Chanel Herfst Make-up collectie 2018 – Apotheosis

De limited edition herfst make-up collecties liggen al sinds het einde van de zomer in de schappen, maar nu het er buiten écht uit ziet als herfst krijg ik eigenlijk pas zin om hier over te gaan schrijven. Net zoals ik pas zin krijg in Kerst als Sinterklaas weer uit het land is, haha!


De nieuwe collectie van Chanel heet ‘Apotheosis’ en bestaat uit VOLLEDIG MATTE producten in typische herfsttinten. Denk aan mysterieus donkerrood, diepe berrykleuren, donker fuchsia, maar ook felrood voor de lippen gecombineerd met natuurlijke bruintinten voor de ogen.


Chanel heeft me een aantal schitterende producten uit deze collectie toegestuurd die ik vandaag in detail voor jullie zal reviewen. Ik ben vooral MEGA te spreken over de Jumbo Longwear Matte Lip Crayons. De pigmentatie en houdbaarheid op de lippen is AMAZING! Kijken jullie mee?

Stylo Ombre et Contour in Contour Clair


Het eerste product dat ik uit deze collectie aan jullie wil laten zien is deze stick, de Stylo Ombre et Contour in de kleur Contour Clair. Het is een mooie, slanke stick verkrijgbaar in 3 natuurlijke bruintinten, waarvan dit de lichtste is.

OK, nu gaan jullie me HEEL hard uitlachen, maar ik dacht dus (vanwege de naam, maar ook de kleur) dat dit een contour stick zou zijn. Ik trok de dop eraf en begon fanatiek strepen te zetten in mijn gezicht. Tijdens het blenden dacht ik… ‘what’s going on?!’ want het bleef zitten als een huis en blendde daardoor helemaal niet meer mooi in de huid. Ik keek nog eens goed en zag de woorden ‘eyeshadow-liner-kohl’ op de huls staan. Toen pas viel het kwartje, dit is een creamy eyeshadow stick! Oh my god. Classic Serena.

De textuur van deze eyeshadow stick is heerlijk romig en hij glijdt dan ook soepeltjes over de huid. Al vrij snel ‘set’ hij op de huid, waardoor er geen beweging meer in te krijgen is, dus met blenden moet je niet te lang wachten. De pigmentatie is zeer intens en de kleur Contour Clair is het beste te omschrijven als een zachte, grijsbruine tint.

Wat ik wel bijzonder vind is de matte finish. De meeste creamy eyeshadowsticks zijn metallic of shimmery, maar deze is juist mat en in combinatie met de kleur zorgt dat voor een zeer natuurlijke finish.


Aanbrengen op de oogleden (en eronder) gaat als een droom. Binnen no-time heb je een mooie, eenvoudige eyelook gecreërd. Als je niet te lang wacht met blenden gaat ook dat erg gemakkelijk en snel, gewoon met je vingertoppen (hoeft niet, je kunt ook een kwast gebruiken). Eenmaal opgedroogd zit dit spul als een huis! Het is waterproof, smudgeproof, stempelt niet, vlekt niet en loopt de gehele dag niet uit. Prachtig spul!

Het enige is dat deze bruine kleur vanwege de grijzige ondertoon mij niet heel ‘fris’ staat. Mij staan bruintinten met warme, goudachtige ondertonen veel mooier.

Les 4 Ombres in Clair-Obscur


Het welbekende Chanel 4 Ombres palette is speciaal voor deze collectie gehuld in een mat zwart doosje. Clair-Obscur bevat 4 matte oogschaduwen in natuurlijke nude- en bruintinten. Verder bevat het een spiegeltje en twee sponsapplicators.

Deze matte oogschaduwen hebben een intense pigmentatie en een heerlijke, zachte, romige textuur die soepeltjes over de huid glijdt en zich prachtig laat blenden. De kleuren lopen uiteen van beige naar taupe naar middenbruin en donkerbruin.


Hiermee kun je prima everyday looks maken, maar de donkerste kleuren lenen zich ook uitstekend voor smokey eyelooks. Ook hier is de ondertoon van de bruintinten wat grijzig, waardoor ze in combinatie met mijn huid- en oogkleur wat ‘modderig’ overkomen.

Rouge Allure Ink in Euphorie & Melancholia


De Inks van Chanel zijn het beste te omschrijven als een zeer gepigmenteerde lippenbalsem slash lipstain. Wanneer je het aanbrengt voelt het namelijk lekker balmy en romig aan, heerlijk hydraterend voor de lippen. Tegelijkertijd zijn de pigmenten vrij intens, en trekken ze na een tijdje in je lippen terwijl ze mat opdrogen. Hierdoor blijven ze ook redelijk lang zitten, ik zou zeggen toch zeker zo’n 4 uur. De textuur is zeer lichtgewicht en voelt daarom heel comfortabel aan op de lippen, bijna alsof je niets op hebt.

Links een swatch van Melancholia en rechts van Euphorie.

Melancholia

Melancholia is een schitterende, volle berrytint met donkerroze fuchsia ondertonen. Een sprekende, maar toch ook ingetogen kleur die perfect is voor het najaar.

Euphorie


Euphorie is een intense, felle koraalroze kleur. Maar dan wat donkerder, zodat het een mooie tint is voor het najaar (meestal zijn koraalroze kleuren meer voor de zomer). Een schitterende en opvallende kleur voor de herfst, maar dan wat minder klassiek dan rood.

Ik dacht dat ik geen fan zou zijn van de Rouge Allure Inks, maar ik moet bekennen dat ze me positief hebben verrast. Vooral de intensiteit van de kleuren in combinatie met het gevoel eigenlijk niets op je lippen te voelen vind ik superfijn!

Le Rouge Crayon de Couleur Mat


Dit is een nieuw product in het make-up assortiment van Chanel; Le Rouge Crayon de Couleur Mat. Een uitschuifbaar jumbo potlood, maar dan met een zeer intense pigmentatie. Wat speelser dan een klassieke lipstick, maar uiteraard alsnog superchic (because it’s Chanel, people!).


Ik moet zeggen dat ik die jumbo potloden eigenlijk al een beetje beu was, maar de Le Rouge Crayons hebben me weer groot fan gemaakt. Ik ben namelijk echt vol lof over deze sticks! De kleuren zijn schitterend, de pigmentatie is mega intens, de finish is prachtig fluweelmat en ook niet geheel onbelangrijk; ze blijven zeer goed op de lippen zitten (zeker zo’n 4 – 6 uur, afhankelijk van wat je eet en drinkt).


Van links naar rechts; Discrétion, Impact, Impulsion, Subversion en Excess. Feitelijk komt het neer op één nudetint en 4 roodtinten met verschillende ondertonen.

De textuur is heerlijk romig, ze glijden echt als boter over je lippen heen. Op de foto’s lijkt de finish trouwens satin, maar in het echt zijn ze satijnmat te noemen. Door de matte finish lijken de kleuren nóg intenser, echt supermooi.

Discrétion


Discrétion is een beige nudetint met rozige ondertonen, waardoor het wel een wat frissere nudetint is. Heel mooi en natuurlijk in combinatie met zowel everyday looks als smokey eyelooks.

Impact

Impact is een roodtint gecombineerd me donkere berrytinten en een paarsige ondertoon. Een schitterende en typische najaarskleur die mijn gezicht laat stralen!

Impulsion


Impulsion is een mysterieuze, diepe, donkerrode kleur. Super elegant en chic.

Subversion


Subversion is echt dat klassieke karmijnrood met een koele, blauwige ondertoon (hierdoor lijken je tanden nóg witter!). Knallend, stralend, feestelijk en chique. Altijd goed om zo’n kleurtje in je stash te hebben.

Excess

Excess is intens, knallend, roodroze. Heerlijk opvallend en feestelijk, en het laat mijn gezicht echt stralen. Eén van mijn favoriete kleuren.

Les Vernis in Ultime & Profondeur


En last but not least, de lakjes! Gehuld in flesjes van mat glas met bijbehorende matte doppen, omdat deze lakjes ook een matte finish hebben. Deze twee nieuwe matte tinten heten Ultime (rood) en Profondeur (diep bordeauxrood).


Le Vernis lakt heerlijk. De textuur is niet te dik, niet te dun, dus je kunt de lak er gemakkelijk mooi en streeploos op krijgen. De lak dekt meteen, maar het mooiste resultaat verkrijg je met twee lagen (zie foto’s).

Ultime is klassiek matrood, altijd goed om in je stash te hebben (maar niet zo’n hele bijzondere kleur natuurlijk) en Profondeur heeft een diepe, donkere bordeauxrode kleur. Vooral met twee lagen doet de kleur me iets denken aan Rouge Noir, ik vind het en schitterende, chique najaarskleur.


Prijzen;
Les 4 Ombres €54,-
Stylo Ombre et Contour €33,-
Rouge Allure Ink €37,-
Le Rouge Crayon de Couleur Mat €36,-
Le Vernis €25,-

Al met al ben ik zeer te spreken over de nieuwe Chanel najaars make-up collectie dit jaar! Maar dan wel met name over de Chanel jumbo lippotloden, die MOETEN jullie echt even checken in de winkel. Ik vind ze namelijk echt top. De oogschaduw (zowel palette als stick) is mij wat aan de modderige kant helaas, maar de diepe bordeauxrode matte nagellak vind ik dan wel weer een schitterende herfst musthave.

Wat vinden jullie van deze collectie, is er een product dat je graag aan je stash zou willen toevoegen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

15 Reacties

 1. Amélie
  24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Ik hoop echt dat de ‘matte’ trend weer overwaait want ik vind het 10x niks. Helemaal voor nagellak en lipstick, zo lelijk!

 2. 19 oktober 2018 / vrijdag, 19 oktober 2018

  Mooie collectie is dit. Ik vind die nagellak ontzettend tof. Ik denk dat ik die ga kopen.

 3. 19 oktober 2018 / vrijdag, 19 oktober 2018

  Het ziet er echt weer heel erg mooi uit en jij weet het ook altijd zo mooi op de foto te zetten 🙂

 4. 19 oktober 2018 / vrijdag, 19 oktober 2018

  Ik vind dit echt een prachtige collectie. De matte nagellakjes zijn echt super mooi en bijzonder! Love them! Ik vind het oogschaduw palette ook echt prachtig. Normaal ben ik niet zo van de matte oogschaduws, of nouja, niet van enkel matte oogschaduws. Maar in dit geval vind ik het toch wel heel erg mooi. Het heeft wel wat.

 5. Denise
  18 oktober 2018 / donderdag, 18 oktober 2018

  Wat een super mooie producten!
  Die nagellak in bordaux rode kleur is zooo gaaf voor het najaar!

 6. 17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Wat een mooie collectie. Ik heb zelf recent het palette aangeschaft en ben er erg over te spreken. Leuke review weer! Le rouge crayon de couleur mat zal ik denk ik ook maar een aanschaffen. Vooral de kleur descrétion vind ik je prachtig staan.

  Groetjes

 7. Syl
  17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Ik hou zo van matte oogschaduw! Ik ben ook erg benieuwd of er andere kleuren van die Stylo Ombre et Contour zijn. Een mooie matte every day bruin wil ik wel.

 8. 17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Prachtige collectie zeg!

 9. 17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Heerlijk deze artikelen! Vooral blijven maken ?.

 10. Rowan Chanel
  17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Ok, ik dacht dus ook dat het een contourstick was! Haha tot je zei dat het creamy oogschaduws waren. Ik vind trouwens die, zoals jij zegt, modderige kleuren je wél heel erg mooi staan! Juist omdat je al een hele warme uitstraling van jezelf hebt. Moet ook eerlijk bekennen dat iedere keer wanneer ik ‘jumbo’ las direct dacht aan gele knalkleuren hahaha.
  Ik vind het een hele mooie collectie (It’s all in the name, haha) maar ben zelf nooit zo tevreden over de kwaliteit van de nagellakjes van Chanel, gaat er vaak snel vanaf bij mij. En rode lippenstift draag ik nooit, staat me gewoon niet.
  Die modder oogschaduws zou ik wel zó aanschaffen!
  Enne.. ik vind je nageltjes erg mooi zo weer, lekker naturel.

 11. 17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Wat een prachtige producten! Ik vind sowieso de hele uitstraling van Chanel heel luxe, ik weet wel wat er straks op mijn verlanglijstje staat..

 12. Shal
  17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Wat mooi! Mag ik vragen wat je met de make-up producten doet die je minder leuk vindt?

  • Serena
   Auteur
   17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

   hi Shal,
   ja, aan vrienden en familie, of aan mensen die MUA zijn en bezig zijn hun stash uit te breiden, of ik geef het aan mensen die make-up verzamelen voor een goed doel. Die organiseren dan beautyavondjes voor hun cliënten in de zorg bijvoorbeeld.

   • Shal
    19 oktober 2018 / vrijdag, 19 oktober 2018

    Ooh geweldig! Keep up the good work!

 13. Shal
  17 oktober 2018 / woensdag, 17 oktober 2018

  Wat mooi.Mag ik vragen wat je met de make-up producten doet die je niet staan? Geef je het aan je zusjes of vrienden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *