Catrice Absolute Eye Colour essentials

Stel, je wilt gaan beginnen met het dragen van oogschaduw of je bent op zoek naar een aantal goede basics om je stash compleet te maken. Er is zo ontzettend veel keuze aan oogschaduw, dus waar begin je met zoeken? Geen nood, yours truly gaat jullie helpen. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over mijn Catrice Absolute Eye Colour essentials. Zes kleuren waarvan ik vind dat iedereen ze zou moeten aanschaffen omdat het een goede basis vormt voor elke eyelook. En om de review compleet te maken vergelijk ik elke kleur met kleuren uit de Urban Decay Naked palettes.

Catrice Absolute Eye Colour mono eyeshadows zijn bij velen zeer geliefd vanwege het goede pigment, de zachte structuur en natuurlijk de lage prijs. Voor een mono eyeshadow betaal je namelijk €2,89 (inhoud 2 gram).

catrice absolute eye colour essentials01Ik heb de volgende zes kleuren voor jullie uitgezocht;

 • 660 – Ice White Open
 • 670 – Vanilla & Charles
 • 090 – Bring Me The Frosted Cake
 • 350 – Starlight Expresso
 • 080 – Go, Charlie Brown!
 • 140 – The Captain of the Black Pearl

Ice White Open
Een matte, witte oogschaduw doet het goed in elke eyelook. Mooi als natuurlijke highlighter onder je wenkbrauw en bij je traanbuis, maar ook om kleuren mooi mee te blenden en om ze iets lichter te maken. Erg mooi om een eyelook over te laten lopen van wit bij de traanbuis naar een donkere kleur aan het uiteinde. Kan bij zowel warme als koele kleuren.

catrice absolute eye colour essentials04catrice absolute eye colour essentials10Hieronder zien jullie links Ice White Open en rechts Foxy uit het Urban Decay NAKED2 palette. Ice White Open is witter, Foxy is meer off-white, maar het effect op de ogen is vrijwel identiek.

catrice absolute eye colour essentials19
Vanilla & Charles
Deze kleur is ideaal als subtiele highlighter. Vanilla & Charles is niet zo wit als Ice White Open, eerder iets warmer van kleur. Kan gecombineerd worden bij zowel warme als koele eyelooks. Wat ik zo mooi vind aan deze highlighter is dat het niet té veel glanst. Te veel glans op je wenkbrauwbot laat het te veel opvallen en oogt een beetje cheap, maar Vanilla & Charles bevat exact de juiste hoeveelheid glans om dienst te doen als een mooie, subtiele highlighter.

catrice absolute eye colour essentials05catrice absolute eye colour essentials11Hieronder vergelijk ik Vanilla & Charles met Virgin uit het NAKED palette. Ik moet zeggen dat ik Vanilla & Charles mooier vind dan Virgin, omdat die naar mijn mening te veel shimmert.

catrice absolute eye colour essentials20Bring me the Frosted Cake
Ook dit is een highlighter, maar dan iets rozer en ‘huidskleuriger’ dan Vanilla & Charles. Erg mooi bij de traanbuis, op het wenkbrauwbot en op alle andere plaatsen waar je een highlighter zou aanbrengen. Voor de blanke meiden is Vanilla & Charles een natuurlijke, subtiele highlighter, maar voor meiden die iets getinter zijn kan ik Bring me the Frosted Cake aanraden.

catrice absolute eye colour essentials06catrice absolute eye colour essentials12Hieronder vergelijk ik Bring me the Frosted Cake met Bootycall uit het NAKED2 palette. Ook hier is de highlighter van Catrice minder glanzend en dus subtieler, wat ik persoonlijk mooier vind in een highlighter.

catrice absolute eye colour essentials21Go, Charlie Brown!
Een matte bruintint hoort eigenlijk ook wel tot de basics. Go, Charlie Brown! is daar een perfect voorbeeld van. Deze kleur is simpelweg bruin. Niet lichtbruin, niet donkerbruin, maar gewoon bruin en mat. Handig om je wenkbrauwen mee in te kleuren, handig voor everyday natuurlijke eyelooks, maar ook zeker in te zetten voor een bruine smokey eye.

catrice absolute eye colour go charlie browncatrice absolute eye colour essentials13Hieronder vergelijk ik Go. Charlie Brown! (midden) met Buck (links), een matte lichtbruine oogschaduw uit het NAKED palette en met Busted (rechts), een donkerbruine metallic oogschaduw uit het NAKED2 palette. Het lijkt wel alsof de kleur van Go, Charlie Brown! exact tussen de kleuren van Buck en Busted in ligt.

catrice absolute eye colour essentials17Starlight Expresso
Bij deze kleur had ik een donkere versie van Go, Charlie Brown! verwacht, maar Starlight Expresso heeft echter een grijzere, taupe-achtige ondertoon. Ook deze kleur heeft een matte finish. Deze grijsbruine kleur staat misschien wat flets bij mensen met grijze ogen, maar bij elke andere oogkleur is dit een absolute musthave voor zowel everyday als avondlooks. Starlight Expresso staat vooral mooi in combinatie met koele, paarse en taupekleurige tinten.

catrice absolute eye colour essentials08catrice absolute eye colour essentials14Hieronder zien jullie links Starlight Expresso en rechts Tease uit het NAKED2 palette. Tease is veel warmer en neigt meer naar lila, maar dit was de beste dupe die ik kon vinden van beide NAKED palettes. Starlight Expresso en Tease staan overigens prachtig bij elkaar!catrice absolute eye colour essentials1The Captain of the Black Pearl
Zwart is een hele heftige kleur, maar het is oh zo handig om te hebben in je stash! Al is het maar om de kleur in je arcadeboog wat donkerder te maken, of om je daylook om te toveren tot een nightlook. Of om een mooie smokey lijn mee onder je oog te zetten. The Captain of the Black Pearl heeft een zilveren shimmertje, maar die zie je eigenlijk helemaal niet zo goed terug op je ogen.

catrice absolute eye colour essentials09catrice absolute eye colour essentials15Hieronder zien jullie links Blackout, een gitzwarte matte oogschaduw uit het NAKED2 palette. In het midden The Captain of the Black Pearl en rechts Creep, een diep donkergrijze satin oogschaduw uit het NAKED palette. Zoals je kunt zien is Blackout wel echt door en door zwart en neigt The Captain of the Black Pearl eerder naar zwartgrijs. Ik vind TCOTBP sterk op Creep lijken, maar dan nog iets gepigmenteerder en zwarter.

catrice absolute eye colour essentials18Een matte witte (Ice White Open), subtiele highlighter (Vanille & Charles of Bring me the Frosted Cake), matte taupe (Starlight Expresso), matte bruine (Go, Charlie Brown!) en zwarte oogschaduw (The Captain of the Black Pearl) vind ik echte musthaves in je oogschaduwstash. Ik hoop dat jullie het nuttig vonden om de swatches en dupe vergelijkingen te zien van deze heerlijke budget mono eyeshadows. Qua kwaliteit en pigment doen deze Catrice Absolute Eye Colour essentials absoluut niet onder voor de oogschaduwen van Urban Decay.

catrice absolute eye colour essentials02Welke Catrice Absolute Eye Colour mono eyeshadows raad jij nog meer aan? Welke kleur mag niet ontbreken in onze stash?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. Genevieve
  30 september 2013 / maandag, 30 september 2013

  Een paar jaar geleden had je nog een artikel geschreven over The Captain of The Black Pearl. Door jou heb ik ‘m

 2. 29 september 2013 / zondag, 29 september 2013

  Wat een fijn artikel! Leuk om te lezen

 3. nina
  29 september 2013 / zondag, 29 september 2013

  ik vind het echt mooie ogenschaduws
  zelf vind ik Bring Me the Frosted Cake erg mooi
  leuke review

 4. Denise
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Super goed artikel!! Complimenten!

 5. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Hele mooie oogschaduws en goede swatches en vergelijkingen! :)

 6. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Mooie oogschaduwtjes, vooral de highlighters!

 7. Bruce
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Als catrice ze even in een palletje wil maken zou het echt super zijn voor een basic day look!
  Losse oogschduws blijven mij altijd tegenhouden, een trio of een mooie set verkoopt bij mij sneller!

 8. Suze
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Het echt prachtige kleuren maar ik heb bruine ogen welke kleuren staan daar mooi bij kwa oogschaduw? Ik hoop dat u mij kan helpen

  Liefs

  • Bruce
   28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

   Tuurlijk bruin staat bij iedereen mooi! geen zorgen, gewoon wat oefenen en spelen met de kleuren totdat je tevreden bent!

 9. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Wauw mooie swatches!
  Bring me the Frosted Cake is prachtig :)

 10. Saartje
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Oee wat zijn ze prachtig! Ik zou wel heel graag een matte ooglook willen zien. Ik wil al een tijd een look maken waarbij het ooglid licht van kleur is( huisdkleur) met een donkere crease maar dan matt. Maar weet niet met welke kleuren. Ik heb ongeveer jiu huidskleur dus het lijkt mij leuk om hier een look van te zien

 11. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Leuke blogpost! Je hebt mooie, basic kleuren uitgezocht :-)

 12. paulien
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  ik hou van de catrice mono’s! gebruik bijna niks anders.

 13. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Fijne review! Zulke kleine losse oogschaduws lijken me wel handig :D

 14. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Handig artikel! Mooie basiskleuren. Zelf heb ik Go, Charlie Brown en die gebruik ik graag en als matte highlighter heb ik een kleur met de naam Sandy Beach uit een heel oude LE. Starlight Expresso wil ik ook nog wel hebben nu.

 15. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Leuk artikel! Ik heb ook een paar van deze oogschaduw´s (twee blauwe tinten) Ik vind ze super fijn werken & zijn heel goed gepigmenteerd/ Ik wil de volgende keer echt de kleur charlie, go brown uitproberen! :)

 16. betsy
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Don’t touch my Mosserati! Prachtig groen/goud, echt herfstkleurtje.
  Ik zie wel dat ik nu nog Vanila & Charles moet hebben, iets met minder glim dus en zeker op mijn leeftijd :-)
  Goed artikel!

 17. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Leuk artikel en mooie kleuren

 18. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Ik heb laatst Carrots of the Caribbean gekocht. Een mooie, warme oranje kleur. Niet echt een naturelle kleur, wel heel mooi!

 19. Yentl
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Ik ben ooit ook begonnen met drie kleuren van catrice. Ik koos toen ook voor go charlie brown en captain of the black pearl, samen met een bronskleur (ik weet de naam niet van buiten).

  Captain of the black pearl gebruik ik recent pas echt. Ik kon gewoon niet werken met zo een goed gepigmenteerde kleur.

 20. Yentl
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Ik ben ooit ook begonnen met drie kleuren van catrice. Ik koos toen ook voor go charlie brown en captain of the black pearl, samen met een bronskleur (ik weet de naam niet van buiten).

  Captain of the black pearl gebruik ik recent pas echt. Ik kon gewoon niet werken met zo een goed gepigmenteerde kleur.

 21. 27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Ik heb net nog voor het schap gestaan met de kleurtjes in de hand. Ze zijn erg mooi!

 22. Anne
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Ik gebruik ‘Go Charlie Brown’ al heel lang om mijn wenkbrauwen bij te tekenen! Perfecte kleur voor mij, echt een aanrader :)

 23. 27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  ze zijn allemaal zo mooi! xx

 24. 27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Hele mooie kleuren!!!
  Ik ken de Catrice collectie niet uit mijn hoofd dus ik zou het niet weten :)
  Een kleur met oranje zou ik altijd wel mooi vinden maar niet te fluoriderend, een beetje warm oranje voor de herfst :)

  Heeft iemand jouw gekrabd?:( (streepje op je arm)

  Liefs
  Marjolein

 25. Bianca
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Toch hoop ik toch een x UD naked palette aan te schaffen : D

 26. 27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Ik heb een hele mooie cranberry-kleur, maar ik ben de naam even kwijt (oeps)

 27. Iva
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Die mono’s van catrice zijn moooi! Ik heb er eentje, en UD Naked2. Ik denk dat ik Vanilla&charles nog ga kopen, altijd handig een matte highlighter achter de hand te hebben :) Wat betreft zwart: Nothing beats Blackout in mijn mening!

  • Bruce
   28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

   Blackout blijft gewoon de beste!

 28. Erika
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Shade of grey vind ik ook enorm mooi.

 29. Yasmine
  27 september 2013 / vrijdag, 27 september 2013

  Leuk! Cool dat je t zo vergelykt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *