DIY Festival Shirt

Bekijk onderstaande video om te zien hoe ik van een basic herenshirt (maat M, €3 bij C&A) een fashionable en boho chic DIY Festival Shirt maak. Het is heel simpel, je hebt alleen een stofschaar nodig en wel ietsje geduld. Je kunt ervoor kiezen de sliertjes verder omhoog te knippen zodat je echt een cropped top krijgt, leuk bij high waisted shorts of een disco pants!

Before & Afterdiy festival shirt before afterNormaal gesproken zou ik hier een bandeau top onder dragen, maar die heb ik niet! Dus nu even een strapless BH voor het idee.

diy festival shirt diy festival shirt5diy festival shirt6Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY! Wist je trouwens dat je ook heel simpel een leuke strapless dress kunt maken van een oversized T-shirt?

diy shirt dress1. Trek het T-shirt aan, maar steek je armen niet door de mouwen.
2. Vouw de mouw in je decolleté
3. Vouw de andere mouw ook in je decolleté
4. En klaar!

Het werkt het beste met een zo groot mogelijk shirt. Dit was een M en de mouwen waren eigenlijk net iets te klein om goed in mijn decolleté te stoppen. Ik zou zeggen neem een shirt zo'n 2 tot 4 maten groter dan je normale maat. Dus snuffelen even in de kast van je vader, vriend, broer, huisgenoot etc. en maak deze leuke zomerse mini dress! Heb je een grote boezem? Neem dan een T-shirt met lange mouwen of ga nóg een maatje groter zitten met je T-shirt.

Enjoy & happy DIY'ing! Als jullie het namaken, zorg dan even dat je me tagged zodat ik jullie creaties kan bewonderen 🙂

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

80 Reacties

 1. Tessa
  15 juli 2013 / maandag, 15 juli 2013

  Waar heb je je vloerkleed gekocht? Die is echt leuk!:)

 2. Sanne
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Gaaf gedaan!

 3. Marloes
  8 juli 2013 / maandag, 8 juli 2013

  Wow dat jurkje is echt het beste idee ooit. Dat ga ik snel uitproberen!!

 4. 7 juli 2013 / zondag, 7 juli 2013

  Vaak vind ik het wel een leuk idee, maar ik maak het nooit!!! Het geeft toch een goedkope uitstraling. Maar aan de andere kant, mocht je naar een festival gaan, trek je toch vaak niet de duurste kleding aan. Zo kan dit een prima alternatief zijn.

  Wat mij verder opvalt is het feit dat bij vele blogs er vaak negatief op elkaar wordt gereageerd. En ik heb het idee dat het steeds vaker gebeurd. Persoonlijk vind ik het heel jammer. Het brengt zoveel negativiteit. En ik denk dan bij mijzelf, houd de eer aan jezelf.

  Hierbij wil ik benadrukken dat ik hier mensen niet persoonlijk aanspreek. Ik wil dit graag in zijn algemeen even kwijt.

  Of klonk dit te volwassen/dit is precies wat mijn moeder zou zeggen/te bemoeial!

 5. lobke
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  ik heb vandaag ook de eerste gammakt en het is zo leuk zal leuk zijn als je nog eeen paar van die maakt ik ben zo fan van jou en beautygloss. en dd rsst ik vindt jullie top

 6. Joëlle
  5 juli 2013 / vrijdag, 5 juli 2013

  Heb het shirtje gemaakt met een wit shirt! Heb een gekleurde bandeau. Ga in augustus naar Loveland en daar is dit perfect voor! Ik ben nu bezig met het beplakken van het shirt met de studs + glitterapplicator ^^

 7. 5 juli 2013 / vrijdag, 5 juli 2013

  super leuk! kan ik wwer leuke diy’s doen in de vakantie 🙂
  waar heb je dat beat it shirt gekocht?

 8. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Dat heb je weer heel erg leuk gemaakt zeg 🙂

 9. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  leuk zeg! ik zou zelf alleen die franjes onder aan maken, en niet de achterkant open, dat vind ik net iets te bloot. maar jij kan het hebben!

 10. joanna
  4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper cute serena love it!!! you rock. dat knoopjes leggen met een ruitjes patroon vind ik echt leuk

 11. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Ziet er erg leuk uit!

 12. dimph
  4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Leuke DIY!

 13. Roos
  4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Leuk!! En nu verven met zo’n galaxy effect!! 😀

 14. Elisa
  4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Héél erg cool gedaan! Ik denk dat dit het leukste DIY festival shirt is dat ik tot nu toe ben tegen gekomen. Een beetje een stom vraagje, maar; ik ben heel erg benieuwd waar je die bh hebt gekocht. Ik vind hem namelijk super mooi en classy!
  x

 15. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Gaaf!

 16. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Ziet er mooi uit! Deze ga ik misschien wel maken voor het festival waar ik zaterdag heen ga 😀

 17. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  Ik vind vooral de onderkant heel gaaf! Ik kan me nog herinneren dat we zoiets hebben gezien jaaaaaren terug bij een meisje die in een sushi tent werkte, in Amerika geloof ik? Weet je dat nog? Maar toen deed ze dit bij de rug, om haar veel te grote werkshirt strakker te maken. Ik wil ook een top op deze manier bewerken! ILIKEIT!

 18. 4 juli 2013 / donderdag, 4 juli 2013

  wat een goede tutorial! erg leuk!