The Body Shop – Colour Crush Shine Lipsticks

Door Nena – Ik draag graag een kleurtje op mijn lippen, maar ik merk ook dat ik het al heel snel te “opgemaakt” vind staan. Een lipgloss is vaak niet super gepigmenteerd en blijft vaak ook niet lang zitten of plakt te erg. Een lipstick is vaak veel te gepigmenteerd en blijft tegenwoordig zelfs 24 uur zitten! Wanneer je dan, net als ik, wel eens een fel kleurtje op je lippen wilt dragen, eentje waarbij je uiterlijk toch opfrist, maar niet zo fel is dat het alleen nog maar om je lippen draait.. Dan zijn The Body Shop – Colour Crush Shine Lipsticks misschien ook wel iets voor jou!

CC1

Deze shine lipsticks zijn ideaal om de kleur van je lippen op te frissen of zelfs te voorzien van een mooi kleurtje, zonder dat het geheel direct te heftig wordt.

Colour Crush Shine Lipsticks

CC4

The Body Shop lanceert deze lente een schitterende collectie sorbetkleuren voor op de lippen. De collectie bestaat uit maarliefst tien kleuren, dus er zit vast wel iets voor je tussen! Het zijn vrij sheer lipsticks, wat wil zeggen dat ze naast een flinke dosis pigment toch nog vrij transparant zijn. Deze Colour Crush shine Lipstick-lijn is speciaal ontworpen om deze lente compleet te maken: Een prachtig lipglosseffect met een frisse sorbetachtige glans.

 • De lipsticks bevatten transparante pigmenten, zodat de kleuren toch vrij draagbaar zijn en geven de lippen een rijke verzorging.
 • De lipsticks bevatten zijdezachte Community Fair Trade-maroela-olie en bijenwas om vocht vast te houden en de lippen te verzorgen.

Het assortiment Colour Crush Shine Lipsticks

collage kleuren

De tien kleuren van links boven naar rechts onder: 03 Pink Charming, 04 Unchained Mulberry, 05 Let’s Grape it On, 06 Truly Madly Deeply, 11 Nude Allure, 12 Poppy the Question, 13 Breathless Berry, 14 Magenta Be, 15 Fuchsia Flirt en 18 Sunset Romance.

De kleuren variëren van zacht nude tot aan steeds warmer roze/ rood en van koraalroze naar roze/ paars. Het moet haast wel dat er hier een kleurtje voor je bijzit.

De review & swatches

Ik heb drie van de tien kleuren mogen ontvangen om uit te proberen.

CC6

Van links naar rechts zijn dat de kleuren: 14 Magenta Be, 15 Fuchsia Flirt en 18 Sunset Romance.

CC3

Dit zijn precies mijn kleurtjes! Magenta Be is felroze maar heeft een koele ondertoon. Fuchsia Flirt neigt iets maar naar koraal, maar is nog steeds erg roze en heeft een warme ondertoon. Sunset Romance is een zachtere koraal tint die zelfs wat naar oranje neigt.

swatches2

Je kan aan de fijne lijntjes zien dat de kleur wel iets in de lijntjes trekt. Wanneer je hele droge lippen hebt, zie je de kleur dan ook iets in de lijntjes trekken wat ik persoonlijk niet zo mooi vind. Wanneer je lippen onbeschadigd en niet erg droog zijn, dan zie je hier niets van.

swatch1

Zoals je aan de swatches op mijn arm kunt zien zijn de kleuren inderdaad erg transparant, maar de kleur is goed aanwezig. Op bovenstaande foto is de “Shine” erg goed te zien. Wat dat betreft glanzen je lippen net zo mooi als wanneer je een lipgloss gebruikt.

Magenta Be

Magenta Be is echt een knallende roze kleur met een koele ondertoon. Dit is de meest felle van de drie!

Magenta Be

Zoals je kunt zien geeft Fuchsia Flirt mijn lippen echt een goede roze kleur, maar door de transparante pignmenten zie je toch mijn lip er iets doorheen schijnen. Ook zijn mijn lippen voorzien van een prachtige glans!

full face Magenta Be

Normaal gesproken vind ik dergelijke kleuren als Magenta Be véél te fel, maar door de transparante eigenschap van deze collectie waardoor je je eigen lippen nog ziet vind ik het uiteindelijk meevallen. Ik pak deze kleur veel sneller dan een “normale” lipstick in deze kleur.

Fuchsia Flirt

Fuchsia Flirt

Fuschsia Flirt is echt een kleurtje naar mijn hart! Ik houd toch meer van warme ondertonen, dan van koele ondertonen. Ik ben geen fan van rood, dus een mooie warme kleur zoals deze Fuchsia Flirt kan het bijna niet verkeerd doen.

full face fuchsia flirt

Helaas had ik wat droge lippen, waardoor je dus wel iets de lijntjes ziet. Over het algemeen zie je daar niets van wanneer je lippen al goed gehydrateerd zijn van zichzelf. Ik heb dit namelijk bij elke lipstick als ik droge lippen heb… Wat de kleur betreft ben ik erg enthousiast en kies ik deze als mijn favoriet uit de collectie!

 Sunset Romance

Sunset Romance

Ik vind Sunset Romance ook een hele mooie kleur. Iets subtieler dan de andere twee, maar toch goed zichtbaar. Wanneer je een lichte lipkleur hebt (zoals ik) is deze kleur goed te zien. Misschien dat hij voor veel anderen te subtiel is.

full face Sunset Romance

Zoals de naam al zegt: Sunset Romance, vind ik dit dan ook echt een romantisch kleurtje. Perfect voor elke gelegenheid. Ook deze kleur zal ik regelmatig te voorschijn halen uit mijn tas!

Conclusie

CC5

CC2

Ik heb de lipsticks allemaal een paar dagen gedragen en ik heb een goede mening kunnen vormen. Naar mate de dag vordert trekt de kleur iets in de lippen, waardoor je nog een hele lange tijd kleur behoudt. Is de ergste glans verdwenen (bijvoorbeeld na een maaltijd)? Dan behouden je lippen nog steeds een groot deel van de kleur. Je kunt je lippen dan bijwerken met een gewone balsem of gloss voor dat beetje extra glans. Ik vind dat een groot voordeel, want je kan gewoon zonder spiegel bijsmeren met welk transparant lipproduct dan ook! Aan het einde van de dag raad ik je echter wel aan de kleur wat bij te werken, want dan is “het binnenste” van je lippen weer normaal van kleur.

De formule droogt je lippen niet uit en de structuur voelt aan als een verzorgende balsem. De lipsticks zijn neutraal van geur.

De Colour Crush Shine Lipsticks zijn verkrijgbaar bij The Body Shop of online. De lipsticks kosten €12,00 per stuk.

(€5,- korting bij online bestellingen vanaf €25,- Tussen 14 april 2014, 15 uur ’s middags en 12 mei 2014, 12 uur ’s middags krijgen klanten €5,- korting bij bestellingen vanaf €25,-. Deze aanbieding geldt op alle producten.)

Wat vinden jullie van de Colour Crush Shine Lipsticks van The Body Shop? Zijn deze transparante en verzorgende lipsticks iets voor jou? 

Liefs Nena

Instagram: @nenaburger
Twitter: @nenaburger

 

Volg:

75 Reacties

 1. Maxie
  26 april 2014 / zaterdag, 26 april 2014

  Leuk artikel Nena, en die foto’s zijn weer eens prachtig gelukt.

 2. Lisanne
  25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Prachtige fotos!

 3. 25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  De productfoto’s zijn echt heel erg mooi!

 4. 25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Deze zullen zeker iets voor mij zijn, wat een fijne lipsticks weer!
  Dat de kleur blijft hangen en je enkelt met een lippenbalm bij hoeft te werken klinkt echt ideaal. Ze zullen fijn zijn op de bruiloft van een vriendin van mij eind mei :)

 5. Kim
  25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Ziet er goed uit, mooie kleurtjes!

  xx

 6. Nikita
  25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Super mooi ! Ik denk ook ideaal voor mij want ik draag zelden lipstick omdat het zo fel is, dan is dit echt een leuke oplossing !

 7. 25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Wow wat een super mooie foto’s heb je gemaakt!

 8. 25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Mooie kleuren!! Vooral sunset romance een heel mooie kleur! Fijn dat deze lipsticks je lippen niet uitdrogen, daaron zal dit echt iets zijn voor mij!

 9. 25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Echt prachtige kleuren maar helaas niks voor mij, heb wat teveel velletjes en droge plekjes op m’n lippen.

 10. Sascha
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Onwijs mooie lipsticks! Vooral de laatste is prachtig.

 11. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wat ben je toch een mooie meid! Heb er geloof ik ook nog zo eentje liggen, maar nog niet gebruikt…oepsie

 12. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Leuke review!
  Ik heb zelf Sunset Romance maar helaas is die bij mij meer gepigmenteerde lippen nauwelijks te zien. Ik krijg er een leuke gloss van maar daar hou het bij op. Erg jammer want bij jou ziet ier er heel mooi uit!

 13. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ze zijn mooi en geven meer kleur af dan ik had verwacht. De felle roze tinten vind ik super!

 14. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wauw wat een mooie kleuren. Ze staan je ook allemaal heel erg mooi(L)

 15. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ooh, deze lipsticks zijn zo mooi! Ik vind ultrafelle kleuren meestal niet zo mooi op mijn lippen, deze subtielere kleurtjes zijn dus echt iets voor mij! Ik wil ze eigenlijk alle drie :-)

 16. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  De Magenta vind ik de mooiste! Ik heb zelf altijd droge lippen, dus nummer 2 is dan voor mij ook niet zo handig. Ik zit al een tijd te kijken naar een echt roze zoals deze, zo vrolijk!

 17. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Pretty, ik ben vooral fan van de eerste versie.. Ik moet snel eens langs de bodyshop vrees ik ;)

  Liefs

 18. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Sunset Romance is mijn favoriet! Heel mooi!

 19. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Alle kleuren staan je erg prachtig! Btw wat een geweldige collage dat je alles in één oogopslag kunt zien (de kleur van lipstick zelf/ nude lips/ kleur op mond etc).

 20. Celine
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Sunset romance is prachtig! Ik ga hem morgen testen :-)

 21. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wauw, deze zijn erg mooi. Staat je goed!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *