Dior Transat zomercollectie 2014

Dior komt deze zomer met een collectie geïnspireerd door de zon, de zee en het strand. Kortom, een lekker ‘nautical’ theme. Deze ‘Transatlantique’ collectie bevat daarom ook veel kobaltblauwe, knalrode en zanderige nudekleurtjes.

Momenteel hangen er ook veel ‘nautical’ inspired kledingstukken in de winkels (eigenlijk elk voorjaar/zomer wel) waarmee je deze Dior Transat zomercollectie 2014 prima kunt combineren! Kom maar op met de strohoedjes en streepjes. Ship, ahoy!

Dior transat collection_6 Dior transat collection_3 Dior transat collection_2 Dior transat collection_1 Dior transat collection_5 Dior transat collection_4Dior transat collection 2014_18 Dior heeft mij een aantal items uit de Transat collectie toegestuurd die ik vandaag voor jullie zal reviewen.

Dior Vernis ‘transat edition’ in Sailor

Dior transat collection 2014_12 Deze kleur nagellak maakt zijn debuut met deze limited Transat collectie, maar blijft hierna (gelukkig) gewoon in het assortiment. Speciaal voor deze Transat collectie wordt Sailor verkocht in een setje bestaande uit de nagellak, een vijltje en 12 logo nagelstickers.

Dior transat collection 2014_13 Sailor is een prachtige, harde, kobaltblauwe kleur. Lekker opvallend! De finish van deze lak is creamy. Ik houd eigenlijk het meeste van glitters, holo’s, shimmers en flakies (the more the better), maar ik kan een mooie creamy ook zeker waarderen. Het draait dan echt om de kleur en ik ben helemaal weg van Sailor. Ik heb schoenen en een aantal accessoires in deze kleur, dus dat kan ik mooi matchen!

Dior transat collection 2014_03Sailor lakt zo soepel als boter en het afgeronde, brede kwastje maakt het lakken nog gemakkelijker en zorgt ervoor dat ik mooi dicht tegen de nagelriem kan lakken. De kleur dekt al na één dikkere laag, maar met twee dunnere laagjes dekt deze kleur het mooiste. Dit is trouwens mijn rechterhand dus het was even een gedoe met foto’s maken (ik ben rechts), waardoor de foto’s iets minder scherp zijn dan anders.

Dior transat collection 2014_04 Wat ik vooral zo mooi vind aan deze nieuwe (verbeterde) formule Dior Vernis lakken is de geweldige gel-achtige glans. De glans blijft zo’n 3 dagen erg sterk en wordt daarna iets doffer. De lak blijft zo’n 5 dagen goed op mijn nagels voordat het begint te slijten. Dat is voor mijn doen vrij lang. Dior is dan ook een van de betere high end lakken naar mijn mening. Nena is er ook fan van! De Dior lakken blijven bij haar zelfs soms een week zitten.

Dior transat collection 2014_05 De nagelstickers echter, geen succes. Sorry Dior! Geen idee waarom, ik denk dat de stickers misschien te dik zijn of niet van buigzaam genoeg materiaal, maar ze vouwen niet soepel om mijn nagel heen. Hierdoor zie je kreukeltjes waardoor je goed kunt zien dat het om een sticker gaat. Het ligt er echt een beetje bovenop. Nou ja, je ziet op de foto wel wat ik bedoel. Ik zou de nagellak dus gewoon los kopen, want die stickers voegen niet echt wat toe. Wel jammer, want het idee was leuk!

Dior Vernis ‘transat edition’ in Yacht

Dior transat collection 2014_14 Dior transat collection 2014_01 Dior transat collection 2014_02 Wow! De perfecte nude! Of nou ja, nude. Eerder een soort zanderige kleur beige met een zweempje grijs. Heel chic. Heel naturel. Een trendy en stijlvol kleurtje. Ook Yacht lakt soepel, dekt met twee laagjes, heeft een sterke glans en blijft lang en mooi op mijn nagels zitten. Ik ben echt fan van alle Dior lakken! Ze lakken zo onwijs lekker. Ze glijden echt over je nagels heen en de kwastjes zijn zo fijn. Deze kleur is ook verkrijgbaar in de limited Transat set (met de stickers).

Diorshow Mono in Pavilion

Dior transat collection 2014_06 Dior transat collection 2014_07 Dior transat collection 2014_08 Ik koop zelden een mono. Alleen als de kleur écht heel bijzonder is (zoals Erika F. van Lancôme) schaf ik het aan. Of de kwaliteit moet ontzettend goed zijn (zoals die van Burberry). Pavilion is een warme, peachy/gouden highlighter. Mooi voor bij de traanbuis, op het midden van het bewegend ooglid, onder de wenkbrauwen en zelfs voor op de jukbeenderen. Mooi, maar niet heel bijzonder. Het is een multifunctionele oogschaduw, dus het is altijd goed om zoiets in je stash te hebben. Zelf zou ik deze kleur echter niet aanschaffen, want ik heb soortgelijke kleuren in meerdere palettes zitten.

Diorskin Nude Shimmer Powder in Ambre

Dior transat collection 2014_09 Dior transat collection 2014_10 Dit product vind ik vergelijkbaar met mijn geliefde Bobbi Brown shimmer bricks, alleen is dit product mooier verpakt én zit er een mooi, klein kabukikwastje bij (schattig!). De kleur ambre bestaat uit verschillende tinten bronzekleuren, van heel licht naar vrij donker. Je kunt alleen over de N en E kwasten voor een highlightend effect, of alleen over U en D voor een bronzy effect, of gewoon over alles voor een bronzed highlighter effect, de keuze is aan jou.

Dior transat collection 2014_11 Ambre geeft een subtiele gouden gloed met een hintje bronze kleur aan de huid. Het geeft zowel een gezonde teint als een prachtig highlightend effect. Erg mooi voor op de wangen.

Dior transat collection 2014_23 De shimmer bricks van Bobbi Brown kunnen soms iets té metallic overkomen op de wangen, maar Diorskin is een stukje subtieler en natuurlijker en geeft net ietsje minder kleur af. Het geeft een zachte, bronzed glow. Ik vind het effect erg mooi en ik vind het handig dat er een compact en mooi kwastje bij dit product zit.

Dior Addict Gloss in Seafarer

Dior transat collection 2014_15 Dior transat collection 2014_16 De Dior Addict Gloss in Seafarer is knallend rood met een frisse, oranje ondertoon. De kleur is niet geheel dekkend, maar ook zeker niet sheer. Het geeft een goed pigment af en een sterke siroopachtige glans. Het plakt ietsjes, niet veel, maar eenmaal op de lippen trekt het wel een beetje in de ‘lijntjes’. Deze gloss blijft ook niet héél lang op mijn lippen zitten. De kleur is schitterend, maar de textuur is niet helemaal mijn ding. De Dior Fluid Sticks passen beter bij mij.

Dior transat collection 2014_17 Dior transat collection 2014_20

5 Couleurs in Sundeck

Dior Sundeck eyelook_02 Dior Sundeck eyelook_04 Dit palette heb ik jullie gisteren al laten zien bij de nieuweste Makeup Monday tutorial. Het bevat vijf kleuren waarvan twee matte (offwhite en donkerbruin) en de andere drie hebben een shimmery finish. De kleuren vind ik goed verdeeld van licht naar donker. Ze passen goed bij elkaar, maar zijn ook los goed te combineren in andere kleurenpaletten.

Het pigment is goed en de textuur is lekker zacht en laat zich mooi blenden. De oogschaduw kruimelt of poedert niet na gebruik. Ik vind het met name leuk dat je dit palette kunt gebruiken als neutraal ‘everyday’ palette, maar ook kunt kiezen voor een oranje ‘pop of colour’. En gebruik je lekker veel donkerbruin dan kun je er ook een lekkere donkere, smokey avondlook mee creëren. Je kunt er veel kanten mee op!

Dior Sundeck eyelook_23 Dior Sundeck eyelook_25 De tutorial van deze zonnige Dior Sundeck eyelook vind je hier terug.

Hieronder draag ik Sundeck op mijn ogen, Diorskin in Ambre op mijn wangen en Seafarer gloss op mijn lippen. En ik heb er speciaal voor de foto even een gestreept ‘nautical-achtig’ topje bij aangetrokken, haha! Het is een blauw-wit gestreepte cropped top van Zara. Ik mis alleen nog een kapiteinspet!

Dior transat collection 2014_22 Dior transat collection 2014_21 Hieronder nog even de prijzen van de producten die ik vandaag heb laten zien;
Rouge Dior Vernis – €30,50 per stuk
5 Couleurs Sundeck palette – €57,50
Diorshow Mono in Pavillion – €34
Dior Addict Gloss in Seafarer – €30,50
Diorskin Nude Shimmer Powder – €55

Dior transat collection 2014_19De Dior Transat zomercollectie 2014 ligt al een aantal weken in de winkels, namelijk vanaf 9 april. Je hebt de collectie dus wellicht al gespot in het schap! Mocht je hebben getwijfeld om iets aan te schaffen dan hoop ik dat mijn review jullie een beetje op weg heeft geholpen.

Zelf ben ik weg van het Sundeck palette (voor warme, zwoele zomerlooks), de Diorskin bronzer in Ambre (voor een subtiele glow en wat sunkissed kleur op de wangen) en de nagellak (hele chique IT-kleuren met een fantastische gel-glans en sterke kwaliteit).

Wat vinden jullie van deze nautical Dior Transat zomercollectie 2014? Welk item uit de collectie zou je willen toevoegen aan je stash?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

 1. 3 mei 2014 / zaterdag, 3 mei 2014

  Deze look is zó mooi! ❤️

 2. 2 mei 2014 / vrijdag, 2 mei 2014

  Mooie collectie! Ik vind vooral de blauwe nagellak, lipgloss en oogpalletje prachtig!

 3. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Erg mooie producten! Vind de nagellak kleuren erg mooi!

 4. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Prachtige producten, de look die je hebt gemaakt is ook mooi! Ik vind de blauwe nagellak tof, en het palette…<3

 5. Kim
  23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  Oh wow. Ik vind de lipgloss, bronzer en het palette echt ontzettend mooi.

 6. 23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  Prachtige look ! zou willen dat ik dat zo mooi kon haha !

 7. 23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  Die bronzer <3 Dat oogschaduwpalette en de nagellakjes zijn ook prachtig. De oogschaduw mono en vooral de nagellakstickers vallen mij echter weer tegen.

 8. 23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  die blauwe kleur vind ik echt prachtig! de rest is ook echt mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *