Budgettip | stijlvolle Beautyblender houder

Van alle beautytools is het welbekende eivormige sponsje, de Beautyblender, mijn allergrootste vriend. “Hoe kon ik ooit zonder?!” vraag ik me wel eens af. Soms grijp ik nog wel eens naar een foundation brush of gebruik ik mijn vingers als ik mijn eitje zo snel niet kan vinden, maar het resultaat is nooit zo mooi en airbrushed dan wanneer ik de Beautyblender gebruik.

Het enige nadeel van de Beautyblender is dat hij AL-TIJD vochtig is. Door je foundation met een vochtige spons aan te brengen creëer je weliswaar een flawless resultaat, maar dit maakt het wel ietwat onpraktisch en onhygiënisch wanneer je hem even neer wilt leggen. Er blijven dan allemaal stofjes, vuil of restjes make-up aan plakken. Of nog erger, het sponsje geeft foundation af op mijn keukentafel! En hee, dat motten we niet hebben!


Nu bestaat er voor bijna elke beautyprobleem wel een oplossing, dus gelukkig zijn er ook speciale Beautyblender houders verkrijgbaar waarin je je sponsje kunt neerzetten na gebruik. Je koopt ze al voor een paar euro’s via (vaak) Chinese webshops of AliExpress.

Maar, de slimme Doe-Het-Zelver heeft natuurlijk al lang gezien dat je hiervoor net zo goed een eierdopje kunt gebruiken. Ik ken serieus niemand die die dingen gebruikt (behalve tijdens het Paasontbijt dan), maar als houder voor je Beautyblender zijn ze PERFECT! Eierdopjes zijn er in verschillende vormen en maten, maar een opengewerkte eierdop (dus die niet dicht is van onderen) lijkt mij de beste optie. Op deze manier zal je sponsje het snelst en beste opdrogen aan de lucht.


Toen ik laatst op mijn zusjes aan het wachten was op Utrecht Centraal dook ik de Sissy Boy binnen en kwam ik deze stijlvolle ‘wire’ eierdop tegen. Ik wist meteen dat ik hem als houder voor mijn Beautyblender wilde gebruiken!


Hij is verkrijgbaar in metallic goud en mat zwart voor slechts €2,99. In mat zwart is hij trouwens uitverkocht in de webshop, maar ik zag deze variant nog wel gewoon in de winkel staan. Het design is mooi en minimalistisch, en doet het vanuit esthetisch oogpunt fantastisch bij de rest van mijn make-up stash. Die bewaar ik namelijk in mooie, glazen bakjes en deze houder past er perfect bij, vinden jullie niet?


Niet alleen staat ‘ie mooi en is het prijsje vriendelijk voor je portemonnee, het is daarbij een lekker praktisch ding waarin ik mijn Beautyblender schoon en droog kan bewaren tot zijn volgende gebruik. Ik vind het in elk geval een geweldige vondst die ik jullie niet wilde onthouden!


Nog een laatste tip voor wanneer je je Beautyblender mee wilt nemen, maar er een hekel aan hebt om hem zo los (of vochtig, nog erger) in je toilettas te mikken; koop een plastic ei! Rondom Pasen zijn ze volop verkrijgbaar, maar dat duurt nog even, dus je kunt bijvoorbeeld ook dit exemplaar bij Pipoos of een andere hobbywinkel kopen. Ideaal voor onderweg en op reis!


Hoe bewaar jij je Beautyblender? Heb jij er ook een houdertje voor of mik je hem gewoon weer vochtig terug in je toilettas?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

28 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Ah wat is deze leuk zeg! Love it. Ik ben ook nog steeds op zoek naar iets.. ik merk dat mijn beautyblender gaat schimmelen namelijk als ik hem gewoon neer leg. Dus ik zet hem telkens in een wc rolletje, niet zo charmant als dit haha

 2. Nienke
  19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  Heb deze ook! Maar zie dat ze nu uitverkocht zijn. Zag bij Hema in de winkel afgelopen weekend ook leuke zwarte draad eierdopjes, misschien interessant voor wie bovenstaande niet meer kan kopen.

 3. Ayla
  16 december 2017 / zaterdag, 16 december 2017

  Oh wauw haha, ik heb dit eierdopje en die glazen houder daarachter een paar maanden geleden bij de sissy nog gehaald en ik ben er zooo blij mee! Staat super chique ?Ik vertel ook aan iedereen die het wel of niet wil horen wat een top houder het voor de beautyblender is haha. Dat jij het nu ook laat zien is voor mij een bevestiging dat het nog niet zo’n gek idee was ?

 4. Denise
  14 december 2017 / donderdag, 14 december 2017

  Dit is enorm handig!

  X

 5. Lein
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Nou, echt ingenieus Haha! Ik heb sinds kort de beautyblender van real techniques en loop ‘s morgens rond met dat ding, waar nu dan droger?! Morgen even naar sissy boy.
  Moet t even zeggen; fijn je weer zo actief te zien!! Ik smul van jouw blogs, altijd weer een ontspanningsmomentje, bedankt!!!

 6. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Dat is inderdaad wel een heel leuk en ook best origineel idee 🙂 Ik was er niet opgekomen!

 7. Jamie
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Wat een slim idee en wowwwww wat een prachtige foto’s weer Serena! Van alle beautybloggers die ik volg ben jij toch wel het beste in productfotografie ?

  • Francy
   12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

   Vind ik ook, heel stijlvol altijd!

 8. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Wat een schattig dingetje! Ik zag dat Appel van Eva deze ook had gehaald nav jouw tip. Ik bewaar mijne gewoon in de makeup tas maar ik ben altijd te lui om deze nat te maken voor gebruik, dus hoef hem nooit te drogen. Wanneer ik hem was leg ik het op een handdoek voor 2 dagen (ik heb meerdere blenders, dus wissel vaak af).

 9. Rowan Chanel
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Had ik dit maar eerder geweten :'(
  Heb een tijdje geleden eindelijk de keuze gemaakt om de beautyblender te kopen, begon hij op de een of andere manier na de 1e keer te schimmelen. Drama, sindsdien heb ik die 25 euro er niet meer voor over gehad hem nog eens te halen.
  Maar zoals jij al eerder zei, er is eigenlijk gewoon niks beters dan dat roze ei!

 10. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Handig zeg die houder voor je beautyblender, ik ga wel even een kijkje nemen…
  Wat heb je trouwens een schattig flesje parfum staan, met dat zilveren strikje ( naast je beautyblender houder) welk merk is het? En hoe ruikt dat geurtje? Bloemig oid

  • Serena
   Auteur
   12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

   hi Matanja,
   het is een geur van Dior, Miss Dior Blooming Bouquet.
   Erg bloemig, fruitig en clean, maar wel een parfum dat goed en lang blijft hangen.

 11. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  haha super slim en stylish bovendien! ik heb voor mijn beautyblender een houder die erbij hoort dus ik heb het niet nodig

 12. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Super slim, ga dit sowieso doen!

  x

 13. Annemiek
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Wat een goed idee!! Past de beautyblender van Real Techniques ook in die houder? Ik ben namelijk van plan om die te kopen deze week. Als die hetzelfde formaat heeft als de originele beautyblender haal ik ook gelijk zo’n stijlvolle eierhouder bij de Sissy Boy 🙂

  • Serena
   Auteur
   12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

   hi Annemiek,
   jazeker, die heb ik namelijk ook!

 14. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Wat een super leuk idee! Nooit aan gedacht eigenlijk. Ik laat hem wel altijd drogen, maar gewoon op mijn make-up kastje. Hij ligt er dan zo sneu bij, haha.

 15. Kelsey
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Ik heb hem zojuist besteld, dit was echt precies wat ik zocht! Ben ook meteen gezwicht voor een oerlelijke kerstbal die ik cadeau ga doen aan mn vriend (omdat het onze eerste kerst is dat we samenwonen) en een ander leuk kommetje.

  • Serena
   Auteur
   12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

   Ah, zo lief! Leuke dingen hebben ze daar he, bij Sissy Boy. Niet heel goedkoop, maar wel echt mooi spul.

 16. Patricia
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  ik ben heeel zuinig op de plastic verpakking van de beauty blender. daar zit nu een Real Techniques spons in. maar ik ben dus gered als deze kapot gaat. bedankt voor de tip.

 17. petra
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Wat een superleuk idee! Staat echt mooi op je make-up tafel

 18. Stephanie
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Top idee Dit! Waar heb je dat make-up vakken bakje vandaan? Lijkt me een hele fijne

  • Serena
   Auteur
   12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

   hi Stephanie,
   die heb ik vorig jaar bij Target gekocht in Amerika!
   Echter zag ik bij Sissy Boy ook soortgelijke bakjes. Ze zijn iets kleiner, maar als je er 2 koopt en je schuift ze tegen elkaar aan krijg je hetzelfde effect. En zag dat ze nu 50% korting doen op elk 2e product (geldig op deze bakjes), misschien een tip.

   Heb geen aandelen bij Sissy Boy, hoor! Ik kom er denk ik net iets te vaak als ik op het station ben, haha! 🙂

 19. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  HAHA, wat een ontzettend slim en stylish idee. Het is dat ik geen beautyblender gebruik, maar anders had ik deze tip zeker ook bij mij thuis toegepast. Ik kom trouwens ook zo graag bij Sissyboy, heerlijke winkel om in rond te struinen en geweldig dat hij op Utrecht CS zit. Zo hoef je je nooit te vervelen als je trein weer eens vertraging heeft;-)

 20. 12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Mooi! Mijn houder is een zilveren x-shaped ringenhouder. 🙂 Kan nu net zo min zonder houder als zonder blender. ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *