Bourjois Healthy Mix foundation review

Over de foundations van Bourjois hoor ik altijd goede verhalen. Zelf was ik zeer tevreden over de Bourjois 123 Perfect foundations. Ik gebruik deze foundation af en toe nog steeds wel eens, als ik iets meer dekking nodig heb en mijn Bare Minerals foundations nét niet voldoende is. Toen ik de vernieuwde Healthy Mix foundations kreeg toegestuurd was ik dan ook erg benieuwd. Ik weet dat veel bezoekers erg te spreken zijn over deze lijn dus ik kon niet wachten om ze uit te proberen!

Nu heb ik zelf een vette huid die vrij snel gaat glanzen van foundations, dus ik was wel een beetje huiverig dat ik dit ook zou krijgen bij deze lijn. Nu moet ik zeggen dat mijn huid de laatste tijd niet alleen is opgeknapt van de acné en acnélittekens, ook lijkt het iets minder vet te zijn. Misschien ligt dat ook wel gewoon aan het weer. Of omdat ik al richting de 30 ga (jawel, ik word oud!). Mijn huid voelt soms zelfs een beetje droog aan op de wangen. Alsof ik van een vette naar een gecombineerde huid ben gegaan. Een foundations die iets meer voeding geeft zou dan juist een uitkomst voor me zijn.

De vernieuwde Healthy Mix foundations zijn verkrijgbaar in de volgende 8 kleuren;

  • 51 – Light Vanilla
  • 52 – Vanilla
  • 53 – Light Beige
  • 54 – Beige
  • 55 – Dark Beige
  • 56 – Light Bronze
  • 57 – Bronze
  • 58 – Dark Bronze

De juiste kleurmatch vinden is altijd een heikel punt. Het leek me daarom handig om de kleuren op zowel mijn huid (licht getint, gele ondertoon) als op Yolanda’s huid (doorzichtig wit, roze ondertoon) te laten zien. Het is grappig want de lichtste kleuren zijn bij haar te donker, en bij mij te licht. Ze lijken hierdoor ook compleet anders uit te vallen, hoewel het toch om dezelfde kleuren gaat en ze gefotografeerd zijn met dezelfde camera onder hetzelfde licht.

Swatches van de lichtste vier tinten:Swatches van de donkerste vier tinten:
De kleuren lijken allemaal een gele ondertoon te hebben, maar de ‘beiges’ zijn meer neutraal (niet geel, niet roze, maar ertussen in). Voor de hele lichte huidjes zoals die van Yolanda zijn de kleuren eigenlijk allemaal te donker. Zelfs Vanilla is voor haar nét een slag te donker. Maar Yolanda is dan ook een rossig type met een hele blanke huid.

Voor mij leek Light Bronze in elk geval de beste kleurmatch. Bij nader inzien heb ik toch gekozen voor een (veel) lichtere kleur, namelijk Light Beige, omdat ik deze beter vond matchen met mijn hals.

Ik heb ook stagiaire Eline gehosselt voor een foto. Zij draagt hieronder de allerlichtste kleur, Light Vanilla.

*edit* Ik las net in de comments dat er enkele bezoekers het vermoeden hebben dat de nafoto’s zijn gephotoshopt. Wat ik doe is het contrast iets verhogen en de foto iets scherper maken. Hieronder daarom de originele foto van Eline:

Zoals je ziet dekt deze foundation echt goed. Mijn huid is niet egaal van kleur en ik heb last van wat kleine littekentjes en roodheid, maar hier zie je niets van terug nadat ik de foundation heb aangebracht. De kleur is precies goed en de foundation geeft me een natuurlijke, gezonde gloed. Ook bij Eline kun je zien dat de foundation goed dekt. Haar rode wangetjes zijn helemaal geëgaliseerd.

De textuur is romig, zoals van een voedende dagcreme, en verdeeld prettig en gemakkelijk over mijn gezicht. Wat me opvalt is dat ik met twee pompjes wel last krijg van wat glans, maar met één pompje niet. Ik denk dat deze foundation daarom geschikt is voor alle huidtypen, maar dat de mensen met een gemengde tot vette huid genoegen moeten nemen met één pompje en dat mensen met een normale tot droge huid best twee pompjes kunnen gebruiken. Nu moet ik zeggen dat je met één pompje al een aardig goede dekking krijgt (zie foto’s hierboven).

Heb je een gemengde tot vette huid en wil je veel dekking (dus twee pompjes) dan ga je waarschijnlijk last krijgen van glans en kun je beter een kijkje nemen bij de 123 Perfect Foundations van Bourjois, die een matterende werking lijken te hebben en ook erg goed dekken.

Over pompjes gesproken, ik vind het erg prettig dat deze foundation een pompflacon heeft. Het doseert makkelijk en hygienisch.

Ik praat de hele tijd over de vernieuwde Healthy Mix foundations, maar wat is er dan vernieuwd? De nieuwe formule bevat meer fruitextracten. Meer abrikoos voor een stralende huid, meer meloen voor hydratatie en meer appel als anti-age ingredient. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan staan de extracten helemaal onderaan, dus of dit echt veel effect zal hebben is natuurlijk nog maar de vraag. Verder bevat het nu ook lichtreflecterende deeltjes en een vitamine E derivaat.

Ingrediëntenlijst:
Als ik zou moeten kiezen tussen de Healthy Mix foundations en de 123 Perfect foundations dan ligt mijn voorkeur toch bij 123 Perfect. De Healthy Mix is wat romiger van textuur en de 123 Perfect voelt wat ‘droger’ aan op de huid en verdeeld wat dunner, waardoor je hem praktisch niet voelt zitten. Bovendien merkte ik dat de Healthy Mix foundation toch wat droge plekjes accentueert.

Mijn conclusie is dat de Healthy Mix foundation goed dekt, zorgt voor een gezonde gloed en de huid goed hydrateert, maar dat je het wel juist moet doseren (dit verschilt per persoon) en dat je droge plekjes van te voren goed moet hydrateren met een creme of balm, omdat de foundation dit anders accentueert. Heb je een vette of gemengde huid dan raad ik je ook zeker aan om de 123 Perfect foundations eens te bekijken.

De vernieuwde Healthy Mix foundations van Bourjois zijn vanaf begin dit jaar te koop bij de drogisterij voor €14,99 (30ml).

Wat vinden jullie van deze foundation?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

142 Reacties

  1. 23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

    Ziet er heel erg mooi uit !
    Leuk artikel !
    xxx Liefs

  2. zana
    21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

    Er zit flink wat parfum in, wat je beter kunt vermijden.

    Propylene glycol ook.

  3. 19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

    De foundation ziet er heel mooi uit op beide foto’s! Ik heb zelf ook een zeer lichte huid en dan zou de kleur van Eline misschien ook wel iets voor mij zijn! :)

    En het ziet er denk ik een beetje raar uit (volgens de reacties), want als je alleen (goed dekkende) foundation op hebt zie je er vaak als een matte pannenkoek uit vind ik, maarja dat is juist prima voor deze review! Want het gaat om de foundation.

  4. 19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

    Klinkt goed, maar ik heb toch even je review over de 123 perfect foundations gelezen en ik denk dat die beter bij mijn gemengde huid past. Ik gebruik nu trouwens de flower perfection, maar deze vind ik eigenlijk nét iets te dekkend.

  5. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Wat ben ik blij dat ik deze review gelezen heb – ik was namelijk benieuwd naar deze foundation maar ik heb net zoals Yolanda een heel bleke huid (ik heb dan ook rood haar). De kleuren lijken inderdaad te donker voor me – is de lichtste kleur van de 123 perfect foundations wel oké bij haar? Of is die ook te donker?

  6. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Het resultaat is wel schitterend!, daar mag wel meer over gesproken worden.

  7. Anna
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Dit ziet er zowat perfect egaal uit. Vind het in ieder geval heel mooi, maar ben alleen een beetje bang dat je het zo goed ziet zitten doordat ‘t zo dekkend is.

  8. Evi
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ik vind het wel echt mooi lijken!
    Mag ik je vragen hoe je ervoor gezorgd hebt dat je huid is opgeknapt? Komt het door bepaalde verzorgingsproducten denk je?

  9. chitravia
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ik heb de oude versie laatst opgemaakt en de vernieuwde aangeschaft…ik moet zeggen dat ik totaal geen verschil merk maar dat is in dit geval positief omdat dit echt Mijn favo foundation is! Mijn huid is gecombineerd btw….

  10. hoi
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    je lijkt wel een zombie sereen.

    • Marielle
      19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

      Jaloers ?

  11. hoi
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    je lijkt wel een zombie sereen

  12. do
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    ik zou echt graag eens willen dat iemand me helpt een goede kleur uit te zoeken
    zelf vind ik het erg moeilijk en wil ik geen te lichte of donkere kleur kopen en zo veel geld weggooien..

    als ik nou echt zeker wist welke kleur ik moest hebben had ik deze zeker gekocht!

  13. Nienke
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Heb wel eens een healthy mix foundation gehad, die vond ik erg fijn. Maar vind het altijd zooo ontzettend lastig om de juiste kleur te vinden! In de winkel komt een kleur ook vaak anders over dan in daglicht. Daarbij vind ik het lastig om van twee kleuren die dicht bij elkaar liggen te zien welke kleur het beste is… In het verleden vroeg ik het nog wel eens aan een verkoopster, maar vaak weten die (bij een drogisterij iig) vaak al helemaal niet wat wijsheid is. Tja..

  14. Zahra
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ik snap het niet helemaal, er zijn dus in totaal 3 healthy mix foundations? Want er was al een normale, en toen een serum, en nu deze?

  15. Trui
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Die ik ga ik proberen hij lijk t me namelijk echt fijn!

  16. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ziet er echt super goed uit!

  17. Sel
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ik begin nu trouwens ook te twijfelen of haar andere reviews ook fake zijn.

    • Marielle
      19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

      Ja joh, alles is fake alle reviews zijn fake.. daarom heeft ze ook zoveel bezoekers en staat ze in de top 3 beste beautybloggers van Nederland omdat alles is gelogen Sel ! pfff …Get à life !

  18. sel
    18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    jup, het is gefotoshopt, daarom heeft ze haar haren op de 2e foto anders, zodat je het kunt fotoshoppen.. Jammer serena!!!!!!!

  19. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord. Ben eigenlijk best benieuwd naar de foundation. Alleen ben zo gehecht aan de foundation die ik nu gebruik.

    x

  20. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

    Ziet er goed uit zeg die dekking maar ook de finish. Ga zeker in de parfumerie/drogist eens testen hoe deze bij mij staat. Dat je huid droger lijkt te worden klopt, dat komt met de leeftijd doordat je hormoon huishouding langzaam aan veranderd door de jaren. Na 25ste sneller droogtelijntjes (afhankelijk van huidtype & huidverzorging) en rond je 30 ste en vooral richting de 40 kan je huidtype wat veranderen. Las ik laatst een wetenschappelijk artikel over. Hydrateren blijft de beste remedie. Maar dat weet jij wel door je studie & blog ervaring natuurlijk. Ik leer steeds meer over huid en lijf door blogs en meer. Erg fijn & interessant om de klok n tikkeltje voor te zijn als dat lukt ;)

  21. tasje
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Liggen al deze kleuren gewoon in de winkel, ik denk dat ik light bronze nodig heb. dus ik hoop dat deze in de winkel te vinden is.. Grappig dat het totaal andere kleuren lijken bij jullie.

  22. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Ik heb nog de oudste versie, is een tikje te donker voor me dus draag hem enkel in de zomer. Ben er erg tevreden van dus naar deze ben ik ook benieuwd, maar de lichtste kleur lijkt me ook weer te donker.

  23. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Vind het wel erg fijn dat je de originele foto erbij hebt gezet :), ik vond het namelijk ook een beetje gephotoshopt maar eigenlijk valt het best mee. De dekking ziet er erg goed uit ^^

  24. yolanda
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Heel fijn dat je reageert op onze comments en duidelijkheid verschaft Serena en dat je ook de originele foto erbij zet. Vind ik echt heel top van je!

    • Serena
      Auteur
      18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

      Graag gedaan natuurlijk! Als er ‘onrust’ is dan probeer ik het altijd op te lossen dus hoop dat er nu geen onduidelijkheid over bestaat dat er niet met de nafoto’s gesjoemeld is. Liefs, Serena.

  25. Ilham
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Hmmm ik vind vooral dat Serena’s nafoto erg gephotoshopped lijkt. Het is ineens zo wazig allemaal. Vind het wel een beetje jammer. Hetgeen wat me jaren geleden zo aantrok aan beautylab was Serena’s eerlijkheid en het feit dat ze zich totaal niet schaamde voor haar imperfecties.

    • Christy
      17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

      Mag ik het hier hardgrondig met jou *on*eens zijn, sorry.
      Kritisch naar dingen kijken kan geen kwaad, maar naar mijn smaak hoef je Serena’s eerlijkheid niet in twijfel te trekken en wel hierom: wat voor *zin en nut* zou zij en het Beautylab ‘team’ hebben om een foto (of foto’s) te ‘photoshoppen’? Het product er vééél beter uit te laten zien en ons zo te verleiden en-masse naar de winkel te rennen om vervolgens finaal door de mand te vallen wanneer de foundation een totaal_ánder_ effect blijkt te hebben en in níets lijkt op de testresultaten die ons getoond werden?
      Voor zoiets zet je je goede reputatie van járen niet op het spel lijkt mij. Laten we gewoon waarderen wat we hier gratis aan tips-en-tricks mogen lezen, spaart ons een zee aan tijd (en geld)! ‘-)

  26. Megan
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Ziet er mooi uit ! Ik ben meer fan van BB Creams dan van foundations, maar deze ga ik zeker een keer proberen !

  27. Nicky
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Hoi Serena,

    Wil je me misschien vertellen hoe je de foundation hebt aangebracht?

    Dankjewel!

    • Serena
      Auteur
      17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

      hi Nicky, ik met mijn vingers gewoon en Eline heeft de Essence ‘beautyblender’ gebruikt.

  28. Fieke
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Goede foundation, fijn dat je ook je stagiare hebt gereviewt…

  29. Tessel
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    waaah, die na foto van jou is echt raar, zonder schaduwen!!! Ik dacht eerst dat het een soort mini jou was!?

  30. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Woow deze foundation geeft echt een poppenhuidjes effect, ik vind dat eigenlijk wel heel erg mooi! Echt prachtig zelfs. Ideaal een feestje of op speciale gelegenheden of het weekend. En doordeweeks vind ik vaak wat concealer en poeder voldoende :)

  31. Lidewij
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    WOW. Ik heb wel twintig keer teruggescrold naar jouw voor en na foto, wat is dat prachtig egaal! Zo egaal zelfs, dat je er heeel jong uit gaat zien, heel apart want dat heb ik echt nog nooit gezien. Ik snap ergens wel dat er meiden zijn die denken dat er gefotoshopt is, want dit effect heb ik ook nog nooit gezien ;) ik hoop zeker dat hij niet te donker is voor me, want ik wil dit!

  32. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Ik heb de oudere versie en die is heel prettig, ik ga eerst de 1, 2,3, halen (had je review al eens gelezen en op mijn lijst gezet) en dan misschien eens de Healthy Mix als die van mij op is. Ik vind de finish ook erg mooi en de textuur is erg fijn, werkt ook hel goed met vingers en met kwasten. Zeer goed product voor de prijs die je ervoor betaald.

  33. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Wauw mooie review. Hij is echt prachtig. De kleuren zijn echt super, want het is echt alsof jullie beide niks op hebben!! Heeel fijn. Hopelijk kan ik uit alle kleuren een goede keuze maken haha. Zelf heb ik de andere versie van deze lijn en dan heb je ook een pompflacon. Nu vraag ik me af of deze nieuwe versie ook een bodem heeft die alle foundation netjes omhoog pompt, zodat er vrijwel niks verloren gaat. Dat is bij de andere versie wel het geval en zo blijft er niet enorm veel hangen in de flacon. Nu ik dit nalees is het erg wazig, maar hoop dat je snapt wat ik bedoel! ;-)

  34. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    De foto lijkt inderdaad een beetje gefotoshopt, maar ik geloof best dat dat niet het geval is. :) Hij ziet er mooi egaal uit, maar misschien voor mij net wat te poppig. De dekking is echt top, ik vind hem eigenlijk toch wel heel mooi, haha.. ondanks dat poppige.

  35. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Jammer dat zelfs de lichtste kleur niet voor de echt lichte dames geschikt is, want de dekking is geweldig! Ik heb zelf een tijdje de Healthy Mix Serum gebruikt, die is iets minder dekkend. Daarvan kon ik Light Vanilla nog net gebruiken, maar die maakte me toch wat geler dan ik eigenlijk ben. Een nummer 50 zou dus perfect zijn!

  36. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    wow ga ik zeker een keer uitproberen! mooi resultaat

  37. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Ik ben altijd erg te spreken over de healthy foundations van Bourjois.

  38. Stella
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Oeh, of sommige foto’s scherper zijn gemaakt of in jullie ogen gefotoshopt zijn,…doet niets af aan de kwaliteit van Serena’s geschreven review. Ik ga zeker deze foundation testen. Eens kijken of ik een nieuw en goedkoop pareltje in foundationland kan vinden.
    P.s. Serena, Eline en Yolanda, ik vond jullie Harlem Shake helemaal GEWELDIG!

    • Stella
      17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

      Toch maar even weer gekeken naar de Na foto van Serena. Jij bent het, maar ook weer niet,…het doet mij ietwat, ja je gaat lachen, aan een wassen beeld.
      Weird van mij toch. Maar je hebt wat mij betreft een zeer wervend tekst geschreven,…ik ga maandag op zoek naar de foundation.

      • Serena
        Auteur
        17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

        hi Stella, ik snap precies wat je bedoeld, maar dat ligt echt aan mijn gezwollen rechteroog. Het is dikker aan de binnenkant, daar bij mijn neusbrug, waardoor ik een monolid leek te hebben en een bredere neusbrug. Ik vond mij zelf die dag op het vrouwtje van Avatar lijken, alleen dan niet blauw. Ook al was het verschil heel subtiel, ik kreeg er toch een andere oogopslag door.

        • Arina
          18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

          Maar waarom heb je die oogopslag dan niet op de eerste foto? Het is ook net alsof je wenkbrauwen meer uit elkaar staan dan op de eerste foto. Ik zal normaal de laatste zijn die je in twijfel trekt maar ik vind het ook vreemd. Heb je ook de onbewerkte versie van je eigen na foto?

  39. Stephanie
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Wauw, wat een mooie dekking! Ik denk dat de 123 foundation beter bij mijn (deels vette) huid past, maar ik ben bang dat de lichtste kleur te donker is. Maar eens testen :-)

  40. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    ga je een nagellack stash maken

  41. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    lijkt me een hele fijne foundation !

  42. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Deze klinkt heel goed en ziet er goed uit :D x

  43. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Het geeft echt een super mooie dekking zo te zien! Ik denk dat ik deze ook ga halen, ik had de vorige versie ook al en daar was ik tevreden over. Hopelijk zijn de kleuren niet veel anders, wil niet weer gaan zoeken voor de goede match :(

  44. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Wauw ziet er heel erg goed uit deze wil ik ook proberen!

  45. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Ik gebruik nog de oude Healthy mix. Ik gebruik altijd kleur 53 en 55 bij elkaar omdat de ene de licht is en de andere te donker. 54 Bestaat niet, staat op de site van Bourjois. Hopelijk zit hier wel een goede kleur bij. Ik ga zeker kijken naar deze nieuwe wanneer mijn foundations op zijn.. en dat is al heel snel!

  46. Emmy
    17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

    Op de een of andere manier lijkt het alsof ze het gezicht van Eline op de foto met foundation van Serena hebben ‘geplakt’ en vervolgens aan hebben gepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *