Bourjois Happy Light Matte Serum Primer

Wanneer je al je hele leven bent gezegend met een glanzende huid kun je je voorstellen dat alle nieuwe matterende make-up en skincareproducten meer dan welkom zijn. Zo reviewde ik laatst de cleanser uit de nieuwe Philosophy Total Matteness-lijn, waar ik nog steeds erg tevreden over ben. Inmiddels gebruik ik de complete lijn (dus ook de toner en serum) en mag ik zeker niet klagen: deze skincare producten houden mijn shiny huidje prima in toom.

bourjois happy light matte primer_02Toch is het fijn als je nog wat ‘extra hulp’ krijgt op het gebied van matteren, bijvoorbeeld door een matterende primer, foundation of poeder te gebruiken. De primer die ik normaal gesproken gebruik is er eentje van Make Up For Ever. Top spul, maar door het verdwijnen van Sephora uit Nederland ineens moeilijk verkrijgbaar geworden. Ik was dan ook blij toen Bourjois met twee nieuwe primers op de markt kwam: een verhelderende primer voor de normale tot droge huid en een matterende primer voor de normale tot gecombineerde huid. Hoera!

bourjois happy light matte primer_01 Omdat mijn huid gecombineerd is en glanst heb ik alleen de Matte Serum Primer getest en deze zal ik vandaag dan ook voor jullie reviewen. Ik gebruik deze primer inmiddels 3 weken en ik moet zeggen dat ik er erg over te spreken ben.

Ingrediëntenlijst;bourjois happy light matte primer_03Zoals je kunt zien (wellicht na het opzetten van je leesbril) bevat deze primer vooral hydraterende (glycerine) en matterende (silica) ingredienten, als ook een siliconensoort. Polymethylsilsesquioxane zorgt er voor dat het serum soepeltjes over de huid glijdt en dat het serum zijdezacht aanvoelt, zonder het te glibberig en te zijdeachtig aan te laten voelen (dat hebben sommige serums namelijk en ik krijg daar echt de kriebels van!).

happy light swatch Het serum ziet eruit als een dikke, volle, romige crème. Het heeft een zachte perzikgeur en ruikt lekker schoon en romig, zoals de meeste dag- en nachtcrèmes ruiken eigenlijk. Het smeert gemakkelijk uit en vormt een zacht en onzichtbaar laagje over je huid. Het matterende effect is direct zichtbaar. Het serum is niet per se zuinig in gebruik, maar je hebt er ook niet extra veel van nodig. Ik gebruik zo’n 2 pompjes voor mijn hele gezicht. Het fijne is dat het niet zo vies glibberig siliconen-achtig aanvoelt, maar gewoon aanvoelt als een lekkere crème.

happy light matte serum primer before after Links draag ik niets en rechts draag ik een laagje Happy Light Matte Serum Primer. Het matteert mijn shiny voorhoofd, wangen en neus zonder de natuurlijke glans te ‘doven’. Dit vind ik erg prettig omdat producten die je huid té mat maken er soms voor zorgen dat je helemaal geen ‘leven’ in je gezicht meer hebt. Dit serum matteert, maar behoudt de natural glow. Tegelijkertijd heeft het een egaliserende en verhelderende werking, want mijn gezicht lijkt door het matte effect ineens veel egaler en het lijkt licht te vangen op de juiste plekken.

closeup up neus happy light serum primer Zo van dichtbij kun je goed zien dat na gebruik van het serum (op de foto onder) de huid veel egaler lijkt. Niet alleen de glans is iets afgenomen, ook lijkt de huid fijner en gladder van structuur en ziet het er gezond en sprankelend uit.

shine bright forhead before after Mijn (niet al te kleine) voorhoofd glansde iets, maar is na gebruik van het serum vrijwel matte en oogt veel egaler.

bourjois happy light matte primer_14 Na een laagje foundation (Bare Minerals, klik hier voor de review) en een mooie Chanel Cream Blush (love it!) ben ik klaar om te gaan! Bourjois Matte Serum Primer houdt mijn gezicht de gehele dag matte zonder het té mat te maken. De natuurlijke glans blijft behouden, het maakt mijn gezicht gladder, egaler en stralender en het voelt niet vies plakkerig aan. Ik ben er daarom erg positief over.

Als ik moet kiezen tussen deze primer en die van MUFE, dan ga ik toch voor MUFE. Dit omdat de HD Primer van MUFE iets minder dik is en hierdoor uitsmeert als een fluide in plaats van een dikke crème zoals Bourjois. Gewoon persoonlijke voorkeur dus, want de werking is bij beide primers hetzelfde. Ik blijf beide primers lekker afwisselen en vooral die van Bourjois is fijn voor op reis, omdat het in zo’n klein en compact flesje zit van 30ml.

bourjois happy light matte primer_04De Bourjois Happy Light Matte Serum Primer kost €12,99 (30ml) en is reeds te koop zijn bij de meeste drogisterijen en parfumerieën.

Hebben jullie de nieuwe Happy Light primers al gespot? En wat vinden jullie van het matterende resultaat? 

Until next time,
Serena Verbon

PS. vandaag ben ik 29 jaar geworden ^^

 

Volg:

125 Reacties

 1. Heaven
  15 april 2018 / zondag, 15 april 2018

  Waar kan ik deze primer kopen?

 2. Sharon Kardjo
  30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  Zoals altijd weer een super review! Ik wil ook heel graag de matte serum primer, maar kan hem werkelijk nergens vinden..
  De drogisterijen en parfumerie verkopen deze twee primers helaas niet.

  Heb jij enig idee waar ze misschien (nog) verkrijgbaar zijn?

 3. yvonne
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Het is wel goed en duidelijk uitgelegd, maar het flesje serum van bourjois bevat maar 15ml en geen 30ml en dat is zelfs op de foto nog te zien.
  Dat maakt dat het niet goedkoop is.

 4. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Wauw, ziet er mooi uit!
  Een mooie, gezonde glans is altijd mooi.

 5. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Lijkt me een fijn product!

 6. 5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Ziet er goed uit!

 7. Ceetje
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Gefeliciteerd Serena!!!!!Als ik een bloemetje of ballonnetje kon tekenen had het nu hier gestaan 😉

 8. 4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Ik heb ook een vette huid en ga hem morgen meteen aanschaffen! Alleen een poeder helpt namelijk niet en dit serum is ook niet zo duur dus dat is helemaal toppie!

 9. W.
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Gefeliciteerd! Primer ziet er mooi uit en je huid ziet er ook echt goed uit:)

 10. Jaco
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Feli!!!! Ik ben ook 29 en begin toch wel een klein beetje veroudering te zien. Auw! Gelukkig moet me me nog regelmatig legitimeren als ik alcohol koop:) Zelf gebruik ik ook de Mufe, maar misschien ga ik ook de Bourjois voor de droge huid wel proberen, al glim ik in de loop van de dag best wel! Lastig lastig…

 11. bente
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  gefeliciteerd!!

 12. Diane
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Happy B-day!

 13. 4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Gefeliciteerd! Deze producten lijken me zo ontzettend fijn! x

 14. Valerie
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Fijne verjaardag!
  Gebruik je onder deze primer ook een gezichtscreme? Of gebruik je alleen de primer vooraleer je make up aanbrengt?

  • Serena
   Auteur
   4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

   alleen primer, ik gebruik al een half jaar (geloof ik) geen dagcreme meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *