DIY: Pizza Masker

Vandaag is het weer tijd voor een DIY masker! Dit keer heb ik zelf de ingredienten bij elkaar gezocht om tot een ultiem anti-acné masker te komen, vol ingredienten waar een vette huid met puistjes dus baat bij heeft. Wat zit er in het masker? Eigenlijk alles wat je ook zo op een pizza zou kunnen smijten! Nou ja, de kaas en salami heb ik weggelaten, maar basilicum, knoflook en tomaat is toch wel iets wat je vaak op een pizza ziet liggen. Pizza Masker vond ik daarom wel een toepasselijke naam, maar Pastasaus Masker of ‘Maschera Italiano’ had natuurlijk ook gekund 🙂


Tomaat
De tomaat bevat lycopeen, een natuurlijke ontstekingsremmer. Puistjes zijn ontstekingen, ze zijn rood , dik en vervelend, soms zelfs pijnlijk. Het lycopeen uit de tomaat kalmeert je huid en verminderd de ontstekingsreactie. Roodheid en zwelling trekken hierdoor weg waardoor je huid er egaler uit gaat zien. Daarnaast bevat tomaat een overload aan vitamine C en A. Deze vitamines zorgen er voor dat je huid een mooie en gezonde gloed krijgt. Tomaten hebben adstringente (samentrekkende) eigenschappen. Je huid zal na gebruik iets strakker aanvoelen, maar je grote poriën zijn verdwenen! Hee, en waar is dat glimmende hoofd gebleven? Tomaten hebben tevens een matterend effect op de huid. Gotta love tomatoes! <3

Basilicum
Basilicum is een sterk ruikend kruid (ik ben er dol op!) die jullie vast wel kennen uit de Italiaanse keuken. Daarnaast heeft basilicum ook een sterke antibacteriële werking. Hierdoor werkt het ontsmettend en gaat het ontstekingen en roodheid tegen, waardoor het veel gebruikt wordt bij acné en huidinfecties. Basilicum maakt de huid weer fris en verbetert de complexie.

Knoflook
Ugh! Je moet er vast niet aan denken om een stinkend stuk knoflook op je huid te smeren, maar echt, de kracht van de geur is net zo sterk als zijn genezende kracht. Het is namelijk sterk zuiverend. Door het te eten zuivert het je bloed, en als je het op acné wrijft verminderd het de acné aanzienlijk. Ik heb online veel goede verhalen gelezen over knoflook wanneer het op de huid wordt gewreven. Knoflook bevat het antibioticum allicine en een groot aantal mineralen zoals; Magnesium, Fosfor, Zink, Vitamine C, Provitamina A en Vitamine B1 en B2, en B3. Daarnaast bevat knoflook ook fytinezuur, dat na omzetting in het lichaam belangrijk is voor de haargroei en een gezonde huid (dit geld dus alleen als je het eet).

Klei
De meeste gezichtsmaskers bestaan voor het grootste gedeelte uit klei. Klei gecombineerd met vloeistoffen vormt een mooie pasta die hard wordt terwijl het opdroogt. Het is dus een fijn bindmiddel, maar het heeft tevens een reinigende werking. Klei koop je bij de natuurwinkel of drogist. Bij de natuurwinkel wordt het verkocht als aansterkend voedingsmiddel, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken voor cosmetische doeleinden. Kaolin klei wordt het meeste gebruikt in maskertjes, maar Fullers Earth of andere soorten klei werken ook reinigend en zijn mild voor de huid.

Het recept is als volgt;
– 1 tomaat
– 1 teentje knoflook
– 10 Basilicum blaadjes
– 2 afgestreken eetlepels klei

We beginnen met het snijden van de tomaat. In de schil zit de hoogste concentratie lycopeen, en omdat we het masker niet te nattig willen hebben snijd ik de tomaat in vieren en verwijder vervolgens het vruchtvlees.


Snijd de tomaat in blokjes en doe dit in de Magic Bullet (of keukenmachine, staafmixer).


Pel een teentje verse knoflook (hoe verser, hoe beter!) en snijd dit in grove stukken. Voeg dit toe.


Pluk de 10 mooiste Basilicumblaadjes van de plant, was ze, dep ze droog en voeg deze ook toe.


Je krijgt dat zoiets als dit:


Pretty, huh? ^^ Ik moet meteen aan Italië denken!

Blend/mix/bullet het tot een lekker smeuïg en glad papje:


Meng de inhoud met twee afgestreken eetlepels klei naar keuze:


Ik gebruik gele klei.


Als het ready to go is, reinig dan eerst je huid en breng het masker vervolgens aan met je vingers of met een foundationkwast (of speciale masker-kwast). Omdat er klei inzit zie je vanzelf wanneer het masker klaar is om verwijderd te worden. Het is dan een stuk lichter op je gezicht en omdat de klei hard wordt, zie je allemaal barstjes in het masker trekken als je bijvoorbeeld lacht of probeert te praten 🙂 Meestal duurt het zo’n 15 minuten.

Laat het lekker intrekken, negeer de stank en negeer het geprik (de sterke werking en geur van knoflook en basilicum kunnen de huid en ogen een beetje irriteren, maar zo lang het niet pijn doet en brand, lekker laten zitten).

Als het zo’n 15 minuten heeft ingetrokken, verwijder dan het masker met warm water en dep het droog. Gebruik erna nog een tonic en smeer een lekkere voedende creme.


Hierboven heb ik linksboven mijn huid gereinigd, ik draag hier alleen oogmake-up. Rechtsonder is mijn gezicht na het masker. Het ziet er lekker fris en glowy uit en het rode pukkeltje op mijn voorhoofd lijkt ineens minder fel. 

Eventuele roodheid trekt al snel weg en wat je overhoudt is een superfris en zacht huidje die een sterke boost heeft gehad aan antibacteriële ingrediënten. Roodheid en zwelling verminderd en eventuele ontstekingen zullen wegtrekken en geen puistjes meer worden. Gebruik dit masker tweemaal per weekvoor het beste resultaat! En mocht je een flinke puist hebben, wrijf er voor het slapen gaan een teentje knoflook overheen en de dag erna zal het puistje al een stuk minder fel zijn! Het riekt, maar werkt wel!

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden. Als er nog DIY verzoekjes zijn dan hoor ik het graag bij de comments. Ik heb dit Pizza Masker zelf verzonnen, dus als je het wilt gebruiken voor je eigen blog, dan stel ik het op prijs als er wordt gelinkt! ^^

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

160 Reacties

 1. cheese man
  22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

  mijn vriendin zegt dat je op shrek lijkt

 2. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Hay!?
  Ik heb sinds kort een eigen blog!
  En ik heb je pizza masker gebruikt!
  Zou je een kijkje willen nemen? Dankje!??

 3. Esma
  15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

  Beste Serena.
  Vraagje….
  Knoflook stimuleert ook de haargroei en ik ben dus heel bang dat als ik deze masker ga gebruiken dat ik haar op m’n gezicht zal krijgen. Zal dat het geval zijn of valt het wel mee?

 4. sacheride
  10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

  misschien bedoel je het ruikt ** ?
  😉
  wel een leuke diy!!

 5. myra
  9 maart 2014 / zondag, 9 maart 2014

  Waar koop je dat klei ?

 6. 23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Hee serena! ik zet hem er dinsdag A.S. op! Met url…

  xoxo lieve

 7. Louelle
  16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  Ik heb het maskertje vandaag geprobeerd en wauw wat een wondermiddel! Ik had geen klei in huis dus ik heb er een beetje maizena doorgeen gedaan. Ik heb het geen 15 minuten volgehouden, omdat het HEEL erg prikte en mijn ogen gingen tranen van de knoflook. Heb hem 10 minuutjes opgehad en et werkt super. Mijn verstopte porien zijn nauwelijks meer te herkennen! Daarnaast is ook de roodheid weg. Het deed zeer, maar ik vind het de moeite waard. Een aanrader dus!

 8. iloon
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  werkt super zelf doe ik voor me puisten sávonds het sap van knoflook op me puisten en laat het een nacht in trekken en volgende dag doe ik het met zelfgemaakte basilicum tonic schoon maken ( kopje heet water paar blaadjes er in laten afkoelen en blaadjes eruit en het water als tonic gebruiken gelijk minder rood en binne 2 dagen zijn ze weg

 9. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  ”Wat leuk”.

  Je krijgt meer lycopeen uit een zakje ketchup dan uit 1 rauwe tomaat. Om lycopeen uit tomaat te krijgen moet je zowieso de tomaat eerst uitkoken. Lycopeen komt pas vrij nadat de tomaat een bepaalde temperatuur heeft bereikt. En zelfs dán heb je 10 tot 12 tomaten nodig om een beetje lycopeen te krijgen. Hetzelfde geldt ook voor de knoflook. Voordat je de goede stoffen uit knoflook kunt krijgen moet de knoflook eerst hebben gekookt in water. Anders kun je dit er gewoon uitlaten en dan meng je basilicum, gele klei en citroensap doorelkaar heen. Dan heb je een beter masker

  Leuk bedacht, maar. FAIL

 10. MissTeenUSA
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Magic Bullet !!

 11. Anetta
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  hahaha vet cool leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *