Cool, warm of neutral?

Nee, ik vraag me niet af of je een coole persoonlijkheid hebt, of dat je warm genoeg bent om tegenaan te kruipen, of dat je Zwitserland bent als het op partij kiezen aankomt, ik wil weten welke ondertoon jij in je huid hebt! Bij mij is het easy, ik ben zo geel als een kanarie! Of nou ja, dat moet je maar even met een korrel zout nemen, maar bij mij kun je ondanks mijn bruine tintje duidelijk zien dat ik een gele ondertoon hebt. Wie kent dat Nijntje kwartet van Dick Bruna nog met een rode Indiaan en een gele Eskimo? De plaatjes waren wel enorm aangedikt qua kleur, maar er schuilt natuurlijk wel waarheid in.
Waarom is het belangrijk om te weten welke ondertoon je huid heeft? Ten eerste is dit belangrijk bij de keuze van je kleding. Je huidskleur kan een kleur maken of kraken. Lichtgeel is vaak een tricky kleur, bij de een staat het super en maakt het je juist lekker zomers en bruin, terwijl de ander er maar bleekjes bij afsteekt. Zelf heb ik problemen met zo’n specifieke nude/camel kleur. Serieus, als ik dat aantrek en een sprintje trek denkt iedereen ‘hee daar gaat een streaker!’. Ik dacht dat het wel stond, maar bij nader inzien…


Ten tweede is het handig om de ondertoon van je huid te kennen wanneer je op zoek gaat naar cosmetica. Niet alleen bij het uitkiezen van gezichtsmake-up zoals concealers, poeders en foundations, maar ook bij lipstick en oogschaduw is het soms handig om je ondertoon te weten. Natuurlijk speelt de kleur van je haar en je ogen hier ook een rol bij, dus het uitzoeken van make-up blijft een hele persoonlijke issue.

Maar, hoe bepaal je nou je ondertoon? Er zijn een aantal handige trucjes voor die ik hieronder even kort zal samenvatten voor jullie.

Adertest
Kijk naar de adertjes aan de binnenkant van je pols. Zijn ze blauwig, dan ben je hoogstwaarschijnlijk cool, neigen ze meer naar groen, dan ben je waarschijnlijk warm.

Hieronder mijn aders. Ik vind ze inderdaad meer groenig. Het is lastig te zien op de foto, maar in het echt is het duidelijker. Ze zijn blauwgroenig eerder. Maar goed, check mijn arm dan. Behoorlijk geel :)


Sieraadtest
Als je zowel gouden als zilveren sieraden in huis hebt (pak desnoods iets goud- of zilverkleurig zoals een lepel of een beeldje) houdt ze dan tegen je huid. Als goud je beter staat en je een mooie glow dan heb je een warme ondertoon. Als zilver je beter staat dan heb je een coole ondertoon. Let op, al heel snel schreeuwen mensen ‘Nee, goud staat me niet! Maakt me ordinair!’, maar dat is soms ook een kwestie van wennen. Draag in dat geval eens een gouden sieraad van een vriendin, gewoon voor een dag, en kijk goed in de spiegel. Staat het je echt niet?

Zelf vind ik goud mooier staan bij me, maar het is echt een kwestie van smaak. Hieronder heb ik twee foto’s van Beyonce voor jullie opgesnort waar ze zowel gouden als zilveren (waarschijnlijk witgouden) sieraden draagt. Ik moet zeggen, het staat haar allebei. Maar Beyonce heeft volgens mij een warme (gele) ondertoon. Of zou ze dan toch een neutral zijn? Lastig man…

Witte sjaaltest
Sla een witte sjaal om je hals (of bij gebrek aan een sjaal, een ander stuk stof zoals een kledingstuk of in noodgevallen een wit A4-tje) en zorg dat je geen make-up draagt. Kijk nu bij goed daglicht in de spiegel. Als je huid een gele gloed heeft, dan heb je een warme ondertoon. Ben je meer roze, dan heb je een coole ondertoon. Dit is een lastige test trouwens en lukt niet altijd!

Hieronder zien we Nicole Kidman en Dita von Teese – beide dames zijn beeldschoon en staan bekend om hun lelieblanke huid. Nicole heeft een rozige ondertoon en zou je dus als cool kunnen bestempelen. Dita echter, heeft een gelige ondertoon in haar gezicht. Terwijl haar armen dan weer wat rozig zijn. En zoiets komt best vaak voor, dat je gezicht een andere ondertoon heeft dan de  rest van je lichaam of je hals, en dan moet je toch iets kiezen! Wederom, lastig man…


Hieronder een foto van Dita zonder en met make-up. Ik denk dat ze van nature toch wel een beetje rozig is (trouwens, ze ziet er nog steeds mooi uit zonder make-up!) en dat ze kiest voor een foundation met een gele ondertoon. Sterker nog, ik weet welke foundation ze exact gebruikt, namelijk de L’Oreal True Match N1. Zo zie je maar weer, ‘regels’ zijn er om gebroken te worden ;-)


Bijzaken
Behalve bovenstaande zaken kun je ook kijken naar je afkomst en bijvoorbeeld de mate waarin je verbrand. Verbrand je snel en wordt je niet zo snel bruin? Dan is de kans groot dat je een coole ondertoon hebt. Verbrand je niet snel en wordt je wel lekker snel bruin? Dan is de kans groot dat je een warme ondertoon hebt. Daarbij kun je ook kijken naar je afkomst. Aziaten neigen vaak naar een warme ondertoon (is geen regel, er zijn uitzonderingen!) en blanke mensen met een roze glow (roze wangetjes) neigen vaak naar een coole ondertoon.

Still confused?
Nou, was je het niet dan ben je dat nu zeker wel! Wanneer je alle bovenstaande testen hebt gedaan en je er nog steeds niet uit bent, kan het heel goed dat je een neutrale ondertoon hebt. Dus als goud en zilver jou net zo goed staat en wanneer je aderen zowel groen als blauw zijn (zeegroen) dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt. Geen enkele huidskleur is 100% cool of 100% warm, maar een mix van beide. Alleen bij de één is het duidelijker te zien dat het coole overheerst en bij de ander dat het warme overheerst. Het kan heel goed dat jij een verhouding hebt van 50/50. Of zoals ik hierboven al aangaf, dat je gezicht een andere ondertoon heeft dan je hals en lichaam. Komt wel vaker voor hoor. Don’t need to worry! ;-)

Maar, ik ben behoorlijk donker!
Voor een donkere huid gelden weer andere ‘regels’. Ilrish heeft een tijdje geleden een goed en zeer uitgebreid artikel geschreven gericht op de donkere huid. Ze zegt ‘ook al zie je dit vaak op het eerste gezicht niet, ook de donkere huid heeft verschillende ‘ondertonen’, bijvoorbeeld rood (koel) of geel (warm) genoemd.’ Waar blanke mensen dus een blauwige gloed hebben voor een coole ondertoon, hebben donkere mensen een rode gloed. Een ding is zeker: ben je geel dan ben je warm.

Ik ben erg benieuwd of jullie al van jezelf wisten wat je ondertoon was, of dat jullie het nu eindelijk te weten zijn gekomen aan de hand van deze testjes. En nu jullie je ondertoon weten, ga ik de volgende keer door op de kleuren die mooi bij de verschillende soorten ondertonen passen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

205 Reacties

 1. tina
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  wauw ik heb dezelfde foundation als dita maar dan c2 :D haha
  Ik ben zelf ook geel. Haaaat het dat ik geen beige kleren aan kan want vind het zo’n mooie kleur! maarja in de zomer misschien :(

 2. Diana
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  die broek staat je prachtig en totaaaaaal niet streaker-style.

 3. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hmm ik ben ook redelijk geel en ik krijg snel rode vlekken… verder ben ik ook een beetje bruin zoals jij!

 4. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben een keer bij een kleurcoach geweest, en die gaf mijn moeder precies wat ze wilde (herfsttype/warm) en mij een mix van koel en warm (winter/lente). Later gingen we nog een keer naar een andere kleurcoach, die niet luisterde naar welke kleuren we zelf mooi vonden, maar wat ons ECHT goed stond! Bleek dat we allebei hartstikke wintertype zijn! (koele kleuren)

 5. lsbth
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Bij mij loopt er een groene ader naast een blauwe, 50/50 dus :)

 6. Beatrijs
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben echt super cool! 8D

  (flauw grapje.. -_-… Haha!)

 7. n
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben licht getint, maar heb heel duidelijk een gele ondertoon. Ik straal zelfs een beetje iets geligs uit. Ik heb er vooral last van met nagellak, roze staat me bijvoorbeeld helemaal niet. Dat vloekt letterlijk bij mijn handen. Ook blauw en groen staan me niet spetterend. Rood, paars en zwart dan weer wel!

 8. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  leuk artikel!
  vraag het me al een tijdje af, maar ik kom er toch nog steeds niet echt uit wat ik nou ben.

 9. Eva
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk! Ik denk nog steeds dat ik warm ben, want gister (eergister?) kwam er een filmpje op veracamilla waar ze met een meisje de sieraadtest deden (maar dan met gouden en zilveren sjaals, dat zie je ook wat beter, maar die hebben de meeste mensen niet). Dus ik deed het ook, en dan moet je kijken welke kleur je gezicht egaler maakt, of het roodheden benadrukt, enz… Kijk uit naar het volgende artikel! XxX

  • Eva
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Ps. Haha Zwitserland :D
   Pss. Dat met dat nude heb ik ook! Altijd als ik het in de winkel zie denk ik: MOOI!!! Dan pas ik het: Nee…

 10. Iriniix
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk artikel,

  Maar ik ben er nog niet uit, want als ik goed kijk heb ik het idee dat een ader groen is , en de ander juist weer blauw!
  Haha, kan dat ?

 11. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik denk dat ik een koele ondertoon heb… maar ben nog steeds niet zeker..

 12. Annika
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  aahhh… ik weet het nog niet… mijn armen zijn in de zomer altijd best gelig in vergelijking met andere mensen, maar mijn aders zijn toch meet blauw/paars. en dan ben ik toch voor 1/16 indisch, niet veel maar kan dan ook effect heben, toch? en… ik denk toch dat zilver mij mooier staat dan goud, maar op mijn ogen weer liever goud, omdat ik donkere ogen heb. en in de zomer verbrand ik best snel.

  ik weet niet of het er veel mee te maken heeft, maar blauwe kleding staat mij echt mooier dan rode. en ik heb veel moedervlekken, betekent dat ook nog iets?
  mehh… ik weet het niet :S

 13. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb zelf een keer een kleurtest gehad met een zilveren en een gouden doek, ik was overduidelijk een koel type! Bij koele kleuren heb ik veel minder oneffenheden in mijn gezicht en koele kleuren staan me eigenlijk veel mooier dan warme!
  Heel handig artikel dit, maar ik mis eigenlijk een beetje je uitgangspunt.. “Okee, nu weet ik dat ik een koel type ben. Wat nu?” heb ik een beetje! Misschien is het handig om nog even bij je artikel te vermelden dat je een serie gaat maken over dit onderwerp? (Ik zag namelijk bij de comments iets over foundations staan..)
  Gewoon een tip hoor!

  Liefs!

 14. Marchal
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Oké, ik verbrand snel en word niet snel bruin, maar goud staat me beter en ik heb zeegroene aderen. :’)
  ik weet het niet meer hoor.

 15. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  L’Oreal true match heeft juist geen gele ondertoon vind ik. Hij maakt mijn huid soms heel rood. Ik weet trouwens echt totaal niet wat ik ben, ik twijfel heel vaak. Op sommige momenten denk ik echt duidelijk geel maar soms ook rood.

 16. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Toen ik pas begon me te interesseren in beauty was het ook ingewikkeld om nu te bbegrijpen hoe het helemaal zat, maar nu snap ik het eindelijk, haha. Het is idd vrij complex, omdat ook al heb je een coole, neutrale of warme ondertoon er spelen nog altijd factoren als haarkleur, oogkleur en dat soort dingen, hehe.

 17. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een koele ondertoon, kwam ook uit beide testjes die in dit artikel staan! Ik heb blauwe aderen, en zilveren sieraden staan me beter. Voor het a4tje was het licht niet goed genoeg, haha!

 18. Mylaine
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik wist al dat ik een warme ondertoon heb, ik ben ook redelijk geel :P (naja… valt niet zo heel erg op behalve in bepaald licht, dan zie je het super!)
  Maar wel leuk artikel, die van het wit wist ik nog niet :)

 19. Dita
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb laatst een kleurenanalyse gehad, er kwam uit dat ik een koud type ben. Nou vind ik dat ok, alleen houd er niet super veel rekening mee hoor. Als ik iets leuks zie in een kleur dat niet op de waaier staat koop ik het ook,,

 20. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Goeie voorbeeldfoto’s! Dat maakt het hele verhaal wat duidelijker. Ik ben zelf heel geel over mijn lichaam, maar mijn gezicht is dan weer neutraler. Ik ga wel altijd voor warme foundations omdat het dan beter matcht ;)

 21. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een gele ondertoon, soms zie je dit op foto’s heel erg fel, dan lijk ik gewoon geel x

 22. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Mijn lichaam heeft een hele gele ondertoon, dat zie je vooral heel erg wanneer ik zongebruind ben.
  Maar als ik een foundation gebruik met een gele ondertoon, dan zie je heel erg dat mijn gezicht een róde ondertoon heeft. Gek dat daar zoveel verschil in zit….

 23. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik verbrand best snel dus ik heb zeker een cool ondertoon :P :)

 24. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ‘k Heb allesinds een koele toon, maar welke kleur weet ‘k dan niet. M’n foundation is bv een tikkeltje te roze, maar de meer gele en even bleke foundation in diezelfde lijn is dan weer te geel.
  Maar goed, ik prefereer een roze ondertoon dus dan durf ‘k wel eens m’n nek en m’n decolté te “corrigeren” met een body foundation.

 25. Anne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een huid met gele ondertoon maar roze bij mijn gezicht. Gouden en zilvere sieraden staan me allebei. Alleen staat zilveren oogschaduw me beter dan goud. Misschien omdat ik blauwe ogen heb? Dat vind ik niet mooi staan. Ook wordt ik niet heel snel bruin. Wat ben ik nu? Koel, warm of 50/50? Liefs

 26. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk artikel! Ik heb dit ook op school gehad. Ik vind bij mensen die getint tot bruin/ donkerbruin zijn meestal alle kleuren staan!
  Kleuren komen meestal mooier uit dan.

 27. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben hartstikke koel, ben spierwit en verbrand als een gek! MAAR er is een maar! Ik heb blond/rood haar (nu geverfd) en sproetjes. Dus warme kleuren staan daar weer beter bij!

  Wat nu?

 28. paulien
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  hmm het wordt hier boven duidelijk uit dat ik koele ondertoon heb. maar ik vind warme kleuren make up veel mooier bij mij staan, hoe zit dat dan?

 29. Marije
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben ook geel. Ik merkte het al toen ik begon met foundations kopen, ze waren vaak veel te rood voor mijn huid. Ik verbrand helaas toch redelijk snel, maar kan ook wel behoorlijk bruin worden als ik een paar weken in Griekenland ben. Qua sieraden heb ik jaren zilver gedragen, maar heb sinds kort ook een paar gouden oorbellen. Die staan inderdaad heel mooi, maar toch grijp ik sneller naar mijn vertrouwde zilveren sieraden. Ben benieuwd naar het vervolgartikel! :)

 30. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik denk dat ik toch eerder naar gelig neig. Ik vind goude siraden het best bij me staan en als ik nude en pasteltinten draag, zie ik er wat ziekjes uit :) Herfsttinten gaan me het beste af…

 31. Helena
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Je kunt ook zien aan hóe je bruin wordt in de zon of je koel of warm bent. Het is vaak makkelijker te zien op een zon gebruinde huid of je gelig of rozig bent.
  Ik ben op mijn lichaam overduidelijk warm. Mijn haar en ogen zijn ook warm, dus ik pas mijn foundation daar op aan. Hoewel ik wel íets van koel in mijn gezicht heb. Koele kleuren staan mij dan ook niet zo mooi.

  Heel even hoor: ik snap niet waarom je de woorden ‘cool’ en ‘neutral’ gebruikt. De gehele tekst in het Nederlands, waarom gebruik je dan niet ‘koel’ en ‘neutraal’?

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Omdat ik het in het vervolgartikel wil hebben over make-up, en MAC bijvoorbeeld gebruikt de termen Cool, Warm en Neutral. Bovendien, je begrijpt toch wat ik bedoel? Ik meng heel veel Engelse woorden in mijn artikelen, that’s kind off my thing ;-)

   • Helena
    29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

    Ik ben er zo een die het vreselijk vindt wanneer er Engelstalige termen gebruikt worden die gewoon in het Nederlands bestaan. Dat is niet alleen ‘soort van jouw ding’, velen met jou die onnodig met Engelstalige termen strooien. Typisch Engelse uitdrukkingen letterlijk vertalen naar het Nederlands vind ik ook jammer. Met de Nederlandse taal kun je zaken op zeer mooi wijze uitdrukken.
    Slechts een kwestie van ‘jammer’ voor mij. De keuze van ‘cool’, ‘warm’ en ‘neutral’ is trouwens wel begrijpelijk, gezien het vervolgartikel.

 32. Lotte
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  M’n aderen zin blauw, zilver staat beter, maar toch ben ik (of in ieder geval m’n gezicht) geel. Dus ik heb niks aan deze regeltjes. :(
  Ik vind die broek trouwens wel leuk hoor!

 33. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik vind dit altijd ontzettend lastig! Ik vind zelf altijd dat ik ‘groen’ ben, maar mensen snappen me nooit zo goed als ik dat zeg. Ik vind echt dat ik een olijfgroene ondertoon heb. Ik zie het op foto’s ook vaak terug, en dan ligt het niet aan de belichting. Verder ben ik ook gelig, dus ik denk dan dat ik een warme ondertoon heb…

 34. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik vind het echt heel moeilijk om te zien welke ondertoon ik heb, maar ik denk dat de warme kleuren mij beter staan.

 35. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik dacht altijd dat warm; roze/rood was en en cool; geel. Niet dus. Fijn dat je dan zo’n artikel plaatst, nu is het een stuk duidelijker. Ik weet(wist al) dat ik een gele ondertoon hebt. Ben half Aziatisch en wordt snel bruin in de zon. De adertest geeft alleen neutraal aan, maar wanneer je mij ziet dan kan je het wel meteen vertellen. Ik heb het idee dat mijn gezicht meer naar cool/rood neigt, maar wanneer ik bijvoorbeeld een foundation heb ik de juiste kleur met een rode ondertoon dan ziet dat er niet uit, terwijl met een gele ondertoon juist wel weer goed staat.

 36. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Goed artikel! Ik ben zelf aziatisch en geel, dus warm. Oorbellen heb ik allemaal met zilver, want vroeger droeg ik kleren met een koele ondertoon, terwijl ik nu meer richt op de warme kleuren (denk er niet bij na, gebeurt zomaar, ik vind steeds meer andere kleuren mooi). Heb heel weinig gouden sieraden, maar gelukkig passen de koelkleurigen nog bij mijn kleding!

 37. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Volgens mij ben ik een ‘cool type’. Ben wel benieuwd welke kleuren mij dan goed staan qua kleding en make-up!

 38. Fleur
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Haha! ik wist niet wat een streaker was, ik had het opgezocht bij google afbeeldingen, een aanrader, ik lachte me kapot!

 39. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hm, ik heb denk ik een gele ondertoon. Ik wordt snel bruin, maar verbrand niet. Toch ben ik nu in de winter erg bleek.
  Verder draag ik goud en zilver allebei, al gaat mijn voorkeur uit naar zilver.

 40. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben ook yellow, maar mijn huid kan ook rood worden, vooral mijn handen, pfff
  Mijn foundation mix ik altijd, want elke dag lijk ik een andere gezichtskleur te hebben.
  Tevens kan ik alleen maar harde kleuren aan, dit komt natuurlijk ook dat ik een kaal koppie heb. als ik een nude kleur aan doe als top dan is het één kaal geheel, ook kan ik geen prints aan doen als top, want dat is too much voor mijn hoofdhuidopppervlak.
  Ik ben dus heel beperkt. Draag ik iets in en in wit dan staat het goed, wordt het iets cremerige, dan ben ik ziekjes.. haha
  Persoonlijk vind ik de meeste mensen er gezonder uitzien met een beetje kleur en zonder de nude kleuren, maar dat is een kwestie van smaak.
  Leuk artikel en wanneer mensen meer willen weten over de kleuren dan kunnen ze naar een kleurenconsulente gaan, mijn collega’s hebben dat ook gedaan en veel lol gehad.
  Ik ben niet mee geweest want ik word altijd dwars en wilde het niet verpesten voor anderen.. hihih

 41. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben warm, maar mijn aders zijn meer blauw ;).

  Liefs, Mariette

 42. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  haha ik ging voor het raam staan om me huidskleur goed te kunnen zien, mn vriend dacht huh wat doe jij nou ineens hahaah, maar ik denk dat ik neutral ben alhoewel ik ook best gelig ben af en toe, so confused en ikk hou meer van zilver dan van goud maar dat is omdat ik goud moeilijk vind te combineren met de meeste kleding dat ik heb.

 43. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb in 2003 een kleurentest laten doen en in 2011 heeft een vriendin van mij die een training volgde voor kleuren consulente nogmaals een test bij mij gedaan en de uitslag was unaniem: ik ben een Lente.

  Ik heb een duidelijk gele huid, ook al ben ik superbleek en goud en warme kleuren staan mij het mooiste. Sinds 2003 houd ik mij aan mijn kleurenwaaier qua kleding en accessoires aankopen, supermakkelijk want alles is goed te combineren.

 44. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een gele ondertoon, mijn aders schijnen groen door en als ik bijvoorbeeld concealers of foundations test dan staan die met een roze ondertoon me vreselijk.

 45. sel
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben een koele type, zeker weten, geen twijfel mogelijk :D

 46. Fien
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik weet het nog steeds niet helemaal..Ik heb namelijk een beetje groen, paarse aderen..? Ik vind goud het mooist bij mij staan, ik heb vaak zwarte, donkere kleding aan en bronze oogschaduw. Ik denk dat ik een warm type ben?
  Liefs

 47. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Super handig artikel! Een aantal dingen kwamen me wel heel bekend voor, volgens mij heb ik een koele ondertoon

 48. Sanne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik vind mezelf altijd best geel, dus ik denk dat ik warm ben. Ik ben ook een indo, dus het zal wel zo ongeveer kloppen. Trouwens over die nude/camel kleur, dat heb ik ook! Bij een broek valt het wel mee, maar als ik een nude/camel/oudroze shirtje aan heb, nee… Dat wordt hem dan niet.

 49. jessica
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik vind het maar lastig. Ik heb een kleurenanalyse gevolgd en hieruit bleek dat ik een wintertype ben. Goud stond me niet, maar met een zilverkleurige sjaal leken m’n oneffenheden stukken minder. Beetje raar dat ik wel een gele ondertoon heb, hoe kan dat dan? Geel is toch warm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *