De Beauty Horoscoop

Vandaag is het weer DIY Friday! Nu heb ik niet zo zeer een DIY project voor jullie, maar wel een leuke DIY opdracht! Hieronder heb ik voor jullie de Beauty Horoscoop uitgeschreven die jullie hopelijk leuke inspiratie zal geven. De horoscoop heb ik gebaseerd op diverse Astrologische boeken die ik heb gelezen in de loop der jaren (mijn moeder heeft er een stuk of 10 in haar boekenkast staan). Zoals altijd met horoscopen, neem het niet al te serieus. De Beauty Horoscoop is vooral bedoeld als inspiratie en ‘just for fun’.

Ram (21 Maart – 20 April)

mustafa-soydan-astro-illustrations-CapricornRammen zijn graag buiten de deur en willen altijd wel wat te doen hebben. Het komt zelden voor dat ze echt even een chilldagje inlassen. Rammen zijn innovatief en zelfverzekerd. De Ram leent zich daarom perfect voor diverse make-up experimenten: ze houden ervan om nieuwe dingen uit te proberen en zijn altijd nieuwsgierig naar de nieuwste beautysnufjes. Ze zijn niet bang om met het resultaat van hun experimenten de straat op te gaan, maar het moet niet té gek zijn allemaal. Subtiele veranderingen zoals het uitproberen van een nieuwe oogschaduwkleur, lipstickkleur, nagellakkleur, haarroutine of manier van het zetten van een eyeliner is voor de ram al experimenteel genoeg. Rammen zijn erg dynamisch en houden van afwisseling. Het is daarom niet ongebruikelijk dat een ram regelmatig met een nieuw kapsel, nieuwe haarkleur of nieuwe make-up routine wordt gespot. Mijn advies voor de ram: lekker door blijven gaan met experimenteren, maar probeer ook wat meer relaxmomentjes voor jezelf in te plannen. Probeer minstens 1 dag in de week jezelf te pamperen met maskertjes, voetenscrubs, mani/pedi en – mocht je het hebben – een lekker warm bad. Treat yo self!

Stier (21 april – 21 mei)

mustafa-soydan-astro-illustrations-taurusStieren zijn hele vreedzame, vriendelijke mensen. Ze hebben veel geduld en zijn daarom echte doorzetters. Voor Stieren is het dan ook een piece of cake om 3 maanden lang elke dag Revitalash te gebruiken, terwijl zoiets voor andere Sterrenbeelden een stuk lastiger is om vol te houden. Stieren zijn creatief en omdat ze zo veel doorzettingsvermogen hebben, zullen ze blijven oefenen en oefenen totdat ze het aanbrengen van een eyeliner eindelijk onder de knie hebben. Vanwege de creativiteit kan een Stier je nog wel eens verrassen met een vrij artistieke eyelook of kapsel. Stieren zijn wat beauty betreft echte luxepaardjes. Als de portemonnee het toelaat verwennen ze zichzelf graag met luxe high end merken. Kwaliteit boven kwantiteit. Ze zullen het niet snel toegeven, maar ze zijn heel erg dol op merknamen. Stieren zijn bovendien erg merktrouw. Als ze eenmaal iets hebben gevonden wat werkt, blijven ze het gebruiken. Mijn advies voor een Stier: probeer je creativiteit wat meer te uiten via je uiterlijk door meer te experimenteren met make-up en je kapsel. Ook zijn luxe merken niet altijd per definitie beter dan budget merken, dus probeer ook eens wat goedkopere merken uit in plaats van ‘splurgen’ in de parfumerie. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

mustafa-soydan-astro-illustrations-geminiTweelingen zijn vriendelijk, openhartig en goudeerlijk. Brengt een verkoopster lipstick aan en de kleur bevalt niet? Dan vertelt de Tweeling dit zonder blikken of blozen. Tweelingen houden van verandering. Dat zie je niet alleen terug in hun kledingstyle, ook hun kapsel moet er vaak genoeg aan geloven. Soms durven ze niet, maar dromen ze er wel van om hun haren radicaal af te knippen of te verven in een hele andere kleur. Tweelingen zijn erg nieuwsgierig. Ze willen op beautygebied alles weten en alles uitpluizen. Voordat een Tweeling een (wat duurdere) aanschaf doet heeft ze al meerdere blogs afgestruind op zoek naar productreviews. Tweelingen zijn vaak fris en jeugdig ingesteld, hoe oud ze ook zijn. Ze zijn daarom gek op schattige verpakkingen en proberen altijd mee te gaan met de trends. Mijn advies: just do it! Denk je na over een nieuw kapsel of om die opvallende lipstick kleur aan te schaffen? Gewoon doen. Bevalt het na een tijdje niet meer, dan doe je gewoon weer wat anders. Verandering en experimenteren hoort bij Tweelingen, het zit in de aard.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

mustafa-soydan-astro-illustrations-cancerKreeften zitten vol passie. Ze houden zich vaak heel erg groot, maar van binnen zijn ze erg emotioneel. Krijgt een Kreeft commentaar op zijn of haar look, dan zijn ze al snel op hun teentjes getrapt. Om deze reden houdt een Kreeft het vrij safe en experimenteert weinig op beautygebied. Vaak hebben ze daarom een vrij klassieke look. Bevalt een bepaalde beautylook, kapsel of parfum goed, dan dragen ze dit rustig hun hele leven. Ze hebben echte Signature Looks en Scents. Kreeften zijn heel liefdevol en beschermend. Hun stash is heilig: ze gaan heel voorzichtig om met hun spullen, bewaren alles netjes, ruimen netjes alles op. Alles moet op een vast plekje liggen en ze lenen liever niets uit. Ze zijn namelijk erg zuinig op hun spullen. Mijn advies voor een Kreeft: probeer eens buiten je comfort zone te stappen en experimenteer iets meer met make-up, haren en parfums. Zelfs een hele subtiele aanpassing (bijvoorbeeld een iets andere oogschaduwkleur, andere manier van het aanbrengen van eyeliner, je haren anders dragen) is al voldoende om je signature look een andere twist te geven. Je bent nog steeds jij en het is nog steeds je style, maar dan gewoon even net iets anders. Mensen in je omgeving zullen het zeker waarderen!

Leeuw (24 juli – 23 augustus)

mustafa-soydan-astro-illustrations-leoLeeuwen zijn leiders, zegt men altijd. Ze staan graag (stiekem) in het middelpunt van de belangstelling, dus het is niet ongebruikelijk om een Leeuw tegen te komen met een opvallend uiterlijk. Leeuwen zijn niet bang om op te vallen en te experimenteren. Felle make-up of gekleurde lokken, een Leeuw vind zoiets helemaal te gek. Ben je een verlegen Leeuwtje dan zal je dit niet snel doen, maar maak je bijvoorbeeld wel een statement met nail art, opvallende nagellak of iets aparts in je outfit. Leeuwen zijn ze heel erg producttrouw en zullen ze niet graag iets anders uitproberen, maar dit geldt meer op het gebied van skincare en bath & bodycare. Wat make-up betreft zijn ze erg ruimdenkend en ze staan dan ook open voor alle nieuwe trends. Zelfs al is een trend niet hun ding, kunnen ze het toch waarderen. Leeuwen zijn gulle mensen en zullen dan ook geen probleem hebben om beautyproducten en -tools uit te lenen. Mijn advies voor een Leeuw: ga zo door!

Maagd (24 augustus – 22 september)

mustafa-soydan-astro-illustrations-virgoMaagden zijn analytisch ingesteld. Dat houdt in dat ze graag alles willen onderzoeken. Oh, in die crème zit dat en dat ingredient? Wat is het, waar komt het vandaan en waarom werkt het dan zo goed? Een Maagd zal niet zomaar iets aanschaffen voordat ze heeft uitgezocht wat het precies inhoudt en of het wel echt goed spul is. Hiervoor struint ze rustig het internet af langs allerlei beautyblogs en leest ze veel nadlagwerken. Maagden zijn ook erg ijverig en perfectionistisch, wat soms lastig is. Voor iedereen zal je eyeliner er perfect op zitten, maar nee, een Maagd ziet verschil en tekent net zo lang bij tot de eyeliner tot in de puntjes tiptop in orde is. Dit kost een Maagd veel tijd. Krijgt een Maagd een complimentje over een make-up look, kapsel of mooie nail art (waar ze misschien wel heel lang op heeft open zwoegen omdat ze zo perfectionistisch is) dan zal de Maagd heel bescheiden reageren. Mijn advies voor een Maagd: neem complimentjes in ontvangst, steek ze diep in je zak, en wees wat minder bescheiden. Probeer ook iets minder perfectionistisch te zijn zodat je meer tijd over houdt voor andere zaken.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

mustafa-soydan-astro-illustrations-LibraWeegschalen zijn hele chille mensen, heel makkelijk in de omgang. Een Weegschaal is een Weegschaal: ze wegen continue zaken tegen elkaar af. Zal ik vandaag rode lipstick op doen of niet? Zal ik vandaag voor een smokey eye gaan of voor een cateye eyeliner? Zal ik die mascara kopen of die andere? Weegschalen zijn zo besluiteloos als maar zijn kan, waardoor ze het zichzelf vaak zo lastig maken terwijl het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Omdat een Weegschaal zo veel moeite heeft met keuzes maken blijven ze al snel hangen bij een Signature Look, net als een Kreeft. Simpel, want zo hoeven ze geen keuzes te maken en kan de gehele look er zonder nadenken op worden geknalt. Dat scheelt behoorlijk veel tijd. Een Weegschaal zal je daarom ook niet vaak zien experimenteren en net als een Leeuw en een Stier zijn ze erg producttrouw. Mijn advies voor een Weegschaal: gebruik je vrije tijd om te experimenteren met make-up, nagellak en je kapsel, gewoon als ontspanning. Bevalt een bepaalde look? Probeer deze look dan op een vaste dag in de week te dragen voor wat afwisseling.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

mustafa-soydan-astro-illustrations-scorpioSchorpioenen weten wat ze willen. Ze zien iets in een magazine staan, scheuren de bladzijde eruit, sprinten naar de kapper en zeggen: dit wil ik! In tegenstelling tot een Weegschaal gaat het nemen van besluiten erg gemakkelijk. Soms is een bepaald kapsel niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je een kruin hebt of omdat je gezichtsvorm er niet heel mooi bij staat, maar kappersadvies slaan Schorpioenen gewoon in de wind: ik moet en zou dit kapsel. Lekker koppig dus! Schorpioenen hebben erg veel charisma en weten het altijd zo te draaien zodat ze hun zin krijgen. Het komt dan ook regelmatig voor dat een Schorpioen een niet zo geslaagd kapsel heeft laten knippen, of rondloopt met een niet zo hele geslaagde make-up look. Mijn advies voor de Schorpioen: probeer wat meer te luisteren naar het advies van anderen, daar is helemaal niets mis mee. Vertrouw je het niet, ga dan voor een second opinion of raadpleeg je vriendinnen!

Boogschutter (22 november – 21 december)

mustafa-soydan-astro-illustrations-SagittariusBoogschutters zijn hele optimistische en zorgeloze mensen. Ze maken zich niet zo druk om hun uiterlijk. Daarmee bedoel ik, ze verzorgen zichzelf wel goed, maar de meeste Boogschutters doen niet mee met trends en laten dit lekker langs zich heen gaan. Een echte Boogschutter is zeer recht door zee. Ze zullen altijd eerlijk zeggen wat ze ergens van vinden. Heeft een vriendin een nieuwe haircut en is het geen gezicht? De Boogschutter zegt het gewoon recht in je gezicht. Het wordt niet altijd gewaardeerd, maar zo weet je wel wat je aan iemand hebt. Desondanks is een Boogschutter altijd lekker vrolijk en optimistisch. Te veel wenkbrauwhaartjes geplukt? Ach ja, dat groeit wel weer aan. Selftanner gone wrong? Met flink schrubben is dat ook zo weer weg. Ze laten zich niet zo snel uit het veld slaan. Mijn advies voor een Boogschutter: wees iets subtieler naar je vriendinnen toe, het is niet altijd leuk om lik op stuk te krijgen en soms wordt er helemaal niet naar je mening gevraagd, zeg dan liever niets.

Steenbok (22 december – 20 januari)

mustafa-soydan-astro-illustrations-ariesSteenbokken zijn praktisch ingesteld, dus ze laten zich niet zo snel inpakken door mooie beautyverpakkingen. Een oogschaduwpalette moet vooral gewoon lekker compact zijn, een spiegel hebben en kleuren bevatten waar je wat aan hebt. Een Steenbok zal altijd een aantal eisen stellen aan beautyproducten en niet snel iets kopen ‘omdat het er zo mooi uitziet’. Een slechte eigenschap van een Steenbok is dat ze vrij pessimistisch zijn. Het zal vaak gebeuren dan een Steenbok denkt (of zegt) tijdens beautycommercials ‘ja hoor, dat gaat toch niet werken?’ of ‘wat een onzin zeg, dit!’. Steenbokken zijn hele geduldige mensen. Een priegelige nail art, het zetten van wimperstukjes, het haartje voor haartje epileren van de benen, laat dat maar aan een Steenbok over. Omdat Steenbokken erg ambitieus zijn willen ze graag goed voor de dag komen. Ze verzorgen zichzelf daarom erg goed en zorgen dan hun kapsel, nagels en make-up er perfect uitziet. Omdat ze graag professioneel over willen komen zijn ze niet zo experimenteel met make-up. Mijn advies voor een Steenbok: Je mag best kritisch zijn, maar geef producten ook eens een kans. Wie weet werkt het super! Probeer ook eens wat leuke make-up technieken en nieuwe kleuren uit in je vrije tijd. Als je gaat stappen mag je best eens even los gaan met glitters!

Waterman (21 januari – 19 februari)

mustafa-soydan-astro-illustrations-AquariusDe vriendelijke Waterman is erg onafhankelijk en doet alles op het gebied van beauty helemaal zelf. Harsen, manicure, pedicure, elektrisch ontharen, laseren, haren verven, knippen, het liefst doet de Waterman alles zelf. En dat is niet omdat een Waterman gierig is, maar omdat een Waterman een stiekeme control freak is en graag zelf alles in de hand wil houden. Watermannen houden er van om origineel te zijn. Ze willen er liever niet bijlopen zoals de rest, maar nét even een ander kapsel of andere make-up look dragen. Ze houden van trends en doen er graag aan mee, maar als iedereen het gaat doen dan gaan zij weer over op iets nieuws. Watermannen zijn ook erg koppig en slaan beautyadviezen vaak in de wind. Ze nemen niet snel iets aan van een ander, waardoor ze toch best vaak een beautyblunder slaan of bijvoorbeeld verbranden omdat ze weigerden zichzelf in te smeren met een hogere factor. Mijn advies voor een Waterman: probeer iets meer te luisteren naar goedbedoelde adviezen, je weet het niet altijd beter. Probeer ook eens te vertrouwen op professionals, je hoeft niet altijd alles alleen te doen!

Vissen (20 februari – 20 maart)

mustafa-soydan-astro-illustrations-piscesWanneer je behoort tot het sterrenbeeld Vissen dan heb je erg veel fantasie, maar vaak gebeurt hier niets mee. Je fantasie kun je uiten via creativiteit en je creativiteit kun je weer gebruiken voor hele interessante ‘outside the box’ make-up looks. In elke Vissen schuilt een getalenteerde Make Up Artist! Vissen zijn van nature een beetje geheimzinnig. Vraagt een vriendin waar je die geweldige lipstick vandaan hebt dan is de kans groot dat je deze infomatie voor jezelf wilt houden. Maar, omdat je graag deelt zal je het toch verklappen. Vissen houden van delen. Ze strooien met tips en als een make-up product of beautyproduct niet meer wordt gebruikt geef je het zo weg, zonder na te denken. Vooral wanneer een vriendin het financieel wat moeilijker heeft ben je – uit medelijden – extra lief, en zal je haar regelmatig wat leuke productjes toestoppen. Mijn advies voor Vissen: probeer je fantasie en je creativiteit te gebruiken, haal er alles uit wat er in zit! Je hebt een talent en daar moet je wat mee doen. Experimenteer en leer en ga je dromen achterna.

Ik ben erg benieuwd of jouw Beauty Horoscoop klopt.  Welk sterrenbeeld heb jij en zijn er dingen die je hebt gelezen die van toepassing zijn op jou? Laat het weten bij de comments!

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Mustafa Soydan.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

181 Reacties

 1. Sara
  17 juli 2014 / donderdag, 17 juli 2014

  Dit is best wel eng… Mijn sterrenbeeld is een maagd en alles wat daar staat klopt! Creepy…

 2. Beauty Life
  1 mei 2014 / donderdag, 1 mei 2014

  Hmm leuk serena!ik reageer wel heel laat maar…Ik ben waterman en ik luister wel na adviezen maar de meeste kloppen!:) xx

 3. Laura
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Hahaha leuk, het klopt ook nog wel, leeuw!

 4. Vera
  16 december 2013 / maandag, 16 december 2013

  Mijn horoscoop klinkt echt herkenbaar! Funny!

 5. K
  11 december 2013 / woensdag, 11 december 2013

  Echt het uiterste van hoe ik ben.. Klopt niet

 6. Isabelle
  10 december 2013 / dinsdag, 10 december 2013

  Haha typisch, ik geloof niet in horoscopen maar deze horoscoop klopt bij mij (maagd) exact!

 7. Isa
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Haha super leuk bedacht ditt!
  Ik ben een Kreeft en alles klopt eigenlijk wel. Ik draag eigenlijk niet vaak bijzondere dingen ik blijf liever gewoon veilig! Haha
  xx

 8. Janneke
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Geinig! Ik ben tweeling en eigenlijk klopt het in z’n geheel wel haha!

 9. Cecil
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Bij mij klopt et niet :p

 10. Sofia
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Wat leuk om te lezen! Meestal klopt er bij mij helemaal niks van maar bij deze horoscoop klopt alles! haha

 11. 9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Ik ben een Tweeling en kon me in alles wat er staat wel vinden.

 12. Lotte
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Wat nou als je 23 sept jarig bent ? 😉
  Leuk ik ben Schorpioen, erg herkenbaar verhaaltje

 13. leen
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  ik ben leeuw en het klop helemaal

 14. 8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Heyy leuk maar mijne(steenbok) klopt niet echt bij mij;) maar inderdaad wel leuk bedacht zeg!

  Xxx lilith

 15. elle
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  De illustraties vind ik super mooi!! Maar de inhoud klopt bij mij totaal niet. Hoewel normaal gesproken horoscopen bij mij wel kloppen. 😀

 16. Lytje
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Bij mij klopt ie echt niet, haha. Ik ben Schorpioen maar ik ben voor deze horoscoop veel meer een Weegschaal 🙂

 17. seva
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Kreeft klopt bij mij wel.. ik ben netjes, leen niks uit, heb nu alweer 5/6 jaar dezelfde routine voor gezicht en haar.. haha maar ik ben sinds vorigeweek bezig met mijn haar anders doen, het is het alleen nog niet helemaal.

 18. charlotte
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Het klopt zo bij mij! Nog nooit een horosscoop gevonden die echt bij mij hoort. Ik ben vissen 🙂

 19. 8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Wat grappig! Ik ben Vissen en in mijn geval klopt ‘ie wel. 🙂

 20. O
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Ik ben vissen en hou inderdaad van mensen verwennen dat creatieve klopt helaas niet.

 21. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Leuk bedacht! De illustraties zijn echt prachtig! Wel grappig dat in mijn geval er wel iets aan de horoscoop klopt. Ik ben een ram en houd eigenlijk bijna nooit echt een chilldagje. Haha!

 22. willemien
  7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Wat grappig klopt bijna helemaal :). Ben idd van plan om iemand wat make-up te geven aangezien ze krap bij kas zit.

 23. Belangrijk!
  7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Maagd!

  En het klopt precies wat er staat 😮

 24. Morganne
  7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Bij mij klopt het helemaal 😉 (weegschaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *