Collistar Talasso Scrub Anti-Age

Zo’n 2,5 jaar geleden schreef ik een review (eerder een soort ode) over de Collistar Talasso scrub. Van alle scrubs die ik ooit heb geprobeerd kan er geen eentje tippen aan deze luxueuze scrub. Mijn eigen DIY scrubs komen redelijk in de buurt, maar die van Collistar is toch net even iets fijner. Sinds deze week is er een nieuwe variant Talasso scrub op de markt met een anti-age werking. Een aangezien yours truly de 30 nadert en straks niet met een uitgezakt oude vrouwtjes-lichaam opgescheept wil zitten, komt deze scrub zeer goed van pas!

collistar talasso scrub02Het eerste wat je zal opvallen aan deze scrub is de ontzettend logge doos en de megagrote pot. Als je de pot optilt uit de doos merk je meteen dat ‘ie lekker zwaar is. Maar liefst 700 gram scrub zit er in, daar kan je wel even mee vooruit!

collistar talasso scrub01Bam!

In de doos zul je ook een plastic spateltje vinden en een tussendeksel. De spatel is niet alleen erg handig, hierdoor voorkom je ook dat je met je (natte) vingers in de pot gaat zitten waardoor je de kans op bacteriegroei aanzienlijk verminderd. Omdat de scrub voor gebruik ook altijd nog gemengd moet worden (de olie gaat bovenop het zout liggen) kun je hier ook de spatel voor gebruiken.

collistar talasso scrub11Het tussendeksel is om dezelfde reden functioneel, want het voorkomt dat er water in de pot terecht kan komen en dat de scrub uit zal drogen. Het zijn slechts kleine details, maar ik vind het wel fijn dat Collistar hier aan denkt.

Ingrediëntenlijst;
collistar talasso scrub04De scrub bestaat voor het grootste gedeelte uit zeezout gemengd met gefractioneerde kokosnoot olie, isopropyl palmitate (een deels natuurlijke en deels synthetische moisturizer), extract van citroenschillen, een mengsel van jojoba olie en macadamia olie, parfum, tarwekiemolie, squaleen (plantaardig), soja-fytosterolen en vitamine E.

Collistar Research heeft speciaal voor deze scrub het L22 Complex® ontwikkeld, bestaande uit macadamia olie gecombineerd met de wasachtige componenten van jojoba olie, soja fytosterolen, squaleen uit olijfolie en vitamine E. De samenstelling van
de vetzuren van dit complex is vergelijkbaar met die van een gezonde 22-jarige huid, vandaar ook de naam. Collistar claimt dat het vermogen van het L22 Complex® om de hydrolipidebalans, typerend voor een jonge huid, te herstellen zelfs dat van olijfolie en
andere veelgebruikte moisturizers overtreft.

collistar talasso scrub03De originele Collistar Talasso scrub ruikt naar frisse kruiden zoals eucalyptus, rozemarijn en pepermunt waarbij ik echt het gevoel heb in een spa te zitten. Ik hoopte stiekem dat deze Anti-Age scrub ook zo zou ruiken, maar de geur van deze variant is toch wel heel anders. De Anti-Age Talasso scrub bevat een mix van parfum en etherische oliën van verschillende citrusvruchten.

Minstens net zo fris als de originele scrub, dat wel, maar dan op een hele vrolijke, citrusfrisse en bloemige manier. Opwekkend en ontspannend tegelijkertijd. Eerst was ik lichtelijk teleurgesteld dat deze scrub niet net zoals de originele rook, maar na een tijdje begon ik het meer te waarderen en nu ben ik er eigenlijk net zo dol op! De scrub blijft gelukkig ook lichtjes nageuren op mijn huid.

collistar talasso scrub05Als je de pot opent zal je zien dat er een laagje olie bovenop ligt. Voor gebruik moet je de scrub dus even goed door elkaar husselen om ervoor te zorgen dat het zout goed gemengd is met de oliën. Je moet echt helemaal van onderen naar boven scheppen voor de beste substantie.

collistar talasso scrub06We zijn er bijna! Dit is de consistentie van een slush puppy, maar we moeten nog even door.

collistar talasso scrub09Ja, we zijn er. Dit is de consistentie die het moet zijn. Lekker dik en lobbig, zodat het niet meteen van je lichaam afglijdt als je het aanbrengt.

collistar talasso scrub08De Collistar Talasso scrub is zuinig in gebruik, want met slechts een klein beetje kun je je hele lichaam scrubben. Op basis van 1 – 2 scrubbeurten per week kun je zo’n half jaar doen met deze grote pot.

De korrel is niet te fijn en niet te grof, precies goed! De oliën maken mijn lichaam meteen lekker zacht en glad. De scrub smelt op een gegeven moment weg onder je vingers en wat er overblijft is een dun verzorgend laagje op je lichaam. Aan het einde van een douchebeurt is het laagje deels ingetrokken en na het droogdeppen van mijn lichaam ben ik totaal niet glibberig of plakkerig, maar mijn huid voelt wel erg zacht, glad en gevoed aan. Heerlijk!

collistar talasso scrub01De Talasso scrub is echt mijn favoriete scrub, maar ik koop dit alleen voor mezelf als ik 1. een financiële meevaller heb of 2. ik vind dat ik een ‘treat yo self’ momentje verdien. Het is dan wel een flinke pot, maar bijna 50 euro voor een body scrub gaat zelfs mij bijna te ver. Bijna! Want je kunt er wel een half jaar mee doen en het is pure verwennerij voor mijn lichaam.

Ik word al blij bij de gedachte dat het vanavond ‘scrub night’ is en ik mijn lichaam weer kan verwennen met een stevige scubbeurt terwijl de geuren van allerlei citrusvruchten me om de oren slaan! Dus ja, het kost een duit, maar dan heb je ook wel de allerfijnste scrub ter wereld. Voor mij is het happiness in een pot!

De Collistar Thalasso scrubs zijn te koop bij de meeste luxe drogisterijen en parfumerieën voor €49,15 (700 g).

Welk beautyproduct koop jij als je een treat yo self momentje hebt?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. Jennifer
  1 juni 2017 / donderdag, 1 juni 2017

  Ik heb deze scrub ook al een paar keer gehad. De rood/roze variant is ook heel fijn en ruikt super lekker. Het is best veel geld voor een pot scrub. Maar af en toe krijg je nog wel eens kortingsbonnetjes in de brievenbus of is er een aanbieding met de scrub. Dus ik zou gewoon de parfumeriewinkels en webshops in de gaten houden. Is absoluut een aanrader om deze te kopen!!!

 2. Erna Braat
  22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Mooi product zeg ! Talasso scrub. Ik ben niet gierig en wil mijn huid er graag mee verwennen maar ja..
  Zouden we niet hetzelfde kunnen bereiken door de natuurlijke ingrediënten; zeezout met (tarwekiem voor vit E, soja, olijf, en seed) oliën en beetje glycerine te combineren?Zijn daar ervaringen mee bekend?

 3. Yasmine
  25 oktober 2013 / vrijdag, 25 oktober 2013

  Goeie review, wil ook al een tijdje een bodyscrub aanschaffen!

 4. Sanne
  20 oktober 2013 / zondag, 20 oktober 2013

  Pff klinkt heerlijk maar lijkt me zoo duur!

 5. t.
  19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Haha grappig om te zien dat in de oude review staat dat je er 3 maanden mee kan doen. Was toch wat langer! Klinkt echt als een fijne scrub

 6. Greet
  18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Hi Serena, Is deze scrub vergelijkbaar met die van Sabon?

  • Serena
   Auteur
   18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

   Ik vind deze fijner zelfs!

 7. Céline
  18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

  Hi Serena,
  Wat heb je een ontzettend leuk blog!!!! Echt, ik zat gillend achter m’n telefoon toen de IPhone app er was 😉
  Ik had een vraagje (sorry, past hier niet helemaal bij en ik hoop dat je t geen onveschofte vraag vind) maar verdien jij hier je geld mee? Want ik wil ook heel graag een blog starten maar daar heb ik wel geld voor nodig, maar dat ik dan kan investeren. xxxxxx

  • Serena
   Auteur
   18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

   hi Céline, Beautylab is mijn fulltime baan, ik ben nu bijna 3 jaar professioneel blogger (als in, ik verdien er al 3 jaar mijn geld mee). Het starten van een blog kost geen geld, is gewoon gratis!

 8. 17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  De scrub ziet er echt heerlijk uit! Persoonlijk vind ik de scrub wel aan de erg prijzige kant.

 9. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  de scrub ziet er echt mooi uit hihi!

 10. Tara-naomi
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Deze heb ik ook staan samen met de originele talasso scrub, ik kan niet zonder dit product!
  Zit nu aan mijn 4e pot denk ik, ik wil nooit meer anders. Misschien nog een tip voor de bezoekers, je kan bij je drogisterij een sample vragen van de scrub welliswaar van de originele talasso scrub maar dan heb je in ieder geval een idee hoe het aanvoelt op je huid.
  Ik doe trouwens bijna 3 kwart jaar met mijn pot. 🙂

 11. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Hij ziet er erg fijn uit, maar vind hem veel te duur hihi. Ik maak liever DIY scrubs, lekker cheap ! 🙂

 12. Kissyfur
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Jaren geleden monster gehad en sindsdien hoocked! Ode aan Talasso scrub. Volgende pot wordt de oranje.

 13. Amber
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Ziet er heerlijk uit! en leuk beschreven!

 14. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Lijkt me echt een fijne scrub! maar hij is idd wel erg duur haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *