Touch of pink eyelook

Vorige week liet ik zien welke ooglook groene ogen extra mooi tot hun recht liet komen (bekijk hier de Ultraviolet eyelook) en vandaag wil ik jullie laten zien welke kleuren blauwe ogen extra laten opvallen. Ik heb hiervoor blauwe kleurlenzen ingedaan (€14,95 HEMA) en gekozen voor warme kleuren met een touch of pink! Want knallend roze laat blauwe ogen prachtig stralen. Nu is roze een vrij lastige kleur om mee te werken, maar als subtiele eyeliner valt er gemakkelijker mee te werken. Kijken jullie mee naar deze Touch of Pink eyelook?

natural eyelook for blue eyes_01

Begin met een gereinigd ooglid en krul eventueel je wimpers (mag ook later, maar ik doe het eigenlijk al voordat ik met een look begin). Prime je oogleden met een eyeshadow primer zodat de oogschaduw niet in je arcadeboog gaat ophopen. Zeker met deze temperaturen een must!

natural eyelook for blue eyes_02

Begin met een koperkleurige oogschaduw en breng deze aan op je bewegend ooglid. Dit is de kleur Chopper uit het Urban Decay Naked 2 palette.

natural eyelook for blue eyes_03

Vervolgens breng ik een matte donkerbruine kleur aan boven de arcadeboog om wat meer diepte te creëren. Hier gebruik ik Tease uit het UD Naked 2 palette.

natural eyelook for blue eyes_04

Breng eventueel ook een lichte matte kleur aan onder de wenkbrauwen als highlightend effect. Hier gebruik ik Foxy uit het UD Naked 2 palette.

natural eyelook for blue eyes_05

Om blauwe ogen extra te laten knallen kies ik voor een subtiel kleuraccent in de vorm van een eyeliner. Hier gebruik ik een felle roze kleur (Yves Saint Laurent eyeliner in Baby Doll Pink), maar je kunt ook kiezen voor oranje, terracotta of goud. Dit zijn contrasterende kleuren met blauw waardoor je ogen nog meer zullen opvallen.

natural eyelook for blue eyes_06

Onder mijn ogen breng ik een donkerbruin potlood aan.

natural eyelook for blue eyes_07

De lijn vervaag ik met een hele donkere bruin/aubergine oogschaduw (busted uit het UD Naked 2 palette).

natural eyelook for blue eyes_08

Nu alleen nog flink wat mascara en de look is af! Breng eventueel wat donkere oogpotlood aan op de waterlijn (zowel boven als onder) voor een nog intensere look.

Eindresultaat:natural eyelook for blue eyes_09natural eyelook for blue eyes_11 blue eyes begin De look maak ik af met bronzer, een gouden highlighter en een zachtroze lipgloss. Het resultaat is een warme, gouden make-up look met een frisse uitstraling en stralende ogen die extra opvallen.

golden hotpink eyelookVolgende week doe ik hazelnootkleurige lenzen in! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien welke kleuren blauwe ogen extra mooi uit doen komen. Lees ook mijn artikel 'Welke oogschaduw past bij welke oogkleur?' nog even na voor meer tips.

Tips voor blauwe ogen
Aardetinten laten je blauwe ogen stralen! Probeer ook eens oranjebruin (terracotta), roest/koper, bordeaux of roze. Kleuren als taupe, lila en paars staan ook in mooi contrast met blauwe ogen.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

125 Reacties

 1. Jet
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  WOW. Wat staan blauw ogen jou ontzettend mooi.

 2. Eveline
  13 augustus 2013 / dinsdag, 13 augustus 2013

  Ik heb grijze ogen, komt daar ook nog iets voor?

 3. Sanne
  12 augustus 2013 / maandag, 12 augustus 2013

  Ieh, nee Serena, blijf maar mooi bij je prachtig diepbruine kijkers. Staat je veel beter en minder eng. 🙂 Wel gaaf dat je speciaal voor je blauwgekijkerde lezers een look maakt!

 4. 10 augustus 2013 / zaterdag, 10 augustus 2013

  Super artikel! Ik vond je artikels over andere oogkleuren ook al super maar ik ben hier, met mijn blauwe ogen, nog veel enthousiaster over 🙂 Deze moet ik echt onthouden 🙂

 5. Catho
  8 augustus 2013 / donderdag, 8 augustus 2013

  Zoals altijd weer een prachtige ooglook!
  En blauwe ogen misstaan jou absoluut niet! Eerlijk gezegd denk ik dat weinig zo’n knappe vrouw als jou misstaat 🙂

 6. 7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Met blauwe ogen lijk je echt net een ander mens!

 7. Milou
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Blauwe ogen staan je mooi!

 8. Maxime
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Wauw Serena blauwe ogen staan je echt super mooi!!!

 9. 7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Heel gaaf!

 10. Rozehof
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Ik volg je blog sinds een tijdje en ik ben totally verslaafd (als in, ik check meerder keren per dag of er iets nieuws op de website staat), ik ben echt een fan van je! En ik heb al meerdere andere beautyblogs bekeken, maar ik blijf die van jou toch de beste vinden!

  Naar aanleiding van deze make-up tutorial en de reacties hierop, is het misschien een idee om een keer een look te creëren en dat lezers de look kunnen namaken en dat dat op de site komt? No offense, maar ik heb het idee dat jou werkelijk alles staat en ik ben wel benieuwd naar de resultaten van jouw lezers, naar aanleiding van jouw tips;-) Of dat je een look maakt bij enkele lezers, lijkt me ook wel leuk om te zien!

  Anyway, keep up the good work!

 11. Yasmine
  7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

  Wauw, t eindresultaat en de full face pics zyn altyd zo mooi!

 12. Eveline
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Super mooie look!!

 13. isabel
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Mocht je iemand zoeken voor een tutorial met blonde haren, lichte huid en grijs met groene ogen geef ik me bij deze op! Hihi 🙂

 14. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Heel leuk dat je dit doet! Blauwe ogen staan je trouwens ook mooi 🙂

 15. Suzanne
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Dankjewel Serena! Leuk om eens een ooglook te zien voor blauwe ogen bij iemand die ook licht getint is!