€3 challenge – gevulde aubergine

Vandaag ga ik weer eens een €3 maaltijd voor jullie maken! Ik neem jullie mee naar mijn favoriete groenteboer, waar ik deze challenge altijd begin. Hier koop ik goedkope groente en van daaruit ga ik het gerecht verder uitbouwen. Dat verzin ik trouwens ter plekke, want het hangt er dus vanaf wat er in de aanbieding is. Omdat de tomaten en de aubergines zo goedkoop waren bedacht ik vandaag een recept van gevulde aubergines uit de oven. Kijken jullie mee?

gevulde aubergines_1totaal uitgegeven: €2,79.
zelf toegevoegd: olijfolie, knoflook, peper en zout.
kan eventueel gecombineerd worden met: rijst, aardappeltjes, stokbroodje, salade.

gevulde aubergines_2gevulde aubergines_3Oh, wat waren ze heerlijk! Mijn moeder en ik hebben echt gesmuld. Prima als warme lunchmaaltijd, maar ook zeker meer dan genoeg als avondmaaltijd. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een nieuwe €3 meal challenge te zien.

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

  1. Ilona
    9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Ziet er erg lekker uit! Ik ben student en probeer ook met weinig geld lekker te koken. Alleen jammer dat ik geen oven heb! 🙁

  2. eline
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Dit vind ik echt heel leuk! want ik mis af en toe (lees vaak) inspiratie om goedkoop iets op tafel te zetten. ben gelijk al je recepten gaan stelen 😉
    Ik woon ook in Houten en dacht altijd dat de vershof duurder als de supermarkt was, maar zo te zien is het super cheap!

    • Serena
      Auteur
      9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

      hi Eline,
      alleen die bakken buiten bevatten hele goede en scherp geprijsde groente en fruit, binnen is het inderdaad een stukje duurder. Dus zeker even een kijkje nemen bij die bakken buiten! Liefs, Serena

      • eline
        9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

        Oke ga ik voortaan eerst even daar langs. Lidl is ook echt fijn maar die is al een tijdje aan het verbouwen, hopelijk is die snel weer open. Thanks voor de tips! Xx

  3. Rosie
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Gehakt vervangen door kikkererwten of quinoa, en voila: een heel lekkere vegetarische variant!

    • Mayra
      9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

      Moet je die kikkererwten malen?? Net als falafel?

  4. Rosie
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Gehakt vervangen door kikkererwten of quinoa en voila, een heel lekkere vegetarische variant!

  5. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ik zou zeggen challenge geslaagd! Ziet er heerlijk uit!

  6. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oh my, dit ziet er goddelijk uit, ik eet wel geen vlees, maar ik kan dat perfect vervangen! Thanks for sharing!

  7. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Wauw, ziet er heerlijk uit en spot goedkoop.

  8. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    lekker! dit ga ik deze week eens maken!
    xo, cheyenne

  9. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oh dat ziet er lekker uit zeg! Dat wil ik een x proberen! Jummiee!!:)

  10. Ilse
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ziet er super lekker uit!!
    Ik heb net de boodschappen in huis gehaald!!
    En ga het morgen uitproberen 😀 X

  11. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Het ziet er lekker uit, maar ik houd niet zo van aubergine.

  12. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oh heerlijk dit! Dit ga ik eens een keer klaar maken.

  13. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Zulke recepten vind ik echt heel erg leuk, het hoeft ook allemaal niet zo duur te zijn, als je maar inventief genoeg bent en een beetje goed rondkijkt. Erg leuk. xxx Lucinda

  14. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Goedkoop koken hoeft niet moeilijk of smakeloos te zijn. Ik kook vaak genoeg goedkoop en die recepten lopen altijd erg goed merk ik.

  15. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ziet er echt heerlijk uit!

  16. Lisa
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Tsja, dan eet je wel bio-industrievlees. Het is maar wat je lekker vindt. Persoonlijk vind ik het nogal armoedig.

    • Louisa
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      Zou wel ander vlees willen kopen, maar niet voor die prijs! En dan nog heb je niet de garantie dat het echt biologisch vlees is!

    • lousaa
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      Niet zo makkelijk oordelen Lisa. Je kunt niet in de portemonnee van andere mensen kijken. En je kunt ze ook niet jouw waarden opleggen, je bent niet moreel superieur. Ieder z’n eigen ideeën over wat belangrijk is in het leven. Prima als dat voor jou in je eten zit, anderen dragen op een andere manier bij.

      • Lisa
        8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

        Die beestjes zijn zielig, niet goed te praten.

    • Cindy
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      Wat maakt bio industrie vlees nou weer armoedig? En wat is er mis met armoedig? Helaas heeft niet iedereen in deze maatschappij het breed. In de plaats van oordelen is het misschien beter om mensen in armoede te gaan helpen..

  17. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Klinkt erg lekker, staat voor vrijdag op het menu!

  18. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ziet er toch wel lekker uit 🙂 Ik zou de kaas toch wel weg laten want daar houd ik niet van.

  19. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ziet er echt lekker uit! Ook handig voor op kamers te maken 😀

  20. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ooh wat ziet dit er lekker uit, super!

  21. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Wat een lekker recept zeg! Ik zou zelf denk ik nog wel een uitje meebakken door het gehakt, maar ook zonder lijkt het me erg lekker! Vind jouw budgetrecepten ook altijd zo leuk! 😀

  22. Raan
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oh super! Ik ga dit morgen ook maken!

  23. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Mmm dit lijkt me heerlijk! Wel zou ik courgette gebruiken ipv aubergine, maar dat is gewoon omdat ik absoluut niet graag aubergine eet 😉

  24. Annika
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oooh de ingrediënten doen me denken aan moussaka! Ik ben net terug van twee weken Griekenland, ik heb echt bijna elke dag moussaka gehad, zo lekker!
    Deze ga ik zeker een keer proberen, want het is vast minder werk 😉

  25. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Super leuk weer om een €3 euro challenge te zien aangezien ik altijd opzoek ben naar lekkere en gezonde receptjes als alleen wonende student!

  26. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ziet er lekker uit! Ik ben dol op gevulde aubergines. Vind je het goed als ik de €3 challenge een keer van je overneem op mijn eigen blog?

    • Serena
      Auteur
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      Natuurlijk, leuk juist!

  27. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ze zien er heerlijk uit!

  28. raphaella
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    heeerlijk, kan niet genoeg krijgen van deze low budget maaltijden

  29. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    €1,45 voor 250 gram gehakt is echt niet veel! Ik klink nu wel heel erg als een volwassenen haha…

  30. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Dit eten wij bijna altijd! Het heet Karniyarik in de Turkse keuken 🙂 Zo met kaas erop ziet het er ook heerlijk uit!

    xx

  31. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Wat een koopje weer! Ziet er erg smakelijk uit 🙂

  32. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Het ziet er echt super lekker uit!

  33. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    ziet er echt lekker uit! ik heb alleen geen idee of ik aubergine lust!

  34. Maya
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ik vind 3 euro niet weinig, want ik kook zelf altijd voor rond dit bedrag (of minder) avondeten voor 2 personen, en dat zelfs met biologisch vlees! Het ziet er wel erg lekker uit, maar helaas vind mijn vriend aubergine niet lekker 🙁

    • Serena
      Auteur
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      hi Maya,
      hoe doe je dat dan? Wat is je geheim?
      Een stukje biologisch vlees kost al meer dan €3,- dacht ik.
      liefs, Serena

      • Maya
        9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

        Het geheim zit hem in minder maar wel goed vlees.

        Wil je mijn mening hierover weten? Lees dan vooral hieronder, zo niet scroll dan naar onderen. Ik wil niemand iets opleggen namelijk, enkel informeren 😉 )
        Waarom goed vlees? Dat is dus vlees waar ze geen water aan toevoegen (al gelezen over de misleiding van de rundervinken van Albert Heijn? Deze was genomineerd voor het Gouden Windei http://www.radartv.nl/nieuws/archief/detail/article/ambachtelijke-rundervink-albert-heijn-genomineerd-voor-gouden-windei/) en waarmee je ook geen medicijnen/groeihormonen binnenkrijgt (dieren in de bio-industrie krijgen preventief antibiotica toegediend omdat zij door de omstandigheden waarin zij moeten leven veel stress ervaren en snel ziek worden, zelf krijg je dit dus ook binnen via het vlees). Naast het dierenwelzijn gaat het dus ook zeker om je eigen welzijn, iets om over na te denken.
        Waarom minder vlees? Omdat de consumptie van rood vlees de laatste tientallen jaren erg is gestegen en normaal wordt bevonden, terwijl dit echt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Zo verhoogt de consumptie van rood vlees de kans op darmkanker (hier staat het verder uitgelegd http://losseveter.nl/2014/07/23/de-dos-en-donts-van-vleesconsumptie-voor-een-gezonde-levensstijl/ ). Zelf eet ik ongeveer 2 keer per week rood vlees, dan nog een keer kip en verder veel vis of gewoon zonder vlees/vis.

        Hier dan het recept voor een heerlijke spaghetti met runderballetjes voor 2 personen:

        200 gram bio volkoren spaghetti (0,79 voor 500 gram bij Xenos)
        150 gram biologische runderballetjes of rundersoepballetjes (3,00 voor 300 gram bij AH, vries de andere helft in)
        1/2 ui (15 cent?)
        1/2 pak tomatenpassata (een pakje kost 0,35 cent bij AH/Hoogvliet/elders)
        1 klein blikje tomatenpuree (0,05 cent)
        1 bakje champignons (0,80 cent)
        1/2 courgette (0,80 cent per stuk)
        1 grote lepel creme fraiche (een beker kost 0,40 cent)

        Verder:
        basilicum, peper, zout, olijfolie, optioneel een scheutje witte wijn als je die al open hebt staan 😉

        Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven (volkoren pasta heeft langer de tijd nodig dan gewone witte pasta).
        Bak ondertussen de balletjes en snij de ui en champignons in stukjes. Bak de uitjes mee, daarna de champignons, daarna de courgette. Als dit goed is doorgebakken, voeg de tomatenpulp toe en de tomatenpuree. Breng op smaak met de kruiden/peper/zout en scheut wijn. Voeg als laatste de lepel creme fraiche toe en klaar ben je!

        Zo heb je een voedzame maaltijd voor 2 personen, helemaal zonder pakjes/e nummers voor maar 3,30.

        Eet smakelijk 🙂

        p.s. bij de Hoogvliet hebben ze geregeld acties met biologisch vlees. Zo kocht ik laatst een bak met 5 biologische tartaartjes voor 4,50!
        p.p.s het zelf maken van de balletjes met biologisch gehakt is natuurlijk voordeliger dan wanneer dit al voor je is gedaan, maar ik vind het zelf wel erg makkelijk haha (lui!).

        Groetjes, Maya

        • Serena
          Auteur
          9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

          hi Maya,
          bedankt voor je uitgebreide post en lekker recept! Mijn uitdaging is alleen om onder de €3 te blijven en zo te zien zit jij al aan de €6,40 en dat is dus meer dan het dubbele. Ik snapte al niet hoe je onder de €3 kon blijven. Liefs, Serena.

          • Maya
            10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

            Hi! Ik had het dan ook over 2 personen, voor 4 personen kom je inderdaad uit op 6,40.
            Ik gebruik namelijk van veel dingen de helft en gebruik de andere helft om in de loop van de week ergens anders in te verwerken. Je kunt natuurlijk ook de saus in 1 keer maken om 2 keer te gebruiken.

            (Maar ik snap wel wat je bedoelt, als je 3 euro op zak hebt gaat dit niet.)

            😉

            Groetjes!

    • Mayra
      9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

      Ik ben ook benieuwd?! Biovlees zo cheap???

  35. Megan
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Cool ik ga het zeker proberen

  36. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Hmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Dankjewel voor de inspiratie <3

  37. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Oeh dat ziet er lekker uit

  38. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Woow zo lekker is dit heb het ooit op bij een restaurant en toen dacht ik dat het best veel moeite was maar nu ik dit zo zie denk ik dat het wel meevalt ik ga het zeker proberen 😀

  39. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Ah, dit vind ik zulke toffe artikelen! Klinkt heerlijk 🙂
    Ik ga dit binnenkort eens proberen 🙂

  40. minoe
    8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    hoe veel graden moet alles

    • Serena
      Auteur
      8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

      Hi Minoe,
      Het moet 25 minuutjes bij 180 graden.
      liefs, Serena

  41. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

    Het is gewoon weer gelukt! Ik moet ook echt vaker naar de groenteboer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *