Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer review

Tijdens mijn ‘Unboxing Perspakketten‘ video was ik al razend enthousiast over dit product en ik stond werkelijk te popelen om de nieuwste Full Cover concealer van Bobbi Brown te proberen. Zoals jullie misschien weten zijn de Shimmer Bricks van Bobbi Brown favoriet bij mij, en heb ik in de loop der jaren heel veel mooie make-up van dit merk getest. Ook hun creamy concealer (in een plat rond doosje) is lange tijd mijn holy grail geweest. Hoge verwachtingen, dus!


De Full Cover concealer is verpakt in een rechttoe rechtaan huls met zwarte dop. De huls is doorzichtig, zodat je meteen ziet om welke kleur het gaat. In totaal zijn er maar liefst 15 kleuren, van heel licht naar vrij donker, met zowel koele, neutrale als warme ondertonen. Grote kans dat er een goede kleurmatch voor je bij zit, dus. Zelf heb ik de kleur Warm Beige opgestuurd gekregen.


De applicator is vrij basic, gewoon zo’n kleine fluffy lipgloss applicator. FUN FACT!! Ze noemen dit soort applicators trouwens ‘doe foot’ (voetje van een vrouwtjeshert) in het Engels, kwam ik net achter. Weer wat geleerd.


Omdat het om een Full Cover concealer gaat is de formule erg geconcentreerd en wordt er gebruik gemaakt van een zogeheten Triple Matrix Technology. Dit zou voor een intense, maar lichtgewicht dekking moeten zorgen, die nog steeds erg comfortabel aanvoelt en eruit ziet alsof het ‘huid’ is. De flexibele finish beweegt mee met de huid, waardoor er geen lijntjes zouden moeten ontstaan. Nou, dat belooft veel goeds!


Dit is een swatch van de kleur Warm Beige. Tijdens het swatchen al merkte ik dat de formule inderdaad heel dekkend is (dus die Full Cover zit wel goed), maar de formule is heeeeeeel dik. Zo dik, dat hij helemaal niet soepel over mijn huid glijdt, maar juist stroef. Maar goed, sommige producten, en vooral Full Cover producten, moeten eerst een beetje opgewarmd worden door de huid. Dus we gaan vrolijk verder en kijken hoe deze concealer uitpakt op mijn gezicht.


Dit ben ik zonder primer, foundation of concealer. Alleen mijn wenkbrauwen, wimpers en lippen bevatten make-up. Normaal breng ik concealer aan OVER mijn foundation, maar omdat ik wil laten zien hoe deze concealer dekt, breng ik het dit keer aan op een ‘naakte’ huid.


Dit is waar ik mijn concealer altijd aanbreng; onder mijn ogen, langs mijn neusvleugels en bij mijn mondhoeken. Ik doe eerst één kant van mijn gezicht om het verschil extra goed te kunnen laten zien straks.

Side note: er komt heel weinig product uit de huls op de applicator. Je moet echt meerdere malen opnieuw dippen wil je genoeg product op je gezicht krijgen.


Ik vind, vooral van heel dichtbij, dat de concealer echt op mijn huid ligt als een dik, glanzend plakkaat. Triple Matric Technology, WHERE YOU AT, GIRL?! Ik merk helemaal niets van de comfortabele, als huid uitziende textuur.


Je ziet de concealer overduidelijk zitten. Maar goed, we moeten nog blenden.


En ook het blenden was geen pretje. De ‘flexibele finish’ was ver te zoeken, want de concealer wilde juist helemaal niet goed blenden; het bewoog gewoon niet! Met de beautyblender kon je wel alles goed op zijn plek ‘bouncen’ en de randjes van waar je het had aangebracht subtiel iets vervagen, maar ik kon de concealer niet doortrekken naar boven of onderen toe. Het is gewoon een veel te dikke formule die niet mooi te blenden is, waardoor ik hem best goed zie zitten. En, als ik eerlijk mag zijn, ook gewoon in de lijntjes gaat zitten. Dus alles wat Bobbi Brown claimt dat ‘ie niet zou moeten doen, gebeurt gewoon.

Voel me dan toch een beetje genaaid.

Zo van een afstandje is het nog wel mooi.


Maar van dichtbij zorgde de formule er ook nog eens voor dat mijn velletjes werden geaccentueerd. Kijk maar, daar in het midden onder mijn neus. Wat een tegenvaller, zeg.


Ik had echt hoge verwachtingen van de nieuwe Bobbi Brown Instant Full Cover concealer, maar ik kan alleen zeggen dat ik teleurgesteld ben. Ik herinnerde me toen ineens dat Farsáli (je weet wel, die druppels met bladgoud) speciaal bedoeld is om full coverage producten mee aan te brengen. Maar zelfs dat hielp niet om de dikke formule soepeler te kunnen blenden. En de concealer OVER foundation aanbrengen maakte het er ook niet beter op, je kon het nog steeds zien zitten en de formule bleef gewoon dik en sticky. Aanbrengen met mijn vingertoppen maakte ook geen verschil.

Ik heb de concealer echt op verschillende manieren geprobeerd aan te brengen, want ik wilde ZO GRAAG dat ik dit een fijn product zou gaan vinden, maar helaas. Ik kan er niets beters van maken.


Nice try, Bobbi. Maar van een high end merk dat al zo veel goede producten op de markt heeft gezet, en die €34 voor dit product vraagt, had ik écht beter verwacht. De formule is dekkend, dat is één ding wat zeker is. Maar hij is daarnaast ook erg dik en een beetje plakkerig, er is amper beweging in te krijgen tijdens het blenden, hij gaat in de lijntjes zitten én je ziet hem best goed zitten. Dus voor mij is dit helaas een no-no.

Ik heb achteraf wat reviews opgezocht, want ik was benieuwd of ik nu de enige was die zo teleurgesteld was over dit product. De ene helft is het 100% met mij eens, maar de andere helft is er juist DOL op. Wel brengen ze het dan aan met een vrij volle oogcrème eronder, gebruiken ze hun vingertoppen en setten ze het geheel met een poeder. Ik vind dit persoonlijk veel te omslachtig om een product te laten werken, (iets moet gewoon van zichzelf al goed zijn), maar ik kan me voorstellen dat je, wanneer je echt hele donkere kringen onder je ogen hebt, deze moeite wilt doen. Want deze concealer is qua dekking absoluut Full Cover.

Bobbi Brown Instant Full Cover concealer: either you’ll love it or hate it!

Wat is jouw mening over deze concealer? Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

23 Reacties

 1. Marieke
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Wat een tegenvaller.. ik had gehoopt dat dit product een goed alternatief zou vormen voor de Lock-it concealer creme van Kat von D. Die is echt fantastisch maar natuurlijk weer niet verkrijgbaar in NL. ?

 2. 1 augustus 2017 / dinsdag, 1 augustus 2017

  Wat balen dat hij zo tegenvalt. Het feit dat je hem zo ziet zitten vind ik echt een groot minpunt! Zeker voor zo’n prijs is het erg omslachtig wat je allemaal wel niet moet doen om hem mooi erop te krijgen.

 3. Saskia
  29 juli 2017 / zaterdag, 29 juli 2017

  Ik heb gelezen ergens dat de corrector en concealer goed waren van armani.

 4. 28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

  Oh nee, dit is idd voor velen een No-go.. Mss voor meiden met een vette(re) huid? Vind het wel jammer want op de foto, niet in close-up, is hij heel mooi en egaal.. Maar van dichtbij? Nee dat resultaat wil ik liever niet 🙂

 5. 28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

  Jammer dat ie voor zoveel geld niet aan de verwachtingen kan voldoen! Concealer van zo’n hoge prijs sla ik sowieso over. Het gaat altijd zo snel op ook, ik gebruik lekker concealer van Catrice, die werken voor mij perfect!

 6. 27 juli 2017 / donderdag, 27 juli 2017

  Ik ben echt een Bobbi Brown fan en het is zo jammer dat deze concealer niet werkt! Toen ik de applicator zag werd ik wel gelijk enthousiast omdat ik verwacht had dat deze net zo goed zou zijn als de UD Naked Concealer of de dupe versie van NYX. Maar helaas, ik zag al bij het aanbrengen dat het gewoon een pain in the ass zou zijn om het goed uit te blenden. Daarom bij het aanbrengen van een wat dikkere concealer gebruik ik vaak streepjes ipv een hele vlakte aan te brengen, dan heb ik het soort van gevoel dat ik het makkelijker kan blenden. Voor deze zeer hoge prijskaartje kijk ik liever verder!

 7. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Wat super balen zeg, zeker van zo’n goed merk. Nou ja, weet ik in ieder geval weer dat ik ‘m niet hoef te kopen.

 8. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  ik vind je productfoto’s wel erg mooi <3

 9. Chiara
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Wat jammer, Bobbi Brown heeft vaak wel goede producten. Ik hoor wel veel goede verhalen over de Estee Lauder Double Wear concealer, misschien dat je die ook een keer kunt reviewen Serena!?

 10. Iris
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Leuk, gedetailleerd review!
  En wat een prachtige foto’s!

 11. Babs
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Welke lipkleur heb je op??

 12. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Voor die prijs is het inderdaad wel een grote tegenvaller ja! En als je iets minder betaalt heb je nog een betere ook.

 13. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Oh wow, wat jammer dat de velletjes erg geaccentueerd worden. Dat wil je juist voorkomen met een concealer. Jammer!

 14. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Dat is even een dikke tegenvaller zeg. En dan ook nog 34 euro betalen, nou doe mij er dan maar een van Catrice of Essence.

 15. Britt
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Wat jammer zeg! Maar toch, ze moeten er wel zijn die tegenvallers, maar van zo’n luxe merk verwacht je wel beter!

 16. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Wat jammer dat je hem zo vind tegenvallen, ik gebruik gewoon het liefste mijn collection 2000 concealer, kost niks en werkt perfect. Alleen de verkrijgbaarheid, dat is nog altijd een dingetje.

 17. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Ik heb helaas dat plakkaat effect met bijna alle full-coverage foundations en concealers, ik vind het echt PRACHTIG voor portret fotografie, maar in het echt lijkt het net alsof ik een masker op heb waarbij alles heel snel in lijntjes gaat. Vind zo full coverage als dit sowieso niet bij het merk passen, omdat ze zelf bij Bobbi Brown altijd promoten om jezelf niet te bedekken maar juist je eigen features te accentueren met behulp van make-up.

 18. Syl
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Wat een tegenvaller voor die prijs. Daar zijn betere concealers voor te vinden.

 19. 25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Ik heb er persoonlijk geen probleem mee om met stuggere producten te werken maar 34 eur voor een concealer vind ik echt té veel.
  Mijn favo concealer was vroeger die double concealer van BB (enfin die 2 platte rondjes in een potje, weet de naam niet meer) maar ben gestopt die te kopen wegens veel te duur.

 20. a
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Top review! Ook fijn om te zien dat je niet altijd helemaal tevreden bent met sommige producten. Heb jij misschien nog goede aanraders voor concealers? Pretty please???

 21. Diana
  25 juli 2017 / dinsdag, 25 juli 2017

  Ik ben blij dat er nog een blogger is die een product eerlijk behandeld in een artikel! Bedankt voor de gedetailleerde foto’s. Bobbi Brown heeft een hele hoop prachtige make-up maar dit is er dus helaas niet 1 van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *