Mijn top 3 uitjes in Nederland

Door Angel – Ik ben verliefd op Nederland! Ja, ik houd ook van citytrips, verre reizen naar exotische oorden en van het ontdekken van ongerepte stukjes Ibiza, Miami en Cancun ;). Maar deze zomer heeft maar weer eens bewezen hoe heerlijk je het in je eigen kikkerlandje kunt hebben. Met een zieke papa, verlaat ik deze zomer liever niet het thuishonk. Dus wat doe je als je om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaat? Dan zoeken het we geluk en plezier gewoon binnen de grenzen van het land. Op de valreep van het weekend deel ik daarom vandaag mijn top 3 uitjes in Nederland.

Gelukkig zijn we dit jaar massaal getrakteerd op een milde, korte winter en op een heerlijke, lange zomer. Zo heb ik me de afgelopen dagen weer zo hufterig hard vermaakt op de plek waar ik het allerliefste ben; de Parade. En die ga ik je nu, zin of geen zin, even lekker door je strot douwen. Waarom? Omdat ik vind dat het in je opvoeding hoort. Huppekee. En nu zitten en lezen.

1. De Parade
Met stip op nummer 1. Het hele jaar door kijk ik trappelend van ongeduld uit naar het magische moment dat de Parade de stad weer verrijkt.

Parade flyer
Als het moet, plan ik mijn vakanties, mijn eigen bruiloft en zelfs mijn eigen bevallingen eromheen. Ieder jaar weer is het één groot vreetfestijn waar je ruim twee weken lang wordt vermaakt door een rondreizend artiestengezelschap.

Parade Zweefmolen 1
Dankzij de vrolijke, kleurrijke tenten, de fonteinbar, de zweefmolen, de silent disco, de cocktailbars, de ouderwetse snoepkarren met old-skool snoepsoorten die je al twintig jaar niet meer hebt gezien en vooral excentriek geklede mafkoeken die er rondwandelen, heeft het wel iets weg van een nostalgische kermis vol freakshows.

Parade eten
Elke hufter die door de poorten van de ingang wandelt, transformeert op wonderlijke wijze in een onschuldig, vrolijk kind. Iedereen is opgewekt, hartelijk en lief. Het is één grote orgie van vriendelijkheid en aardigheid. Met gemak vreet ik mezelf binnen twee weken 10 kilo zwaarder en het is me elke gram meer dan waard.

Parade poffertjes bakken
Mocht je een klein budget hebben, dan heb ik hieronder wat tips voor je op een rij gezet.

Tot 16:00 gratis toegang!
De toegang tot het terrein is tot 16:00 gratis. Zorg dus dat je een minuutje voor vier door de poorten rent. Het liefst brullend van blijdschap want met die uitgespaarde knaken kun je mooi weer een cocktail aanschaffen.

Mensen kijken is ook cultuur snuiven
Houd je ervan om op een terras te zitten en mensen te bekijken? (lees: in je hoofd keihard af te branden). Dan ben je hier op de goede plek. Confisqueer een lekker tafeltje met een goed uitzicht want het publiek dat rondloop op de Parade is de grootste attractie. Bovendien is het vaak zo gezellig op de terrassen dat je er niet eens aan denkt een voorstelling te pakken.

CJP-pas
Het je een CJP-pas? Dan ben je een mazzelpik van met deze pas betaal je namelijk 57% minder voor een kaartje. In plaats van € 7,50, betaal je slechts € 3,50 entree. Daarnaast kun je met je pas voor € 15,- twee voorstellingen (die zij voor je geselecteerd hebben) een gratis drankje en de hele dag toegang tot het terrein krijgen. CJP’ers mogen zelfs iemand meenemen, want je kunt per CJP-pas twee kaartjes kopen.

De Parade verhuist aanstaande zondag voor de laatste twee weken naar Amsterdam. Dit is tevens de laatste stad uit het rijtje dus pak hem nog even mee!

2. Stranttenten
Hij ligt voor de hand, maar met een zomer als deze hoef je eigenlijk het land niet uit. De Nederlandse kust is rijk aan een rijtje heerlijke strandtenten in verschillende stijlen voor verschillende soorten publiek waar de hele zomer tot diep in de nacht dikke strandfeesten worden gehouden.

Heb je een chihuahua met een Burberry jasje in je Chanel tasje? Zit je bikini onder de studs en strass en heb je een big ass Gucci bril op je bruine kneiter? Dan is de Beachclub De Republiek in Bloemendaal jouw natuurlijke habitat. Met de opzwepende lounge muziek, waan je je hier op Ibiza. Geen vakantie nodig naar het buitenland!

Beachclub de Republiek

Ben je de bling even zat of heb je zin om in een tijdmachine naar back to the ‘60’s te stappen? Wandel dan even naar Beachclub Woodstock 69, dat op loopafstand ligt. Bij deze heerlijke strandtent overheerst de geest van de hippietijd; peace, vrije liefde, wereldvrede en bloemen in je haar.

Beachclub Woodstock
Vind je beide iets teveel van het goede? Dan bieden alle beachclubs die ertussenin liggen uitkomst. Dit zijn vooral de ‘gewonere’ strandtenten zonder specifiek thema waar het vooral gaat om het genieten van de zon en de zee onder het genot van een lekker wijntje en een frisse salade. Of, ga net als ik, lekker back to basic en ga ouderwets op een handdoekje liggen. Wijntje mee, niet-matchende bikini mee en klaar is Truus.

Angel Strand

3. Leuke dingen doen!
‘’Ga gewoon leuke dingen doen!’’
Dit is wat je meestal hoort als je tegen iemand zegt dat je je verveelt. Als je de Parade en alle strandjes hebt gehad, is het nog niet zo eenvoudig om te bedenken wat die ´leuke dingen´ dan concreet zijn. Al snel kom je toch uit bij de standaard daguitjes die je online vindt, zoals; bezoek een museum, pak een film of ga picknicken in het park. Bleeeeegh! Sodemieter op met je saaie verveeltips. Gelukkig heb ik een waanzinnige website gevonden die ramvol originele ideeën staat. Van slapen in een luchtbel tot roadtrippen in een Volkswagenbusje. Het fijne is dat de artikelen stuk voor stuk 100% redactioneel zijn en dat betekent dat er ook echt alleen maar dingen op staan die zij echt leuk vinden. Snoep lekker rond op www.leukedingendoen.nl Al is het alleen maar op inspiratie op te doen.

Wat doe jij als je niet op vakantie gaat?

Lfs,
Angel

Volg:

27 Reacties

 1. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Gelukkig begint in den Bosch de parade woensdag weer. Joeheeee

 2. lousaa
  3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

  Musea saai!? Pauper! :-)

 3. Marleen
  2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Ik vind het zo leuk dat je de laatste tijd zoveel plaatst Angel! Ik word zo vrolijk van jou!!! Hoe je hoofd ook staat, wat er ook gebeurd in jouw leven, een zieke vader of een gebroken hart, of nouja gebroken hart, mislukte dates laat ik het zo zeggen, jij weet je lezers altijd weer een goede dag te bezorgen! Echt top!!! XXXX

  • Angel Raterman
   2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

   Aaah Marleen! Juist door comments als die van jou, word ik op mijn beurt weer zooo vrolijk! Zal mijn best doen alle stront en ellende met jullie te blijven delen ;-) Is het in ieder geval nog ergens goed voor. Thx!

 4. Chloé
  2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Gelukkig is de Parade bij mij in mijn achtertuin, dus ik ben er zeker dit jaar te vinden!

 5. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Ik ben veel met mijn blog bezig, wat ik erg leuk vind, maar ook erg jammer. Want dan zit je veel binnen, achter je laptop. Zoals nu dus weer. Er gaan veel mensen op vakantie of ze zijn aan het werk en ik heb dus ook niet echt iemand waar ik iets mee kan doen… (ik werk niet)

 6. 2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Hi Serena! Waw vooral die parade heeft mijn volle aandacht getrokkken. Veel Belgen gespot daar?

 7. Suus
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Heerlijk artikel dit! En je zit er weer tiptop uit Angel! Heb gelijk zin om er in eigen land lekker op uit te gaan!

  Klein typ foutje; er staat stranttenten i.pv. Strandtenten .

  • Suus
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Haha nou maak ik zelf ook een typfoutje haha…

 8. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Leuk artikel! Ik ben erg benieuwd naar de Parade.

 9. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Wat een leuk artikel! Ik kom zelf ook regelmatig bij de republiek of woodstock (of vroeger) en vind het beide erg leuke strandtenten. Minpuntje is dat ik nooit kan genieten van een wijntje, zoals je dat zelf omschreef, omdat ik geacht wordt met mijn auto te gaan aangezien het OV naar Bloemendaal niet al te best is. (twee woorden, negen letters….)

 10. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  De parade lijkt mij ook leuk!

 11. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik ben er volgens mij 15 jaar gelden voor het laatst geweest, maar zo te horen is het nog steeds hetzelfde :)

 12. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Had nog nooit van de Parade gehoord, klinkt erg leuk!

 13. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Hele leuke post. Zit zelf niet in Nederland nu, maar leuk om te lezen.

  Is er al een post geweest over jouw prachtige coupe??? Zo mooi en met veel volume!!

 14. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Super handig artikel! Je kan me binnenkort wel vinden op Beachclub Woodstock 69 ;)

 15. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Aah superleuke tips! Heel handig en mooi artikel!

 16. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik woon 5 km van het strand en bijbehorende strandtenten, ik verveel me niet snel!

 17. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Leuke tips! Ik verveel mij eigenlijk nooit zo snel in de vakantie :)

 18. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik heb ook heeeel veel zin in de Parade! Maar ik wacht tot die in Amsterdam is :) Een paar jaar geleden heb ik een zomer achter de bar gewerkt op de Parade, zo’n fijn sfeertje! En Woodstock <3 liefdeee!

 19. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Zo leuk! De parade is echt geweldig. De moeder van een vriendin van me is de baas van de parade, dus die vriendin slaapt gewoon op de parade, zo gaaf is dat! Hele fijne tips verder, ga nu lekker rondneuzen op leukedingendoen, haha

 20. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Leuk! Ik ben nog nooit bij de Parade geweest, maar een vriendin van mij was er helemaal enthousiast over, dus dit jaar gaan we er waarschijnlijk heen. Ben heel benieuwd! :) Gaat het trouwens alweer wat beter met jouw vader?

 21. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik kijk vanuit mijn werkplek uit op de parade. Ook van boven af ziet het er uit als een gezellige boel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *