OMG! It’s Holy Soda!

Misschien hebben jullie de vrolijke reclame al gespot op televisie? Sinds kort is Nederland weer een nieuwe frisdrank rijker, Holy Soda genaamd. Holy Soda is de eerste frisdrank gemaakt van 100% natuurlijke ingredienten. Geen kunstmatige toevoegingen, geen toegevoegde suikers (dus ook geen aspartaam) en laag in calorieën.

holysoda_1

Wat zit er dan wel in Holy Soda? Holy Soda wordt gemaakt met koolzuurhoudend Sourcy mineraalwater, fruitsap, stevia en natuurlijke aroma’s. De smaak is minder zoet dan reguliere frisdranken.

holysoda_4

Nu ik een beetje sportief aan het doen ben probeer ik ook wat minder te snoepen en minder frisdrank te drinken. Ik drink nu alleen maar thee, water en bietensap. En ja, soms heb ik echt de behoefte aan frisdrank, vooral in combinatie met pizza en een goede film.

En ik ben niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 70% van de Nederlanders wel eens een ‘gezonde’ frisdrank zou willen. En die is er nu! Van Holy Soda kun je zorgeloos genieten, omdat het laag is in calorieeen én gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten.

holysoda_2
Holy Soda wilde weten wat ik van hun drankje vind dus kreeg ik alle drie de smaken thuis gestuurd: Appel Cranberry, Peer Perzik en Appel Framboos.

Appel Cranberry
holysoda_3
Peer Perzikholysoda_5
Appel Framboosholysoda_8Laat het proeven beginnen. Proost!

proostHet eerste wat me opviel was dat Holy Soda licht bruist. Het bevat wel ‘prik’ maar niet zo heel sterk en minder dan de reguliere frisdranken. De drankjes zijn inderdaad ook minder zoet, maar daardoor juist enorm dorstlessend en lekker fris. De fruitsmaken zijn subtiel maar duidelijk aanwezig.

Het is een lekker fris en fruitig drankje! Mijn favoriet (en de meest zoete van de drie) is Peer Perzik. Een welkome afwisseling naast mijn thee, water en bietensap. Wanneer ik weer boodschappen ga doen dan sla ik zeker een paar flessen in. Ik ben enthousiast!

holysoda_1

Ik vind het fijn om te weten dat Holy Soda gewoon bestaat uit bruisend water, vruchtensap, natuurlijke aroma’s en natuurlijke zoetstof (stevia). Geen kleurstoffen, artificiële smaakstoffen, suikers of aspartaam. De inhoud van een petflesje (500ml) bevat slechts 74 calorieën en dat is natuurlijk ook fijn (de meeste frisdranken bevatten er 3 maal zo veel!).

Holy Soda is verkrijgbaar in een grote 1,5L fles (adviesprijs €1,49) en kleine 50cl flesjes (adviesprijs €0,99) in drie frisse smaken: Appel Framboos, Peer Perzik en Appel Cranberry.

*edit* Holy Soda is nu in de aanbieding bij de Plus voor de helft van de prijs! De 1,5L flessen kosten nu €0,75 en de halve liter flesjes kosten €0,50!

Hebben jullie Holy Soda al gespot of geproefd? En wat vinden jullie van een 100% natuurlijke frisdrank? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

129 Reacties

 1. 29 januari 2016 / vrijdag, 29 januari 2016

  Creatief gedaan. Stevia wordt inderdaad vaker gebruikt. Waar kan je dit kopen?

 2. 10 januari 2014 / vrijdag, 10 januari 2014

  Klinkt lekker, maar waarom dan weer een zoetstof? Dit maakt het weer minder natuurlijk dan ze willen doen geloven. Hoe wordt stevia gemaakt?

  • Serena
   Auteur
   10 januari 2014 / vrijdag, 10 januari 2014

   Stevia is een plantje, geen idee hoe de stevia wordt gemaakt die ze in Holy Soda stoppen, ik denk niet dat iemand daar ooit echt achter kan komen. Al denk ik wel dat deze stevia gewoon geraffinneerd is. Maar ja Hans, wil je echt 100% natuurlijk, dan kunnen we alleen water drinken en versgeperste sapjes, ben ik bang.

 3. odette
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik was jarenlang een fervente cola drinker en wilde daarvan af, zo slecht voor mijn gezondheid door het fosforzuur, suiker, koolzuur etc…. Ik zocht daarom naar een alternatief, wel met prik omdat ik dat nu eenmaal lekker vind maar dan wel wat minder omdat het eigenlijk ook slecht voor je is… geen suiker en al helemaal geen fosforzuur. Nu dus holy soda aan het proberen omdat het licht bruisend is, stevia bevat als zoetstof (alhoewel ook dat niet goed kan zijn afhankelijk van de manier waarop het “bewerkt” wordt etc… dit heeft me echt geholpen om van mijn coca cola verslaving af te komen, vind de peer-perzik echt de lekkerste, die andere twee mengde ik met bruiswater omdat ik ze te zoet vond en sterk van smaak. Het is even wennen maar vind het echt zeer verfrissend en nu dus ook lekker. Dank zij dit drankje eindelijk af van die cola!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *