Decoratie tips voor in huis

Mijn moeder is wat mij betreft de decoratie koningin en ze verzint dan ook altijd leuke dingetjes voor in huis die het echt heel sfeervol maken. Soms zijn er van die dagen dat mijn moeder ineens voor de deur staat met een plantje. Vandaag stond ze voor mijn deur met een bos bloemen, voor mijn verjaardag. Ook had ze nog wat pompoenen meegenomen, ter decoratie. Ik laat mijn moeder altijd maar gewoon los gaan in huis, maar het resultaat was zo leuk dat ik het echt even met jullie wilde delen!

Kalebassen/pompoenen in verschillende kleuren en maten. Gerangschikt met een grote tak op mijn kastje in de hal. Alles bij het tuincentrum te koop. Links een oliebrander met een heerlijk geurende soy scent. Mijn moeder maakt de soy scents trouwens zelf en je kunt ze voor €1,25 per stuk kopen in haar webshop. Momenteel in de brander: Dreaming of Yasmin.

‘Haal citroenen. Veel citroenen!’ was de opdracht. Hopend op een lekkere handgemaakte citroencake maakte mijn moeder er echter dit kunstwerkje van. Staat lekker fris zo, en weer eens wat anders dan een klassieke fruitschaal. Ik maak regelmatig citroenlimonade, dus ik zal hier gewoon citroenen uit pakken en het dan steeds aanvullen.

In plaats van theelichtjes her en der kun je ze ook verzamelen op een dienblad. Hieronder staan ze op een houten krukje. Heel gezellig!

Van mijn moeder kreeg ik deze mooie bos bloemen. Verse bloemen in huis staan ontzettend mooi en sfeervol! Dit is een mooi boeket die ergens wel herfstig is, maar niet té omdat er ook nog frisgroen en geel in verwerkt zit. Oranje is echt een heerlijke, energieke kleur!

Hieronder een deel van het boeket in maatkolfjes. Deze maatkolven komen van een laboratoriumschool en heb ik bemachtigd via lezeres Demy. Ik ben er nog altijd reuzeblij mee!

Tijdschriften heeft iedereen wel in huis en de omslag is vaak zo mooi dat het net kunstwerkjes zijn. Leg er een paar casual op een krukje of op de hoek van je tafel. Very fashionable! Hieronder de nieuwste ELLE en een boek over mijn held Michael Jackson.

Weer een decoratie met fruit! De kleur van de avocado’s, vijgen en druiven staan schitterend bij elkaar. Net een stilleven zo, klaar om geschilderd te worden. Chic gerangschikt op een zilveren schaal. Ik heb de schaal ooit cadeau gekregen met roze zand en paarse kaarsen, maar op deze manier geef je er weer een compleet andere look aan.

Bij de deur staat een lange vaas (hier zat oorspronkelijk een orchidee in) gevuld met gedroogde katoenbollen.

Op mijn prikbord in de hal verzamel ik leuke kiekjes en kaartjes. Persoonlijk maar tegelijkertijd decoratief.

Geen decoratie, maar wél lief: Clarence (links) en Coco (rechts). Toevallig past hun vachtkleur ‘black golden shaded’ erg goed bij mijn interieur. Clarence is wat meer camelkleurig en warmer van vacht, Coco is iets lichter en grijzer.

Hoe decoreren jullie je huis? Wat is je favoriete decoratie in huis? Deel je tip in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

113 Reacties

  1. 7 augustus 2017 / maandag, 7 augustus 2017

    Goed geschreven artikel met handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *