DIY Cut Out vaasjes

Vandaag een beetje een late eerste post, omdat ik nog een beetje last heb van een jetlag. Ik zette de wekker heel optimistisch om 07.00 u in de ochtend, maar helaas werd ik pas 4 uur later wakker dan gepland. Beetje jammer! Bij deze mijn excuses, maar die maak ik denk ik ruimschoots goed door de DIY Friday van vandaag: DIY Cut Out Vaasjes!

cut out vaasjesDeze DIY is zo simpel, zelfs met je ogen dicht en handen op je rug gebonden kan dit niet mislukken! Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal oude, gebruikte glazen potten en of flessen, een witte matte spuitverf en washi tape. Binnen no-time gaan we deze oude potjes omtoveren tot minimalisctische, fashionable vaasjes die prachtig en fris staan in elk interieur.

diy cut out vaas_1 Ik ben altijd heel erg lui met het weggooien van oud glas. Ik bewaar mijn oude glaswerk in een grote tas en een keer per jaar sjouw ik me dan een breuk als ik met een overvolle tas richting de glasbak strompel terwijl voorbijgangers me hoofdschuddend nakijken, denkende dat ik wel een alcoholist zou moeten zijn.

Anyways. Ik ben blij dat ik al mijn oude potjes en flesjes opspaar, want nu had ik lekker veel keuze voor dit DIY projectje. Ik koos uiteindelijk voor een grote groentepot (geen idee meer wat daar in had gezeten, ik vermoed bruine bonen gezien mijn liefde voor chili con carne) en de slanke fles is van Belvoir, dat is een siroop.

Maak de flessen goed schoon en vetvrij met afwasmiddel, week de etiketten eraf en dep ze droog.

diy cut out vaas_2 Bepaal waar je de ‘cut outs’ wilt hebben in je glaswerk. Ik ga gewoon voor een opengewerkt midden, dus tape ik boven en onder het gedeelte af met washi tape.

diy cut out vaas_3 Vervolgens bedek ik het gehele middenstuk met washi tape. Met de glazen pot doe ik hetzelfde.

diy cut out vaas_4De spuitverf die ik gebruik is wit en matte en kocht ik bij HEMA. Omdat we met spuitverf gaan werken moeten we buiten gaan werken. Ik doe dit altijd op mijn balkon, maar doe er wel een doos onder, omdat ik bang ben dat ik anders op mijn mooie vlondervloer spuit. Spray je glaswerk gelijkmatig wit (en niet van te dichtbij, anders krijg je druppels verf die naar beneden zakken) en laat het goed drogen.

Verwijder vervolgens voorzichtig het tape.

diy cut out vaas_5 Omdat ik een beetje vieze verfvingers had tijdens het verwijderen, en omdat er altijd nog wel wat verf aan het uitlopen of vlekken is, kun je dit een beetje corrigeren met nagellakremover (of terpentine, als je dat in huis hebt). Met een wattenstaafje veeg ik heel voorzichtig langs de lijnen waar ze niet zo strak zijn, en met het watje verwijder ik verf-vingerafdrukken.

Voila, je Cut Out Vaasjes zijn af!

diy cut out vaas_7 diy cut out vaas_6 diy cut out vaas_8 diy cut out vaas_9Deze DIY is lekker goedkoop, snel en makkelijk en de vaasjes staan lekker fris en minimalistisch in je interieur. Door de cut outs zie je de groene stelen zitten, wat een heel gaaf en zelfs een beetje een artistiek effect geeft, vind ik zelf. Ik vind het eindresultaat echt geweldig en dat je op deze manier ook nog je oude glaswerk recyclet maakt dit DIY project alleen nog maar cooler!

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan en zelf ook je eigen Cut Out Vaasjes gaan maken. Mocht je het gaan maken, zou ik het leuk als je het eindresultaat aan me laat zien door me te taggen via Twitter of Instagram. En vergeet de hashtag #beautylabDIY niet te gebruiken!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

101 Reacties

 1. Marissa
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Supersuper leuk!!

 2. Manon
  9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Ik heb deze net gemaakt met 2 oude flessen! Ipv washitape heb ik gewoon normaal plakband gebruikt, dat werkte ook prima. Ze staan nu te drogen, ik ben benieuwd!

 3. Diewertje
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Hey Serena,

  Mag ik vragen waar je de bloemen vandaan hebt?

  Groetjes Diewertje

  • Serena
   Auteur
   3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

   Bij de bloemist gekocht.

 4. Jaco
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Heel cool, ik ga dit ook een keer maken. Ik heb sowieso nog zwarte matte spuitverf, dus ik ga eerst maar voor een duistere variant:) De muur op de achtergrond viel me op, dat reliëf is geweldig. Wat is dat?

 5. Marianka
  20 augustus 2014 / woensdag, 20 augustus 2014

  Ik kan die verf nergens vinden, ook niet op de website! Weet je nog andere plekken waar ik het vandaan kan toveren

  • Serena
   Auteur
   20 augustus 2014 / woensdag, 20 augustus 2014

   De bouwmarkt al geprobeerd?

 6. Silke V.
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Wauw! Dit is echt ontzettend mooi!

 7. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik vind dit zo’n mooie diy, ik ga dit zeker zelf ook maken! xo

 8. 14 augustus 2014 / donderdag, 14 augustus 2014

  wat leukkkk, simpel en schattig!

 9. Roos
  12 augustus 2014 / dinsdag, 12 augustus 2014

  Heeii leuke DIY! Bij een andere DIY van jou stond dat als je ideeën had, je die moest plaatsen in de reacties. Zou je misschien een DIY bureau prullenbakje willen geven? Ik wil graag zoon klein prullenbakje/mandje voor op mn bureau alleen kan ze online nergens vinden…

 10. 10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Wat een leuke, strakke en simpele DIY. Een leuk projectje voor het interieur van mijn nieuwe appartementje.

 11. Lois
  10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Wat een super mooi effect !!!

 12. 10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Dit vind ik echt één van je leukste DIY’s ooit! Wat ziet het er super classy uit zeg! Ik krijg binnenkort een nieuwe kamer, dus dan ga ik dit zeker gebruiken als decoratie!
  En je foto’s zijn zoals altijd weer prachtig.

 13. 10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Leuke DIY, deze ga ik een keer proberen 🙂

 14. 10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Goede tip om het restjes met nagellak remover te verwijderen. Ik heb een tijd geleden een DIY gepost met allemaal oude Nutella potten. Het zijn nu mijn gepimpte voorraadpotten.

 15. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Hoe cool !! doet me denken aan trouwdecoratie erg romantisch!!

 16. Meghan
  9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Leuke DIY! Complimenten voor de foto’s trouwens, heel mooi!

 17. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Dit ziet er echt super gaaf uit! Slim bedacht!

 18. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  ooh ik ga het ook maken!

 19. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Dit is serieus een van de mooiste, simpelste en hipste DIY’s die ik in jaaaren heb gezien!

 20. Leebs
  9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  I would love to see a hometour! 🙂

 21. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Wanneer het zover is, ga ik dit doen in de keuken met blikken spaghetti etc. Super leuk idee!

 22. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Een erg leuke DIY! wowie!
  Liefs, Amber

 23. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Wauw! Wat prachtig gedaan! Dit ga ik zeker uitproberen! Liefs!

 24. t
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  ik heb dit net gedaan, in mijn vaders werkruimte. niet zo slim om in een kleine ruimte met een spuitbus aan de slag te gaan blijkt achteraf want mijn neushaar is nu wit en een deel van de spullen om me heen..
  maar de vaasjes zijn wel gelukt, so I got that going for me, wich is nice..

  als iemand nog tips heeft om het verf uit me neus te halen hoor ik het graag

  • 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

   Ik heb helaas geen tips voor je, maar ik moest hier wel stiekem om lachen. xD Ik hoop dat je inmiddels iets hebt gevonden om het weg te krijgen.

 25. 8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Echt zo supertof!

 26. lousaa
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Gaaf! Ik ben nooit zo vadit soort diys maar deze vind ik prachtig! Ik moet ook nog steeds een keer glaswerk omhaken voor lampionnetjes voor in de tuin. Eigenlijk kun je er best veel mee.

 27. evelien
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Mijn variatie op deze vazen staan nu te drogen haha!

 28. 8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Heel origineel en toch lekker simpel! Dit wil ik ook een keer proberen 🙂

 29. Jolijn
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Jou diy’s en de foto’s erbij zijn altijd zo mooi en creatief!

 30. 8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Wat een super leuk idee, ik vind ze erg leuk

 31. 8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Vind ze heel mooi geworden! Ook leuk om met allemaal felle kleurtjes te doen 🙂 Maar wit vind ik ook erg mooi, als het in de winkel stond zou ik het kopen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *