Een eye make-up remover stick, is dat wat?

De vraag die meteen in mijn gedachte verscheen toen ik de Clinique Eye Makeup Remover Stick kreeg opgestuurd: is dit héndig? En is dit niet gewoon een veredelde lippenbalsem? Ja, hij is handig voor ‘on the go’ maar ga je echt je smokey eyes verwijderen in de trein terug naar huis? Ik dacht het dus ook niet.

clinique eye makeup remover stick_ - 1Toch moet Clinique voordelen hebben gezien in een eye makeup remover stick, want hier is ‘ie dan. Geschikt voor alle huidtypes en geschikt voor waterproof make-up. En omdat ik toch wel regelmatig waterproof mascara gebruik, was mijn nieuwsgierigheid zeker gewekt.

clinique eye makeup remover stick_ - 5Ik bedacht spontaan 2 situaties waarin deze stick van pas zou kunnen komen:

1. Je gaat vaak op reis met alleen handbagage en hebt geen zin om steeds van die reisverpakkingen te gebruiken waarbij je voorafgaand met veel geklieder je duo phase eye makeup remover probeert over te gieten. Sowieso geen doen met die 2 fasen! Eerst schudden, dan supersnel overgieten, en dit ongeveer 12 keer herhalen aangezien die fasen weer zo snel scheiden. De frustratie. OF je neemt gewoon je eye makeup remover stickie mee! Net zo makkelijk.

OF

2. Het is zaterdagavond. Je bent dronken. Je ziet het lekkerste ding van deze hele aardkloot en geen idee waarom, maar hij toont interesse in jou en hij wilt je meenemen naar zijn huis. Onder het mom van ‘YOLO’ spendeer je er de nacht, maar je word de volgende ochtend wakker met een hele dierentuin: een dood musje in je mond en panda’s onder je ogen. GELUKKIG heb je de eye makeup remover stick in je piepkleine uitgaanstasje gedaan, zodat je je ‘walk of shame’ in elk geval zonder uitgelopen ogen kunt volbrengen, en dat maakt de hele situatie al iets minder schaamtevol. En daar valt ook wat voor te zeggen.

clinique eye makeup remover stick_ - 3Hoe langer ik er over nadenk, des te meer nut deze stick lijkt te hebben.

Maarre, wat zit er dan eigenlijk in? Want zoals ik me al eerder afvroeg: is dit niet gewoon een veredelde lippenbalsem?

clinique eye makeup remover stick_ - 2ethylhexyl palmitate – oplosmiddel, afkomstig uit palm olie
carthamus tinctorius (safflower) oil – saffloer olie/distel olie
caprylic/capric triglyceride – gefractioneerde kokosnoot olie
polyethylene – verdikkingsmiddel, een type plastic
sorbeth-30 tetraoleate – emulgator
PEG-5 glyceryl triiso-stearate – emulgator, huidverzachter
water – water
tocopherol – vitamine E
phenoxyethanol – conserveringsmiddel

Nou zoals jullie wellicht kunnen zien zitten er dus geen wassoorten in deze stick, zoals bijenwas of carnaubawas, wat het geen veredelde lippenbalsem maakt. Was is namelijk erg lastig om van je huid af te krijgen, dus ik raad het verder ook niet aan om lippenbalsem als eye make-up remover stick te gebruiken!

De ingrediëntenlijst is vrij kort en simpel, de stick bestaat uit een mix van oliesoorten en emulgatoren en is ‘hard’ gemaakt met polyethylene. Dat vind ik wel meteen het grootste minpunt aan dit product, want dit is een type plastic dat wordt geassocieerd met ‘micro beads’. En ook al zitten er geen scrubdeeltjes of beads in deze stick, je spoelt het wel degelijk door je afvoerputje aangezien je het met warm water moet inmasseren en wegspoelen. Ik snap niet waarom merken vandaag de dag nog nieuwe producten op de markt brengen met polyethylene. Onbegrijpelijk.

Gelukkig heb ik een oplossing gevonden, maar daarover later meer.

clinique eye makeup remover stick review_ - 1 Hello. Ready for take off!

clinique eye makeup remover stick review_ - 2 De stick draai ik ietsje uit en masseer ik daarna van links naar rechts over mijn wimperrand. De balsem verandert door de warmte van mijn huid in een heerlijke, zachte olie.

clinique eye makeup remover stick review_ - 3 Ook mijn wenkbrauwen neem ik mee.

clinique eye makeup remover stick review_ - 4 Hierna is de stick een klein beetje dirty, maar dat geeft niet, want ik haal mijn vingers er even overheen zodat hij weer schoon is, en vervolgens masseer ik met diezelfde vingers mijn oogmake-up eraf.

clinique eye makeup remover stick review_ - 5 Boen, boen, boen.

clinique eye makeup remover stick review_ - 6 En in plaats van warm water gebruiken om alles weg te spoelen, neem ik een wattenschijfje die ik even nat maak onder de warme kraan. Hier wrijf ik vervolgens mijn oogmake-up mee weg en dit gooi ik in de prullenbak. Ik spoel het dus niet door het putje, wat betekent dat de aanwezige polyethyleen uiteindelijk NIET in de zee terecht komt. Dit is de enige oplossing die ik kan bedenken om er voor te zorgen dat microplastics het milieu niet verder vervuilen met dit ingrediënt. En ik moet zeggen zo met dat natte wattenschijfje werkt het hartstikke goed, als niet beter dan met alleen water.

clinique eye makeup remover stick review_ - 7Schoon!

clinique eye makeup remover stick review_ - 8Na gebruik voelen mijn ogen niet vettig aan (dankjewel, emulgatoren) en is er geen enkel restje oogmake-up te bespeuren. En ik droeg zowel een waterproof potlood als waterproof mascara! Ook fijn dat er na gebruik geen waasje in mijn ogen zit (dat heb je soms nog wel eens met olieachtige eyemake-up removers).

clinique eye makeup remover stick_ - 6Al met al, misschien toch wel handig dus zo’n stickie. Zeker voor mensen zoals ik die regelmatig waterproof make-up gebruiken en die vaak op reis zijn. Ik zal dit product niet snel gebruiken voor onderweg of na een one night stand (alhoewel, never say never), maar ik vind het een lekker compact dingetje om mee te nemen in mijn handbagage tijdens mijn reisjes! Bovendien haalt het mijn oogmake-up supergoed weg zonder een vettig laagje achter te laten, zodat je er eventueel meteen een nieuwe laag make-up bovenop kunt knallen. Ook heb ik het gevoel dat het extra zacht is voor de tere huid rondom de ogen.

Groot nadeel is het ingrediënt polyethyleen, dus hopelijk kunnen ze daar nog verandering in aanbrengen in de toekomst. Tot die tijd gebruik ik het in combinatie met het wattenschijfje, maar ik kan me ook goed voorstellen dat dit een reden is om dit product niet aan te willen schaffen (en dat kan ik zeker begrijpen).

clinique eye makeup remover stick_ - 4Het product bevat slechts 1,3 gram product dus ik zou dit persoonlijk niet elke dag gebruiken, dan ben je er zo doorheen. Ik zou dit echt puur gebruiken voor ‘on the go’ en op reis, anders wordt het een beetje een duur grapje. Ik ben er in elk geval over te spreken, over zowel de werking als het compacte formaatje. Voor mij, iemand die veel reist, is het absoluut een uitkomst!

De Clinique Take The Day Off Eye Makeup Remover Stick is exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf en op www.clinique.nl voor €22,50. 

Wat vinden jullie van deze eye make-up remover stick? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

47 Reacties

 1. dee
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Ik koop een zelfde soort stick altijd bij de 100 yen winkel in japan.
  Zo betaal ik dus nog geen euro per stuk.

 2. 20 juli 2016 / woensdag, 20 juli 2016

  Haha mooi hoe je zo’n leuk artikel kan schrijven over een toch wel banale stick 😀 Ik vind het super dat je schrijft over schadelijke stoffen trouwens!

 3. 19 juli 2016 / dinsdag, 19 juli 2016

  Best een handig product maar het lijkt me inderdaad neit echt zuinig in gebruik. Ik vind dit soort butters om je makeup eraf te halen wel altijd erg fijn en goed werken.

 4. Ellen Kesters
  18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Dank je wel voor de goede review Serena! Heerlijk uitgebreid en informatief. Fijn om te lezen dat je zelf nadenkt over voor- en nadelen en niet alleen informatie uit het perspakket overneemt. Lijkt me een handig product voor op reis, maar op zich doen doekjes hetzelfde.

 5. 18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Dit product lijkt me echt heel fijn voor reizen! Ik moet af en toe reizen voor mijn werk, en vooral als ik moet vliegen zou dit product heel handig zijn sinds het geen vloeistof is! Bovendien heb ik soms last van tranen in mijn rechter oog (vraag me niet waarom, echt geen idee haha!) en dit zou handig zijn om mijn makeup even bij te werken.

 6. 18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Wat een grappig product, ik had niet gedacht dat het echt zou werken. Lijkt mij ook handig om uitgelopen mascara even snel weg te werken.

 7. 18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Ik vind het wel leuk. Had niet verwacht dat het zo goed zou werken. Al vind ik dan zo’n make-up verwijderdoekjes nog altijd het handigst om mee te nemen in je tas ergens naartoe.

 8. Nienke
  17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Ik HOU ervan dat je de milieuvraag meeneemt in je review. Mooi uitgebreid artikel sowieso op alle fronten. Thanks!

 9. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Het lijkt me inderdaad een leuk ding voor op reis. Maar ik vind het wel heel duur voor 1,3 gram.

 10. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Eiigenlijk is dit gewoon een cleansing balm in stick vorm :). Wel handig door de verpakking en zo

 11. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Handig, vooral om mee te nemen op reis of bv met een motorvakantie. Dan is alle extra zooi die je weg kan laten mooi meegenomen.

 12. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Handig! Ik vind het alleen iets te veel gedoe, ook om dat ingrediënt dat er in zit. Kan je net zo goed een pak met doekjes mee hebben!

 13. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Wat handig zo’n stick. Vooral als je op reis bent. Ik ben niet zo’n reiziger (helaas) dus ik zal deze niet zo snel kopen.

 14. Varenka W
  17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Prijzig maar wel ideaal, hoewel je ook travelsize make up remover doekjes hebt…stuk goedkoper en neemt ook weinig ruimte in beslag.

 15. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Het lijkt me handig als ik ga zwemmen of zonnebanken. Of als je make-up wat uitgelopen is. Voor thuis denk ik niet dat ik het zou gebruiken.

 16. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Wat goed dat je ogen weer zacht aanvoelden. Ik denk dat ik ook zoiets zal proberen.

 17. Nicole
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Sereen, one night stand? ??
  Ik denk dat ik de stick ook skip, maar wel grappig bedacht ?

 18. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik zou het niet snel kopen maaaar ik vind het wel een erg handig product. Het heeft wel wat chiques

 19. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik ga ‘m ook halen, hier zocht ik al tijden naar! Ik ga jouw advies onthouden, met een wattenschijfje afnemen. Bedankt voor de tip!

 20. Anneke
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Die polyethyleen moet toch een opgeloste versie zijn, het is niet dat er kleine korreltjes inzitten, toch? En maakt dat het niet al een stuk minder problematisch? Dit goedje lost waarschijnlijk gewoon op.

 21. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Wat een handig en innovatief product! Lijkt me fijn werken, maar ik houd het toch bij mijn make-upremover met olie, haha!

 22. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Dit is wel echt iets handigs, dit moet ik hebben =D

 23. Julie Tina
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Wat ‘n grappig dingetje dit! Lijkt me idd best handig voor on the go.
  Leuk geschreven alweer, ik moest lachen bij je beschrijving van situatie 2 haha

 24. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Sereen! Je moet ‘m eens proberen als je een aantal matte lipsticks moet swatchen voor je blog. Geweldig spul om er mee af te krijgen en lief voor je lippen! Ik heb zelf de Take the Day Off Balm van Clinique, vind ik veel praktischer voor mijn hele gezicht in plaats van zo’n stick voor de ogen. Maar hij is ideaal voor bloggers die matte lipsticks moeten swatchen haha! Vooral bij matte liquids is het een geschenk uit de hemel!

 25. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  voor op reis lijkt ie me wel handig 😀

 26. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Wat grappig haha! Maar ik neem toch al een hele toilettas mee dus een flesje eye make-up remover kan dan ook nog wel. Goed dat je het vermeldt van het ingrediënt trouwens!

 27. Liza
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Kan je niet ook gewoon een leeg lippenbalsem blikje vullen met kokosolie? Of weet je een andere hardere olie? Kokosolie is niet zo praktisch met warme dagen 🙁 hihi

  • Syl
   16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

   Dat was wat ik ook dacht. Mjah die warme dagen hè…

  • Serena
   Auteur
   16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

   Ik ga eens broeden op een goede DIY, Liza ?

   • Liza
    17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

    Yes! Daar hoopte ik al op 😉

 28. Sanne
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  er is nog een probleem met dit product naast de polyethyleen; de palmolie die erin verwerkt is. Er wordt niets gezegd over dat hier jaarlijks duizenden vierkante kilometers regenwoud voor worden verwoest. Er is genoeg andere cosmetica beschikbaar zonder palmolie en polyethyleen.

 29. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Lekker handig zo’n stick maar wel erg overpriced :/

 30. Margot
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Lijkt me dus ideaal als je mascara knoeit! Ik ben een absolute mascara kluns en er zit altijd (waterproof) mascara op m’n oogleden als ik klaar ben. Dit is onderweg (opmaken in de trein) nogal onhandig, ook omdat ik mijn mascara er met geen mogelijkheid makkelijk af krijg.
  Ik weet niet of ik er zo veel geld voor over zou hebben, maar het is sowieso een handig idee!

 31. Laura
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Hm, lijkt me wel praktisch maar wel duur voor zo’n stick…

 32. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik vind het wel een uitkomst voor mensen op festivals en korte reisjes als je weinig tot niets bij de hand hebt inderdaad. Of ik het zelf zal kopen dat betwijfel ik wel hoor. En inderdaad jammer van de ingrediënt. Liefs soraya

 33. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Dit kan inderdaad handig zijn voor op reis of festivals ofzo, maar voor gewoon thuis zou ik het niet kopen. Ik vind het ook nogal duur voor wat het is. Dan kan je evengoed een klein potje vullen met Ultrabland (Lush) en dat in je tas stoppen.

 34. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Hmm fijn dat je uitlegt dat er een soort plastic in zit. Voor mij toch een reden om het niet te gebruiken. In ieder niet doorspoelen dan. Ik vind het wel een innovatief product!

 35. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Inderdaad handig voor op reis, ja. Maar, aangezien ik niet veel op reis ga, niet echt iets voor mij.

 36. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik weet niet hoor.. Ik snap het product nog niet zo goed. Misschien wel handig voor op reis ja.

 37. Yasmin
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Idd zeker handig voor op reis, mits je naar een land gaat waar het niet al te warm is, anders smelt het neem ik aan gewoon in je tas en dat zou zonde zijn!

 38. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Wat handig! voor veel mensen wel een nadeel dat die stick niet zo hygiënische is.
  Voor mij is dit echt wel een handig product

 39. Kiki
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Haha! Wat een leuke schrijfstijl in dit artikel! Ik werd er vrolijk van!

 40. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Tja je wilt niet als n pandaatje eruit zien
  Ik denk dat t handig is als je op reis bent.
  Komische dat ik er nog vanochtend aan dacht. Hoe ik dat zou moeten doen op een lange vlucht. Kwijlend wakker worden met pandawallen leek me niet geslaagd. Hup deze pen overr je ogen heen. Opnieuw opmaken en je zietver fris en fruitig uit. Enige reden waarom ik deze pen niet zou nemen is door de ingredient die niet goed is voor t mulieu.

 41. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Handig voor op reis of voor in je tas! Lekker klein en compact.

 42. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Tja, wat vind ik hier nu van? Ik denk dat ik hem links laat liggen in het algemeen, maar wellicht is het een handig ding voor op vakantie.

 43. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik had dus niet verwacht dat dit zou werken. Klinkt ideaal, zou hem wel willen hebben :-)!

 44. 16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Een handig product maar ik zou t zelf niet aanschaffen. Vind het toch wat te duur, en zou het nauwelijks gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *