Chanel Cream Blush

Cream Blush, ik ben er geen liefhebber van. Geef mijn maar gewoon een pressed powder en een kwast en ik ben een blij meisje. Toen ik van Chanel deze cream blushes kreeg toegestuurd werd ik toch een beetje nieuwsgierig. De kleuren zijn prachtig, dat viel niet te ontkennen. Maikel (een vriendje van me die Chanel maiquilleur is, misschien heb je hem wel eens voorbij zien komen op Beautylab) zei letterijk ‘oh darling, ze zijn amazing!’ dus waagde ik het erop. En jawel, ze zijn amazing. Ik ben om.

chanel cream blush_01Er zijn in totaal 6 Cream Blushes, waarvan er 4 in het vaste assortiment zitten en 2 onderdeel zijn van de limited najaarscollectie 2013.

  • 61 – Destiny
  • 62 – Présage *
  • 63 – Révélation
  • 64 – Inspiration (limited edition) *
  • 65 – Affinité *
  • 66 – Fantastic (limited edition)

* Deze blushes zal ik vandaag voor jullie reviewen.

chanel cream blush_02De Cream Blushes zijn allemaal verpakt in luxe fluwelen zakjes bedrukt met het bekende Chanel logo.

chanel cream blush_03En in de zakjes zitten de doosjes, chic zwart en strak vormgegeven met het witte Chanel logo aan de bovenkant. Aan de binnenkant bevindt zich een vrij groot spiegeltje, en natuurlijk de cream blush.

chanel cream blush_05

Présage

chanel cream blush_06

Inspiration

chanel cream blush_07

Affinité

chanel cream blush_08De cream blush lijkt op het eerste gezicht een pressed powder, omdat er een fijn patroontje in lijkt gedrukt. De blush is echter lekker romig van textuur en geeft lekker veel pigment af. Tijdens het aanbrengen merk je meteen dat er een soort poederfinish ontstaat en terwijl je de cream blush over de huid blend ontstaat er een zacht, poederachtig resultaat. Het plakt niet en het glanst niet, de finish is matte en daardoor juist erg natuurlijk.

Swatches

Hieronder van links naar rechts; Présage, Inspiration en Affinité:

chanel cream blush_09Na het blenden:chanel cream blush_10

Aanbrengen

Het aanbrengen van de cream blush is supersimpel. In het begin zei ik dat ik de voorkeur gaf aan een poederblush met kwast, terwijl ik qua ooglooks juist weer graag met mijn vingertoppen werk. Het koste me dan eigenlijk helemaal geen moeite om ook blush met mijn vingertoppen aan te brengen.

Ik bracht de blush aan op mijn appeltjes en vervolgens heb ik het zachtjes met kleine ronddraaiende bewegingen geblend richting mijn slapen. Het resultaat is erg zacht en natuurlijk en de kleur is prima op te bouwen zonder vlekken, strepen of een ongelijk resultaat. Het gaat bijna vanzelf mooi zitten op je wangen. Omdat je de kleur goed op kunt bouwen en het pigment vrij sterk is, kun je deze blushes gebruiken als je heel erg blank bent of juist vrij donker, en elke huidskleur ertussen in.

De finish is matte, maar het eindresultaat heeft ondanks het gebrek aan shimmers toch een mooi glowy resultaat. De finish is verhelderend en natuurlijk.

chanel cream blush_15

Présage

chanel cream blush_12chanel cream blush_11chanel cream blush_19Présage is een heldere koraalroze kleur. Staat erg fris op zowel de wangen en lippen. De Cream Blushes kunnen namelijk ook op de lippen gebruikt worden. De textuur vind ik daar echter net iets te droog en poederachtig voor, maar met een lippenbalsem of een lipgloss eroverheen is het mooier en voelt het gehydrateerder aan.

Inspiration

chanel cream blush_13chanel cream blush_14chanel cream blush_20Inspiration is een lichtroze kleur met een koele ondertoon. Op de lippen is het voor mijn getinte huid te licht van kleur, maar op de wangen erg mooi en fris bij een ooglook waarin je ook koele tinten gebruikt. Echt een lief kleurtje dat zorgt voor een natuurlijke gezonde blos.

Affinité

chanel cream blush_17chanel cream blush_18chanel cream blush_16Affinité is een wat fellere roze kleur met een ‘blauwe’ ondertoon en daarom heb ik deze wat subtieler aangebracht op mijn wangen. Het staat lekker fris en fruitig! Op de lippen vind ik de kleur echter ook erg mooi, echt een zacht frambooskleurtje wat de hele look een frisse en heldere uitstraling geeft.

chanel cream blush_05Eindoordeel

Ik ben blij verrast met het gemak van het aanbrengen van Cream Blush. Door de poederachtige finish kun je deze blush gemakkelijk in je huid blenden en de kleuren opbouwen. Dit kan met de vingertoppen het beste, maar werk je toch liever met een kwast dan kun je natuurlijk ook met een kwast werken. Het resultaat is door de matte finish erg natuurlijk. De kleuren staan lekker fris en lichten je gezicht helemaal op. Alleen op de lippen vind ik de cream blush geen succes, veel te droog. Ik zou het alleen gebruiken in combinatie met een lippenbalsem eroverheen.

De cream blush blijft trouwens erg goed zitten, aan het einde van de dag zit de kleur er nog goed steeds op. Wat ik ook fijn vind is dat de cream blush niet in je poriën gaat zitten. In het verleden heb ik wel eens een creamy blush gebruikt die niet alleen erg glansde op mijn wangen, maar door de romige textuur ook in mijn poriën trok waardoor je van dichtbij stipjes kon zien. Geen gezicht natuurlijk! Deze Chanel Cream Blush doet dat dus niet en dat is zeker een pluspuntje!

Ik ben om, ik vind het resultaat van deze Chanel Cream Blushes geweldig mooi! Vooral Présage en Affinité.

chanel cream blush_04De Chanel Cream Blushes zijn te koop bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën, en natuurlijk via de Douglas webshop. Chanel Cream Blush kost €34,50 (2.5 g). De kleur Inspiration (lichtroze) is onderdeel van de limited najaarscollectie van Chanel, dus wees er snel bij als je deze kleur wilt scoren. De andere kleuren Présage en Affinité zitten in het vaste assortiment.

Wat vinden jullie van cream blush, zouden jullie het gebruiken of toch liever de oude vertrouwde pressed powder blush? En welke kleur spreekt jullie het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. Moi
  14 december 2017 / donderdag, 14 december 2017

  i was looking for chanel cream blush but i was unable to find now..can you please tell me how i can get it.

 2. steffie
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  ik vind een goede cream blush even aangenaam als een poeder, dus zeker geen problemen mee. Maar ook al vind ik de kleur présage zeer mooi, de prijzen zijn niet mals… :s

 3. Marit
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat Présage en Affinité te licht zijn aangebracht.
  Ik zie het amper zitten.
  Het kan aan mij liggen want ik heb hier niemand anders over gehoord.
  Ik ben er dus niet zo enthousiast over.

  (Ik wil niet als een zeikerd overkomen, sorry)

  O en gefeliciteerd!

 4. Fleur
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Heeii;)

  Leuk artikel! Ik vroeg me af, ik gebruik de minerale foundation van bare minerals, net als jij. Maar wanneer kan je dan het beste de cream blush aanbrengen? Want als je vloeibare foundation gebruikt dan moet je de cream blush, na je foundation naar voor je poeder aanbrengen. Hoe moet dat als je foundation poeder is?

  Alvast heel erg bedankt!!
  Xxx
  Fleur

  • Serena
   Auteur
   4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

   gewoon eroverheen, door de poederfinish werkt dat prima!

 5. Carolijn
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Oeeeh hele mooie kleuren!!!

 6. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Zien er mooi uit
  Ik vind Inspiration gaaf op je lippen!

 7. hannah
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  super mooi!

 8. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Wauw, ziet er mooi uit en klinkt fijn! Ik vind vooral Présage mooi. Op je lippen zijn ze ook prachtig!

 9. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Wauw, wat een prachtige kleuren!

 10. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Wauw!! Ze zien er alle drie even mooi uit!!

 11. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Deze zien er zo mooi uit :D x

 12. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  De enige cream blush die ik heb ik nogal brokkelig helaas. Deze zien er mooi uit. Présage staat je goed!

 13. Annika
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ik vind affinité erg mooi staan!
  Maar ik zie niet zo’n groot verschil met poederblush, eigenlijk.

 14. Sandra G.
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  De Affinité staat je erg mooi!

 15. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ik heb het net als jij ook niet zo op creme blushes, maar misschien dat ik het toch eens ga proberen. Dan begin ik wel bij een goedkoop merk, mocht het niks zijn vind ik het zonde!

 16. mart
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ooh bah! Ik heb dit dus net even uitgeprobeerd in de winkel en ik ben echt obsessed! Het is echt fijn spul, en ik hou niet eens van creamblushes. Goed, mijn begroting laat een uitgave als deze even niet toe. Misschien volgende maand.

 17. mart
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Oooh bah! Ik heb dit net dus even uitgeprobeerd in de winkel en ik ben nu echt obsessed! Echt heel fijn spul, en ik hou eigenlijk niet van creamblushes. Helaas laat mijn begroting een uitgave als deze even niet toe. Misschien volgende maand.

 18. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ze zien er mooi uit!

 19. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Normaal gesproken ben ik meer van de pressed powder, maar door jouw positieve review ben ik nu toch wel heel benieuwd naar Présage!

 20. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ziet er prachtig uit ! Alleen beetje te prijzig voor mij .

 21. Yasmine
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Wauw je laatste face foto is mooi! En ik vind Présage heel erg mooi staan!

  • Yasmine
   8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

   Trouwens, toen ik de ‘beginfoto’ (kan ff niet op de naam komen haha) zag, vond ik je echt op Beyoncé lyken haha

 22. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  gorgeous! zoals altijd van Chanel.. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *