DIY Cream Blush

Wanneer men het heeft over het multitasken van make-up wordt er al snel de tip gegeven om lipstick aan te brengen als blush. Ik heb dit wel eens toegepast, maar in de praktijk valt het  toch een beetje tegen. De lipstick is eigenlijk te vettig waardoor het net iets te veel glanst op mijn wangen. Ook gaat het ophopen in mijn poriën (die zijn op mijn wangen helaas wat vergroot, waardoor je het duidelijk kunt zien) en dit valt des te meer op naarmate de cream blush vervaagt. Al met al is het een handige noodoplossing, maar niet ideaal. Gelukkig heb ik van Maikel een handig trucje geleerd waarmee je een perfecte DIY cream blush kunt maken die ook nog eens long lasting is.

multitaskin_01 Wat je nodig hebt voor deze DIY cream blush is een long lasting eyeshadow, bijvoorbeeld deze van Catrice in 040 Lord of the Blings. Verder heb je nodig een aantal wattenstaafjes en mooie lipsticks waarmee jij het wel ziet zitten om er een blush mee te maken.

multitaskin_02 Schraap met het middelste gedeelte van het wattenstaafje wat lipstick af.

multitaskin_03 Plaats dit op je hand.

multitaskin_04Neem nu met hetzelfde (of een andere) wattenstaafje wat van de longlasting eyeshadow.

mengen Meng de kleuren net zo lang door elkaar tot je een perfecte kleurenmix hebt gecreeërd voor op je wangen.

multitaskin_11Door mijn roze lipstick te mengen met het goud van Lord of the Blings creeër ik een minder felle kleur, maar wel eentje met mooie gouden shimmers.

multitaskin_3 De kleur staat prachtig als oogschaduw.

multitaskin_10 Maar het geeft de lipstick ook iets meer sprankeling!

multitaskin_08 Maar het mooiste vind ik ’em als blush. Dep wat op je wangen en veeg het lichtjes uit richting je slapen.

multitaskin_09 Hier draag ik de kleur op zowel ogen, wangen als lippen.

full faceDe gouden shimmers van Lord of the Blings geven mijn wangen een mooie shimmer wat zorgt voor een prachtige glow! Door de lipstick te mengen met de longlasting eyeshadow is het minder vettig en glanzend, maar blijft het wel extra goed en lang zitten. Op deze manier creeër je dus heel eenvoudig en goedkoop je eigen longlasting DIY cream blush. Je kunt elke kleur creeëren die je wilt, koraalkleurige en bruine lipsticks combineren ook erg mooi met goud als een blush of bronzer.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. Sanne
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Hihi wat een super leuke en handige tip!

 2. 5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

  Jeetje, wat staat dat jou ontzettend prachtig!

 3. 3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Staat je leuk! Handig voor mij, want vind lipstick toch niet echt iets voor mij.

 4. Laura
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  errrug mooi! denk dat ik het morgenochtend ook even probeer, vind een look met op je ogen, wangen en lippen dezelfde kleur ook erg mooi!

 5. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wat een handige tip! Alleen zou ik dit enkel in noodgevallen gebruiken, wanneer is geen blush bij heb. Zo zonde om je lipstick te verpesten. Ik weet dat het eigenlijk niet uitmaakt maar ik word helemaal gek van gaten in mijn oogschaduw, stukjes af van ene lipstick enz.

 6. Nabi
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Zeer mooi!!

 7. Miranda
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wat een leuke DIY 😀 Staat echt prachtig 😀

 8. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wauw dat heb je leuk gedaan!

 9. Anne
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wauw echt prachtig !!

 10. Olga
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Superinteressant !!!

 11. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wat een ‘zuinigere’ manier is om dit te doen (ik zou het ook zonde van mijn lippenstiften vinden, en ja, die maak ik altijd op ;)) is gewoon met een stippling brush zachtjes over de lippenstift heen gaan en dan op je wangen aanbrengen en uitblenden. Zo kan je zelf van de meest felle roze lippenstiften een vrij subtiele blush maken, die op te bouwen is in intensiteit!

 12. Selina
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wauw! echt prachtig!

 13. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wat een handig artikel. Ik vind hem vooral mooi staan als blush bij jou, voor je lippen vind ik hem nog net iets te licht. Leuk artikel!

 14. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Wat een leuke DIY! Ziet er mooi uit!

 15. MN
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Oooh super mooi, jou staat ook echt alles. Kan echt niets noemen wat jou niet staat en ik volg je blog ook echt al jaren.

 16. Cheyenne
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Hey Serena

  Ik zag je net op TV!! 😀

  X Cheyenne

 17. Laura
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  leuk! 😀 hele mooie kleur inderdaad op die manier

 18. M
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  wauw mooie blush! staat je goed

 19. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Wat een mooie foto’s! Ik heb inderdaad wel eens lipstick als blush gebruikt en dat blijft voor geen meter zitten, omdat het toch te vet is. Wat een handige DIY, dat ga ik zeker eens proberen. Sommige lipsticks zijn namelijk echt perfecte blush kleurtjes!

 20. Syl
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Alleen met lipstick vond ik altijd ‘te’, maar door het te mengen heb je opeens een natuurlijk effect. Vind dit onwijs goed gelukt. Nu eerst even mijn oude blush opmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *