DIY | leuke ontbijtkommetjes

Vandaag laat ik jullie zien hoe je basic witte kommetjes heel snel en simpel omtovert tot leuke, speelse ontbijtkommetjes. Leuk voor jezelf of als Moederdagcadeautje! Bovendien een superleuk project voor jou en je kinderen, want het is echt gemakkelijk om te doen.

Ik gebruik de Edding porseleinstiften die ik van de week kocht bij Xenos voor €6,99. Er zitten 4 kleuren in (zwart, geel, groen, blauw) waarvan ik alleen de blauwe gebruik, want ik vind de combinatie wit met blauw erg mooi en fris. Ik gebruik simpele patronen (stipjes, streepjes en lijnen) wat zorgt voor een speels effect! Je hoeft echt geen Picasso te zijn om deze DIY na te maken.

Hieronder laat ik het jullie zien in een video, enjoy!

diy ontbijtkommetjes_4 diy ontbijtkommetjes_1 diy ontbijtkommetjes_3 diy ontbijtkommetjes_2Nadat je klaar bent met je ontwerpen kun je eventuele foutjes corrigeren met 70% alcohol, want zodra je gaat bakken kun je niets meer corrigeren omdat de stift in het keramiek of porselein wordt gebakken. Doe bijvoorbeeld wat alcohol op een wattenstaafje en veeg de foutjes voorzichtig weg.

Afbakken en inbranden gebeurt in 25 minuten bij een voorverwarmde oven van 160 graden. Hierna heb ik de kommen zo’n 10 minuten laten afkoelen. Vervolgens heb ik er eentje afgewassen met heet water en afwasmiddel, en het patroon bleef gewoon zitten! Wel wordt er aangeraden om niet aan de binnenkant van de kom te tekenen, want you never know, dus heb ik mijn designs alleen aan de buitenkant getekend.

Ik hoop dat jullie inspiratie hebben gekregen van deze simpele en snelle DIY. Misschien heb je thuis nog wat leuke kommen of mokken staan die je kunt opfleuren, of kun je er een persoonlijk en handgemaakt (Moederdag) cadeautje van maken!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

 1. 6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Wat een mooie kommetjes! 🙂 Heel leuk gedaan! Die met stipjes is mijn favoriet!

 2. Heleen
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Leuke DIY! Wat grappig dat jij met je laboratoriumachtergrond de dop van de terpentinefles open laat staan 😉

 3. Mayra
  2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

  Superleuk! Kunnen ze in de vaatwasser?

 4. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Je hebt zoveel leuke ideeën, misschien moet je eens een shop beginnen!

 5. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Dit is zo zo ontzettend leuk! Het ziet er ook echt heel lief uit. De streepjes zijn mijn favoriet. Dankjewel voor het delen van je idee! Liefs 🙂

 6. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Ze zie er zo speels en leuk uit,
  heerlijk vrolijk voor de zomer 🙂
  xx

 7. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Ze zijn echt heel leuk geworden! Kun je hiervoor ook gewoon een watervaste stift gebruiken? Het lijkt me namelijk heel leuk om te maken voor Moederdag, maar voor één keertje vind ik 7 euro een beetje te duur…
  Wel superleuk bedacht!

 8. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Ze lijken ineens een pak duurder!

 9. Petra
  30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Ontzettend leuk!

 10. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Super gaaf idee! Ik vind vooral het eerste kommetje erg mooi. Ik denk dat iedere moeder dit ontzettend leuk gaat vinden

 11. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Wat een super leuke DIY die ook nog eens makkelijk uit te voeren is.
  En natuurlijk met Moederdag is het vooruitzicht komt deze DIY precies op het goede moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *