Cool, warm of neutral?

Nee, ik vraag me niet af of je een coole persoonlijkheid hebt, of dat je warm genoeg bent om tegenaan te kruipen, of dat je Zwitserland bent als het op partij kiezen aankomt, ik wil weten welke ondertoon jij in je huid hebt! Bij mij is het easy, ik ben zo geel als een kanarie! Of nou ja, dat moet je maar even met een korrel zout nemen, maar bij mij kun je ondanks mijn bruine tintje duidelijk zien dat ik een gele ondertoon hebt. Wie kent dat Nijntje kwartet van Dick Bruna nog met een rode Indiaan en een gele Eskimo? De plaatjes waren wel enorm aangedikt qua kleur, maar er schuilt natuurlijk wel waarheid in.
Waarom is het belangrijk om te weten welke ondertoon je huid heeft? Ten eerste is dit belangrijk bij de keuze van je kleding. Je huidskleur kan een kleur maken of kraken. Lichtgeel is vaak een tricky kleur, bij de een staat het super en maakt het je juist lekker zomers en bruin, terwijl de ander er maar bleekjes bij afsteekt. Zelf heb ik problemen met zo’n specifieke nude/camel kleur. Serieus, als ik dat aantrek en een sprintje trek denkt iedereen ‘hee daar gaat een streaker!’. Ik dacht dat het wel stond, maar bij nader inzien…


Ten tweede is het handig om de ondertoon van je huid te kennen wanneer je op zoek gaat naar cosmetica. Niet alleen bij het uitkiezen van gezichtsmake-up zoals concealers, poeders en foundations, maar ook bij lipstick en oogschaduw is het soms handig om je ondertoon te weten. Natuurlijk speelt de kleur van je haar en je ogen hier ook een rol bij, dus het uitzoeken van make-up blijft een hele persoonlijke issue.

Maar, hoe bepaal je nou je ondertoon? Er zijn een aantal handige trucjes voor die ik hieronder even kort zal samenvatten voor jullie.

Adertest
Kijk naar de adertjes aan de binnenkant van je pols. Zijn ze blauwig, dan ben je hoogstwaarschijnlijk cool, neigen ze meer naar groen, dan ben je waarschijnlijk warm.

Hieronder mijn aders. Ik vind ze inderdaad meer groenig. Het is lastig te zien op de foto, maar in het echt is het duidelijker. Ze zijn blauwgroenig eerder. Maar goed, check mijn arm dan. Behoorlijk geel 🙂


Sieraadtest
Als je zowel gouden als zilveren sieraden in huis hebt (pak desnoods iets goud- of zilverkleurig zoals een lepel of een beeldje) houdt ze dan tegen je huid. Als goud je beter staat en je een mooie glow dan heb je een warme ondertoon. Als zilver je beter staat dan heb je een coole ondertoon. Let op, al heel snel schreeuwen mensen ‘Nee, goud staat me niet! Maakt me ordinair!’, maar dat is soms ook een kwestie van wennen. Draag in dat geval eens een gouden sieraad van een vriendin, gewoon voor een dag, en kijk goed in de spiegel. Staat het je echt niet?

Zelf vind ik goud mooier staan bij me, maar het is echt een kwestie van smaak. Hieronder heb ik twee foto’s van Beyonce voor jullie opgesnort waar ze zowel gouden als zilveren (waarschijnlijk witgouden) sieraden draagt. Ik moet zeggen, het staat haar allebei. Maar Beyonce heeft volgens mij een warme (gele) ondertoon. Of zou ze dan toch een neutral zijn? Lastig man…

Witte sjaaltest
Sla een witte sjaal om je hals (of bij gebrek aan een sjaal, een ander stuk stof zoals een kledingstuk of in noodgevallen een wit A4-tje) en zorg dat je geen make-up draagt. Kijk nu bij goed daglicht in de spiegel. Als je huid een gele gloed heeft, dan heb je een warme ondertoon. Ben je meer roze, dan heb je een coole ondertoon. Dit is een lastige test trouwens en lukt niet altijd!

Hieronder zien we Nicole Kidman en Dita von Teese – beide dames zijn beeldschoon en staan bekend om hun lelieblanke huid. Nicole heeft een rozige ondertoon en zou je dus als cool kunnen bestempelen. Dita echter, heeft een gelige ondertoon in haar gezicht. Terwijl haar armen dan weer wat rozig zijn. En zoiets komt best vaak voor, dat je gezicht een andere ondertoon heeft dan de  rest van je lichaam of je hals, en dan moet je toch iets kiezen! Wederom, lastig man…


Hieronder een foto van Dita zonder en met make-up. Ik denk dat ze van nature toch wel een beetje rozig is (trouwens, ze ziet er nog steeds mooi uit zonder make-up!) en dat ze kiest voor een foundation met een gele ondertoon. Sterker nog, ik weet welke foundation ze exact gebruikt, namelijk de L’Oreal True Match N1. Zo zie je maar weer, ‘regels’ zijn er om gebroken te worden 😉


Bijzaken
Behalve bovenstaande zaken kun je ook kijken naar je afkomst en bijvoorbeeld de mate waarin je verbrand. Verbrand je snel en wordt je niet zo snel bruin? Dan is de kans groot dat je een coole ondertoon hebt. Verbrand je niet snel en wordt je wel lekker snel bruin? Dan is de kans groot dat je een warme ondertoon hebt. Daarbij kun je ook kijken naar je afkomst. Aziaten neigen vaak naar een warme ondertoon (is geen regel, er zijn uitzonderingen!) en blanke mensen met een roze glow (roze wangetjes) neigen vaak naar een coole ondertoon.

Still confused?
Nou, was je het niet dan ben je dat nu zeker wel! Wanneer je alle bovenstaande testen hebt gedaan en je er nog steeds niet uit bent, kan het heel goed dat je een neutrale ondertoon hebt. Dus als goud en zilver jou net zo goed staat en wanneer je aderen zowel groen als blauw zijn (zeegroen) dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt. Geen enkele huidskleur is 100% cool of 100% warm, maar een mix van beide. Alleen bij de één is het duidelijker te zien dat het coole overheerst en bij de ander dat het warme overheerst. Het kan heel goed dat jij een verhouding hebt van 50/50. Of zoals ik hierboven al aangaf, dat je gezicht een andere ondertoon heeft dan je hals en lichaam. Komt wel vaker voor hoor. Don’t need to worry! 😉

Maar, ik ben behoorlijk donker!
Voor een donkere huid gelden weer andere ‘regels’. Ilrish heeft een tijdje geleden een goed en zeer uitgebreid artikel geschreven gericht op de donkere huid. Ze zegt ‘ook al zie je dit vaak op het eerste gezicht niet, ook de donkere huid heeft verschillende ‘ondertonen’, bijvoorbeeld rood (koel) of geel (warm) genoemd.’ Waar blanke mensen dus een blauwige gloed hebben voor een coole ondertoon, hebben donkere mensen een rode gloed. Een ding is zeker: ben je geel dan ben je warm.

Ik ben erg benieuwd of jullie al van jezelf wisten wat je ondertoon was, of dat jullie het nu eindelijk te weten zijn gekomen aan de hand van deze testjes. En nu jullie je ondertoon weten, ga ik de volgende keer door op de kleuren die mooi bij de verschillende soorten ondertonen passen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

205 Reacties

 1. Suzanne
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Ik heb helemaal zwart haar (Echt gitzwart, geen donkerbruin), en een hele lichte huid. En blauwe ogen. Ik heb geen gele huid, maar ook niet roze. Ik heb echt een witte huid, bijna! Ik heb dus geen idee wat voor ondertoon ik heb! Waarschijnlijk ligt het aan mijn afkomst. Mijn moeder is Aziatisch, en mijn vader Nederlands. Vandaar de lichte huid en de blauwe ogen in combinatie met het zwarte haar. Dus ik ben er nog niet uit! Ik draag ook eigenlijk meestal alleen maar eyeliner en mascara. Soms rode lippenstift. Dan meestal met een warme ondertoon. Dat vind ik toch mooier staan.

 2. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  Super hansig artikel, ik wist nog niet wat voor ondertoon ik had. Maar nadat ik dit artikel gelezen heb denk ik dat ik een coole ondertoon heb 🙂

 3. marieke
  3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  komt er nog een artikel met wat je aan moet doen met welke ondertoon?

 4. Rianne
  2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Nou volgens mij kan ik toch wel met zekerheid zeggen dat ik een coole ondertoon heb (is het niet “koele” eigenlijk?). Zeker als ik de adertest doe (wat de enige is die ik gedaan heb omdat ik te lui was om op te staan :p) mijn aders zijn heel blauw, bijna een beetje paarsig zelfs.

 5. Lise
  2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Het is moeilijk 🙂 ik heb zelf een cursus kleurenanalyse gedaan.. Maar ik denk ook dat er een paar dingen niet kloppen.. Je hebt de 4 seizoenen dat ze gebruiken om je kleur te definiëren, winter en zomer zijn de koele kleuren, lente en herfst zijn de warme kleuren. Winter en lente zijn de heldere kleuren terwijl zomer en herfst de gedempte kleuren zijn. In ons vak bestaat ‘neutraal’ niet, je hebt altijd iets waar je net iets beter mee staat.
  ‘Sneeuwwitjes’ (zwarte haren, heel bleke huid, roze wangetjes en sprekende ogen) zijn winters, maar mensen met meer oker (en ik denk zoals jij Serena) zijn ook winters. Koele types dus.
  Mensen met heel veel goud en koper in hun (natuurlijke!) haar zijn lente en herfst.

  Bruinen en kleuren door de zon is eigenlijk ook iets heel subjectiefs, ik vind van mezelf dat ik een mooie kleur krijg in de zomer, tot ik naast iemand anders ga staan..

  Maar je hebt volledig gelijk als je zegt dat een kleur je hele voorkomen kan veranderen. Bepaalde kleuren neem je over in je gezicht, je creëert schaduws en je kan er veel ouder/zieker/meer moe uitzien bij een ‘verkeerde’ kleur.

  Ik vind het super dat je dit bespreekt want het is wel belangrijk en zeer nuttig om te weten..

  • Lise
   2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

   Oeps, ik bedoelde olijf ipv oker..

 6. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik wist het dus nog niet, en aan de hand van deze tips nu dus wel, ik heb een koele ondertoon!

 7. Sophie
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  ik wist wel dat ik koud was, maar toch staan gouden sieraden me beter.. Van zilver word ik heel grijs/grauw.. :’)
  maar als ik dan een keer bruine oogschaduw probeer, lijk ik ziek. echt heel irritant.

 8. Akkelien
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Haha ik moest lachen om dat: ‘hee daar gaat een streaker’!
  Ik heb zelf vrij rode wangen, maar de rest van mijn hoofd en lichaam is geel. Dus die optie bestaat ook nog 😉 Ik vind uiteindelijk dat warme kleuren me mooier staan en ik denk dat je op die manier ook moet redeneren. Kies wat je zelf het mooiste bij jezelf vind!

 9. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  serena, dit is zo ingewikeld , ik snap helemaal niets van !!!

 10. Irma
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik heb zelf een gele ondertoon, maar ik heb weleens gelezen van mensen die zeggen dat ze een ‘blauwe’ ondertoon hebben.
  Wordt hiermee een ook ‘coole’ ondertoon bedoelt?

 11. Anne
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik heb een gele ondertoon.
  Ik ben zo blank als het maar zijn kan en ben ook niet echt getint in de winter ofzo. Maar in de zomer ben ik echt bruin, bijna niet meer te herkennen. Vind ik echt heel leuk dan, haha.

 12. Gabriëlla
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik vind dat zo lastig! Ik heb een gele ondertoon (aziatisch & mediterraans) maar mijn aderen zijn blauwig. Ik vind goud zelf mooier staan qua sieraden. Zilver en koude ondertonen qua make-up moet ik me echt niet aan gaan wagen want dan lijk ik ziek. Wat ben ik nou? Ik dacht zelf warm..

 13. Iris
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  ik ben geloof ik neutral (:
  kheb een groenige ader, maar daarnaast zit een blauwige ader
  verder zijn mijn armen lichtgelig, maar is mijn gezicht bleek….
  ik word niet snel bruin, maar de laatste tijd verbrand ik ook minder snel (:
  in tegenstelling tot vroeger…(de gevreesde hoge zonnebrandfactors :0 )

 14. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Leuke post! nu weet ik eindelijk wat m’n ondertoon is.
  ik heb blauwgroene aders net als jij. Goud staat mij beter dan zilver, ik verbrand niet snel maar word snel bruin ook heb ik voor kwart indo bloed door mij heen stromen, dus ik ben def. warm 🙂

 15. Kimberly
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik vind het zo moeilijk bij mezelf, heb vaak allerlei testjes gedaan om te kijken, maar ik kom er nog steeds niet uit.

  Ik ben ook keer douglas binnengestapt en heb t gevraagd, en zij zei dat ik warm was, een tijd daarna vroeg ik t weer, en zei de dame dat ik koel was. Als zelfs zij t niet kunnen zien….>.<

  misschien dan toch neutraal?? ik heb overigens donker bruin haar en ogen, maar ben wel heel blank en heb sproeten…afkomst half portugees half nederlands. Argh, heb beetje van beide, hahaha.

 16. JOY
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  oeeh ik vind je sandaaltjes leuk. waar heb je die vandaan?

  handig artikel alleen kom ik er nog niet uit bij mnzelf helaas. ach ik draag gewoon lekker wat ik leuk vind en ik hoor vanzelf wel van de mensen om me heen of t kan of niet hihi

 17. Katja
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ooit zag ik ook een filmpje van Michelle Phan over ondertonen, maar ik ben zelfs nu nog een beetje confused. Waarschijnlijk neig ik toch meer naar de coole ondertoon, maar het is ook weer niet al te cool. Dus waarschijnlijk ben ik dan toch neutral.

 18. Roos
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik word echt sick haha. Mijn aders kan ik niet bepalen, met een witte sjaal lijk ik meer rozig ( ik heb sws een rozig gezicht ), goud en zilver staan me evengoed vind ik zelf, ik word héél erg snel bruin, ik ben blond, maar bijv. zilveren oogschaduw ofzo staat me écht niet, bronze kleurtjes staan me juist het beste. Neutral? Mengeling? Of toch cool door ‘t roze? Of warm door de bronze kleurtjes & het snel bruin worden? HELP haha.

 19. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik heb een koele ondertoon denk ik, maar sommige delen van mijn gezicht zijn wel gelig (naast mond en oogleden bvb). Raar en idd moeilijk!

 20. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik heb altijd gedacht dat ik een gele ondertoon had, ook met mijn sproeten enzo. Vandaag bij INGLOT vonden ze toch echt dat ik roze was. Vreemd!

  T

 21. Jose
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  en welke kleding staat bij wat?:D please maak artikeltje! leukleuk

 22. Evelien
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een roze gezicht en mijn lijf is geel. Mijn lijf wordt ook heel snel bruin maar mijn gezicht nooit! Ik de zomer koop ik dan ook doundation die bij de kleur van mijn armen past want anders lijkt t alsof ik een masker draag. Goud staat mij ook veel mooier en door beschaafde gouden sierraden te dragen zijn vriendinnen het ook gaan doen! Mijn zusje is super wit met roze wangetjes en draagt meestal zilver maar goud staat haar ook super. Ondanks dat ze blond haar en blauwe ogen heeft.

 23. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik verbrand als een gek en mijn aderen zijn echt 100% blauw, niet groen, als ik zo kijk, maar ik neig toch meer naar warm, zo’n 70/30 gok ik? Ik heb heel duidelijk een gele ondertoon en goud staat me ook beter net zoals warme kleuren. Blauw e.d. flatteren me absoluut niet. Mij staat rood/bruin/steenrood e.d. heel erg goed. 🙂

 24. Liesbeth
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Echt grappig dat je nu net hier mee komt, ik heb het net met mijn vriendin op de skype hierover, heb je blog helemaal ontdekt, haha.
  Maar mijn vriendin en ik zijn allebei halfbloedjes, maar ik heb altijd het idee gehad dat bruinkleuren mij niet zo goed staan en haar dus wel. En sinds een vriendin een kleurentest heeft gedaan waarin je seizoenskleur wordt bepaald heb ik me daarin verdiept. Daarin komt ook uit of je een cool type bent zomer of winter of een warm type lente of herfst. Volgens mij komt dat toch ook overeen met dit, of is dat weer anders????

  Goed, ik ben ervan overtuigd dat ik een wintertype ben (klik seizoenstype test in bij google en dan kom je vanzelf meer te weten), mij staan vooral de heldere kleuren goed zoals helder en donkerblauw e.d. Mijn vriendin is overduidelijk een herfsttype, een ‘Jennifer Lopez’ noem ik haar altijd, haha. Zij is ook helemaal happy met de Naked van UD, ik heb hem maar niet gekocht, de meeste kleuren geven me een ‘vermoeide’ indruk.
  Ik heb me wel weer geirriteerd bij de Douglas, ik denk ik ga het hen vragen of zij me toch duidelijk kunnen vertellen of ik nu een gele of roze ondertoon heb. Volgens hen was ik beige en warm. Volgens mij denken ze ‘donker dus warm’. Nee mijn onderarm zou niets laten zien. Die trouwens ook onduidelijk is, bovenin heb ik blauwe aders, onder groen. Dus vandaar dacht ik dat zij me wel verder konden helpen, maar had niet echt een bevredigend antwoord.
  Maar goed binnenkort ga ik het weten, ik wilde graag BareMinerals maar had me destijds ook niet goed verdiept in geel en roze, en in de winkel hebben ze me ‘golden tan’ aangeraden, tja voor de gele ondertoon, en mijn vriendin heeft ‘medium tan’ voor de roze ondertoon.Het staat ons allebei wel goed hoor, maar vinden hem allebei te donker, dus we gaan snel switchen, ik ben benieuwd!!!
  Welke foundation gebruik jij dan als ik vragen mag?

  Maar ben wel benieuwd of je wel eens hebt verdiept in die seizoenstypes en wat je daarvan vindt?!!? Ik had van een iemand de kleurenkaart van de wintertype geleend en die kwam echt behoorlijk overeen met mijn klerenkast, heel grappig. En dat ik geen oranje(kleurachtige) moet dragen was een bevestiging voor me.

  Sorry hoor, wat een verhaal, ik moet zelf misschien een blog beginnen, haha.

  En ik vermoed Serena dat jij ook een winter of herfsttype bent, als jij zegt dat goud jou beter staat, zouden zalmkleurige dingen e.d. je ook goed moeten staan. En als je een wintertype bent, had je beter een diepgekleurdblauw shirtje moeten dragen. En dan kan die broek wel, maar dan met zwarte laarzen bijvoorbeeld, het gaat toch het meest om wat bij je gezicht het beste staat en dan kan een ‘afwijkende’ kleur voor broek wel.

 25. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hoe mijn kleuren en wat dan ook zijn, ik ben altijd warm om tegen aan te kruipen, sta voor iedereen open en accepteer iemand zoals die is… Tenzij het een vreemde hypocriet is of een politicus, want daar heb ik geen hoge pet van op, op dit moment 😛

  leuk artikel dotje! <3

 26. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  En toch blijf ik het ook met mijn kapper eens..volgens mij kun je jezelf ook heel goed een type maken namelijk.

  Ik droeg altijd al warme kleuren (omdat mijn moeder een herfsttype is) en niemand die ooit zei dat het lelijk stond, sterker nog: iedereen in de omgeving was ervan overtuigd dat ik warm was.

  Ik verf mijn haar opeens koel blond en voila..kleurenanalyse erbij..blijk ik toch een koel zomertype te zijn 😛 .. maar toch vraag ik me af of dat echt niet komt doordat ik mijn haar zo koel geverfd hebt.

  Tja, het kiezen van kleuren blijft heel lastig. Ik doe maar gewoon wat ik leuk vind en pas het aan aan mijn haarkleur 😉

 27. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk en verhelderend artikel!

 28. Sanne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk artikel! Misschien is het leuk als je een keer naar zo’n kleurenconsult gaat (weet niet precies hoe dat heet), dan gaan ze echt kijken of je een herfst/winter/lente/zomertype bent. Daar ben ik wel benieuwd naar!

 29. Tamara
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik zoek ook nog steeds de perfecte foundation kleur. Had me bij Mac laten adviseren. Omdat ik nogal roze/ rode wangen heb, heb ik een foundation gekregen met een roze ondertoon, maar mijn lichaam heeft overduidelijk een gele ondertoon. In de zomer is dit echt geen gezicht. Roze gezicht, witte nek ( geen zon) en een gele decolleté. Lijk wel een drie kleuren vlag…geen idee hoe ik dit kan oplossen?

 30. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Handig! Ik zie er een beetje Spaans uit: donker haar, lichtbruine huid en je kan mijn iris meestal niet onderscheiden van mijn pupil. Ik wist al dat goud me beter stond en welke kleuren ik wel en niet kon dragen etc, maar toch een heel leuk artikel om te lezen!

 31. Nika
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ” Ik moet zeggen, het staat haar allebei. Maar Beyonce heeft volgens mij een warme (gele) ondertoon. Of zou ze dan toch een neutral zijn? Lastig man…”

  Eerlijk gezegd maakt het voor sieraden dan niet zo veel uit toch hahaha

 32. Cheyenne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik verbrand snel, heb een lichte huid . maar heb ook wel een gele huid… heel raar. maar mijn oma is surinaams dus het komt wss daardoor.

 33. hannah
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik snap je wel van die broek haha!

 34. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Goede tips, soms twijfel ik er nog eens aan, maar ik weet dat ik een gele onderoon heb, als het goed is. :’) Niet alleen in mijn gezicht, maar ook mijn lichaam. De ondertonen in je huid zijn zo moeilijk te herkennen.

 35. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een rode kleur in mijn gezicht. vooral mijn wangen en ik gebruik daardoor een foundation met een gele ondertoon omdat het mooier is.

  Verder ben ik denk ik cool. Goud en zilver vind ik bij mezelf staan en mijn aderen kan ik ook niet groen of blauw vinden.

 36. Jessica
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb de neiging om meteen te zeggen dat ik geel ben(filipijn, soort van chinees haha) en ik vind goud me ook veel beter staan, terwijl zilver me meer ´breekt´, net zoals iets een outfit kan ´breken. Ik heb echt tien minuten na zitten denken, maar kan nog steeds niet het juiste woord vinden!

  En toch heb ik nog steeds ongelooflijk veel moeite een juiste foundation/concealer te vinden 🙁

 37. elise
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb denk ik het zelfde als jou ben ook indo (:

 38. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik denk dat ik een rozige ondertoon heb, maar goud staat me beter :p

 39. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben geboren met een knalgeel (okee, beetje overdreven) gezicht en zwart haar, terwijl ik toch helemaal Nederlands ben. Vroeger dachten sommige mensen ook wel eens dat ik Aziatisch bloed had, ik had namelijk donkerbruin haar, bruine ogen en een gelige huid. Ik verbrand ook niet snel en ik mensen zien het niet als ik bloos. Dus ik denk dat ik wel een warme ondertoon heb. 🙂

 40. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Handig artikel! Ik heb meer een rozige ondertoon dus ben cool 🙂

 41. Nynke
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben cool dan denk ik, haha 8)

 42. charlotte
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben blank blond blauwe ogen en heb heeeel zeker een roze ondertoon en ik vind het helemaal niet mooi! Ik gebruikt foundation dan ook met een rose ondertoon, maar ik ben aan het denken om een foundation met gele ondertoon te gaan gebruiken, misschien dat dat mijn gezicht minder rood maakt wat denk jij / jullie?

 43. Karin
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben zo benieuwd wat mijn ondertoon nu is, ik lees er altijd veel over maar ik ben er nog steeds niet uit! Mijn gezicht en hals zijn zo verschillend van kleur, ik heb soms ook wel het idee dat mijn foundation daardoor meer opvalt omdat het niet helemaal aansluit bij de kleur in mijn hals. Moeilijk.

 44. Marloes
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik snap wat je bedoelt met dat ‘naakt lopen’ hahahaha

 45. Danielle
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik verbrand heel snel(hoera voor factor 50!), de aders in mijn pols zijn blauw, en als ik iets wits of grijzigs draag dan zie ik er dood uit :’)
  En toch denk ik dat ik niet helemaal “cool” ben. Want goud staat me ook mooi & andere lichte kleuren behalve grijs ook redelijk. Foundation vinden is wel een ramp. Altijd die oranje rand.
  Ik vind de outfit trouwens ook superleuk! Je hebt echt een hourglass figure 😀

  XXX

 46. AniQ
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb duidelijk een gele ondertoon. Helaas betekent dit dat veel foundations op mijn gezicht roze kleuren. Dit kleurt niet mooi met mijn hals. Mijn hals is erg wit en wordt niet bruin, hierdoor zit er een groot verschil tussen mijn gezicht en mijn lichaam. Wie weet een goede foundation die mijn gezicht meer kan laten matchen met mijn gele huid, zonder dat mijn gezicht roze lijkt?
  Momenteel gebruik ik 010 catrice photofinish en 020 Diorskin nude foundation. Deze zijn op mijn huid vrij neutraal maar sluiten toch niet aan bij de rest van mijn lichaam. Lastig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *