DIY Pom Pom Jeans (no sew)

In mijn laatste Action Shoplog liet ik zien dat ik een strook met pom pommetjes had gekocht omdat ik op LoveMeagan.com zo’n leuk DIY Pom Pom Jeans project had gezien. Ik wilde dit namaken, alleen ben ik niet zo’n ster achter de naaimachine. Gelukkig kwam mijn moeder aanzetten met textiellijm, dus was dit klusje zo gepiept!

diy easy pom pom jeans-1Deze DIY is niet alleen makkelijk en snel, het is ook nog eens super low budget! €1 voor de pom poms van Action (voldoende voor een jeans én een short) en €1 voor de textiellijm van Wibra. Hoppa, voor €2 tover je je oude spijkerbroek om tot een fashionable en speels exemplaar, want die schattige pom pommetjes zijn helemaal trendy deze zomer!

Ik gebruik echter een gloednieuwe jeans, namelijk mijn favoriete Boyfriend Jeans van Loavies.com. Ik had er de laatste keer meteen drie besteld, dus vandaar dat ik er best eentje kon gebruiken voor dit DIY project.

diy easy pom pom jeans-2 Het is echt heel simpel. Knip de pom poms af op de juiste lengte (wat korter voor de zakken en een lang stuk voor de pijpen).

diy easy pom pom jeans-3Breng de textiellijm aan op je jeans.

diy easy pom pom jeans-4 Lijm de strook met pom poms hierop vast en druk goed aan.

diy pom pom jeans-1 Laat alles nu 3 uur goed drogen. De witte textiellijm droogt gelukkig gewoon doorzichtig op, dus mocht je wat geknoeid hebben dan is dat geen grote ramp. Hierna moet je er nog even met de strijkbout overheen. Het strookje met pom poms is niet van katoen, maar van een synthetische stof. Het is dus belangrijk niet direct met de strijkbout over de strook heen te gaan. Plaats er daarom een theedoek tussen.

diy pom pom jeans-2 Zet je strijkijzer op de heetste stand en beweeg er snel overheen om alles te fixeren. De pom pommetjes zitten echt goed vast. De lijm is nu gewoon machinewasbaar tot 60 graden celsius. Ideaal! Nooit meer naaien!

Ik wist niet dat dit bestond, textiellijm. Maar nu ik het eenmaal heb gaat er een wereld voor me open en komt het ene idee na het andere binnen. Ik ga nog veel doen met deze lijm, kan ik je vertellen. Ik ben enthousiast! 🙂

diy easy pom pom jeans-5 De pom poms komen niet helemaal tot onder, omdat ik de broek toch altijd oprol.

diy easy pom pom jeans-6 Bij Action verkopen ze alleen witte en bruine pom poms, maar op de markt bij de fourniturenkraam of bij fourniturenwinkels kun je ze kopen in alle kleuren van de regenboog.

diy easy pom pom jeans diy easy pom pom jeans-8 Staat het niet speels, die bewegende bolletjes aan de zijkant van je broek? Met elke beweging of een zuchtje wind zie je ze een beetje heen en weer wiegen. Schattig! Bovendien zijn pom poms momenteel heel erg fashionable.

diy pom pom jeans-4 diy pom pom jeans-3 diy pom pom jeans-5Ik ben superblij met mijn gepimpte Pom Pom Jeans! Het is nét even iets specialer en speelser dan een basic boyfriend jeans. Dit DIY project is zo gefixt (alleen 3 uur droogtijd tussendoor, maar veel werk is het totaal niet), makkelijk (je hoeft niet te naaien) en ook nog eens goedkoop. Ik zou zeggen, sprint naar de Wibra en Action en maak vandaag nog een zomerse jeans of shorts!

En als je dat doet, tag mij dan in je foto die je via social media plaatst, of stuur me een instadirect message via Instagram, vind ik leuk om te zien!

Wat vinden jullie van deze DIY Pom Pom jeans, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. 5 augustus 2014 / dinsdag, 5 augustus 2014

  Wat ziet het er leuk uit! Ik heb de pom poms op een short genaaid. Wilde het eerst ook lijmen, maar was toch bang dat het uiteindelijk los zou laten. Anywho, looking good! En ik ga meteen even voor de jeans kijken!

 2. Jasmina
  4 augustus 2014 / maandag, 4 augustus 2014

  Ik ben heel benieuwd hoe de pompoms het uithouden in de wasmachine. Het ziet er nu iig schattig uit! 🙂

 3. 3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

  Leuke diy! Bij mode musthaves hebben ze een witte body met van die pom poms. Dat zou er vast ook leuk bij staan!

 4. 3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

  Leukkk! Lekker festival gevoel geeft ‘t, ook leuk voor shortjes!

 5. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Hartstikke leuk effect! Ik denk dat ik het zelf niet zo snel zou dragen (ik ga vaak liever op safe), maar vind het wel erg gaaf

 6. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Super leuk gedaan. Staat je goed, zo’n boyfriend jeans. Ik zou zelf meteen aan de slag willen. Jammer genoeg heb ik geen oude broeken meer in m’n kast liggen.

 7. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Dat heb je erg goed opgelost met textiellijm! Het ziet er erg fashionable uit. Ik ben benieuwd naar nog meer artikeltjes met DIY met textiellijm.

 8. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Oh leuuuk dit kan denk ik ook wel heel leuk zijn met zoon kanten lintje:)
  Het is dat ik maar 1 spijkerbroek heb op t moment anders was ik nu ook flink aan t diy-en!:D met die textiellijm kan je ook heel makkelijk zelf clutches maken trouwens!:)

 9. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ziet er leuk uit zeg! En ook lekker makkelijk 🙂 Ook tof om er een shortje mee te pimpen 🙂

 10. Marlous
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Tof effect! Zoiets zie ik mezelf ook wel maken ^^

 11. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Super gaaf gedaan! Ik zou alleen denk ik persoonlijk het strookje bij de zakken weglaten en alleen de zijkanten doen. Ik ga denk ik ook maar van die leuke pom poms kopen 😉

 12. Miranda
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Echt leuk! Je hebt het ook erg leuk gestyled met dat kanten topje! die is erg cute … Waar heb je die gekocht?

  • Serena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   hi Miranda, ook het topje komt van Loavies.com!

 13. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  ooh wauw het is zooo schattig!

 14. Cherrelle
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Leuk gedaan maar ik denk dat ik het zelf leuker zou vinden op een shortje 🙂

 15. Marie L.
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  PompoN in het Nederlands :)!

  • Mnemo
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Haha, ja dat viel me ook al meteen op. Er bestaat een volledig adequaat Nederlands alternatief voor dat woord, dus waarom de Engelse versie…
   Maar ik vind ze wel leuk, zo op een jeans. Speels!

 16. Lenny
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Creatief bezig. Had het mooier gevonden als je de bolletjes alleen op de voor- en achterzakjes van de broek had toegevoegd. Vind de bolletjes nu te overheersend -aan de gehele zijkanten- overkomen.

  • Serena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   hi Lenny,
   deze post is er alleen om inspiratie te geven,
   als jij het alleen bij de zakjes zou doen dan moet je dat vooral doen! 🙂

 17. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Leuke diy! ik zelf zou het nooit dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *