DIY Rainbow Body Scrub

Inmiddels heb ik al een aantal DIY Body Scrub recepten op de site gepost, maar de Body Scrub van vandaag is de tofste tot nu toe! Met deze DIY Rainbow Body Scrub weet ik zeker dat je de dag goed begint. En het is ook nog eens een prachtig low-budget cadeautje. Bekijk hieronder de video waarin ik laat zien hoe je deze vrolijke scrub gemakkelijk en snel kunt maken. Vergeet de video niet in HD te zetten!

DIY Rainbow Body Scrub

[do action=”ytr”][/do]

DIY Rainbow Scrub recept:

 • 1000 gram fijn zout (of fijne suiker of een mix van beiden)
 • 150 gram amandelolie
 • 150 gram kokosnootolie
 • voedingskleurstoffen

DIY Rainbow Body ScrubJe kunt de olie ook vervangen voor olijfolie of zonnebloemolie, maar dit kleurt de scrub wat gelig waardoor de regenboogkleuren minder mooi uitkomen. Ook ruikt olijfolie vrij sterk, dus wanneer je er parfumolie of etherische olie bij gaat mengen is dit zonde van de geur. Het mooiste resultaat krijg je dus met de oliën die ik gebruik, maar wees zeker niet bang om te experimenteren!

Kleurt de kleurstof mijn huid niet in alle kleuren van de regenboog? Nee, je masseert het maar even in en spoelt het daarna weer af, dus als je niet al te veel kleurstof gebruikt stap je niet pimpelpaars uit je douchecabine! 😉

DIY Rainbow Body ScrubTip 1: geef elke kleur een bijpassende geur! Op deze manier ontdek je steeds meer geuren naarmate je de scrub verder opmaakt, wat zorgt voor een driedimensionale geurbelevenis onder de douche!

DIY Rainbow Body ScrubTip 2: deze scrub bevat geen conserveermiddelen waardoor het zo’n maximaal 2 weken houdbaar is. Water is eigenlijk de grootste boosdoener, want wanneer er water in de scrub komt kunnen hier bacteriën in groeien waardoor de scrub sneller bederft.

Mijn advies is dus om steeds wat scrub met een lepeltje uit de pot te scheppen, zodat er geen water in de pot terecht kan komen. Op deze manier verleng je de houdbaarheid en gaat de scrub langer mee dan 2 weken. Houd het in elk geval goed in de gaten (ruikt het funky? Dan weggooien die hap!).

diyrainbowscrub_3Tip 3: maak er een houten lepeltje aan vast met een leuk touwtje (het lepeltje koop je bij Dille & Kamille en het touwtje bij Hema) en een handgeschreven kaartje en geef het cadeau. Handgemaakte cadeau’s worden altijd gewaardeerd en het is nog lekker budget ook. Als mensen hier niet vrolijk van worden, weet ik het ook niet meer! 😉

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze Rainbow Body Scrub DIY!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

125 Reacties

 1. Donna
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Wish this gave ingredients, but the tips are great! Thanks!

 2. April
  21 maart 2016 / maandag, 21 maart 2016

  Great. It’s all in Dutch. Wat is de ingrediënten voor de suiker scrub?

 3. Jennifer
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  I’d love to try this. Is it available in English translation?

 4. Pam
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Amazing, really want to try the receipe.
  Is there an English translation version?
  Many thanks,
  Pam

 5. Lut Depreter
  11 augustus 2015 / dinsdag, 11 augustus 2015

  waar kan ik die kleurstoffen om een eigen scrub te maken kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *