De perfecte budget nude lipstick?

Mijn favoriete lip combo is bijna te sneu voor woorden: eerst kleur ik mijn lippen in met een stompie van Candy K lip liner (één van de allereerste producten van Kylie Cosmetics uit 2015!!) en vervolgens ga ik daar overheen met een glossy lipstick van Chanel, de Rouge Coco Shine in de kleur …

Deze combinatie levert werkelijk een prachtige nudekleur op met een rozige ondertoon, waardoor het mijn lippen meteen een beetje opfrist.

Prima toch, zo’n combo. Alleen, het stompie is niet goed meer vast te houden en ook nog eens bijna op, waardoor ik elke ochtend zit te klungelen. Conclusie: ik heb gewoon één lipstick nodig in een vergelijkbare kleur. Scheelt me een hele hoop tijd en moeilijk doen, en zeker in de ochtend is dat mooi meegenomen.

Nu heb ik in de loop der jaren maar weinig écht mooie nudekleuren gevonden. En geloof me, ik heb er heel wat uitgeprobeerd. Vaak zijn ze toch net iets te licht, of te koel (waardoor ze een beetje lila achtig overkomen), of te bruinig. The search for the perfect nude lipstick struggle is real!


Een tijdje geleden liep ik door de Action en spotte ik deze leuke kit bestaande uit 6 mini lipsticks in nude tinten. Uit pure nieuwsgierigheid rekende ik het af. Zou hier de perfecte nude lipstick voor mij tussenzitten? De kleuren zagen er in elk geval veelbelovend uit, dus ik had een sprankeltje hoop.


De 6 mini lipsticks zijn verpakt in een blikje met deksel die je bijvoorbeeld kunt hergebruiken als pennenbakje, bakje om je make-up kwasten in te bewaren of wat knutselspulletjes, stickers, verzin het maar. Altijd handig, dit soort blikjes. De vormgeving ziet er speels uit en lijkt gericht te zijn op tienermeisjes met dat cartoonwolkje en holografische print.


De lipsticks zelf bevatten 1,7 gram product en zijn dus ‘mini’ te noemen. De hulzen van de lipsticks zijn gekleurd in exact dezelfde kleur als de lipstick zelf, wat handig is want zo kun je in één oogopslag zien om welke kleur het gaat. De hulzen zijn verder heel simpel vormgegeven en voelen ‘lekker plastic’ en goedkoop aan in de hand. Langzaamaan begin ik me af te vragen waarom ik zo hoopvol was.


Zodra ik de eerste lipstick opendraai is het eerste wat me te binnenschiet ‘wow, speelgoed make-up’. Want eerlijk, deze kleur is zalmroze met een metallic glans en in mijn ogen heeft dat een heel hoog Intertoys-gehalte. Het is precies de kleur die 7-jarige meisjes én die ene tante die is blijven hangen in de jaren ’80 FANTASTISCH zouden vinden.


Nadat ik alle lippenstiftjes heb opengedraaid blijken er 3 een metallic glans te hebben en de andere 3 hebben (thank God) een creamy/satin finish.


De lippenstiftjes zijn trouwens echt MINI en hoewel dat superleuk is voor kleine meisjes moet ik toegeven dat ik dat zelf dus ook heel erg schattig vind. En laten we wel wezen, hoe vaak maak jij een lippenstift helemaal op? Ik in elk geval nooit, dus ik vind het helemaal niet erg dat deze zo klein zijn. Juist leuk! Ze doen me ook een beetje denken aan die gratis mini lipsticks die je kreeg als je via Yves Rocher bestelde (wie kent ze nog?).

Voordat ik verderga met de swatches, wil ik eerst even de ingrediëntenlijst delen;

En dit zijn de swatches;

Nou, dat valt me alles mee. De lippenstiftjes ruiken trouwens erg snoeperig (inderdaad, een beetje zoals speelgoed make-up, maar dan iets minder erg), en de pigmentatie is niet TOP. Vooral de eerste 3 kleuren glijden stroef over de huid en geven middelmatig kleur af. De laatste 3 kleuren hebben een iets zachtere textuur en zijn ook beter gepigmenteerd (en dan vooral de allerlaatste en donkerste tint). De metallic glans valt eenmaal op de huid ook reuze mee, vind ik.


Nou, lippenstift nummer 1. VER-SCHRIK-KELIJK. Net alsof ik ga wintersporten en een dikke, wittige lippenbalsem met hoge SPF op mijn lippen heb gesmeerd. De textuur accentueert ook nog eens velletjes (en mijn lippen waren niet eens zo droog, hoe dan?). Deze bleekroze kleur doet niets goeds voor mijn huid.


Lippenstift nummer 2 is ietsje donkerder dan nummer 1, maar nog steeds veel te licht voor mij (hier op de foto valt het mee, maar in het echt is de kleur net een paar tinten te licht voor mijn huid). Ook deze textuur accentueert velletjes en voelt droog aan op de lippen.


Lippenstift nummer 3 vind ik al veeeeel meer in de buurt komen van een mooie nudekleur voor mij. Deze textuur is ook iets romiger, glijdt dus ook wat soepeler over mijn lippen en accentueert geen velletjes. Ik vind ’em misschien nog een klein tikkeltje te licht van kleur, maar de ondertoon is in elk geval niet te koel en oogt dus ook niet lila (iets wat ik wel vaak heb met nude tinten) op mijn lippen. Nu kan deze kleur nog wel, maar als ik van de zomer bruiner wordt door de zon denk ik dat hij wat ‘goedkoop’ zal ogen.


Lippenstift nummer 4 heeft een mooie kleur, maar ik vind hem zelf te koraal/roze voor een nudetint. Ook vind ik het zilverachtige metallic glansje niet zo mooi (in het echt zie je die beter dan hier op de foto). Wat ik wel fijn vind is dat deze kleur een warme ondertoon heeft en dus niet blauwachtig/lila afsteekt tegen mijn huid.


Lippenstift nummer 5 is eigenlijk hetzelfde verhaal als lippenstift nummer 4. Het is een mooie kleur, maar net iets te donkerrozig om voor een goede nudetint door te gaan voor mij. Ook lijkt de zilverachtige, metallic glans hier nog iets beter op te vallen, en daar ben ik persoonlijk dus niet zo van.

YESSSSSS! We hebben een winnaar! Lippenstift nummer 6 is PRECIES de nudetint die ik zocht. Niet te licht, niet te donker, niet te koel/lila voor mijn huid, en ook zeker niet te bruin. Het is de perfecte combinatie van een beige nudetint gemengd met een piepklein vleugje roze/koraal voor nét dat frisse. Ook is de ondertoon mooi warm, waardoor deze kleur heel goed bij mijn huidskleur past. Deze formule is ook wat romiger dan de rest (en accentueert het dus geen velletjes) en heeft het een mooie matte/satin finish. Gelukkig dus geen metallic glans. Deze kleur heeft daarbij het meeste pigment van alle 6.


Zo in de huls oogt lippenstift nummer 6 wat bruinig en donker, maar eenmaal op de lippen is hij juist erg mooi. Althans, voor mijn huidskleur dan. Als je lichter bent dan ik is deze kleur wellicht te donker om voor een goede nudetint door te gaan. Voor mij is ‘ie in elk geval perfect!

Kwalitatief gezien is het niet de allerbeste lippenstift (de huls is gewoon een beetje goedkoop, de textuur zou nóg romiger kunnen en de pigmentatie nóg beter), maar voor een zacht Action-prijsje vind ik eigenlijk niet dat ik mag klagen.

Nu vraag je je misschien af, hoe duur is dit 6-delige setje dan? Voor de ‘Kiss my perfect nude lips’ kit rekende ik €4,75 af. Dat is een prima prijsje vind ik, ook al gebruik ik alleen de laatste. Met de andere kleuren kan je vast wel een nichtje, buurmeisje of je eigen dochtertje blij maken. Iedereen blij.

Ik ben wel heel benieuwd hoe lang ik met deze mini lippenstift zal doen, die 1.7 gram is natuurlijk veel sneller op dan een ‘normale’ maat. Maar wie weet heb ik alweer een andere ‘perfect nude’ gevonden tegen die tijd, en anders koop ik gewoon een nieuwe set.

Wat is jouw eigen perfecte nudetint lippenstift? En welke kun jij me nog meer aanraden (een beetje rekening houdend met mijn getinte huid)? Ik kreeg vaak de tip Pillow Talk van Charlotte Tilbury, maar die is te koel/lilachtig bij mij. 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. Thirsa
  13 mei 2022 / vrijdag, 13 mei 2022

  Ik heb zelf een hele tijd geleden een doosje met 6 stuks lippenstift gekocht en die zijn van het “huismerk” van de Action zelf. Deze ruiken ook nergens naar ☺️
  Volgens mij heet dat merk Max & More. Dit waren ook allemaal nude kleuren en ze doen het echt heel erg goed!

 2. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Nummer 6 is heeel mooi, en nummer 4 vind ik je ook heel goed staan! Ik ga eens kijken of deze nog te koop zijn, het zijn echt mooie tinten

 3. Sarah
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  De laatste staat je echt prachtig 🙂

 4. Elsa
  15 maart 2021 / maandag, 15 maart 2021

  Dat is mooi. Maar ik vind de nieuwe lippie
  fluffmate in Nudist bij Sunnies Face is mooier.

 5. Maria
  2 april 2020 / donderdag, 2 april 2020

  Hi Serena, ik heb zojuist bij Kruidvat de nieuwe collectie lipsticks van Catrice x PETA gezien en daar zitten vier mooie nude lipsticks tussen. Misschien een idee om daar eens te kijken? Ik heb er twee gehaald, erg blij mee.

 6. 2 april 2020 / donderdag, 2 april 2020

  Hey Serena, bij Kylie cosmetics kun je nu de Candy K start it kit bestellen… Candy K lipstick, velvet matte liquid, liner, blush, highlighter en oogschaduw voor 50 dollar. Ik vond het een goede koop 😉

 7. 1 april 2020 / woensdag, 1 april 2020

  Hele mooie lipsticks! Ik draag het liefst zo’n nude roze kleur, vind ik echt prachtig!

 8. Joske
  1 april 2020 / woensdag, 1 april 2020

  Van waar komt je marmeren plateau?

  • Serena
   Auteur
   4 april 2020 / zaterdag, 4 april 2020

   kringloopgelukje!

 9. Mo
  29 maart 2020 / zondag, 29 maart 2020

  Die laatste kleur is inderdaad mooi! Je zou ook eens naar Jubilee van Mac kunnen kijken. Is een mooie mlbb-kleur met warme ondertoon. Ik heb hetzelfde probleem met lipsticks die lila uitvallen en/of veel te licht zijn, maar Jubilee staat me wél goed!

 10. Nienke
  28 maart 2020 / zaterdag, 28 maart 2020

  Maybelline color sensational made for all in de tint mauve for me is een prachtige nude. Ik ben inmiddels aan mijn tweede bezig.

 11. Jenny
  25 maart 2020 / woensdag, 25 maart 2020

  Ben zelf niet zo thuis in de nude tinten, maar ben erg te spreken over de MUA lipsticks ?

 12. 24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Die laatste staat je inderdaad mooi! Ik vind zelf Faux van MAC echt de perfecte nude tint.

 13. Matanja
  24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Ik vind Tom Ford nummer 13 Blush nude een hele mooie nude kleur.
  Het is geen goedkope lippenstift, ik probeer weleens andere nude kleuren maar ik val toch weer steeds terug op die van Tom Ford.

 14. Ellen
  24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Ja mooi, die laatste! De Free the nudes color riche lijn van L’Oreal heeft ook mooie, matte nude tinten voor jouw huidskleur. Heb zelf de kleur No Cage, een vrij donkere nude met ‘n vleugje oranje. Die andere kit van Action is ook best de moeite trouwens, Kiss my perfect rosy lips, met een paar mooie rozenhouten tinten.

 15. Lado
  24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Ik zou ook op de laatste kleur vallen. Mag ik vragen waar de pareloorbellen vandaan komen? Is toch wel een eyecatcher.

  • Serena
   Auteur
   24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

   Die heeft mijn moeder voor me gemaakt als cadeautje toen Cameron werd geboren, prachtig hè?

 16. 24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Ik ben dol op de soft matte lipcream van nyx in de kleur Cannes

 17. 24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

  Wauw en dat vd Action! Nr 3 en 5 zijn mijn favo kleurtjes. Eigenlijk draag ik nooit een lipstick, alleen soms op een feestje. Ik wil lipsticks die nie afgeven en waarvan je lippen niet uitdrogen. Tips

 18. Marlies
  23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Hij is prachtig! Heb voor mn verjaardag Pillow Talk in de kleur medium van Charlotte Tilbury gehad. De originele was nl te licht voor mij. Denk dat deze nude ook heeel mooi bij jou zou staan. Jammer genoeg alleen zo duur.

  • Serena
   Auteur
   24 maart 2020 / dinsdag, 24 maart 2020

   Ah, de medium Pillow Talk heb ik inderdaad nog niet geprobeerd, alleen ‘the original’ en die is inderdaad te licht/koel voor me. Als de winkels ooit weer open gaan, race ik naar de Charlotte Tilbury counter om te gaan testen!

 19. 23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Ja die laatste vind ik ook het mooiste! Eigenlijk draag ik als ik lipstick draag alleen maar rode tinten 🙂

 20. Sandra G.
  23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Ja, die Yves Rocher mini’s; geweldig!
  Volgens mij kon je ook een zakje met 10 verschillende bestellen. En soms zat er bij die 10 nog niet 1 leuke, ha ha. Maar ik wilde ze altijd hebben. En ik zou ze zo weer bestellen!

 21. Kelly
  23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Mannequin van Barry M. is verrassend mooi bij een getinte huid. Hij ziet er heel roze uit, maar pakt fantastisch uit. De lipstick is ook nog eens super betaalbaar!

 22. Evelien
  23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Wahah Yves Rocher ? Mijn oma had die altijd!
  Gelukkig is die kleur wel passend. En ach, een kleine goedkope lippenstift scheelt weer ruimte en gewicht in je tas!!

 23. Lisa
  23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

  Van nature heb ik vrij donkere (rode)lippen waardoor roze snel lila lijkt en dat ziet er niet uit. Bij lichte beigetinten lijkt het of mijn lippen opgaan in mijn gezicht. Aangezien ik een aardige collectie heb ( zo rond de 70 stuks) meng ik mijn nudes zelf (kleur a en kleur b). Kwestie van uitproberen, daarna heb ik de tweetallen die bij mij mooie nudetinten opleveren bij elkaar gezet. Levert soms vreemde combi’s op, Action met Lancome bijvoorbeeld, maar de kleur is geweldig.

  • Serena
   Auteur
   23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

   Wow, jij hebt thuis gewoon je eigen lipstick lab!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *