Narciso Rodriguez for her

Wat parfums betreft heb ik een zwak voor muskus. Een van mijn eerste parfums was White Musk van The Body Shop en ik was er verzot op. Later ontdekte ik dat al mijn lievelingsparfums muskus bevatte, waardoor ik erachter kwam dat muskus voor mij een essentieel ingredient is in parfums. Parfums zonder opvallende muskus-noot vind ik zelden echt lekker.

Maar hoe ruikt muskus dan? Het wordt omschreven als dierlijk, aards en houtachtig, maar het doet ook het denken aan de geur van een babyhuidje. Persoonlijk vind ik muskus juist heel zacht, teder en schoon ruiken, inderdaad heeft het wat weg van de geur van een baby (je weet wel, wanneer je het kruintje ruikt), heel puur, en tegelijkertijd ruikt het heel zwoel, verleidelijk en een beetje romig. Voor mij ruikt het verslavend lekker.

Als deze omschrijvingen je aanspreken en als jouw lievelingsparfums ook allemaal muskus bevatten (dit kun je opzoeken via bijvoorbeeld fragrantica.com), dan heb jij wellicht ook een zwak voor muskus. Join the club!

musk deerWisten jullie dat muskus eigenlijk een dierlijke en zeer kostbare geurstof is? Tegenwoordig wordt er synthetisch gefabriceerde muskus gebruikt in parfums, maar vroeger werd het uit het mannelijke Muskushertje geoogst. Het muskushert is een hert zonder gewei, maar mét kleine slagtandjes en leeft voornamelijk in Centraal Azie. Ergens lijkt het ook een beetje op een kangaroe.

De hertjes werden doodgeschoten en vervolgens werden de buikklieren verwijderd en gedroogd. De klieren bevinden zich dicht tegen de geslachtsorganen en zijn bedekt met een laagje haar. De klieren kunnen ook op onschadelijke wijze verwijderd worden onder narcose, waarna het muskushert weer terug in de natuur geplaatst kan worden. Toch gebeurt dit in de praktijk vrijwel nooit.

musk grainsTijdens het droogproces van de verwijderde klieren verkleuren ze van roodbruin naar een zwart korrelig materiaal. Deze muskuskorrels worden gebruikt om een tinctuur te maken (alcoholische extractie). Het aroma van het tinctuur wordt intenser naar verloop van tijd, net als een goede wijn die moet rijpen. Het ruikt zo intens krachtig en geconcentreerd dat wij er misselijk van zouden worden, daarom moet het eerst flink verdund worden voordat onze neuzen het aankunnen. Pas na de verdunning is het voor onze neuzen lekker. Slechts 3 muskuskorrels zijn genoeg voor 1 liter tinctuur, om even aan te geven hoe intens en heftig de geur is.

Voor 1 kilo muskuskorrels moeten er 30 tot 50 muskusherten gedood worden. Je kunt je voorstellen dat muskus om deze reden een hele kostbare parfumgrondstof is. Pas in 1979 werden de muskusherten als bedreigde diersoort erkend en mochten ze niet meer worden gedood. Het gebeurd stiekem natuurlijk nog wel, maar het wordt goed in de gaten gehouden door de dierenbescherming. Tegenwoordig gebruiken alle parfumhuizen synthetische muskus.picture_7Waar de roos een belangrijke geurstof is voor de parfums van Chloé, is Egyptische muskusolie de basis en het uitgangspunt van de 'for her' parfums van Narciso Rodriguez. In 2003 lanceerde hij 'for her eau de toilette' gevolgd door 'for her eau de parfum' in 2006. In 2010 bracht hij 'for her eau de parfum intense' uit en 'for her l'eau' lanceerde in dit jaar, 2013.narciso rodriguez perfumes anniversaryOm te vieren dat zijn succesvolle 'for her' parfum al 10 jaar bestaat brengt hij een schitterende limited edition Musc for her parfumolie uit, die helaas niet in Nederland te koop zal zijn. Ik heb de flacon echter thuisgestuurd gekregen en het is mijn nieuwe favoriet! Ik loop continue aan mijn polsen te snuffelen. Ik liet de geur aan mijn nichtje Hester ruiken en ze kon haar neus niet meer van mijn pols krijgen en toen ik even niet oplette wreef ze haar pols over haar gezicht. Ik liet de geur aan Angel ruiken en ze kirde 'ik heb zin in sex!'. Yes, it is THAT good. Zoals ik al zei, het ruikt verslavend lekker!narciso rodriguez for her_5 narciso rodriguez for her_2Omdat deze Musc for her oil parfum niet in Nederland te koop is zal ik hieronder de andere for her parfums even kort omschrijven;for her eau de toilette

narciso rodriguez edtEen wat 'scherpe' en intense eau de toilette, met geurnoten van sinaasappel, osmanthus (een bloem met de geur van rijpe abrikozen), muskus en amber. Naarmate je de geur langer draagt zwakt het 'scherpe' wat af en veranderd het in een zachte, poederige geur. De basis bevat geurnoten van vanille, amber en vetiver. Verkrijgbaar in 50ml (€69,15) en 100ml (€96,65).

for her eau de parfum
narciso rodriguez edpEen zachtere en zwoelere versie vergeleken bij de eau de toilette, met geurnoten van roos en perzik. Het hart van de geur bestaat uit amber en muskus, maar de basis is Oosters en nachtelijk door de geurnoten van pathouli en sandelhout. De eau de parfum is vrouwelijker en verleidelijker. Verkrijgbaar in 50ml (€79,35) en 100ml (€104,75).

for her eau de parfum intense
narciso rodriguez edp intenseVergeleken bij de eau de parfum ruikt het wat exotischer en wat dieper en warmer. Dit parfum bevat geurnoten van muskus, ylang-ylang (kamperfoelie), jasmijn en oranjebloesem. Verkrijgbaar in 50ml (€87,50) en 100ml (€113,90).

for her l'eau
Narciso Rodriguez leauDe nieuwste versie van for her is ook meteen de meest delicate en lieflijke. L'eau bevat muskus, jasmijn, cyclamen, roze pioenroos, roos, amber, lelietje-van-dalen en een vleugje pathouli. Het is lichter, frisser, bloemiger en sprankelender dan haar voorgangers. Verkrijgbaar in 50ml (€64) en 100ml (€91,00).

Verder heb ik ook Essence van Narciso Rodriguez.

narciso rodriguez essencenarciso rodriguez for her_3Dit parfum heeft eveneens een duidelijke muskusgeur, maar ruikt wat poederiger. Het is een lichte, heldere, frisse en schone geur en een absolute aanrader voor de liefhebber van pure, poederige en schone (zeepachtige) parfums met een delicate bloemige touch. Het parfum bevat naast muskus ook iris, roos, amber en benzoin balm. De iris zorgt voor de poederige noot en amber en benzoin balm maken de geur wat warmer en sensueler.

narciso rodriguez for her_1De verfijnde parfums van Narciso Rodriguez zijn op en top vrouwelijk, sensueel, teder, crisp & clean, licht, bloemig, puur en elegant. Nu zijn geuren erg persoonlijk natuurlijk, maar als jij net als ik een zwak hebt voor muskus dan zijn alle parfums van Narciso Rodriguez zeker de moeite waard om te besnuffelen.

De parfums van Narciso Rodriguez zijn reeds te koop bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen, of online te bestellen via Parfumerie.nl of Parfumswinkel.nl.

Voor welke geurstof heb jij een zwak? En wat vinden jullie van de geur van muskus?

Until next time,
Serena Verbon
zp8497586rq

Volg:

51 Reacties

 1. Lien
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Dit weekend waren er bij mijn vriend thuis wat mensen op bezoek die ook een nachtje bleven slapen (festivalletje enzo) een van de meisjes had de roze flacon van deze geur! Ik heb hem opgespoten en vond hem inderdaad ook echt geweldig! Musk is moeilijk te beschrijven, maar je herkent het wel snel.. maar dat is mijn mening!
  Leuke review!

 2. Natasja
  18 augustus 2013 / zondag, 18 augustus 2013

  Hey Serena! is dit niet dezelfde? xx

 3. Nina
  18 augustus 2013 / zondag, 18 augustus 2013

  Ik heb zelf For Her eau de toilette, ik vind hem super lekker ruiken dus ik ben benieuwd of dat ook komt door de muskus!!

 4. Sanne
  18 augustus 2013 / zondag, 18 augustus 2013

  De laatste (essence) lijkt me echt de fijnste, ik houd van lichte bloemige poederige geuren!

 5. Milou
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Eau de toilette for her is mijn go to luchtje al jaren! Heerlijk! Ben benieuwd hoe die le is!

 6. Dagmar
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  For Her is al heel lang mijn favoriete parfum!! Maar bij ICI Paris hebben ze de musk versie van NR wel hoor! Nu nog ff sparen… 😉

 7. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik had laatst een tester van l’eau en die vond ik super lekker! Wel echt boven mijn budget, dus wie weet een keer met kerst of zo..

 8. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Hmm, misschien moet ik daar maar eens aan gaan ruiken! Je schrijft echt zo dat ik enthousiast wordt over iets wat ik nog nooit heb geroken. En heel interessant met het herten verhaal er bij!

 9. Sylvia
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ook ik had de 1e musk van de Bodyshop. En nog steeds gebruik ik parfums waar musk in zitten. Het is verslavend!

  Liefs mij

 10. Eef
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Leuk stuk!
  En ook een handige website waar je kan kijken welke geurtjes er in geurtjes zitten.
  Zo weet ik nu dat in bijna al mijn favo geurtjes must zit, of poederig is en/of sweet en floral.

 11. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik ben ook erg gek op de muskus geur. En ik heb For Her eau de parfum. Heerlijke geur! Dit is dan ook echt mijn signature scent!

 12. Luna
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Wàt een goed artikel, Serena! Je ziet dat je hier echt je werk aan hebt gehad, zo interessant :)! Daar kunnen anderen nog wat van leren ;)!

 13. Rosamina
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  iris en pioenroos! Dus de laatste twee parfums moet ik echt even gaan besnuffelen.

 14. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Klinkt echt mega lekker en als een geur voor mij. X

 15. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik vind het moeilijk om te oordelen

 16. Jamie Lee
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik ben er nu wel benieuwd naar. Ik denk dat ik als ik de eerst komende keer in de stad ben ik als eerste een parfumerie of drogisterij binnenloop om eens te gaan ruiken. Leuk artikel. Xoxo

 17. Mariska
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Leuk artikel, ik ben in ieder geval nieuwsgierig nu! Ik ben op het moment obessed met lancome – la vie est belle. Gewoon heerlijk!

  PS: Wel jammer dat sommige comments wat negatief over komen, in plaats van behulpzaam en opbouwend.

 18. Yasmine
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ohhh ik ben al sinds ik me kan herinneren gek op musk!! Hmm love it.. Wel zielig voor de diertjes, wat ze deden vroeger 🙁

 19. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Tip voor je: Zara Chypre Floral! Echt een perfecte budgetdupe van For Her en kost maar 14,99€ voor 100ml!! 🙂

 20. Birgit
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik ben ook helemaal verzot op For Her. Heb de eau de toilette besteld bij Parfumania, daar was ie een stuk goedkoper dan bij de parfumerieën in de buurt. Mijn collega had de geur als eerst, en ik vond het zo’n lekker geurtje. De geur is in het begin wel vrij zwaar en erg aanwezig, maar na een tijdje zakt dat af en dan ruikt het heerlijk. Ons kantoor ruikt tegenwoordig erg lekker als we beiden deze geur op hebben.,

 21. E
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Serena ivm de prijs kun je er ook bij vermelden dat twee keer spuiten een dag lang gegarandeerd geur is bij een parfum als deze!

 22. E
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik heb de roze ook gehad. En op mn oude werk had ik em op de toonbank gezet ter ‘promotie’ en vooral om er zelf in te douchen 😉
  Ik vraag me bij musk altijd af.. Hoe zijn ze ooit op het idee gekomen?! Laten we dat hert slachten en opeten. Oke. Hmm dat daar bij zn anusje, dat ruikt lekker zeg, laten we dat eens slopen en dan..?
  Maar musk in de winter is da best!

 23. Syl
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Door dat ‘gedoe’ met muskus, werd mijn favoriete geurtje ‘Yves Saint Laurent, NU’ uit de handel gehaald. Inmiddels is hij weer terug in de schappen met de kunstmatige muskus. Maar de prijs is nog steeds behoorlijk hoog.

 24. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik dacht trouwens dat er ook een musc parfum van Narciso Rodriguez was. Ik kan me vaag herinneren dat ik die ooit heb geroken bij de Ici en dat ik die ook erg lekker vind! Ik vind for her ook lekker! Maar soms net te zwaar, het ligt echt aan mijn stemming. Ik zou l’eau for her wel een keer willen kopen.

  Zal ik een leuke tip geven? De Sarah Jessica Parker – Lovely parfum is een dupe voor For Her! En meestal kan je wel ergens 100 ml voor 19.95 op de kop tikken

  • Dagmar
   17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

   Jep! Bij ICI Paris is de Musk versie van NR verkrijgbaar! 😀

 25. Evelien
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Hey serena,
  Ik vind je site steeds saaier worden, je plaatst heel weinig video’s en ik ben net weer 2 week terug van vakantie en er waren maar 2 video’s online.. Het is mijn mening maar ik vind je blog niet zo interessant meer..

 26. Cherrelle
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  For her eau de toilette (die zwarte flacon) is echt mijn all time favorite! Ik hou echt van dat parfum. Ik vind het altijd jammer dat narciso nooit mee doet in kortingsacties. Want ondanks het mn favoriet is en ik het toch wel koop is het aardig prijzig. Maar ik heb het er voor over :p

 27. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ben nu toch wel een beetje benieuwd geworden! xoxo

 28. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ga jij naar John beerens?

 29. Annika
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik vind muskus nooit zo super ruiken. ik heb liever iets citrus-achtigs. Maar de flesjes van deze parfums zijn wel erg mooi 🙂

 30. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Interessant!

 31. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Mijn favoriete luchtje OOIT is Gucci Envy Me 2, een luchtje met een zoete, poederige geur, maar het heeft ook sandalhout en vanille in de basisnoot. Echt fantastisch. Maar. Het is al jaren uit het assortiment, het was een limited edition. FML.

  D.m.v. de site die je linkte (fragrantica) kwam ik er wel achter dat al mijn favoriete geurtjes ( de eerdergenoemde Gucci, Chanel Chance en Cacharel Amor Amor Forbidden Kiss) allemaal vanille bevatten in de basisnoot en de laatste twee ook muskus. Opvallend! Goed om te weten in ieder geval.

  • 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

   Woeps, wat ik nog wilde toevoegen is dat de zwarte, for her eau de toilette, me erg aanspreekt. Ben geneigd om ‘m te gaan testen en als het bevalt aan te schaffen, ik ga binnenkort naar Australië verhuizen en zag dat hij daar ongeveer twee keer zo duur is. Oef.

 32. Lola
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Fijn artikel! Ik draag eigenlijk nooit parfum maar de For Her Eau de Toilette lijkt me heerlijk ruiken, toch maar eens langs de Douglas of Ici binnenkort (:

 33. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Klinkt goed, ben benieuwd naar de geur.

 34. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  White Musk van TBS koop ik nog steeds! Ik blijf het een lekkere geur vinden. Deze spreekt mij dus ook wel aan!

 35. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik ben wel benieuwd! x

 36. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik heb eigenlijk totaal geen idee wat ik lekker vind ruiken. Ik heb er ook nog nooit op gelet. Dat moet ik dan wel eens gaan doen. Ik zou niet eens weten hoe muskus ruikt.

 37. joyce
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Oohh die zwarte for her parfum!! Vroeger ooit een X een sample van gehad en ik was verkocht alleen nooit gekocht omdat ik het wel erg prijzig vind. Misschien me zelf een X cadeau doen 🙂

 38. Ianthe
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Volgens de handige site die je in het artikel deelde zou dit ook wel iets voor mij kunnen zijn! Ik ben zelf dol op parfums met jasmijn, patchouli en muskus, hmm!

 39. Iva
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Jaaa deze zijn zo lekker! Ik ben jaloers op je musc parfumolie. Misschien ben ik op een dag lucky in het buitenland!

 40. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  ik ben wel nieuwsgierig geworden!
  <3 Musk luchtjes!

 41. Ingrid
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik hou van Narciso Rodriguez!!!!! Alleen zo duur. Heb nu een paar keer zo’n mini gekregen bij de parfumerie en daar doe ik dan heel zuinig mee. Jammer dat ie zo duur is. 🙁
  Leuk artikel verder!

  x

 42. Jamie
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Want!

 43. lieke
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  sorry dat ik het zeg maar ik vind dat artikel niet echt interessant want ja je reviewt een parfum maar ieder heeft zn eigen smaak..

  • E
   16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

   Ja maar ze reviewd toch ook andere geuren? Nu gaat het dan toevallig hierover. En ik vind de reviews van serena juist zo duidelijk dat ik me goed kan voorstellen hoe het echt ruikt. Misschien omdat je zelf niet heel goed weet hoe de geurnoten los ruiken?
   Is heel leuk om dat eens te doen, wanneer je dan naar douglas gaat en een parfum test kun je het juist heel goed plaatsten!

 44. 16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ik vind geuren op papier altijd moeilijk te beoordelen/kiezen wil ze liever in het echt ruiken 🙂