Disconnect to connect to other people around you

Als blogger ben ik om de seconde benieuwd of er nieuwe comments zijn op mijn blog, of er nieuwe tweets naar me zijn verzonden, of er vragen worden gesteld via de de comments van YouTube, Instagram en Facebook en of ik meer likes en followers heb gekregen. Het is een soort obsessie of verslaving danwel automatisme geworden om het hele riedeltje af te gaan en het vervolgens nog eens vijf keer over te doen.

Ik probeer in gezelschap niet mijn telefoon te pakken, want als ik het eenmaal doe dan is er geen ontkomen meer aan: het ding lijkt wel vastgeplakt aan mijn hand. Toch betrap ik mezelf er vaak genoeg op in gezelschap met mijn telefoon bezig te zijn (wanneer mijn gezelschap bijvoorbeeld vluchtig een blik in zijn of haar telefoon werpt is dit voor mij een soort toestemming om het ook te doen om er vervolgens minstens 10 minuten in vast te zitten). En wanneer ik in mijn telefoon bezig ben, hoor ik niets meer en ben ik even afgesloten van de wereld.

Dit moet gewoon stoppen! En dit filmpje raakte me op de juiste plek.

“Disconnect to connect to other people around you”

Ik ga wat vaker disconnecten. Ik kán het. Kunnen jullie het ook?

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

78 Reacties

 1. Dominique
  20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Ik vind die thaise advertenties altijd zo goed, zo ook deze. Goed dat je hem gedeeld hebt!

 2. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  heel erg mooi,
  als ik in gezelschap ben kijk ik zelden op mijn telefoon. Enkel om de tijd te weten en als ik een sms krijg. Vaak vertel ik dan ook ‘ooh, ik heb een sms gehad van mijn broer’ of dergelijks zodat ik andere mensen niet gewoon ‘buitensluit’

 3. Demi
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Door de social media is alles kapot gegaan. Nu is het raar als je bijvoorbeeld geen Facebook, Twitter, of Instagram hebt. Er is uit onderzoek gebleken, dat mensen juist door verveling op Facebook gaan en omdat ze niet aan het ‘perfecte’ beeld volgens hen voldoen, worden ze juist ongelukkiger. Sommige mensen maken zich ook echt belachelijk op Facebook, en sommige foto’s wat mensen erop plaatsen vindt ik soms echt niet normaal. En dat te bedenken dat dit nooit meer van het internet gaat.. Natuurlijk kun je Facebook ook gebruiken voor leuke dingen! Maar voor mij hoeft Facebook niet. Ik vindt WhatsApp wel goed zo.

 4. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik ben dan wel een ‘tiener’ maar ook ik erger me eraan. Als ik met vriendinnen afspreek is het gewoon gezellig met hun. Dan hoef ik niet per se met anderen te whatsappen oid. Als anderen in mijn bijzijn met hun telefoon bezig zijn voelt het alsof ik niet goed genoeg ben.

 5. Yasmine
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ohh.. Goed filmpje.. Ik hoor ook vaak: ‘gezellig hoor’…. Moet echt veranderen..

 6. Leonie
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik ben onlangs 10 dagen op vakantie geweest in Turkije. In het hotel konden we WiFi krijgen voor 10 euro per dag! Belachelijk veel natuurlijk. Gevolg: telefoon in de koffer. Heb het nauwelijks gemist, terwijl ik normaal aan mn telefoon geplakt zit. Na 10 dagen vakantie dus weer internet. Alles gecheckt: e-mail, blogs, facebook, twitter enz. En wat heb ik eigenlijk in die 10 dagen gemist? Niks. Helemaal niks. En toch.. ondanks dat ik dat weet zit ik nu toch weer vast aan die telefoon. Waar gaat het fout?!

 7. Marleen
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  goed filmpje! Ik vind het ook niet gezellig als mensen in gezelschap met hun mobieltje bezig zijn, daarom doe ik dat zelf ook amper.

 8. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Erg goed filmpje!

 9. Kashmira
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Goed stukje zeg! Ik had laatst een horror-weekend met wat vrienden.. helaas was het echt een beetje verpest doordat ze allemaal maar op hun telefoon gingen bezig zijn.. kan je ook bijna niet anders dan maar mee doen, vond het erg jammer, heb het wel tegen ze gezegd dat dat niet sociaal is

 10. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Als je ergens bent waar je de kans niet hebt om op internet te gaan, merk je dat je eigenlijk ook best wel zonder kan. Als ik tegen mezelf zeg: ‘Alleen even kijken’ ben ik ook zo een uur verder! hahaha ik denk wij allemaal hier ;) xoxo

 11. Danielle
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Dit filmpje zet je zeker aan het denken.
  Ergens weten we allemaal wel hoe onbeleefd het is natuurlijk, maar dat ding heeft zo’n aantrekkingskracht! Ik ben echt verslaafd aan Facebook, instagram, snapchat en whatsapp! Het is s’ochtends het eerste wat ik check en op de dag nog 100x.
  Misschien toch maar proberen af te kicken.

 12. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Deze staat NU op facebook. Wat een mooi filmpje. Heel erg van NU;)

 13. Jevan
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Wat een goed filmpje!

 14. Isabella
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Wat heb je goede en inspirerende berichten de laatste tijd!!

 15. Demi
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Hele goeie video ! Ik doe zeker mee :)

 16. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Grappig filmpje dit en soooo true!!

 17. Akkelien
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Het is echt ongelofelijk in welke situaties mensen met hun smartphones bezig zijn. Op de fiets, tijdens een etentje, in de bioscoop of op een rijtje met z’n drieën ‘gezellig’ met hun telefoon. Ik heb zelf een iPhone, maar heb absoluut geen behoefte om continue te kijken. Sterker nog, ik ben hem liever kwijt dan rijk in sommige situaties, want altijd bereikbaar zijn kan niet goed voor je privé leven zijn.

 18. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Helemaal mee eens, in gezelschap doe ik het zowieso niet maar ook als ik vrij ben wil ik minder met mn mobiel zitten

 19. ilse
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  ik ben juist altijd de enige die niet aan mijn telefoon vast zit. (ik heb geen smartphone en wil er ook geen een, juist om deze reden) als ik met vrienden ben zitten zij altijd met hun telefoon te spelen en dit voelt voor mij ontzettend eenzaam. ik hoop dat meer mensen dit filmpje zien en zich realiseren dat door het gebruik van smartphones in gezeldschap de wereld een stuk eenzamer wordt

 20. Chris
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Heel goed filmpje!
  Even vraag off topic, doe jij of je familie eigenlijk iets aan de Indië herdenking?

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

   Nee, nooit gedaan en gaan we ook niet doen. Wel een erg mooi initiatief!

 21. Alex
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Lieve Serena,
  Ik heb n vraagje er zou een tweede box komen met je favo dingetjes, komt hij nog?
  Groetjes,
  Alex

 22. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik pak mijn mobiel bijna nooit als ik met anderen samen ben, hooguit als ik samen ben met mijn vriend, maar zelfs dan zo min mogelijk (als hij even weg is ofzo)

 23. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  In gezelschap pak ik mijn telefoon pas als degene met wie ik ben dat ook doet. Anders niet. Ik vind dat niet kunnen en stiekem een beetje onbeschoft. Thuis en alleen doe ik niet anders hahaha. xxx

 24. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  helaas erg herkenbaar..

 25. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Mooi filmpje en helemaal waar! Ik ben gisteren teruggekomen van vakantie en had mijn smartphone thuisgelaten. 14 dagen zonder whatsapp, sms, bellen en ik heb het overleefd. Gelukkig kon ik af en toe wel facebook en mail checken op een vaste computer. Maar ik kan het zeker aanraden :)

 26. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Heel raak gesproken, misschien zeg ik hier wel iets over op mijn blog!