Bizarre Beauty: van alles wat

Welkom bij weer een nieuwe editie van Bizarre Beauty, een reeks artikelen waar gekke wetenschappelijke onderzoeken of uitvindingen op beauty gebied worden besproken. Een creme met navelstreng-serum? Zonnebrandcrème van haaienhuid? Lees verder voor vreemd nieuws op beautygebied.

Ben jij een psycho?
Psychopatie is een psychische aandoening waarbij men ongevoelig is (weinig tot geen empathie kan tonen), anti-sociaal gedrag vertoont, erg manipulatief is en houdt van sensatie. Guess what? Uit recent onderzoek is gebleken dat psychopaten moeite hebben met ruiken. Ruik je jouw parfum niet meer, maak je dan niet meteen zorgen. Grote kans dat je jouw parfum zo lang draagt dat je neus er ongevoelig voor is geworden. Maarre, mocht je sterke vermoedens hebben dat er zich een crazy person in je klas/op de werkvloer bevindt, doe dan eens heel subtiel een geurtest (hee, moet je mijn nieuwe parfum eens ruiken!) om erachter te komen of deze persoon inderdaad psycho neigingen heeft… Meer informatie lees je hier.

Navelstreng in skincare
He bah! Novo Solutions MD heeft een lijn op de markt gezet genaamd NovoGlow, bestaande uit anti-age producten gemaakt met gezuiverd menselijk navelstreng-serum. Ewl! De lijn bestaat uit een Absolute Face Cleanser, Brilliant Face Exfoliant, Cellactive Face Serum, Advanced Eye Serum, Moisturizing Renewal Cream and Moisturizing Renewal Cream met SPF. Ondanks de grote ewl-factor belooft het spulletje veel goeds: 94% van de testpersonen claimt een jongere, frissere huid te hebben gekregen,  79% zag duidelijke vermindering in donkere kringen/verdikking onder de ogen en 73% gaf aan vermindering in rimpels en fijne lijntjes te zien. De productie van het navelstreng-serum is helemaal legaal.

Om jullie nog even de bibbers te geven, hieronder een plaatje van een navelstreng:

Beauty Pillow
We slapen 8 uur per dag (gemiddeld) en als je zo’n 8 uur per dag in de kreukels ligt dan kan dat inderdaad niet zo fijn zijn voor je gezicht wat rimpels en fijne lijntjes betreft! Dit wisten ze bij Beauty Pillow ook en daarom ontwikkelden ze een speciaal kussen waarop je én lekker kan slapen én die venijnige ‘sleep wrinkels’ voorkomt. De vorm van het kussen voorkomt dat je te veel draait en je gezicht in de kreukels legt, waardoor het op den duur dus zorgt voor een jonger uitziende huid. Klinkt op zich wel logisch, maar… draaien in je slaap is toch juist goed? Beauty Pillows zijn er in verschillende soorten en maten. Prijs gemiddeld zo’n €30 tot €60 euro.

Haaienhuid in zonnebrandcrème?
Het blijkt dat haaien geen huidkanker kunnen krijgen. Men heeft dit onderzocht door haaien bloot te stellen aan UV-licht en hoewel ze een donkerder kleurtje kregen (Wat, haaien kunnen bronzen?) kregen ze (gelukkig) geen huidkanker. Waarschijnlijk door de hoge hoeveelheid anti-oxidanten in de huid van een haai. Men blijft dit fenomeen verder onderzoeken en sluit een link met suncare niet uit. Tja… ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat de haaien niet te veel schade wordt aangebracht tijdens deze experimenten. Meer informatie lees je hier.

Japanse ‘tooth patch’ voorkomt schade aan je gebit
Wow. Die Japanners hebben we nu toch wat gaafs uitgevonden! De ‘tooth patch’, een flinterdun (o,004 mm dik) laagje dat je over je gebit kunt aanbrengen wat gaatjes helpt voorkomen en beschadigd glazuur kan repareren. Want, als er door het laagje geen etensresten tussen je tanden en kiezen kan gaan plakken krijg je dus geen gaatjes en als je glazuur moet herstellen dan kan dat het beste wanneer het niet in aanraking komt met zuur uit eten en drinken. Klinkt als een droom! Dit laagje is doorzichtig, maar men werkt al aan een witte variant zodat men hier ook nog blijvend witte tanden aan overhoudt. Het grote nadeel: het duurt een hele dag (!!) om dit laagje goed te laten drogen en uitharden. Men is al druk bezig met de optimalixatie van deze ‘tooth patch’, maar denkt over zo’n 5 jaar het product op de markt te kunnen brengen. Ik sta vooraan in de rij in elk geval! Meer informatie lees je hier.

Reinig je gezicht NIET in de ochtend
Excuse me? Dit advies is afkomstig van de knappe actrice Salma Hayek, die er met haar 46 jaar hartstikke goed en een stuk jonger uitziet. Dus… haar advies scheelt ons tijd in de ochtend EN zorgt voor een stralende, jonger ogende huid? Tell me more, Salma. Ze vertelt:

‘One strange tip – don’t wash it in the morning, at all, never. Because at night your skin is rebuilding some of the oils that you need to keep your skin young, and it balances the PH. So in the morning if you take them off – you can splash it with water, do something mild – but you don’t want to get rid of that. And if your skin is dirty in the morning, it means you didn’t clean well at night.’

Hmmm, wat moeten we hier van denken? Het klinkt logisch, maar ‘s avonds zweet je behoorlijk en ik dacht dat er ook gewoon afvalstoffen uit je huid komen zetten (juist omdat je huid tijdens rustfase lekker aan het werk is), dan wil je die toch weg hebben? Wat vinden jullie? Meer informatie lees je hier.

Dat was het weer! Ik hoop dat jullie van deze Bizarre Beauty update hebben genoten. Wat zou jij wel gebruiken en wat niet? Volg je het advies van Salma Hayek op of vind je het maar shenanigans?

Happy weekend!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. Clara
  6 oktober 2012 / zaterdag, 6 oktober 2012

  Zit wel wat in, dat laatste… Ik was het toch nooit in de ochtend eigenlijk, ben ik te lui voor 😛

 2. 5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

  de laatste tip klinkt eigenlijk heel logisch!

 3. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Ik roep het al tijden, niet wassen ‘s ochtends. En mijn schoonmoeder deed net alsof ik mezelf met stront onder gesmeerd had omdat ik ‘s ochtends mijn gezicht niet was. Maar vervolgens heb ik geen puistjes (even afkloppen) en vallen de rimpels hartstikke mee.

  Die toothpatch lijkt me verder wel wat. 😀

 4. Emma
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Liever geen navelstreng producten, brrrr vind ik maar eng! En die foto!! haha
  Ik vind Selma haar advies wel apart, heb zelf het gevoel dat mijn huid ook na een nachtje slapen best een beetje vies is, ik reinig het liever met een facewash onder de douche en daarna een lotion.
  Super leuk artikel weer!

 5. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Serena ik kan je niet genoeg bedanken!
  Ik heb nu 2 dagen lang mijn gezicht ‘s ochtends alleen met een beetje water gesplashd en ik merk nú gewoon al verschil..
  Ik zit eerst helemaal onder de (felrode) puistjes, geen prettig gezicht. Nu is bijna de helft van die puistjes al weg en zijn ze sowieso ook bijna allemaal niet rood meer!!

  Wauw ik kan gewoon niet stoppen met glimlachen, zo blij ben ik haha!

 6. Laura
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Om heel eerlijk te zijn reinig ik mijn gezicht sowieso nooit ‘s ochtends! Het enige wat ik doe is ‘s avonds mijn (oog) make-up er af halen (Draag geen foundation!) en ‘s ochtends met een nat washandje (lauw/warm water) over mijn gezicht heen. Toen ik laatst bij de schoonheidsspecialiste was vroeg ik haar wat nou écht nodig was voor een meid van 22. Ze zei me dat zelfs een dagcreme niet nodig is, op mijn leeftijd houdt de huid zichzelf goed genoeg in balans. Pas als je je eerste rimpel ziet begin je volgens haar met smeren en grondig reinigen!

 7. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Ik heb vandaag toch een heel bizar en lelijk beautynieuwtje gehoord van mijn collega’s. Als de Japanse jeugd utigaat, laten ze in hun voorhoofd iets spuiten dat opzwelt, en dan drukken ze er met hun duim in, zodat je een soort van donut op je voorhoofd hebt! Hopelijk breekt wordt dit geen trend, want deze laat ik toch aan me passeren (:

 8. mimi
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Ik had volgens mij wel ooit iets gehoord, over dat navelstrengcellen beschadigingen konden herstellen..misschien dat ze dat daarom op hun huid smeren?
  Maar ik doe het liever niet 😛

 9. serona
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  cool zeg die tooth patch. leuk artikel

 10. Nina
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Ew, die foto van de navelstreng! Moest dat nou echt Serena? zo vies haha.

 11. Renske
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Nou, eerlijk gezegd reinig ik mijn gezicht ‘s ochtends ook niet.. gewoon uit luiheid.. Maar ook omdat ik vind dat mijn gezicht er ‘s ochtends gewoon nog prima clean uitziet en aanvoelt. Toch wordt ik altijd veel jonger geschat (ik ben 28jr en wordt vaak begin 20 geschat)! En nu lees ik dat laatste stukje, ik denk, nou!! Daar zou best wel eens wat in kunnen zitten. Want zelf weet ik echt niet wat mijn “geheim” zou moeten zijn..

 12. irene
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  ik maak mijn huid ook alleen s’avonds schoon.

 13. me
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Tja, wat zal ik ervan zeggen:

  1. Koude grond psychologie.
  2. Je wilt niet weten wat er aan dierlijke gore producten vroeger en in dure producten nu kunnen zitten (bij de goedkopere zijn het meestal synthetische versies). Wil je niet met gore natuurlijke producten te maken hebben neem dan cheapass produkten, zit je altijd goed hahaha.
  3, Ja fijn, nog een reden om haaien uit te moorden, we hebben al genoeg versies om ons te beschermen tegen de zon en de beste….niet in de zon zitten/liggen te bakken.
  4.Te laat want ik ben te oud om geen gaatjes meer te hebben.,
  5. Natuurlijk, mevrouw de huidverzorgingdeskundige met geld…..dat gezicht kom echt niet van je ‘s ochtends niet wasssen maar eerder door het scalpel en de injectiespuit.

  Zo goed, hahaha

 14. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  ieuw , die producten met die navelstreng zijn echt te vies ! ik kan niet geloven dat er iemand zoiets op zijn gezicht zou willen smeren ! dat van Salma Hayek klinkt best logisch eigenlijk 🙂

 15. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Heel leuk om te lezen. Dat laagje over de tanden had ik zelf ook gehoord en ik sta ook zeker vooraan in de rij als dat op de markt zou komen. Zeker omdat ik nu al vanaf vorige week Woensdag met een vulling uit mijn kies loop en ik pas aanstaande Donderdag bij de tandarts terecht kan. Dan heb ik toch liever dat laagje om gaatjes zoveel mogelijk te voorkomen, want dan krijg ik ook geen vullingen meer die eruit kunnen gaan haha. De producten met navelstreng erin dat gaat mij toch echt veel te ver en dat zou ik ook echt nooit gaan gebruiken haha.

 16. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Die navelstreng ziet er echt smerig uit, voor de rest wel een grappig artikel.

 17. renoeka
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Navelstreng in skincare? No thank you!

 18. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Zo’n toothpatch wil ik ook wel! En dan vooral een witte (ik heb echt van die gele stompjes 😉 ).

 19. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Oh he jak die navelstreng, maar ach.. als het echt werkt? Ik heb daar allemaal niet zoveel problemen mee, je moet er gewoon niet over nadenken haha. Ik was juist mijn gezicht graag in de ochtend, al die viezigheid komt er uit ‘s nachts. Wel aparte verhalen haha!

 20. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Ohh..dat plaatje van die navelstreng, bah! haha

 21. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Leuk artikel! Het laatste stukje vind kk het meest interessant

 22. Nikki
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Hey Serena! Kun je dat laatste van je huid niet reinigen ‘s ochtends testen? Een maand lang niet doen ofzo en dan voor – tijdens – na foto’s posten! Lijkt me wel gaaf om te zien of het inderdaad verschilt!!

  • Serena
   Auteur
   29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

   Tja, ben een beetje huiverig. Bij het minste of geringste krijg ik al meteen een slechte huid en dat kan ik me niet veroorloven gezien ik elke dag met mijn hoofd op de foto ga voor de site.

 23. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Echt een heel leuk artikel 🙂

 24. mounya
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  eerlijk gezegd maak ik ook altijd mijn gezicht ‘s avonds goed schoon en ‘s ochtends alleen met water, mijn huid is zo een stuk egaler en mooier.

 25. Alice
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  ‘s ochtends je gezicht niet reinigen met een face was is eigenli heel goed voor he huid! Gewoon lauw water gebruiken en eventueel een beetje zwitsal handzeep 🙂

 26. Gulja
  29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Zijn de winnaars van de Essie wedstrijd bekend?

  • Serena
   Auteur
   29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

   nog niet! moet zo veel doorlezen, haha! maar na het weekend maak ik ze bekend.

   • Rianne
    29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

    Oh wat leuk! Ik dacht dat ze al bekend zouden zijn maar er is nog hoop jeeeh haha ik ben benieuwd.

 27. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Maaaar… als je dan ‘s avonds goed je gezicht reinigt en blabla, hoe zit dat dan met crème? Doet zij die dan ook niet op?

 28. Marloes
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Die baby in de haaienpak, hihi 😀

  • Marloes
   28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

   dat, dat haaienpak

 29. Emily
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Ah van dat haaienplaatje smel ik echt weg!

 30. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Wat een beauty is Salma Hayek!

  X

 31. Sara
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Uhm…. Gezicht niet reinigen? Ik hoor dat echt voor t EERST! Sorry, wil en kan geen risico nemen.. Trouwens.. Kan jij misschien de bb crème van Philosophy testen? Be your best skin perfecting SPF 30, 29,95€ zal die kosten denk ik. Hij is pas vanaf 1 november verkrijgbaar, maar misschien dat jij t kan testen?

  • Serena
   Auteur
   29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

   Ik heb ze bij een event een aantal maanden terug getest en de kleuren passen niet echt bij mijn huidskleur, maar ik zal eens kijken!

   • Sara
    29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

    Thanx!

 32. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Haha wat grappig om te lezen 😀 x

 33. hannah
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  zon navelstreng is eigenlijk best vies haha 😛

 34. Alex
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Over dat laatste, met dat “reinig je gezicht niet in de ochtend” ik denk oprecht dat daar best wel wat in zit, want toen ik een tijdje geleden bij de schoonheidsspecialiste was, vertelde zij me ook dat ik mijn gezicht alléén ‘s avonds (GOED) moest reinigen en ‘s ochtends lekker met rust moest laten. En ik moet zeggen, ik had een vrij slechte huid voordat ik dat allemaal ging doen, maar toen ik daarmee begon zag ik echt meteen verbetering (minder acné, veeeel minder vette huid etc.) Inmiddels doe ik het niet meer zo en mijn hhuid ziet er wel weer wat slechter uit. Misschien moet ik er maar weer eens mee gaan beginnen..

 35. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Sommige dingen zou ik echt niet willen weten, wat bizar indeed! :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *