Budgettip: Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks

Elke dinsdag worden alle producten aangevuld in mijn Kruidvat, dus gisteren na werk snelde ik even langs om te kijken of de nieuwste limited edition collecties van Catrice en Essence waren aangevuld. En ja hoor, lucky me! Ik had de Eye Aquarelle Duo Chalks al gespot op het Kruidvat event en toen ik ze daar swatchte wist ik dat ik ze absoluut in huis moest halen. Ze zijn namelijk helemaal de bom! That’s right. Ik zei ‘de bom’.


De Duo Chalks komen uit de limited feMALE collectie die momenteel in de schappen ligt. Meestal wordt de display binnen no-time leeggegraaid, maar ik had mazzel en heb mijn hand weten te leggen op maar liefst alledrie de kleurenduo’s. Op de foto zien jullie van boven naar beneden:

 • C02 – Tomboy mosgroen/grijs en blauw/paars
 • C01 – Love me Gender terra/oranje en taupe met warme ondertoon
 • C03 – Boys are Back light taupe met lila ondertoon en donkergrijsWaar doen deze blokjes ons toch aan denken? Kennen jullie de Shimmer Cubes van The Body Shop? Dat zijn exact dezelfde blokjes, qua formaat en structuur dan, die ze per 4 verpakken in een palette. De Shimmer Cubes kosten €22 per 4 stuks. Deze blokjes van Catrice doen wat mij betreft niet onder voor die van TBS. Dit zijn hoge kwaliteit oogschaduwblokjes in prachtige kleuren en met een shimmery finish die schittert in het zonlicht. Echt heel erg mooi.


Maar hoe duur zijn deze Catrice Duo Chalks dan? Ze kosten slechts €2,99 per 2 stuks. Dat is €1,50 per blokje en bijna 4 keer zo goedkoop ten opzichte van de Shimmer Cubes van TBS. Heb je de Shimmer Cubes van The Body Shop dus altijd al willen hebben, maar had je er nooit het budget voor? Sla dan als een gek deze Duo Chalks van Catrice in voordat ze uitverkocht zijn.


Ook voor de dames die al wel een Shimmer Cube palette in hun bezit hebben zijn deze Duo Chalks leuk. Gezien ze hetzelfde formaat hebben kun je deze blokjes ook gewoon in je TBS palette plaatsen, omdat je bijvoorbeeld een kleurtje hebt die op is of omdat je even wilt afwisselen. Deze Duo Chalks zijn goede aanvullingen op de Shimmer Cubes die je al hebt!

Goed, nu door naar de swatches. Je kunt deze oogschaduw zowel droog als nat (met een vochtig kwastje) aanbrengen. Hieronder zie je de droge swatches:


En hieronder de ‘natte’:


Wat een pigment he! Echt geweldig, en dat voor die prijs. Van alle varianten heb ik geen enkele favoriet, ik vind ze namelijk alledrie even mooi en de kleuren zijn onderling ook perfect te combineren. Zo vind ik de taupekleur uit ‘Love me Gender’ heel mooi staan bij de lichtere taupekleur uit ‘Boys are Back’.

Hieronder heb ik beide taupekleuren gebruikt voor een ooglook:


Ik heb de kleuren droog aangebracht, maar de donkergrijze kleur uit ‘Boys are Back’ heb ik iets vochtig gemaakt en aangebracht als lijntje onder mijn oog.

Ook de mosgroene/grijze kleur uit ‘Tomboy’ en de terracottakleur uit ‘Love me Gender’ staan mooi bij elkaar! Hieronder draag ik ze samen:


En nu ik de kleur zo zie, vraag ik me af of die mosgroene/grijze kleur niet een perfecte dupe is van mijn favoriete oogschaduw Erika F.? Straks maar even naast elkaar houden!

De kleuren zijn erg mooi, het pigment is intens, de structuur is zacht en poederig en laat zich goed blenden. Persoonlijk krijg je beter pigment op je ogen wanneer je met je vingers werkt of met een iets vochtige kwast. Ik raad aan om deze oogschaduw op deze manier aan te brengen. Eenmaal op je oog kun je dan de lijnen verzachten door te blenden met een kwast. De finish is metallic en shimmery en gewoon heel erg mooi. Hoogwaardige kwaliteit voor een zacht prijsje.

Als je van oogschaduw houdt en deze kleuren spreken je aan, dan kan ik je deze Duo Chalks van harte aanbevelen. Nee, ik druk je op het hart om ze te halen voordat je er spijt van krijgt, echt! Ze zijn €2,99 per twee en zitten in een gelimiteerde collectie, dus GO GET THEM CHALKY BASTARDS! Voordat ze weg zijn…

Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

122 Reacties

 1. Daphne
  11 augustus 2012 / zaterdag, 11 augustus 2012

  Wat een geluk! Ik had ze niet eens gezien toen ze net uitkwamen, kom ik bij het kruidvat liggen ze in de bak met afgeprijsde spullen! Voor maar slechts 1 euro heb ik er ook 1tje meegenomen. Ik had geen idee wat het was maar het zag er leuk uit! Toen ik ze thuis swatchte was ik gelijk verliefd, wat een mooie kleuren!

  Ik heb de Love Me Gender! Soms moet je een beetje geluk hebben 🙂 Dus misschien een tip voor andere meiden; misschien zijn ze bij het kruidvat bij jou in de buurt nu ook voor maar 1 euro in een afgeprijsd bak.

 2. Esther
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Oeh nu heel veel spijt dat ik ze niet allemaal heb gekocht 🙁 huil huil

  Ik heb alleen Love me gender c01

 3. 26 april 2012 / donderdag, 26 april 2012

  ja ze zijn idd geweldig, ik heb ze maandag gewonnen met een winactie en heb ze vandaag binnen gekregen en i love them!! ik heb de the boys are back en love me gender en vooral de taup van love me gender is zooooo mooi!
  xxx

 4. 6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Had ik eerder moeten weten die cubetjes zijn echt cute! Echt mooie pigmenten. Xx

 5. 2 april 2012 / maandag, 2 april 2012

  Wat en leuke dingetjes! Ik heb ze gisteren zien liggen maar wist niet zo goed wat ze voorstelden dus ik ben ik er maar voorbij gelopen.

 6. 1 april 2012 / zondag, 1 april 2012

  Yeah superleuk! Dankzij jouw goeie review heb ik boys are back gekocht 😀 Ben er superblij mee!

 7. 31 maart 2012 / zaterdag, 31 maart 2012

  Oh, looks good! 🙂

 8. 31 maart 2012 / zaterdag, 31 maart 2012

  wwieehihii hier wordt ik blij van 😀 ik kan niet kiezen welke ik zou kopen, ze zijn allemaal zo mooi x

 9. Sophie
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  ik. moet. ze. hebben.

 10. 30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Deze lijken me echt heel fijn, zo schattig in die kleine kubusjes haha.

 11. Mirjam
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ik naar de Kruidvat… Onze Kruidvat loopt bij Catrice en Essence wat LE’s achter geloof ik.. Heb wel is eerder gehad dat ik LE producten die nog niet in de winkel hadden gelegen uit de aanbiedingsbak kon graaien..

 12. 29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Waaauw die MOET ik hebben! (A)

 13. Fré
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  En..is de groenige inderdaad een aardige dupe voor je Erika F.? ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *