Budget Nude Lipsticks

Wanneer ik langs de cosmeticaschappen ga zie ik altijd van die prachtige nude lipsticks, maar het eerste wat dan in me opkomt is ‘staat mij dat wel?’. Door mijn Indische roots ben ik licht getint en met een beetje pech lijkt het alsof ik een camouflagestick op mijn lippen heb gesmeerd.

Ik besloot een aantal budget nude lipsticks te kopen om te kijken of dit nu goed of eh… minder mooi zou uitpakken. De lipsticks die ik heb gekozen zijn:

 • Catrice Ultimate Colour lipstick in 010 Be Natural! – €3,99
 • Catrice Ultimate Colour lipstick in 190 The Nuder The Better – €3,99
 • HEMA Pure Shine in 15 Nude – €2,25

The Nuder the Better (Catrice) is een creamy peachy nude, Be Natural! (Catrice) is een creamy zachtroze nude en Nude (Hema) is een hele lichte sheer nude met een ondertoon die zowel zachtroze als peachy is. Hieronder swatches (van links naar rechts) van: The Nuder the Better, Be Natural! en Nude zodat je het verschil naast elkaar goed kunt zien:

Hieronder heb ik  foto’s gemaakt van verschillende swatches (full face, op de lippen en op de arm), maar omdat de kleuren soms zo moeilijk te fotograferen zijn zoals ze in het echt zijn, heb ik er ook een kort filmpje van opgenomen. Ik hoop dat het op deze manier nog duidelijker overkomt. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar bewegende beelden zeggen vaak nóg meer.

[do action=”ytr”][/do]

Hieronder de swatchfoto’s en reviews.

Catrice – The Nuder the Better:
De Ultimate Colour lipsticks van Catrice zijn lekker creamy en goed gepigmenteerd. Mijn lippen zijn van nature oudroze van kleur en donkerder dat deze nude lipsticks. Gelukkig dekt deze lipstick vrij goed waardoor mijn eigen lipkleur er niet doorheen schijnt. The Nuder the Better is een peachy nudekleur met een warme ondertoon. Voor mijn getinte huidskleur vind ik de kleur eigenlijk helemaal niet gek staan. Niet te licht in elk geval. De textuur is lekker creamy en moisturizing.

Catrice – Be Natural!:
Ook Be Natural! is een Ultimate Colour lipstick met dezelfde creamy en moisturizing textuur als The Nuder the Better. Ook de dekking is vergelijkbaar en dus goed gepigmenteerd. Be Natural! is echter zachtroze van kleur en heeft een koelere ondertoon. Dit is een kleur die inderdaad naturel te noemen is en perfect voor een natuurlijke everyday look, maar in mijn opinie niet bepaald een typische ‘nude’ kleur. Wel erg mooi en ondanks de lichte teint staat het prima bij mijn getinte huid.

Hema – Nude:
Nude van Hema is een stuk lichter van kleur en de kleur ligt een beetje tussen peachy en zachtroze in. De structuur is vrij glossy en minder creamy. De dekking is vrij sheer waardoor ik best een aantal keren met de lipstick over mijn lippen moet gaan wil ik een dekkend laagje krijgen. Er zit iets van een gouden shimmertje in, maar dat is eigenlijk haast niet terug te zien op de lippen, misschien een beetje in de glans. Ik vind dit wel echt een typische nude kleur, maar voor mij nét een tikkie te licht.

Ben je blanker dan ik dan denk ik dat deze kleur wel heel erg mooi kan staan als nudekleur. En ben je héél erg blank, dan heeft Hema trouwens een nog lichtere nudekleur in hun Pure Shine lijn genaamd Light Nude. Voor de Sneeuwitjes onder ons zijn deze kleuren zeker de moeite waard om te bekijken mocht je nog naar een geschikte nudekleur op zoek zijn voor je lippen.

Hieronder draag ik de lipsticks nog even full face naast elkaar;

Zelf ben ik het meest te spreken over de nudekleuren van Catrice, qua textuur (lekker romig) maar ook qua kleur. Be Natural! vind ik het mooiste staan, een zacht naturel kleurtje perfect voor everyday looks. The Nuder the Better kan ik dan weer mooi combineren bij warmere ooglooks met bruin- en goudtinten. Nude van Hema vind ik niet misstaan, maar naar mijn smaak te licht van kleur. Ook is de textuur minder romig en is de dekking vrij sheer. Toch is deze kleur – en de kleur Light Nude – erg geschikt voor (hele) blanke mensen, dus zeker de moeite waard om even te bekijken. Light Nude heb ik overigens niet meegenomen omdat ik in de winkel al zag dat dit ’em niet ging worden voor mij haha!

Al met al is mijn ‘nude’ experimentje best geslaagd! Ik had van te voren niet gedacht dat ik nog 2 van de 3 lipsticks geschikt zou vinden als nude lipstick voor mij!

Wat is jouw favoriete (budget) nude lipstick? En welke kleur vinden jullie mij het beste staan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

116 Reacties

 1. Oelinda
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Thanks voor de review! Ik vind The nuder the better het best bij je staan
  Ik ga ze zelf ook halen!

 2. Emma
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Ik vind de lipsticks van Hema niet zo fijn, omdat mijn lippen vrij snel erdoor uitdrogen. Ik heb ook wel moeilijke lippen, maar Catrice vind ik wel erg prettig werken!

 3. Chaya
  23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Ik heb een donkerdere huidskleur dan jij en ben hindoestaans ( dan weet je een beetje wat voor huidskleur ik heb denk ik zo niet mail me ) heb je daar ook tips voor qua make up eye looks,blushes, lipstick, concealer, foundation ? Ik zou het exht leuk vinden als je dat een keer zou doen xxxxx

 4. Oda
  20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  Hey,
  Volgens mij heb je de kleuren lippenstift van Catrice in het filmpje verkeerd omgezet. In het review staat het namelijk anders dan in het filmpje! Of ik zie de kleuren totaal verschillend op je lippen haha
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *