Collection Plumes Précieuses de Chanel

Wat is het toch elk jaar weer een feestje om de limited edition Kerstcollecties van alle make-up merken te mogen ontvangen en alles uit te pakken! Ik vind alle limited editions mooi, maar met de Feestdagen pakken de high end merken altijd extra uit. Ik kijk er altijd naar uit! De Chanel Kerst 2014 collectie heet Plumes Précieuses de Chanel. Deze collectie bestaat uit klassieke kleuren en let vooral op de prachtige Camélia de Plumes highlighter, een waar pareltje uit deze collectie.

Collection Plumes Précieuses de Chanel_02 Collection Plumes Précieuses de Chanel_01 Collection Plumes Précieuses de Chanel_03 Het moge duidelijk zijn: Chanel pakt uit! Verleidelijk rode lippen, vurig rode nagels en de ogen lekker smokey in diepe grijstinten met een glinsterend accentje van goud en zilver. Op de jukbeenderen een intense glans, die mooi tot uiting komt in de winterzon als bij een romantisch kaarslicht diner.

Uit de Plumes Précieuses de Chanel collectie heb ik een aantal producten ontvangen van Chanel die ik hieronder uitgebreid voor jullie zal reviewen.

Collection Plumes Précieuses de Chanel_04 Collection Plumes Précieuses de Chanel_05

Le Vernis 487 Phenix

Collection Plumes Précieuses de Chanel_08 Collection Plumes Précieuses de Chanel_13 Collection Plumes Précieuses de Chanel_16Phenix is een vurige rode nagellak. Deze intense rode kleur is superverleidelijk. Een prachtig chique en klassiek kleurtje. Dekt in slechts één laagje, maar voor de foto heb ik twee laagjes aangebracht. De kwaliteit van Chanel nagellak is de laatste tijd echt verbeterd. Vroeger vond ik de nagellak supersnel chippen, maar bij de laatste collecties valt het me op dat de nagellak stukken langer blijft zitten dan voorheen. Phenix bleef bij mij – met topcoat – 4 dagen perfect zitten en vertoonde daarna wat slijtage.

Les 5 Ombres Oiseaux de Nuit

Collection Plumes Précieuses de Chanel_12 Collection Plumes Précieuses de Chanel_07 chanel kerst 2014_09Dit palette bevat 5 kleuren, oplopend van wit-zilvergrijs naar zilvergrijs, donkergrijs (met een subtiele aubergine ondertoon), intens zwart en shimmery goud. De donkere kleuren zijn matte en de andere kleuren zijn shimmery en metallic, wat zorgt voor een leuke afwisseling van kleur en finish. Ik vind het gaaf dat zilver en goud in hetzelfde palette zitten. Veel mensen vinden dit niet mooi staan bij elkaar, omdat het ene koel is en het andere warm qua ondertoon, maar ik kan deze combinatie zeker waarderen. Je kunt er alle kanten mee op, zowel voor een subtiele everyday look als een feestelijke smokey eye.

Maar, de donkergrijze kleur is wat mij betreft de PERFECTE smokey eye kleur dus ik kon het niet laten en heb er natuurlijk een donkere smokey look mee gemaakt;

chanel kerst 2014_02chanel kerst 2014_03chanel kerst 2014_04Het pigment is zeer intens en de oogschaduw zelf is lekker zacht en laat zich perfect blenden met de huid, zonder fall out. En dat is fijn gezien de donkere kleuren in dit palette. Het zijn echte klassieke kleuren waar iedereen mee uit de voeten kan. Een perfect high end palette om mee te starten, of om mee uit te breiden. Ik ben vooral helemaal weg van de donkergrijze kleur die in het palette zit, de overige kleuren zijn voor mij, als beautyblogger, iets te standaard. Ik houd namelijk wel van iets speciaals. Maar ik kan me voorstellen dat deze kleuren juist heel gangbaar zijn voor de mensen die nog niet zo veel experimenteren met oogschaduw of die gewoon op zoek zijn naar een mooi palette met klassieke kleuren.

Exclusive Creation Camélia de Plumes

Collection Plumes Précieuses de Chanel_09 Collection Plumes Précieuses de Chanel_10 chanel kerst 2014_10chanel kerst 2014_08Deze highlighter is niet alleen een plaatje om te zien, het is ook echt fantastisch spul! Het pigment is zeer intens, dus pas hier wel een beetje mee op als je niet op een plastic fantastic Barbie wilt lijken. Een klein beetje is al genoeg voor een intense, mooie glow op je gezicht. In de zon glinstert het zelfs een beetje, wat zorgt voor een mooie, magische gloed. I love it! De highlighter is niet per se koel en ook niet per se warm, ik zou zeggen dat het er een beetje tussenin zit. Ik denk dat deze highlighter mooi staat op elke huidskleur. Als je nog op zoek bent naar de perfecte highlighter in een superchique jasje, ga dan zeker voor Exclusive Creation Camélia de Plumes!

Rouge Allure Velvet 337 La Flamboyante

Collection Plumes Précieuses de Chanel_15 chanel kerst 2014_06chanel kerst 2014_07Klassiek rood, maar dan in een modern jasje door de velvet finish. Niet supermat, maar ook niet satin te noemen. Door de matte finish is de rode kleur nóg intenser. Ik vind het echt prachtig staan, van die knallende lippen. De kleur is vurig rood en staat superverleidelijk en tegelijkertijd heel chique. Ik heb veel rode lipsticks, maar ik ben toch wel erg fan van die matte finish hoor. Ik denk dat dit toch wel mijn voorkeur heeft bij rode lippen.

Rouge Allure 227 Volage

Collection Plumes Précieuses de Chanel_14chanel kerst 2014_01chanel kerst 2014_05Hoewel ik fan ben van felle kleurtjes lipstick, ben ik ook altijd op zoek naar de perfecte nude voor overdag. Ik vind het fijn dat een lipstick gepigmenteerd is omdat ik van mezelf wat bruine lippen heb en ik ben ook altijd op zoek naar een kleurtje die mijn lippen wat frisser maakt. Volage is daarin perfect! Het is een roze nudekleur met een beige ondertoon en een subtiel glansje, die voor mijn getinte huid niet eens te licht is, gewoon perfect juist. Het ziet er fris en naturel uit op mijn lippen en zorgt ervoor dat mijn ogen de volle aandacht krijgen. Dit is een blijvertje! Hem Volage meteen in mijn ‘everyday bakje’ gezet!

Collection Plumes Précieuses de Chanel_05Hieronder nog even de prijzen;

Les 5 Ombres Oiseaux de Nuit, €52
Rouge Allure Velvet 337 La Flamboyante, €33
Rouge Allure 227 Volage, €33
Le Vernis 487 Phenix, €33
Exclusive Creation Camélia de Plumes €56

Al met al word ik heel blij van de nieuwe Collection Plumes Précieuses de Chanel. Persoonlijk had ik gehoopt op IETS meer feest, als in meer glitter en glam, maar Chanel zou Chanel niet zijn als ze niet met mooie, gangbare klassieke kleuren zouden komen natuurlijk. Mijn favorieten zijn het palette met de 5 kleuren, de highlighter, maar ook de rode nagellak en de lipsticks zijn fantastisch. Argh! Ik kan gewoon niet kiezen. Ik vind alles mooi. Als ik één ding zou moeten kiezen zou ik zelf voor de matte rode lipstick gaan. Hiermee steel je echt de show en rode lipsticks gaan nooit uit de mode.

De Collection Plumes Précieuses de Chanel is reeds verkrijgbaar vanaf 17 oktober 2014 bij de parfumerie, luxe drogisterij, de Bijenkorf en bij de Chanel boutiques. 

Welk item uit deze collectie zet jij vast op je Christmas Wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

 1. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Prachtige collectie! De nagellak en lipsticks zien er echt supermooi uit.

 2. 16 november 2014 / zondag, 16 november 2014

  Wauw wat een mooie ooglook! En die kleur nagellak^^

 3. Yvette
  16 november 2014 / zondag, 16 november 2014

  Ik ben jaloers…..

 4. coby
  15 november 2014 / zaterdag, 15 november 2014

  Serena wat zie je er grandieos uit kan niet anders zegen
  Gr Coby.

 5. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Prachtige collectie en je straalt helemaal op de foto’s! Heerlijk!

 6. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Oh wauw! Ze zien er zo mooi uit! Ik denk dat als ik hier iets van zou kopen het sowieso de nude lipstick zou zijn!

 7. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Wauw, het is echt práchtig!!

  Liefs,

  • Serena
   Auteur
   14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

   hi Didem,
   wil je de link naar je blog voortaan uit de comment zelf laten.
   Je kunt de link uiteraard wel achterlaten in het daarvoor bestemde vakje.
   Dit is je tweede waarschuwing.
   liefs, Serena

 8. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Waauuw die highlighter <3 Zo mooi! Wat een mooie collectie zeg!

 9. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Wauw wat een toffe producten! Vind de rouge allure 227 volage echt onwijs mooi staan bij je!

 10. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Ik vind de producten echt prachtig! mooie look heb je ook gemaakt!

 11. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Ohh mannnn! Die highlighter!! Ik vind hem toch zo mooi en overweeg om mezelf een cadeautje te geven voor kerst:) of toch sinterklaas..? Hmmm, ik weet het nog niet.
  Mooi look heb je gemaakt!

  Fijn weekend!

  XoXo Melanie

 12. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Wauw, vooral die lippenstift vind ik zoo mooi!

 13. Lisa
  14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Wauw! Helemaal mijn ding!
  Nog even doorsparen;)

 14. 14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

  Wat een toffe collectie zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *