Eindelijk! Mijn review van de Rihanna foundation

Het nieuws omtrent de lancering van de Fenty Beauty lijn heb ik – samen met de rest van de wereld – nauwlettend in de gaten gehouden. Maar liefst 40 kleuren foundation, wow! Ik kon niet wachten om deze Pro Filt’r Soft Matte Longwear foundation uit te proberen. Toen de reviews en YouTube video’s vlak na de lancering langzaam binnen druppelden stond ik al helemaal te popelen, want zo goed als iedereen was er laaiend enthousiast over.


Omdat Fenty Beauty in Europa alleen bij Sephora en Harvey Nichols te koop is, duurde het even voor ik mijn hand op een exemplaar wist te leggen. Afgelopen najaar was ik in Parijs, maar ik was toen zo ziek van de gordelroos dat ik het niet kon opbrengen om mezelf een Sephora in te slepen. Ik weet nog dat ik keihard baalde toen ik achterin de taxi zat, op weg naar Gare du Nord, en we langs een filiaal reden met HEEL GROOT Fenty Beauty in de etalage. Ik dacht echt ‘NOOOOOH!’.

Maar goed, in december zijn George en ik lekker een weekje naar New York gegaan en heb ik alsnog een Fenty Beauty foundation kunnen scoren. De schappen waren zo goed als leeg gerausd, dus het was nog even spannend of ik de juiste kleurmatch kon vinden.


Uiteindelijk ben ik voor kleur 260 neutral gegaan, alhoewel die een tikkeltje aan de rozige kant is voor mij. Kleur 250 en 270 waren qua ondertoon iets geler, maar die vond ik op dat moment wat te donker voor me. Wellicht dat het wel hele goede zomerkleuren voor me zijn!


Allereerst de verpakking. De Pro Filt’r foundation zit in een langwerpige flacon van mat glas. De flacon is ovaal, maar aan de zijkanten afgeplat, dus hij ligt lekker stevig in de hand. Op de voorkant staat in witte letters ‘FENTY BEAUTY en ook de dop is glanzend wit. De algehele look & feel is strak, minimalistisch en chique. De flacon bevat 32 ml foundation.


Open je de dop, dan zie je een pompflacon. Een handige en hygiënische manier om de foundation uit de flacon te krijgen. ‘Is dit het vermelden waard?’ denk je nu misschien, maar er zijn dus nog steeds foundations zonder pompflacon (en die zitten ook niet in een tube). Kun je het je voorstellen?

Eén pompje is voor mij voldoende voor een goede, natuurlijke dekking. Twee pompjes is voor mij voldoende voor een iets zwaardere dekking (persoonlijk houd ik daar wel van).

Ingrediëntenlijst;

De Pro Filt’r foundation belooft een goede dekking, een satijnzachte, matte finish en een long-lasting formule.


Dat met die dekking zit wel snor, zoals je op deze swatchfoto kunt zien. Eén pompje dekt echt als een tierelier!


Wat ik zelf het prettigst vind aan deze foundation is dat hij zo lekker vloeibaar is. De formule is romig, maar ook iets aan de dunne kant. Dit kun je goed zien omdat de foundation meteen van mijn huid afloopt. Ondanks de dunne textuur dekt ‘ie wel EXTREEM goed, en je hebt maar weinig nodig om je gehele gezicht te voorzien van een dekkende, egale laag. Ook voelt de foundation hierdoor prettig en comfortabel aan op de huid.


Na het aanbrengen van de foundation, dit doe ik met een vochtige beautyblender, droogt de foundation vrij snel mat op. Ook lijkt de kleur tijdens het indrogen een tikkeltje te oxideren en dus donkerder (of iets oranje-achtiger?) te worden, dat is ZEKER iets om rekening mee te houden. Zelf vind ik dit niet erg. De ondertoon had iets geler gemogen, maar verder is het nog steeds een goede kleurmatch.

De foundation heeft een zachte, satijnachtige en vooral erg matte finish. Het is niet té mat, maar ik noem dit ook absoluut niet ‘dewy’. De foundation verdeelt super makkelijk en soepel over de huid en laat geen strepen achter. Omdat de foundation vrij snel indroogt moet je jezelf wel even aanleren om snel te werken!


Ik heb een T-zone die vrij snel glanst (vooral bij mijn neusvleugels) dus een matte finish is altijd mooi bij mijn huid. Toch moet ik zeggen dat er aan het einde van de dag wel glans op mijn neusvleugels te bespeuren is, maar niet zo veel als bij andere (niet matterende) foundations. En dit is ZONDER afpoederen. Ik heb het dus wel nodig om gedurende de dag mijn neus af te poederen om het er de hele dag flawless uit te laten zien (maar dat heb ik altijd, die neusvleugels van mij zijn niet te doen, haha!).


Vaak zijn matterende foundations een beetje uitdrogend voor de huid, en dat is toch ook wel een beetje het geval bij de Pro Filt’r foundation. Misschien is uitdrogend niet het juiste woord, maar ik vind dat deze foundation de velletjes bij mijn neus iets accentueert, en daarbij ook lichtelijk poederig oogt van dichtbij. Op sommige delen van mijn gezicht zie je hem heel erg zitten.


Zo bij kunstlicht (als ik ga filmen), valt dat poederige wel mee en vind ik het effect juist érg mooi.


Maar bij daglicht vind ik hem toch wat te cakey. Zelfs die hele fijne lijntjes in mijn voorhoofd (en op mijn wangen als ik lach) zie ik nu ineens zitten en je moet heel veel aan de slag met bronzer en highlighter om je gezicht minder 2D te laten lijken (als je begrijpt wat ik bedoel).

Ja, de finish is mooi mat en MEGA dekkend, maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan een foundation met iets minder dekking en een natuurlijke, stralende glans. Vaak laten dit soort foundation mijn neusvleugels NOG meer shinen, maar dat neem ik dan maar  voor lief.

Of de Pro Filt’r foundation voor iedereen geschikt is weet ik niet, ik kan me voorstellen dat hij veel te droog kan zijn voor mensen met een hele droge huid, of dat hij te dekkend is voor mensen die houden van een natuurlijke finish. Wat het oxideren betreft, zelf vind ik het vrij subtiel (de foundation wordt slechts een tikkeltje donkerder/oranjeachtig), maar ik kan me voorstellen dat dit veel meer opvalt bij mensen met een lichtere huidskleur dan ik.


Andere nadelen die ik kan noemen is dat de foundation lastig is om aan te komen (in Europa alleen verkrijgbaar bij Sephora en het warenhuis Harvey Nichols in de UK) en dat hij iets donkerder lijkt op te drogen dan de kleur in het flesje. De foundation kost €33,- en dat vind ik een prima bedrag, zeker gezien de sterke dekking en omdat hij zuinig is in gebruik.

Al met al blijft dit een foundation die je gewoon in het echt moet zien en testen voordat je hem koopt. Ik zou het persoonlijk niet aandurven om de gok te wagen en online te bestellen. Voor mij heeft deze foundation zowel voor- als nadelen, dus ik moet toegeven dat ik lichtelijk teleurgesteld ben. Ik denk dat ik er gewoonweg iets meer van had verwacht! Ik had gedacht dat hij ondanks de matte finish ook iets meer ‘dewy’ zou zijn op de huid, en ook wat minder cakey.

Ach, het is ook maar net wat je wensen zijn en wat voor ene huidtype je hebt. Er zijn gelukkig 40 beschikbare kleuren, dus de kans is reuzegroot dat er een perfecte match voor je bij zit!

Wat vinden jullie van het effect van de Fenty Beauty Pro Filt’r foundation, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

15 Reacties

 1. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

  Ik heb deze foundation een hele poos geleden ook eens gekocht en ik moet zeggen dat ik het met je eens ben. Op het begin vond ik hem wel erg fijn en was ik helemaal fan van het resultaat, maar nu ik er zonder roze bril naar kan kijken heb ik hem eigenlijk al maanden niet meer gebruikt. Bij mij is de kleur te licht en ik vind hem gewoon erg onnatuurlijk ogen. Veel te cakey!

 2. 15 januari 2018 / maandag, 15 januari 2018

  Ik kan niet wachten om die van mij te gebruikennnnn! In vriendin van mij (pr manager van NYX) was laatst ook naar Parijs en had voor mij de shade 220 gehaald. Ze moet die nog naar mij opsturen samen met de goude highlighter van Fenty Beauty, dus ben super benieuwd!

 3. 14 januari 2018 / zondag, 14 januari 2018

  Ik durf echt nooit over te stappen van foundation, omdat ik nu eindelijk een fijne gevonden heb en altijd bang ben voor een miskoop, haha. Vind dit ook niet per se een succesverhaal, als ik het zo bij jou zie.

 4. 13 januari 2018 / zaterdag, 13 januari 2018

  Oooh ik wil deze zo graag proberen, met mijn ontzettend bleke huid kan ik in Nederland geen foundation vinden, dus ik bestel vaak vanuit Engeland, nadat ik daar geweest was en de juiste kleur had gevonden. Ik vind het wel eng om Fenty te bestellen als ik niet kan swatchen, dus ik ben heel benieuwd of ik deze ooit aan mijn collectie toe zou voegen.

 5. 13 januari 2018 / zaterdag, 13 januari 2018

  Met mijn droge huid zou dit niet iets voor mij zijn, maar de kleurkeuze is echt enorm. Petje af voor Rihanna! Mag ik vragen wat voor blush je op je wangen draagt en wat voor lipstick (de foto waar je een grijze trui draagt)? Ik ben er helemaal weg van :).

 6. 13 januari 2018 / zaterdag, 13 januari 2018

  Wat een fijne, uitgebreide review!! Ziet er goed uit, ik zou deze weleens willen proberen!

 7. 13 januari 2018 / zaterdag, 13 januari 2018

  Hier was ik dus ook al heel benieuwd naar! Ik moet zeggen dat ik het effect op jouw huid toch wel erg mooi vind. Ik denk alleen niet dat het iets voor mij is, want mijn huid is juist erg droog, waarschijnlijk is ie dus te mat voor mij en gaat hij die droogtelijntjes juist accentueren.

 8. Suzanne
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Ik heb de foundation ook en je review klopt helemaal, hij is echt niet super goed voor dat geld. helaas

 9. 12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Hij ziet er wel mooi uit op je gezicht! Fijn dat ze ook zo ontzettend veel kleuren hebben.

 10. Ine
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  ik vind deze fdt echt vreeeeselijk, zo cakey en hij accentueert echt elk velletje. Ik vond hem persoonlijk ook niet dekkend genoeg. Mijn holy grail is en blijft de Estee Lauder Double Wear!

 11. 12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  ik wil ‘m zelf toch nog wel eens proberen 😀

 12. petra
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Wat een fijne review. Voor mij zal deze foundation denk ik te droog zijn, dus hopen maar dat er nog een foundation komt voor droge huidjes:)

 13. Syl
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Dit klinkt als een foundation die erg gehyped wordt omdat er 40 kleuren zijn… terwijl de formule het hem eigenlijk gewoon net niet is.
  Ik laat deze lekker staan.

  Ik heb 3 favorieten die ik afwissel.
  Nars sheer glow (Santa Fee)
  Giorgio Armani Luminous silk (4.5)
  Dior skin forever (23)

 14. Valentina
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Rihanna is my queen en toen ik alle reviews zag kon ik niet wachten om deze foundation te kopen. Totdat Mascha de siliconen benoemde 🙁 ik kan daar totaaaal niet tegen. Maar ik vind het resultaat met kunst licht erg mooi!

 15. Rowan Chanel
  12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Haha 2D, geweldige woordkeuze!
  Ik heb van mezelf een vette huid, dus deze foundation zou ideaal kunnen zijn.
  Maar ik denk toch nét iets te mat inderdaad. Leuke review!
  Wat zie je er fris uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *