Bizarre beauty | ik scheer mijn gezicht

Ik heb een bizarre beauty confession voor jullie: ik scheer mijn gezicht. Ik heb het nooit eerder durven vertellen omdat de kans groot is dat ik hier vervelende reacties op ga krijgen, maar ik zeg het nu gewoon. Ik scheer mijn gezicht en dat is OK. Ik begon jaren geleden met het scheren van mijn snor (nou ja, snor, die paar haartjes op mijn bovenlip), en sinds een aantal weken scheer ik nu ook de donshaartjes weg op mijn kaaklijn (bij dat gedeelte onder je oren). En het bevalt supergoed!

Hieronder leg ik jullie uit waarom ik dit doe – en dus niet voor andere ontharingsmethoden heb gekozen – en wat mijn ervaring is tot nu toe.

Het scheren van mijn snor en donshaartjes heeft voor mij een aantal duidelijke voordelen;

1. ik vind het de snelste en makkelijkste manier van ontharen.
2. het irriteert mijn huid niet, dus ik krijg geen uitslag, een rode, gevoelige huid of ingegroeide haartjes (dit heb ik echter wel met waxen en ontharingscrème).
3. mijn bovenliphaartjes groeien al JAREN lang hetzelfde terug en worden er dus echt niet dikker en donkerder van. Hetzelfde geldt voor de donshaartjes op mijn kaaklijn, heb ik gemerkt.
4. tijdens het scheren ontdoe ik mijn huid meteen van de bovenste, doffe, dode huidcellaag, waardoor mijn huid lichtjes wordt geëxfolieerd en er stralender en helderder uitziet na het scheren.
5. ook make-up aanbrengen gaat hierdoor gelijkmatiger en gemakkelijker.

Op de langere termijn schijnen skincare producten ook nog eens beter in de huid te absorberen. Daar merk ik nu niet veel van omdat ik het slechts een aantal weken doe, maar op YouTube ontdekte ik talloze vrouwen die al jaren hun gezicht scheren en zij zweren erbij! Allemaal vertellen ze dat hun huid onwijs is opgeknapt sinds ze het zijn gaan scheren. En niet alleen ervaringsdeskundigen, ook artsen zijn er van overtuigd. Dr. Michael Prager, een arts met een praktijk in Londen, zegt: “Scheren heeft wel degelijk effect op de veroudering van de huid. Het is net als een behandeling om dode huidcellen te verwijderen, dat stimuleert de productie van collageen. Daardoor verminderen rimpels en wordt celvernieuwing gestimuleerd.”

voor en na het scheren van mijn gezichtIn eerste instantie wilde ik mijn gezicht scheren omdat ik dat mooier vond staan. Op de foto hierboven heb ik links mijn donshaartjes nog niet weggeschoren en rechts wel. Het verschil is subtiel, maar ik vind het persoonlijk gewoon wat frisser en egaler. Van te voren twijfelde ik of ik het zou moeten doen, maar toen ik erachter kwam dat het scheren van je gezicht nog veel meer voordelen met zich meebrengt dan ik dacht, waagde ik het erop. En ik moet zeggen, ik ben erg positief over het resultaat!

De één harst, de ander epileert, weer een ander gebruikt ontharingscrème en ik scheer. Ieder zo zijn ding! Moet alles dan perfect glad en egaal en moet elk zichtbaar donshaartje maar van ons lichaam verwijderd worden? Natuurlijk niet! Lichaamsbeharing is niets om je voor te schamen. Het is gewoon een persoonlijke keuze; ik vind het mooier staan zo. En daarnaast gaat het aanbrengen van mijn make-up inderdaad prettiger en heeft het – zo zeggen ze – goede resultaten voor op de langere termijn. Ik blijf dus vrolijk doorgaan met het scheren van mijn gezicht.

Hoe onthaar jij je gezichtshaar? En hoe denk je over het scheren van je gezicht als vrouw?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

164 Reacties

 1. Ilse
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik haal altijd wax-strips van de Kruidvat die ook geschikt zijn voor je benen en die knip ik tot bovenlip-formaat. De wax kan ik weghalen met kokosolie. Ik en mijn vriendinnen doen het ook op deze manier en dat bevalt ze prima 🙂 ik doe het om de drie weken en het blijft tot die tijd weg! Het doet overgens bij mij geen pijn, het voelt ongeveer hetzelfde alsof je ducttape van je hand af trekt. De haartjes komen niet hard of zwart terug ofzo 🙂 Bedankt voor het delen van je bericht! Ik waardeer het dat je de realiteit deelt 🙂 Fijne avond!

 2. Nele Van den Bogaert
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Haha, ik scheer mijn gezicht ook ? kvind dat nu best wel nog gênant om toe te geven maar je hebt gelijk Serena: er is echt niets mis mee?

 3. Suzanne
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Super artikel Serena, dapper dat je voor dit onderwerp hebt gekozen!
  You look gorgeous!

 4. Anique
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Nou, ik heb het ook gedaan! En ik ben super enthousiast er over! Ik deed het altijd met ontharigscrem maar dat super is echt niet fijn en volgens mij ook slecht voor je huid. Tnx! Voor het delen van deze goede tip!

 5. carmen
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Bij 8:21 kneep ik even heeeel hard mijn billen samen!!
  Oohh ik dacht echt dat je bleef “haken” met het mesje op je lip…
  Wat goed dat je dit onderwerp aanbod laat komen ik twijfel zelf vaak of ik gezichtsbeharing wil weg halen ja of nee.

 6. 29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Wauw, wat een lef dat je dit deelt Serena! Ik ben super blij dat ik dit artikel (& filmpje) tegengekomen ben. Op dit moment knoei ik namelijk altijd met harsstrips en het is drama. De dagen erna is het één pukkeltjesfestijn en da’s echt niet cool. Ik ga het zeker proberen. Als het niks is, ga ik gewoon weer harsen, maar het is zeker het proberen waard. Bedankt voor dit artikel! 🙂

 7. Patricia
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik laat t met touw weghalen en word steeds minder haar..ook echt fijn…

 8. linda
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  You go girl! Je hebt niks om je voor te schamen:)

 9. Claudia
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik scheer ook al jaaaaren mijn gezicht, om dezelfde redenen als jij.
  Donkerbruin haar, ook ‘snorhaartjes’, en donkere dons aan de zijkanten.
  Niks mis met scheren, als dit voor jou het beste resultaat oplevert!

 10. 29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Wow had niet verwacht dat zoveel mensen het doen. Durf het zelf niet en vroeg me altijd al af of ik afwijkend was met mijn bakkebaarden.

 11. sarah
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik epileer (gezichts epilator) mijn donshaartjes op mijn bovenlip. Soms zijn ze al terug gegroeid, maar zie het het niet eens (je voelt wel dat ze eruit getrokken worden door de epilator). Vandaar dat ik epileren de beste manier vind voor mijzelf. Toen ik pas begon met ontharen scheerde ik ook en dat moest zo vaak en de haartjes zag en voelde je heel goed. Maar ik begrijp wel dat dames hun gezicht scheren om alle andere bijkomende redenen en niet eens echt om de haartjes.

 12. 29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Zo tof dat je zulke onderwerpen aansnijdt. Ik heb een vriendin die het al jaren doet en het nog steeds goed bevalt! Ik hoop dat je over een tijdje een keer een update maakt, ben benieuwd of je het door gaat zetten of uiteindelijk er mee stopt!

 13. T.
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik laat mijn bakkebaarden weg laseren. Durfde het ook niemand te vertellen. Toen ik het toch deed kwam ik erachter dat mijn beste vriendin dat altijd weg scheert. Dacht wauw. Zo zie je maar. Iedereen heeft iets waar die zich misschien voor “schaamt”.

 14. 29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Super goed dat je dit bespreekbaar maakt! Ik scheer ook al jaren mijn gezicht. Het liefste gebruik ik daar de mesjes voor van Zenner!

 15. Stephanie Werlotte
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Ik scheer mijn donshaartjes ”mijn snor” ook! haha heerlijk dat je dit deelt. En bedankt voor de tips. Ik gebruik normaal zo’n elektrische, maar die voelt niet zo fijn. Ik ga nu een mesje halen en daarmee proberen.

 16. Nadia
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Niks om je voor te schamen, ik doe het nu ook al een tijdje. En serieus, het is zo fijn en handig.
  En veel goedkoper dan dat je haren bij een schoonheidsspecialiste laat weg halen.

 17. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Supertof dat je hier zo open over bent! Ik heb een beetje het idee dat het scheren van je gezicht, als vrouw zijnde, een soort taboe is, want lichaamsbeharing in het gezicht “hoort niet” bij een vrouw en dat is “vies” (terwijl het hartstikke normaal is).
  Zelf heb ik hier gelukkig geen last van, maar kan me goed voorstellen dat je nu een deur open gezet hebt voor vrouwen/meisjes die er wel last van hebben en zich nu misschien wel minder schamen ervoor. Good job! =D

 18. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Als dame je gezicht ontharen wanneer je dat nodig of fijn vind vind ik de normaalste zaak van de wereld. Maar toen ik las dat je je haartjes afscheert kreeg ik meteen de kriebels. “Neee daar krijg je toch stoppels van!” Jij zo te horen niet gelukkig, en al kreeg je die wel; is het nog jouw zaak! Ik vind het een tof en moedig artikel dit want net wat je zegt; er heerst op een bepaalde manier een beetje een taboe om en iedereen heeft er wel een mening over.

 19. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik vind het erg fijn dat je hier zo open over bent, volgens mij doen nog meer mensen dat, maar is er gewoon een beetje een taboe rond. Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem als jij, ik heb best veel haar en dat kan soms best vervelend zijn, dus fijne tips!

 20. Mandy
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wat geweldig dat je dit nu deelt!!!! Hallelujahhh! Ik wax mijn bovenlip en wax de dons weg tussen en boven mijn wenkbrauwen. In het begin kreeg ik pukkeltjes (meer blaasjes eigenlijk..) maar nu niet meer. Ik ben blond en heb ongelofelijk veel dons op mijn gezicht, vooral op mijn kaaklijn/wangen. Makeup lijkt daardoor vaak poederig en dik. Ik heb nooit gedurfd om te scheren, maar ik denk dat ik het toch maar eens een kans moet geven. Thanks! 🙂 xoxo

 21. Brechtje
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Heel tof dat je zo’n filmpje maakt! Kan me voorstellen dat het eng om jezelf zo ‘bloot’ te geven, respect!

 22. Bo
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik laat het meestal met een touwtje weghalen vooral de donshaartjes….ben bijna 50 dus heb niets te klagen gehad vooral nu in de overgang is de beharing wel erger geworden. Gr bo

 23. Nora
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik scheer mijn gezicht ook, nu al een jaar of 10. Harsen of crèmes geven bij mijn gevoelige huid irritatie maar het scheren werkt perfect! Leuk om te lezen dat zoveel anderen dit ook doen!

 24. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wat goed dat je dit deelt met ons, en heel duidelijk ook. Ik heb zelf gelukkig geen last van in het gezicht dus daarover kan ik niet mee praten, de rest van mijn lichaam sta ik ook iedere week helemaal te scheren. Liefs soraya

 25. Kim
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Hoi Serena,
  Wat fijn dat je dit bespreekbaar maakt! Met mijn witte huid en donkerbruine haren hars ik ook altijd mijn bovenlip, scheren heb ik nog niet aangedurfd. Draag je iets op je lippen in het filmpje? Het is heel mooi namelijk! Verder vroeg ik me af of je een keer een artikel over een verhoornde huid wil schrijven (zo heet dat toch?). Dat je van die puistjes en bultjes onder de huid hebt en wat het nou precies is, en hoe je het kan verzorgen. Ik had begrepen dat jij dit ook hebt en ik ook, alleen ik kan nergens duidelijk in een overzicht informatie hierover vinden. Het zou super zijn als jij hier een artikel over zou kunnen schrijven!:-)
  Liefs

 26. Greetje
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik heb zelf geen last van mijn donshaartjes maar vindt de exfolierende werking van het scheren wel goed klinken.. Scheer jij gedeeltes van je gezicht? En wat voor scheermes gebruik je?

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

   Ja alleen het onderste gedeelte, kaaklijn en snor, en met een Venus mesje.

 27. Milly
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Hoi Serena, leuk om je vandaag te hebben ontmoet bij Glamour Fashion Vintage Live..
  Wij hebben gelukkig nog redelijk verkocht! Enne.. ik kijk natuurlijk uit naar je Laura Mercier post ?

 28. evelien
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Hee Serena,
  Wat goed dat je dit deelt! Ik vraag me alleen af waarom je het niet laat weglaseren? 🙂

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

   Omdat scheren voor mij nu net zo makkelijk is, en ik me afvraag of ik überhaupt lasermateriaal ben met mijn donkere huid. Ik heb er nog geen behoefte aan dus!

 29. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Goed dat je het hier over hebt! Een vriendinnetje had last van flinke overbeharing en heeft het laten weglaseren. Ze kreeg het vergoed ook van de verzekering.
  Ik laat mijn wenkbrauwen en bovenlip harsen als ik 1 keer in de 6/8 weken naar de schoonheidsspecialiste ga. Tegen die tijd is het ook echt weer nodig voor m’n bovenlip XD.

 30. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wat goed dat je dit deelt en er zo open over spreekt. Ik denk dat heel veel meiden met dit dilemma zitten. Ik weet niet of scheren bij iedereen zo’n positieve uitwerking heeft als bij jou, maar ik vind het sowieso al heel erg goed dat je dit onderwerp aankaart!
  Ik heb zelf ook wel last van donkere haartjes, maar ik kan me er eerlijk gezegd niet echt meer druk om maken. Af en toe pluk ik een paar donkere haartjes bij mijn bovenlip weg met een pincet, maar dit is echt maar één keer in het halfjaar het geval. Meestal besteed ik er gewoon geen aandacht aan. Mijn armharen zijn ook donker. In de zomer worden deze haartjes vanzelf weer wat lichter, maar onzichtbaar worden ze nooit. Ach, haartjes horen gewoon bij mij en dat vind ik oke. 🙂

 31. Sanne
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Haha schijt ik doe dit ook?? Of ja mn bovenlip. Krijg er idd geen geïrriteerde huid van of dikkere haren. Misschien moet ik me ook aan mn kaaklijn wagen maar het is wel echt typisch ik dat ik t verpest ofzo xD

 32. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Heel tof dat je dit gewoon zegt. Zelf heb ik een paar donkere haartjes rond mijn lip, maar dat is gewoon alles. Ik ben nu toch nieuwsgierig of het bij mij wel erger zou terug groeien.
  xx

 33. Sim
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Goed dat je het deelt. Ik krijg er wel een raar gevoel bij als ik naar het filmpje kijk. Een soort plaatsvervangende schaamte gevoel. “Vrouw en snor scheren” zit kennelijk zo ingeprogrammeerd in ons systeem als awkward en vreemd:).
  Heb naar aanleiding van de video m’n gezicht eens goed onder de loep genomen maar alleen heel dun en licht dons hier en daar, nauwelijks te zien. Ik begrijp dat het lastig is met donkerder haartjes.

 34. Esmee
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Stoer dat je dit deelt! Bedankt, super fijne tip X

 35. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Heel fijn artikel! Ik scheer mijn gezicht al jaren, want ik heb echt een vrij ‘volle’ snor. Ik merk inderdaad ook dat makeup aanbrengen een stuk smoother gaat =D x

 36. peaches
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  ik scheer ook al jaren mn snor, van harsen of ontharingscreme krijg ik een heel geirriteerde huid met blaasjes. In het begin schoor ik ook mn wangen mee omdat ik daar wat plukjes haar heb maar daar ben ik mee gestopt want ik merkte dat ik plots bultjes kreeg op die plekken. van zodra ik stopte met dit scheren gingen de bultjes weg. als ik het tegen iemand zeg dat ik mn snor scheer verklaren ze me voor gek maar mn haartjes groeien niet donkerder of dikker terug

 37. T
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Hoi Serena, ik vind het knap dat je dit deelt! Ik scheer zelf de haartjes boven mijn bovenlip en op mijn kaaklijn ook weg dus ik begrijp heel goed wat je bedoeld 🙂 Iedereen zijn ding toch?

 38. Annet
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik scheer ook al langere tijd mijn gezicht, merendeels vanwege de donshaartjes. Ik schaam me er ook absoluut niet voor.

 39. Daphne
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Goed filmpje Serena, ik vind het stoer van je dat je dit deelt en kan zeker sommige mensen erg helpen. Tof van je 🙂 zelf heb ik gelukkig blonde donshaartjes en vind het niet zo nodig, maar ik maak dan ook nooit close up foto’s van mezelf haha. Toch lijkt het me wel vervelend als mijn vriend de stoppeltjes zou voelen.

 40. cora
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  As we speak ben ik druk bezig met suikerharsen van de onderarmen. Nee het is niet nodig en nee ik hóef me niet te schamen voor mn alpaca armen maar ík vind het niet mooi dus ik haal het lekker weg! Iedereen moet zelf weten wat hij of zij met haartjes doen toch?

 41. Miekje
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Goed Serena dat je hier zo open over schrijft! Respect.
  Ik ben wel lichtelijk verrast, maar voel me ergens ook gesterkt, door alle reacties die ik lees. Ik had nooit verwacht dat zoveel meiden hier last van zouden hebben en hier ook wat aan deden! Voel me naar mijn idee altijd een beetje alleen met dit ‘probleem’.
  Ik heb ook dons in mijn gezicht en haren op mijn armen. Ben altijd jaloers op meiden die hier geen last van ( lijken te) hebben.
  Zelf ben ik al jaren bezig met IPL voor de haartjes op mijn bovenlip. Ze zijn echt wel dunner en lichter nu, maar scheren ga ik echt niet doen! Ik weet zeker dat die van mij wel dikker en donkerder terugkomen, dat zie ik wel bij andere haartjes op mijn benen bijvoorbeeld. Ik knip ze af en toe af, de haartjes die me storen iig.
  Ik denk dat iedereen zelf moet uitvinden wat werkt, maar vooral waar jij je goed bij voelt. Fijn artikel iig Serena, dankjewel 🙂

 42. Maya
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Goed dat je dit deelt!
  Juist super dat je onderwerpen aansnijd waar niet iedereen zich aan durft te wagen.
  Ik houd erg van onderwerpen van: ik geeft toe dat ik dit en dit doe…..dan zul je zien dat heel veel mensen dat doen en er dan over gepraat kan worden.
  Ik scheer mijn snorrie en soms kaaklijn ook ; )

 43. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Nog nooit van gehoord, maar wel heel interessant!
  Ik ga het ook proberen, baat het niet dan schaadt het niet 😉 Merk wel dat mijn huid het prettig vind als ik vaak scrub, dus dan zal dit ook wel een goed effect hebben.

 44. Lousaa
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik vind donshaar prima. Haar sowieso. De mythe van de kale vrouw vind ik belachelijk. Bij mannen accepteren we verschillende beharingspatronen, bij vrouwen niet. Ridicuul.

  Dat gezegd hebbend: je moet natuurlijk zelf weten wat je ermee doet. De een heeft altijd gladde benen. De ander strakke wenkbrauwen. De derde een gladde kaak.

 45. Barbara
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Hoi Serena!
  Wat dapper van je! Ik zelf doe IPL behandelingen voor mijn gezicht! Misschien ook iets voor jou?
  Groetjes

 46. Yvonne
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Jeetje wat taboe doorbrekend dit!
  Heel knap dat je hier zo een video over maakt zeg!
  Ik denk dat heel veel vrouwen wel eens hun snorhaartjes epileren. Echter zou ik het zelf niet durven scheren, omdat ik al jaren mijn oksels epileer en ik daar nu alleen nog maar lichte donshaartjes heb, terwijl toen ik die nog scheerde het dikke donkere haren waren. Ik denk dan ook dat het effect wel voor iedereen verschillend zou zijn, maar nogmaals ik denk dat deze video echt een verademing is voor meiden die erg veel last hebben van gezichtsbeharing.

  Liefs,

 47. Nina
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Heel dom. Hoop niet dat je nu jonge, naieve meiden aanzet tot het scheren van hun gezicht wat wel degelijk bij bepaalde personen kan leiden tot meer beharing!! Dan zitten ze voor de rest van hun leven hieraan vast. Had dit niet verwacht van jou

 48. avc
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wat een goede video! Ik houd het persoonlijk liever bij epileren, maar leuk dat je dit als Nederlandse blogger bespreekbaar maakt. En ook fijn dat je de nuancering maakt dat het ook allemaal niet hoeft en dat het hebben en laten staan van lichaams- en gezichtsbeharing ook helemaal OK is 🙂

 49. Tjerlin
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik ben er 4 maanden geleden mee begonnen, ik ging mijn wenkbrauwen laten threaden en een vrouw met mij om de wachtkamer raakte ik aan de praat. En zij vertelde dat ze elke 2 maanden haar hele gezicht liet doen. Kort daarna gaf Carli byble een YouTuber een filmpje over hoe zij haar gezicht scheerde met zo’n mini scheerding. Ik was om! En ik ervaar het ook als heel prettig en mooiere make up maar wist nog niks van alle andere voordelen!

  • Maria
   28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

   Ik heb dat filmpje van Carli Bybel ook gezien, wilde het zelf al graag doen, maar vond het een beetje eng. Thanks Serena, de drempel is voor mij nu minder hoog om het te doen. Fijn om te horen dat het voor anderen ook werkt en gewoon normaal is. xx

 50. Anne
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik doe dit al jaren, ik gebruik face wash, scheert makkelijker, ik doe mijn hele gezicht, wenkbrauwen, voorhoofd, lippen, wangen, kaaklijn, daarna scrub ik mijn gezicht.
  Dit doe ik 1x in de week, mijn gezichtsverzorging wordt hierdoor beter opgenomen en idd mijn make up blijft beter en mooier zitten.

  Zeker niet raar, ik begrijp je helemaal!

  • Bo
   28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

   Meid, maak je niet druk. Scheer al jaren af en toe het blonde dons. Vooral in de zomer. En nee, dan komt het niet erger of donker terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *