DIY Wall Art

Zoals jullie misschien weten, als je me volgt via instagram, dan heb je gezien dat ik sinds een tijdje bezig ben met het schrijven van teksten en quotes. Dit doe ik met ecoline en penselen. Vandaag heb ik een DIY Wall Art project voor jullie waarin ik laat zien hoe je heel simpel je eigen mooie teksten schrijft en zo je eigen kunstwerkje maakt voor aan de muur.

materialen De penselen die ik gebruik zijn een mix van de merken Van Gogh en vanEyck. Van Gogh kocht ik bij een kantoorwinkeltje hier in Houten en de penselen van vanEyck kun je voor slechts een paar euro per pakje van 5 of 10 kopen bij Action. De zwarte ecoline komt ook uit het kantoorwinkeltje, maar kun je ook kopen bij hobbywinkels zoals Pipoos.

oefenen Oefenen, oefenen, oefenen. Het lijkt zo makkelijk, maar het is moeilijker dan je denkt! Kies een mooie tekst of quote uit en oefen net zo lang tot je de juiste grootte, de juiste vorm van de letters en de juiste ‘slag’ te pakken hebt. Een tip van mij is om de penseel heel losjes vast te houden en vanuit de pols te schrijven voor het meest vloeiende resultaat.

diy wall art_05 Je kunt elk penseel gebruiken die je maar wilt, maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar een langer penseel met een puntje.

diy wall art_06 Als je de tekst perfect naar jouw wens hebt geschreven, kun je het zo laten, maar omdat ik de tekst ga inlijsten in een doorzichtig fotolijstje (zonder achterkantje) vind ik het een leuk effect geven om het a4 papier wat kleiner te knippen. Dan kun je beter zien dat het om een ‘see through’ fotolijstje gaat.

mod podge en glitter shine bright glitter edge Met mod podge (te koop bij Xenos), glitters (ooit gekocht bij Kruidvat) en een spons kwastje (gekocht in een kwastenset van Xenos) bedek ik de boven- en onderkant in een dikke, glinsterende laag met glitters. Dit past goed bij de tekst, maar geeft ook net even iets meer sjeu aan mijn wall art.

diy wall art_11 Als de lijm goed is gedroogd lijst ik het in. Dit doorzichtige lijstje van HEMA is echt heel erg gaaf. Het geeft een gaaf effect dat je er zo doorheen kunt kijken. Het staat heel minimalistisch en laat de DIY wall art extra goed opvallen, omdat het erin lijkt te zweven. Ik ben de prijs even vergeten, maar ik dacht dat het lijstje zo rond de €15 was.

diy wall art_12In het echt glittert het trouwens nog VEEL meer, het is lastig om het goed op de foto te krijgen.

diy wall art_14 Shine bright.

diy wall art_13 De perfecte photo bomber, Clarence.

diy wall art_15Het is even oefenen met schrijven, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het heel gemakkelijk om allemaal mooie woorden en quotes te schrijven die je vervolgens kunt versieren met glitters (of niet) en aan de muur kunt hangen.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van dit DIY Wall Art project. Het lijkt mij een perfect projectje om te doen dit regenachtige weekend (als je niet op Low Lands zit, althans). Mocht je zelf aan de slag gaan, vergeet je kunstwerk dan niet te taggen met de hashtag #beautylabDIY zodat ik het terug kan vinden!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

80 Reacties

 1. 3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Wat een ontzettend leuk en creatief idee! Ik sla het op!!

 2. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Wat een leuke DIY die volgens mij niet zo makkelijk lijkt doordat je wat moet experimenteren met de schrijfwijze van je quote. En wat een tof lijstje trouwens!
  Liefs, Jana

 3. Moniek
  20 augustus 2014 / woensdag, 20 augustus 2014

  Yay, naar dit artikel was ik laatst al druk aan het zoeken op je blog! ;) Ik kwam wat soortgelijke quotes tegen op Pinterest en ik wist dat jij je hier ook mee bezig hield en ik dacht: Serena heeft er vast wel een artikel over gemaakt. Maar dat was nog niet zo. Ik ga binnenkort aan de slag, thanks!

 4. thessa
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Cool!! Gebruik je nog speciaal papier?

 5. Annika
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik heb laatst van die kalligrafiepennen gekocht. Dat is ook erg leuk! Vooral omdat het dan met een echte kroontjespen en Oost-Indische inkt gaat.
  Het probleem is alleen dat ik nooit zo goed weet wat ik op moet schrijven… ;)

  Maar de jouwe is leuk! Die glitters passen er ook goed bij!

 6. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Dit ziet er heel erg leuk uit :D

 7. justme
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Wat maak jij toch altijd mooie product foto’s! Echt, daar mag je trots op zijn.
  Altijd heel mooi, perfect gestyled en in beeld gebracht.

 8. Meghan
  17 augustus 2014 / zondag, 17 augustus 2014

  Tip: vandaag bij Hema 15% korting op woonaccessoires, dus ook op het fotolijstje!

 9. 16 augustus 2014 / zaterdag, 16 augustus 2014

  Dat ziet er leuk uit :-) x

 10. 16 augustus 2014 / zaterdag, 16 augustus 2014

  Ik vind het echt een tof lijstje!!

 11. 16 augustus 2014 / zaterdag, 16 augustus 2014

  Ziet er super leuk uit!

 12. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Dit is écht een super leuke DIY Serena! Sowieso zijn ze de laatste tijd allemaal erg gaaf, ik haal er in ieder geval veel inspiratie uit!

 13. Ik
  15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Leuk! Alleen ik vind dat je het een beetje verpest met die glitten het doet me denken aan mijn vroegere kleuter knutsels.

  • Ik
   15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

   Glitter*

 14. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Heel leuk en origineel idee! Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om mooi te schrijven met Ecoline ;)

 15. anna
  15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Wauw. Mooi lijstje!

 16. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Heel tof! Mooi lijstje ook! Mijn handschrift is echt waardeloos, dus denk niet dat het resultaat bij mij zo mooi wordt als bij jou. Maar ga het zeker proberen! Bij een Chinese winkel in Amsterdam hebben ze allemaal van die kalligrafie penselen sets en inkt voor best weinig geld. Misschien dat ik die dan een keer ga halen om mee te oefenen :)

 17. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Superleuk! Die lijst is echt onwijs tof, het lijkt me ook leuk staan als je er veren, blaadjes of gedroogde bloemen tussen doet! Bedankt voor de inspiratie, ik ga dit zeker oefenen en uitproberen! X

 18. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Heel leuk Sarena, zeker een leuke inpiratie :D

 19. 15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Wauw, ecoline, jaren geleden dat ik dat gebruikte. Is eigenlijk bedoeld om analoge foto’s mee in te kleuren :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *