizena
– 20 g cacaoboter
– 20 g sheabutter
– 5 g etherische rozenolie
– roze voedingsmiddelenkleurstof (let op, hier mag geen water in zitten!)
– gedroogde rozenbloemblaadjes

Ik heb een apart artikel geschreven met een lijst van verkooppunten van bovenstaande ingrediënten. Klik hier.

Ik vind ze echt super adorable geworden zo met de rozenblaadjes in hartjesvorm. Misschien ook een leuk cadeau-idee voor Valentijn? En dan niet per se voor je mannelijke lover, maar voor je beste vriendin, zusje, moeder of je girlfriend. Je kunt ze per stuk verpakken, of allemaal in een glazen pot stoppen (wel eentje die goed afsluit, anders trekt het vocht aan in de badkamer).

Handmade gifts worden altijd gewaardeerd, en al helemaal als het ook nog eens lekker spul is. Dit is het originele The Secret Garden recept, so you know it's good (onze bathfizzies vlogen altijd de webshop uit!).
Zoals je in de video kunt zien kleurt het badwater zachtroze. Dit geeft echter niet af op je huid. Ik denk dat 1 bath fizzie lekker is voor een voetenbadje, maar dat je er 2 nodig hebt voor een groot bad. Zodra je de bath fizzie in het warme water plopt begint het zachtjes te bruisen en laat het meteen een heerlijk aroma van roosjes achter. De boters smelten en laten een heerlijk voedend laagje achter op je huid. Insmeren met een bodylotion na je bad is hierdoor overbodig, want je huidje voelt na het bad al zijdezacht aan. Oeh la la! <3
Ik hoop dat alles duidelijk is uitgelegd in de video en dat jullie lekker aan de slag gaan met je eigen Bath Fizzies! Als jullie er een stel hebben gemaakt, please show it to me! Vind ik echt leuk om te zien. En als er nog meer suggesties zijn voor beauty DIY laat het dan vooral even weten, ik probeer altijd rekening te houden met jullie wensen. Een lipbalm en lipscrub DIY is vast in de maak! 🙂

Happy DIY'ing! 

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

387 Reacties

 1. 26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  Hoi,
  Ik vind je site als eerste heel leuk maar ik heb een vraag ovedr de bath fizzies,
  wij hebben ze gemaakt en hebben alles gedaan zoals jij het zei maar ze zijn een beetje kruimelig en zacht dus mijn vraag is of dat bij jou ook zo is?
  XXXD

  • Serena
   Auteur
   26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

   Nee bij mij waren ze hard. Er mag absoluut geen water of vocht bijkomen en misschien meer cacaoboter gebruiken? Dat is vrij hard namelijk.

 2. Nienke
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Hoi! Super leuke DIY, ik ga dit voor moederdag maken (:
  Ik heb alleen een vraagje weet iemand waarvoor je sheabutter & cacaoboter kunt vervangen? Ik heb echt geen tijd meer om het te bestellen en ik heb ik de buurt geen winkels waar het verkocht wordt. Alvast bedankt xx

 3. Lotte
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Superleuke diy!! Heb je er ook een voor een toner?

 4. judith
  20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

  Na dat ik dit heb gezien ben ik meteen aan de slag gegaan !!!
  Ik heb daarna er een paar aan mijn mama gegeven voor moederdag en ook een paar stieken bij gehouden.
  Dankje voor dit super idee !!!!

 5. Jitskexoxo
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  HEEY,
  Je had het over je moeders website.
  ik heb de naam gezocht op google, maar kon het niet vinden (fout getypt misschien)

  ZOU IEMAND DE SITE PULMANIA (als je dat zo schrijft) WILLEN LINKEN OF WILLEN TYPEN HOE JE HET SCHRIJFT !!!

  alvast bedankt

  • Serena
   Auteur
   16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

   het is pearlmania.nl 😉

 6. Kelly
  25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

  De post met ingrediënten doet het niet meer Serena 🙁

 7. marije
  11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  kan je de boters ook vervangen met kokosvet/olie??

  • Serena
   Auteur
   11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

   Nee, dat is te zacht denk ik. Je kan het proberen…

   • marije
    11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

    oke bedankt! ik denk dat ik het er maar op waag, ik maak gewoon een klein beetje om het uit te proberen:)

    • Nienke
     7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

     Is het gelukt? Ik kan namelijk in de buurt geen cacaoboter en sheabutter kopen..

 8. maij
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  de verkooppunten lijst doet het niet ik wou vragen wat is de website van jou moeder?

  p.s. je maakt echt kei leuke diy

 9. Lou
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Moet je citroenzuur gebruiken of kun je dat ook weglaten??

 10. Cézanne
  17 december 2012 / maandag, 17 december 2012

  Hoi !
  Super leuk ‘
  Maar wat zijn de verkooppuntn van de shea butter en de cacoa boter ?
  Want ik kan he linkje niet openen ….
  Groetjes !

 11. Rabab
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Hoi, ik heb een vraagje. Kan ik de cacaoboter vervangen door sheabutter.

 12. Lynn
  5 december 2012 / woensdag, 5 december 2012

  Kun je ook alleen sheabutter gebruiken en geen cacaoboter? Of zijn er nog andere oliën die je er goed bij kunt gebruiken?

 13. 4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

  deze zijn nog leuker! alleen een vraagje: ik heb baking soda thuis, maar er staat op de verpakking dat hij maar een maand houdbaar is. Hij is al een paar maanden geopend nu. Moet ik hem dan weggooien of kan ik het nog wel hiervoor gebruiken? xx

  • Serena
   Auteur
   4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

   Hmmm geen idee, ik zou het gewoon proberen!

 14. 3 december 2012 / maandag, 3 december 2012

  Hoi, ben je zeker dat je etherische rozenolie gebruikt? Zo ja, dan zijn dit toch on-ge-loof-lijk dure badbruisballen, toch? 1 ml kost ongeveer 40 euro!

  • Serena
   Auteur
   4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

   Klopt, ik had nog een flesje mogen meenemen van het lab (zoveel jaar terug) toen ik daar nog werkte. Wellicht is parfumolie met rozengeur een beter (= goedkoper) alternatief.

   • 4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

    Wow, lucky you…. Ik hou enorm van EO Roos!

 15. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Baking Soda is dus zuiveringszout? 😉 Misschien handig om er bij te zetten?