Chloe fragrances review + giveaway

De Feestdagen komen alweer bijna om de hoek kijken en daarom leek het me leuk om jullie de komende tijd wat cadeau inspiratie te geven, beginnende bij drie heerlijke parfums van Chloé. Alhoewel geuren erg persoonlijk zijn, denk ik dat je de plank niet mis hoeft te slaan als je de ontvanger goed kent. Een parfum is vrij kostbaar, echt een luxe cadeautje, en daarom is het ook zo leuk om het te geven en te krijgen. Bovendien zijn de flacons van Chloé ware juweeltjes om te zien.

chloe fragrance review - 11Vandaag zal ik drie parfums voor jullie reviewen, namelijk de originele Chloé eau de parfum, Love Story eau de parfum en mijn persoonlijke favoriet; Love, Chloé eau de parfum. Elke geur heeft zijn eigen karakter, maar toch zijn ze onmiskenbaar met elkaar verbonden en hebben ze één ding gemeen: de inspiratiebron voor deze parfums is Parijs, de stad van de liefde en de romantiek.

Chloé – Love Story eau de parfum

chloe fragrance review - 1De flacon van Love Story doet me denken aan die van het eerste Chloé parfum, maar toch is deze net anders. Hij is langer, moderner en strakker, maar de bovenkant is dan weer heel romantisch geïnspireerd op de slotjes aan de Pont des Arts brug. De beroemde brug waar geliefden een slotje aan vastmaken om hun liefde te bezegelen.

chloe fragrance review - 4 Love Story opent met de sprankelende, frisse en citrusachtige bloemengeur van neroli. Het hart bestaat uit de eveneens heldere, lichte bloemengeur van oranjebloesem en de zoete, verleidelijke en exotische geur van jasmijn. Heel bloemig, een tikkeltje zoet, romantisch en romig. De basis van Love Story bestaat uit muskus, mijn favoriete geurnoot. Muskus ruikt heel clean, zeepachtig zelfs, heel vertrouwd en tegelijkertijd heel romig en verleidelijk. Ik vind het erg sexy en verslavend ruiken. Naast muskus bevindt zich de warme geur van cederhout in de basis. De combinatie van muskus met cederhout zorgt voor een niet al te zware basis en sluit prachtig aan bij de bloemige geurnoten uit de top en het hart.

chloe fragrance review - 2 Love Story klinkt heel zoetsappig, maar het parfum is dit echter niet. Ik vind het juist een hele elegante, romantische en sprankelende geur. Heel bloemig en fris, een tikkeltje zoet, vertrouwd en sexy. Niet sexy op een hele uitdagende manier, maar juist op een hele subtiele, ingetogen manier.

Love Story by Chloé is de perfecte geur voor mensen die op zoek zijn naar een moderne, bloemige en romantische geur. Eentje die niet bedwelmend zoet is, maar juist heel romig en bloemig, delicaat en zacht. Voor iemand die vrolijk, opgewekt, vertrouwd en sexy is op haar eigen lieve manier. Als deze woorden je aanspreken kan ik je echt aanraden om Love Story eens te gaan ruiken bij de parfumerie.

chloe fragrance review - 3 Ik kan niet stoppen met snuffelen aan mijn polsen. Love Story is een heerlijke en verslavend lekkere geur. Warm en bloemig met een vleugje ‘crisp & clean’. I love it! Omdat het een eau de parfum is blijft de geur vrij lang nageuren op de huid. Ik denk dat ik de basis na zo’n 8 uur nog steeds een heel klein beetje kan ruiken. Je krijgt dus zeker waar voor je geld. En de flacon, die is ook schitterend. Echt een pareltje om te zien!

Chloé Love Story eau de parfum is verkrijgbaar vanaf 30 ml (adviesprijs €56,11) bij onder andere parfumerie Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf, en is natuurlijk ook online te bestellen.

Chloé – Chloé eau de parfum

chloe fragrance review - 9Deze eau de parfum van Chloé is voor de echte liefhebbers van rozen. Als ik Chloé in één woord zou moeten omschrijven, zou ik namelijk rozen zeggen. Maar laat ik eerst eens beginnen met de flacon. De flacon is een waar juweeltje om te zien! Heel chique en modern, maar toch geeft het ribbeltje in het glaswerk er een mooie, vintage look & feel aan. Het stoffen strikje geeft de flacon zijn romantische touch, en zorgt meteen voor een vleugje nostalgie.

chloe fragrance review - 7Ik weet dat de meeste mensen een rozenparfum associëren met iets wat hun oma graag zou dragen. De roos heeft – in mijn ogen – een totaal onterecht oubollig karakter. En dat terwijl de roos juist heel klassiek en tijdloos is; zowel de geur als de print is nooit uit de mode geweest. Chloé heeft de geur van rozen echter in een modern jasje gestoken door het aan te vullen met andere bloemengeuren. De roos staat centraal in dit parfum, maar door de combinatie met andere geurnoten is de geur juist heel modern en toegankelijk geworden en geschikt voor alle leeftijden.

Zelf ben ik dol op parfums waarin de roos goed waarneembaar is.  De geur van rozen geeft een parfum een vrouwelijke en delicate touch. Het maakt een parfum ‘lief’ en tegelijkertijd een beetje poederig, zoet en toch ook fris en schoon. Ik vind het een hele prettige en vertrouwde geur.

chloe fragrance review - 5Chloé begint met de fruitige, frisse geur van sappige lychees, de poederige zoete geur van pioenrozen en de exotische, romige geur van freesia’s.  Al vrijwel meteen versmelten de topnoten met het hart, wat bestaat uit de overduidelijke geur van een rozentuin in bloei. In het hart bevinden zich ook de geuren van Lelietjes-van-Dalen en magnolia. Dit geeft het parfum een hele delicate, romantische en vrouwelijke touch, en toch ruikt het ergens ook heel sprankelend en fris. De basis van Chloé bestaat uit de verleidelijke geuren van amber en cederhout. Dit geeft de geur meteen wat meer diepte en warmte.

chloe fragrance review - 8In het begin is het parfum vooral te omschrijven als een frisse, ‘groene’ rozengeur. De geur wordt iets poederiger en zachter door de geur van pioenrozen, en iets lichter door de geur van lelietjes en magnolia. Het is dus geen bedwelmende, zoete rozengeur, maar juist een sprankelende, moderne geur. Wel is de roos overduidelijk aanwezig, dus Chloé is perfect voor de liefhebbers van zachte, bloemige geuren met een zweempje fris een een poederige touch. Ik vind het een hele vriendelijke, vertrouwde geur. Niet per se een geur om mee te verleiden, maar gewoon zo’n heerlijk parfum waarin je jezelf elke dag kunt onderdompelen en wat echt je signature perfume zou kunnen worden.

Chloé eau de parfum is verkrijgbaar vanaf 30 ml (adviesprijs €50,50) bij onder andere parfumerie Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf, en is natuurlijk ook online te bestellen.

Chloé – Love, Chloé

chloe fragrance review - 14Eén van mijn favoriete parfums is Love, Chloé eau de parfum. Vooral ‘s avonds en in het najaar kies ik wat vaker voor deze geur, omdat hij net even iets zwoeler en kruidiger is dan mijn gebruikelijke parfums. Allereerst de flacon. Die is heel anders dan de voorgaande Chloé parfums die ik jullie net heb laten zien, maar toch heeft het dezelfde klassieke elegantie, strakke moderne uitstraling en vleugje nostalgie. Zo vind ik het kettinkje aan het dopje een supermooi detail. Het straalt iets uit van vroeger. Maar in mijn geval is het vooral erg handig, omdat ik nu nooit meer mijn parfumdopje kan verliezen, haha! Wat ik ook erg mooi vind is het goudkleurige dopje en de band onderaan de flacon. Ik ben dol op goud en in combinatie met de amberkleur van het parfum zelf, vormt het een prachtig warm geheel.

chloe fragrance review - 12De geur is heel anders dan mijn gebruikelijke geuren. Ik houd namelijk van frisse, fruitige, sprankelende parfums. Over het algemeen zijn dat fruity florals, terwijl ik dit parfum zou omschrijven als warm, oriëntaals en poederig. En toch ben ik als een blok gevallen voor deze geur. Het heeft namelijk datgeen wat ik zo aantrekkelijk vind in een parfum, namelijk de geur van verse was, frisse lakens en zeep. Lekker ‘crispy clean’.

Love, Chloé opent met de zachte, frisse geur van oranjebloesem en gooit er meteen wat pit in met de kruidige geur van roze peper. Dit zet de toon en geeft het parfum een oriëntaalse, zwoele touch. Al snel ontvouwen zich de poederige bloemen uit het hart, waaronder iris, sering, wisteria, hyacint en heliotroop. Deze bloemige noten geven de geur haar zachte, poederige en delicate karakter. Het ruikt heel romig en zoet, en toch ook heel exotisch en mysterieus. De basis van Love, Chloé bestaat uit de evenals poederige geuren van talk, de romige, crispy clean geur van muskus en de exotische geur van rijst.

chloe fragrance review - 16Love, Chloé is geschikt voor de mensen die houden van warme, oriëntaalse en lichtelijk bedwelmende geuren. En bedwelmend klinkt vaak negatief, maar zo bedoel ik het niet. Het is een vrij zachte en poederige geur, totaal niet overheersend of scherp in de neus. Maar wel erg lang blijft nageuren op de huid. Love, Chloé is subtiel gekruid en ruikt ook vooral heel romig en schoon. Ik vind het parfum heel verleidelijk en zwoel, maar tegelijkertijd ruikt het ook als een warme, pas gewassen deken die je gewoon om je heen wilt slaan. Love, Chloé is perfect voor de mensen die houden van warme, poederige en romige bloemengeuren met een gevoel van frisheid en schone was.

Love, Chloé eau de parfum is verkrijgbaar vanaf 30 ml (adviesprijs €52,95) bij onder andere parfumerie Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf, en is natuurlijk ook online te bestellen.

chloe fragrance review - 15Drie totaal verschillende geuren, maar toch hebben ze een connectie: in elk parfum staat een bloem centraal. Love Story draait om de exotische geur van jasmijn, bij Chloé staat de roos centraal en in Love, Chloé is de poederige geur van Iris het meest aanwezig. Het zijn drie prachtige bloemenparfums met elk hun eigen identiteit, maar toch zijn ze alle drie even elegant, romantisch en zacht. Echte moderne klassiekers, met bovendien prachtige flacons!

Ook wil ik kwijt dat deze parfums erg lang blijven nageuren op de huid. En dan heb ik het echt over een uur of 10, 12. Love Story vervliegt bij mij het snelste, daarna Chloé en Love, Chloé blijft zonder overdrijven zo’n 24 uur hangen. Natuurlijk wel heel subtiel en dicht op de huid, maar het is absoluut nog aanwezig. Dit geeft aan dat deze parfums van zeer goede kwaliteit zijn en ook zeker hun geld waard.

chloe fragrance review - 10

Chloé fragrance giveaway

Deze parfums zijn absoluut het besnuffelen waard, mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw parfum voor jezelf, of naar een cadeautje voor de Feestdagen. Ik vind het echt een uitdaging om een parfum uit te zoeken als cadeau. Maar als je weet wat diegene normaal gesproken draagt en lekker vindt, en wat voor een type persoon het is, moet dit vast en zeker goed komen.

Van Chloé mag ik de drie bovengenoemde parfums verloten onder mijn lezers. Ik ben erg benieuwd welk parfum jou het meest aanspreekt (voor jezelf of voor een ander), en waarom. Laat het me weten via de comments en wie weet win je jouw geur naar keuze! Over een week (op donderdag 10 december 2015) mail ik persoonlijk de drie gelukkige winnaars en zal ik vragen om je adresgegevens. Dat betekent wel dat je een geldig e-mailadres moet achterlaten in het daarvoor bestemde balkje.

Good luck!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

785 Reacties

 1. 16 januari 2017 / maandag, 16 januari 2017

  Ik heb Chloe Love Story net besteld en kan niet wachten tot ik hem binnen heb!
  De geur is echt lekker, alhoewel ik al jaren dezelfde geur gebruik en niet echt afwissel.
  Dus hoop dat ik eraan zal wennen

 2. Kim
  10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  De klassieke Chloe eu de parfum blijft gewoon een favoriet. Hoe kan je nou niet van de geur van rozen houden??? I love it!

 3. Marlou
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Vorige week waren er binnen 1 dag al meer dan 200 reacties op deze post dus ik dacht laat maar zitten dit win je nooit.. Toch ga ik het proberen, want wie niet waagt wint niet en ik zou Chloe Love Story heeeel graag cadeau willen doen aan mijn zusje! Als eerste omdat ik haar superlief vind en we hebben een hele goede band, en ten tweede omdat de feestdagen eraan komen en ik weet dat ze heeeel graag een nieuw parfum wil! Ze wil eigenlijk ‘Ari’ kopen maar ik dacht, als ik deze voor haar zou winnen is ze waarschijnlijk veel gelukkiger 😉 Ik weet in ieder geval zeker dat je de winnaars heel blij gaat maken Serena! (Niet dat je dat normaal niet doet natuurlijk ;p Heb me pas heeeelemaal rot gelachen om die accenten challenge video met Angel hahaha) xx

 4. Maartje
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Love story klinkt echt als een perfecte geur voor mij, wat zou ik die graag winnen! Een heel mooi kadootje voor sinterklaas/kerst/mijn verjaardag. Hier in Sydney wordt sinterklaar niet gevierd en heb ik ook geen familie om kerst kadootjes mee te doen, maar dit zou een perfect verlaat kadootje zijn als ik volgende maand weer in Nederland ben 🙂

 5. Faith
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Ik zou heel graag de parfum Love story willen omdat deze geur mij heel erg aan spreekt en nog een leuk nieuwtje mijn 1ste parfum heb ik 2 weken geleden gekocht op basis van jou review ik heb het over de parfum van Etos evening kiss. Ik wil ook nog graag zeggen dat ik hoop dat je nog veel jaren verder gaat want je blog en YouTube channel zijn geweldig. X

 6. Manon
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Oooh noooo, ik denk dat ik net te laat ben.
  Toch waag ik nog een gokje.
  Uit jouw altijd gedetailleerde reviews te lezen, which I like, denk ik dat Lovestory het beste bij mij past.

 7. Saphira
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Chloe – Love Story spreekt mij het meest aan omdat de omschrijving het meest lijkt op de parfum die mijn moeder normaal altijd draagt. Het is een bewogen jaar voor haar geweest en het zal haar eerste kerst zijn zonder haar geliefde. Het zullen daarom een aantal zware dagen worden. Ondanks dat proberen mijn broer en ik het toch gezellig te maken voor haar, door er voor haar te zijn. Graag zou ik haar dit geurtje cadeau willen doen zodat haar kerst nog een stukje aangenamer wordt.

 8. Renée
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wauw supertof! mij spreek de pafrum Chloé – Love Story het meeste aan, ik hou van frisse en fruitige geurtjes. Dat past wel bij een sportieve meid zoals ik vind ik =)

 9. Céline
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een geweldig parfum is de chloé au de parfum. Altijd als ik met m’n vriendin ‘Chloé’ 🙂 de Douglas inloop gaan we altijd even ruiken. Omdat zij hem zo graag wil hebben, maar ze het zelf te duur vindt om aan zichzelf uit te geven, zou ik dit mooie parfum graag willen winnen om het aan haar cadeau te kunnen doen.

  Liefs Céline

 10. Ymke
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Wat een fijne actie en prachtige foto’s!
  Mijn voorkeur is gaat absoluut uit naar Chloe eau de parfum.
  De roos blijft gewoonweg mijn favoriete geur aller tijden, daar kan niets tegenop!
  Fingers crossed.

 11. Yelda
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Chloe – love chloe is zo lekker! Een vriendin heeft ‘m en als ik bij haar ben spuit ik hem altijd op haha! Heerlijk

 12. Jessica Hofkens
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Love, Chloe is mijn grote favoriet!! Nog niet zo lang geleden het flesje leeggemaakt, dus zou een geweldig kerstcadeautje zijn!

  Liefs,
  Jessica

 13. Manon
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  ondanks dat Sinterklaas en zijn pieten het land weer uit zijn,
  Hierbij toch nog een rijm.
  Mij spreekt het eerste parfum me het meest aan,
  Genaamd Love story, waar komt die naam toch vandaan..
  Het doet mij denken aan mijn lieve vriend,
  we zijn samen al bijna 2 jaar, dus eigenlijk heeft hij het verdiend.
  Helaas voor hem is het een vrouwelijke geur,
  Dan kan hij er evengoed van genieten als ik het draag, de charmeur.
  Maar waarom dan specifiek die eerste,
  Omdat die geïnspireerd is op de slotjesbrug waar zo veel liefde heerste.
  Zoet, romantisch, verleidelijk en sexy,
  Dat klinkt toch alleen al heerlijk, of nie?!
  Toch denk ik dat als ik win,
  Dat ik denk aan de rest van het gezin.
  Het luchtje aan mijn moeder schenk,
  Als een extra kerst geschenk.
  Want ze is een ontzettend lieve moeder en vrouw,
  Waar ik nog altijd heel veel van hou.

  Groetjes Manon

 14. Cynthiatmore
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Mij spreekt het 2e parfum chloé eau de parfum het meest aan. De geur van rozen associeer ik altijd met mijn oma. Niet alleen omdat ze zelf naar roosjes rook, maar ook omdat er vaak rozen in dr huis stonden als ik op bezoek was. Mijn oma en ik hadden een hechte band en deden vaak leuke dingen, waaronder shoppen in Rotterdam stad of ib Rotterdam Zuidplein. Dan bleef ik de dag ervoor al bij dr slapen en maakten we er een uitstapje van. In de middag gingen we dan lekker ergens lunchen. Ik had altijd de grootste lol met mijn oma, want ze kon t niet laten om over mensen te praten die langs kwamen en er anders uitzagen haha. Mijn oma was echt een top vrouw en voelde als een beste vriendin voor mij. Ik mis haar nog steeds ookal is het al 4 jaar geleden dat ze overleed. Elke keer als ik rozen zie of de geur ervan ruik dan denk ik aan mijn oma en de geweldige herinneringen met haar. Daarom zou ik heel graag deze geur willen.

 15. lieke
  9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

  Love, Chloe is echt perfect voor mij, krijg altijd complimentjes als ik deze draag, daarom zou ik graag een back up winnen!

 16. Jennifer
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Echt een superleuke winactie Serena! 🙂
  Als ik moet kiezen denk ik dat ik dan toch ga voor Chloé love story. Ondanks dat Chloé – Chloé ook echt heerlijk klinkt, denk ik dat love story beter bij me past. Ik ben hééééééél benieuwd nu ik deze review heb gelezen, daarom hoop ik natuurlijk dat ik win 🙂
  Succes met het uitzoeken van een winnares.

  Love,
  Jennifer <3

 17. Janne
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Ik ga altijd voor orientaalse geuren, die lekker lang blijven zitten en zo heerlijk poederig om je heen hangen. Ik zou heel graag Love, Chloé willen proberen, lijkt me echt een heerlijke geur. Fijn Kerstcadeautje 🙂

 18. 8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Wauw, serieus, wat een prachtige foto’s. Ik dacht eerst dat ze van een campagne waren maar toen zag ik de foto met Clarence (of Coco?). Echt supermooi! Ze zouden zo door Chloé gebruikt kunnen worden in een reclame.

  Ook doe ik trouwens graag mee aan de winactie. Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar Chloé eau de parfum gezien je aangeeft dat het echt iets is voor de roosliefhebber. Ikzelf ben gek op rozen en hun geur, zo erg zelfs dat ik het in mijn blognaam heb verweven (Reviews & Roses). Je hebt mij in elk geval enorm nieuwsgierig gemaakt en ik denk dat het echt wat voor mij is. Al lijkt Love Story mij ook erg lekker toe.

 19. Ayci
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Chloe- Chloe is een echte klassieker. Heerlijke geur! Leuke winactie, ik doe zeker mee

 20. Denise
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Als eerst: wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Super leuk met die rozen die er erg goed bij passen.

  Mij spreekt Love, Chloé het meest aan. Ik hou namelijk van poederige, warme geuren. Vooral nu in het najaar, dan pak ik mijn frisse geuren toch wat minder vaak. Het lijkt me echt een geweldige geur!

  Liefs! X

 21. vera
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Het geurtje love story by cloe is het allerlekkerste geurtje die er is! ? ik wil dat geurtje al zooo lang maar ik heb het geld er niet voor haha, ik spaar al heeel lang geurtjes maar ik heb er nogsteeds niet heel veel… ik kijk bijna altijd je filmpjes en ik volg je op insta, ik zag dat je een winactie had en ik dacht: DAAR MOET IK AAN MEEDOENN!! Want ik wil dat geurtje zoooo graag, ik had ook al meegedaan aan de winactie van ariana grande maar die had iemand anders gewonnen maar deze win actie is 100000 x beter! Ik hoop heel erg dat je deze reactie ook leest en dat ik kans maak ❤ er hangen trouwens ook allemaal fotos van geurtjes op mijn muur en van de 20 zijn er volgensmij 12 van cloe ? ik ben zo blij dat hier eindelijk een keer een winactie voor is, je bent geweldig!

 22. 8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Ik bezit zelf eau de roses van Chloé, maar ik ben altijd benieuwd naar de andere geuren van dit merk. Daarom heb ik niet echt een voorkeur, maar als ik zou moeten kiezen, zou ik voor Love Story gaan. Ze lijkt mij heerlijk en wat is die flacon mooi

 23. 8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Love story 100%
  exotisch, niet te zwaar, lief, sexy, warm maar toch bloemig. en dan ook nog jasmijn, oranjebloesem & Muskus erin? Ideaal dus.

  Daar zou ik dus voor gaan.

 24. Daniella
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Ik ga nu confessen dat het enige parfum dat ik ooit gehad heb van de Zara was, en dat ik dan het mooiste flesje pakte ipv mijn keuze op de geur baseerde, haha.
  Dit ondanks dat ik bij elke dame met een lekker parfum op vraag welke ze op hebben en me al maanden voorneem een ‘echt’ parfum te gaan kopen, deze decembermaand zou het gaan gebeuren, treat yo self. Maar nu komt het:

  Nu ben ik echter zo hard uitgeschoten tijdens het snijden van een pitabroodje ( … ) dat ik naar de ehbo moest om m’n duim te laten hechten ( ja, for real ), waardoor ik flink wat uurtjes werken bij Happy Italy ( ook de dag dat jullie er waren! 🙁 ) heb moeten missen. Zo komt dat parfum er natuurlijk nooit, en waag ik hier maar een kansje.

  Love, Chloe spreekt mij het meest aan omdat ik het meest houd van dat zwoele gevoel van een parfum, I’m a sucker voor warme en verleidelijke geuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *