Budget Store mascara's

Hier in Houten zit een Budget Store, een winkel die restpartijen verkoopt tegen een lage prijs. Ze hebben ongeveer hetzelfde assortiment als Big Bazaar. Ik loop er regelmatig eens naar binnen om Dr. Pepper-blikjes te kopen voor €0,50 en dan kan ik het niet laten om even langs het cosmeticaschap te gaan.

Dit keer zag ik er nieuwe mascara's liggen van Maybelline voor slechts €4,99. Ook zag ik een mascara van het Britse drogisterijmerk W7 voor €2,49. De borsteltjes zagen er veelbelovend uit, dus ik was eigenijk wel nieuwsgierig geworden. Ik rekende 3 mascara's af en kon niet wachten om ze te testen voor jullie. Ik hoopte heel erg dat ze goed zouden bevallen, want hoe fijn is het om een goede mascara te ontdekken voor zo'n zachte prijs?

budgetstore mascara_2De mascara's die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn;

 • Maybelline XXL Pro curl waterproof mascara €4,99 (2 x 4.5ml)
 • Maybelline High Heel Volume waterproof mascara €4,99 (6.8ml)
 • W7 Big Lash mascara €2,49 (het staat er niet op maar ik gok op 8ml)

Voordat ik begin met de review eerst even een foto van mijn wimpers zonder mascara. Ik ben nu ongeveer een maandje bezig met Revitalash trouwens, maar niet heel trouw. Soms vergeet ik het 1, 2 of 3 dagen te gebruiken (oeps!), maar toch lijken ze al iets voller en langer. Ik ga trouw door met Revitalash en hoop jullie over 2 maanden een spectaculair verschil te kunnen laten zien!

no mascaraMaybelline XXL Pro Curl

Van deze mascara waren er meerdere varianten te koop, waaronder 'extensions' en 'curl'. Omdat mijn Aziatische wimpers kaarsrecht zijn was ik erg benieuwd naar de curl mascara, die alleen in waterproof versie verkrijgbaar was. Ik koop normaal gesproken geen waterproof mascara, maar ik heb er ook niets op tegen. Van Goss Makeup Artist (via YouTube) heb ik geleerd dat waterproof mascara geschikt is om de krul in je wimpers te houden, dus in dit geval is het juist wel goed denk ik!

maybelline borsteltjeDe XXL Pro Curl mascara bestaat uit twee helften: eentje bevat een mascaraborsteltje met vezels die de wimpers voller maken en verlengen en de andere bevat de 'gewone' zwarte mascara. De borsteltjes zijn licht gebogen zodat ze alle haartjes goed kunnen bereiken. Het zijn 'harige' borsteltjes, lekker vol, maar ook met wat ruimte tussen de clusters in die zorgen voor een mooie separatie van de wimpers.

budgetstore mascara_04Wanneer ik stap 1, oftewel de vezels, aanbreng komt er niet bizar veel van het borsteltje af. Dit vind ik een plus, want met vezels kan het echt hopeloos fout gaan. Wanneer je hier te veel van gebruikt krijg je enge spinnenpootwimpers en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Ik ben dus blij dat er slechts een subtiel laagje vezels van de borstel komt de mijn wimpers vooral voller maken.

maybelline xxl pro resultaatNa stap 2 zijn mijn wimpers niet alleen voorzien van een zwart laagje, ze zijn tevens voller, langer, gekruld en prachtig gesepareerd. Mijn wimpers zijn mooi uitgewaaierd en blijven de hele dag zo staan. Love it! Er komt een goede hoeveelheid mascara van het borsteltje af, de mascara is niet te droog of te nattig en na opdrogen voelen mijn wimpers niet knoerthard aan. Ook niet heel zacht, maar gewoon normaal. Aan het einde van de dag is de mascara prima te verwijderen met waterproof eyemake-up remover.

Natuurlijk hoef je de vezels niet te gebruiken, en al helemaal niet wanneer je al volle wimpers van jezelf hebt. Hieronder kun je het verschil zien wanneer je wel en geen vezels gebruikt. Zoals je ziet zorgen de vezels vooral voor iets meer volume, want de lengte blijft in beide gevallen gelijk.

maybelline xxl pro met en zonder fibersIk ben erg tevreden met het resultaat! De lengte en het volume lijkt wel verdubbeld en voor iemand met rechte wimpers is deze mascara geweldig. Ze zijn erg mooi gekruld en uitgewaaierd. Voor mijn wimpers is deze mascara perfect.

Maybelline High Heel Volume

Deze mascara is ontwikkeld voor zowel langere als vollere wimpers. Bij mijn Budget Store was alleen een waterproof variant te koop. Het borsteltje ziet er erg interessant uit en sprak mij meteen aan.

budgetstore mascara_5Er zit een lichte buiging in die ervoor moet zorgen dat elk haartje bereikt kan worden. Het borsteltje is vrij lang en niet erg vol, tussen de clusters bevindt zich vrij veel ruimte waardoor ik verwacht dat deze borstel de wimperhaartjes mooi zal scheiden. Het staat er niet op, maar deze mascara bevat volgens mij vezeltjes voor extra volume en verlenging.

maybelline high heel volumeIk moet zeggen dat deze mascara bijna net zo'n mooi resultaat geeft als de XXl Pro Curl mascara. Alleen bevat deze mascara + vezels in één en moet je het bij de XXl Pro Curl apart aanbrengen. Met deze mascara ben je dus sneller klaar en dat is natuurlijk erg fijn! Wel lijken mijn wimpers minder gekruld als bij de XXL Pro Curl, maar qua lengte en volume is het vergelijkbaar.

Het borsteltje is erg prettig in gebruik. Er komt voldoende mascara af, niet te nattig en niet te droog en tijdens het borstelen separeer je de wimpers heel mooi. Ik ben erg tevreden met het resultaat! Net zoals alle mascara's met vezels moet je wel even opletten dat je niet te veel aanbrengt, want een spinnenpoot is dan al snel gemaakt.

W7 Big Lash

Deze mascara zat in folie verpakt samen met een zwart oogpotlood voor slechts €2,49. De borstel kon ik dus helaas niet van te voren even checken, maar voor dat bedrag wilde ik deze mascara niet laten staan. Het merk W7 is hier vrij onbekend, maar ik heb het in London in de Boots zien staan en het is een populair budgetmerk.

budgetstore mascara_4 De borstel ziet er lekker vol uit en aan één kant zijn de haartjes wat langer en zit er meer ruimte tussen de clusters, waardoor het lijkt alsof je met dit gedeelte eventuele klontjes uit je wimpers kunt kammen en je wimpers mooi kunt separaren. Met de andere kant kun je dan vast lekker veel volume aanbrengen. Het borsteltje ziet er veelbelovend uit en ik was erg benieuwd!

w7 big lash Ik had ergens gehoopt dat de goedkoopste mascara als beste uit de test zou komen vandaag, maar helaas. Deze mascara vind ik juist de minst goede van het stel. Het doet niet heel veel extra's voor mijn wimpers. Deze mascara maakt mijn wimpers niet per se voller, al helemaal niet langer en ze lijken een beetje aan elkaar geplakt. En dan kwam er ook nog eens weinig mascara van de borstel af waardoor ik meerdere keren in de huls moest dippen. Het resultaat is zeker niet slecht, maar vergeleken bij de Maybelline mascara's vind ik het resultaat zo-zo.

Om de mascara's goed met elkaar te kunnen vergelijken heb ik hieronder een tabelletje gemaakt;

alle mascaraIk ben helemaal fan van Maybelline XXl Pro. Deze zet ik op nummer 1. Mijn wimpers zijn voller, langer en supermooi uitgewaaierd en gekruld. Perfect voor mijn fijne, rechte wimpers.

High Heel Volume laat mijn wimpers voller lijken (alsof ik er meer heb), maar krult ze iets minder. Dit is een goede keuze voor wanneer je wimpers geen extra krul nodig hebben en deze zet ik op nummer 2.

En ja, Big Lash valt een beetje in het niet vergeleken bij de mooie Maybelline mascara's. Deze raad ik niet aan en komt daarom ook op de derde en laatste plaats.

budgetstore mascara_1Mocht je een Budget Store of Big Bazaar in de buurt hebben, ga dan zeker eens kijken naar de Maybelline mascara's. Ik vind de resultaten prachtig en ze kosten slechts €4,99 per stuk. Een mooi, zacht prijsje voor zulke kwalitatief goede mascara's. Echt een budgettip aanrader!

iloveit1Welke mascara spreekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

65 Reacties

 1. 13 augustus 2013 / dinsdag, 13 augustus 2013

  Ik vind nummer 2 en 3 erg mooi!

 2. Beatrijs
  8 augustus 2013 / donderdag, 8 augustus 2013

  Die Maybelline High Heel Volume mascara lijkt wel heel erg op lash stiletto van L’Oréal van een een paar jaar geleden..

 3. Sanne
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Ik zie eerlijk gezegd bijna geen verschil als je naar alle foto’s kijkt. Wel een heel goed artikel, ik denk dat ik die eerste met fibers ook ga kopen 🙂

 4. Yasmine
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Wow, ik vind High Heel Volume t mooist!!

 5. lot
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Oh de Maybelline High Heel Volume ziet er heel mooi uit! vind die het mooiste resultaat geven!

 6. Berrie
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Zien er allemaal goed uit !

 7. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik heb die 2e mascara gekocht bij de Action voor maar 2 euro!

 8. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Wow die Maybelline XXl Pro is mooi! We hebben wel een Big Bazaar in de buurt.. Toch weer eens gaan kijken

 9. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Wauw, volgens mij gebruik jij de Revitalash, of niet? Je wimpers lijken iets voller en langer…

 10. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik ga ze serieus morgen gelijk halen! Wat een super fijne review. Enorm goede foto’s! Wauw!!