Biotherm Biosource Balm-to-Oil review

Gel-to-oil, cream-to-powder, oil-to-foam en mud-to-foam; het is de laatste tijd nogal populair om beautyproducten op de markt te brengen die van textuur veranderen. Zo bracht ook Biotherm onlangs een transformerend product op de markt. De Biosource Balm-to-Oil is een zachte balsem die tot een olie smelt waarmee je moeiteloos je (waterproof) make-up verwijdert.

biotherm balm-to-oil_01De Balm-to-Oil zit in een platte pot van 125 ml en heeft een mooie, wat fellere lila kleur. Lekker fris en makkelijk te herkennen op je badkamerplankje of toilettas.

biotherm balm-to-oil_03Cleansing Balms zijn helemaal hot in de US en er verschijnen dan ook steeds meer soorten en maten op de markt. Biotherm is één van de eersten, maar ik weet zeker dat er meerdere merken zullen volgen. Jaren geleden – in 2009 om precies te zijn – reviewde ik de Gentle Cleansing Melt van Evolve en wow, ik was er dol op! Helaas heeft de desbetreffende webshop dit product niet meer in hun assortiment, dus ik ben blij dat Biotherm nu met een soortgelijk product op de markt komt!

biotherm balm-to-oilbiotherm balm-to-oil_10biotherm balm-to-oil_11De balm is zacht en qua textuur vergelijkbaar met kokosnootolie. Je kunt er gemakkelijk een klein beetje uit ‘scoopen’ met je vingertoppen. Wrijf de balm eventjes tussen je beide handen om het op te warmen zodat het langzaam smelt, nog zachter wordt en in een olie veranderd, die je kunt aanbrengen op je gezicht.

biotherm balm-to-oil_12Zodra de olie in aanraking komt met water verandert het in een melkachtige substantie, vanwege de aanwezige emulgators. Het is dus in één klap niet meer vettig en kan vervolgens gemakkelijk van het gezicht worden verwijderd met een handdoek, washandje of wattenschijfje.

biotherm cleansing meltHet verwijdert echt alles! Ik gebruik altijd waterproof mascara en vrij dekkende foundation, en ook dit veeg ik moeiteloos van mijn ogen en gezicht af. Ideaal!

cleansing melt face_1De Balm-to-Oil formule laat een zacht en hydraterend gevoel achter op mijn huid. Na het reinigen voelt het gewoon lekker zacht aan, niet trekkerig of droog, iets wat ik toch wel vaak heb bij schuimende reinigers. Een milk of cleansing oil laat dan weer een vettig laagje achter, en dat gevoel heb ik hier ook niet bij. Mijn huid voelt na gebruik gewoon lekker zacht, en dus niet vettig en niet droog. Heerlijk!

biotherm balm-to-oil review

Travel tip

Omdat de balm in een olie veranderd heeft het in feite dezelfde werking als een cleansing oil, maar dit is gewoon wat compacter. Handig, want zo heb je geen last van olie die tussen je vingers doorsijpelt (nooooo! My precious!) en omdat het compact is, of in vaste vorm, is dit ook makkelijker om mee te nemen voor op reis. Ook al is het niet vloeibaar, ik denk wel dat de douane hier moeilijk over zou doen als je deze pot in je handbagage zou meenemen aangezien het meer dan 100 ml is en omdat lippenbalsem ook gezien wordt als vloeibaar. Wat ik zou doen is dus gewoon wat balm overbrengen in een potje of lenzendoosje. Veel makkelijker en minder kans op lekken dan bij cleansing oil!

Ingrediëntenlijst;

biotherm balm-to-oil_05

Uitleg ingrediënten;

ethylhexyl palmitate – dit is een ingrediënt afkomstig van palmolie.
peg-20 glyceryl triisostearate – emulgator.
synthetic wax – synthetische was.
olea europa oil – olijfolie.
butyrospermum parkii butter – sheabutter.
laminaria saccharina extract – bruine alg extract; voorkomt onzuiverheden door zijn antibacteriële werking en brengt de huid in balans.
caprylyl glycol – een alcohol afkomstig van kokosnoot- of palmolie; dit ingrediënt heeft een hydraterende én conserverende werking. Het helpt het natuurlijke evenwicht van je huid te herstellen.
vitreoscilla ferment – dit ingrediënt is afkomstig van ‘thermal plankton’ en verbetert de opname van zuurstof in je cellen. Het voedt de huid tijdens het reinigen.
polysorbate 20 – emulgator.
tocopherol – vitamine E.
phenoxyethanol – mild conserveermiddel.
linalool – stof die voorkomt in etherische oliën.
geraniol – stof die voorkomt in etherische oliën.
alpha isomethyl ionone – stof die voorkomt in synthetische geurstoffen.
hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde  – stof die voorkomt in synthetische geurstoffen.
citronellol – stof die voorkomt in etherische oliën.
butylphenyl methylpropional – stof die voorkomt in synthetische geurstoffen.
benzyl alcohol – conserveermiddel en stof die voorkomt in etherische oliën.
benzyl salicylate – stof die voorkomt in synthetische geurstoffen.
parfum – geurstof.

biotherm balm-to-oil_04

Momentje voor jezelf

Wat ik ook zeker wil benadrukken is het luxe gevoel wat ik krijg van dit product! Het voelt echt veel decadenter om je gezicht te masseren met een balsem in plaats van er even overheen wrijven met een doekje of wattenschijfje. 

Conclusie

Omdat ik waterproof mascara gebruik, gebruik ik graag cleansing oil of duo-phase eyemake-up remover aan het einde van de dag. Cleansing oil vind ik prettiger dan eyemake-up remover, want zo reinig ik mijn gezicht en mijn ogen in één klap. Lekker snel, lekker makkelijk, daar houden we van! Of nou ja, ik houd daar van. De Balm-to-Oil heeft hetzelfde effect als een cleansing oil, maar laat daarna geen vettig laagje achter op mijn huid. Dit vind ik persoonlijk juist erg fijn! Daarbij is het ook nog eens makkelijk mee te nemen op reis. Ik ga voor mijn blogs regelmatig naar het buitenland, dus dat is voor mij echt ideaal.

Daarbij is de Balm-to-Oil ook héél zuinig in gebruik. Je hebt echt een piepklein beetje nodig, dus ik schat dat je met deze pot ruim een half jaar kunt doen. Ik ben echt heel blij en tevreden met dit product! Het doet zijn werk goed, verwijdert mijn waterproof make-up, geeft me een luxe gevoel en is lekker mild en zacht voor de huid. Yes, dit product zit vanaf een aantal dagen dus in mijn vaste avondroutine!

Biotherm Biosource Balm-to-Oil kost €38 (125ml) en is vanaf eind mei 2015 te koop bij de parfumerie.

Wat vinden jullie van deze Balm-to-Oil cleanser? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

64 Reacties

 1. Denise
  29 mei 2015 / vrijdag, 29 mei 2015

  Ik gebruik de precleanse van Dermalogica, maar toen ik deze Balm-to-oil voor maar 12 euro zag liggen bij Sabina in Lanzarote belandde die direct in mijn mandje 🙂

  Ik vind het product erg fijn. Het verwijdert mijn mascara iets beter dan de precleanse, het ruikt lekker en mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Totaal niet vet of trekkerig.

  Tip voor de dames die nog een trip naar de Canarische eilanden in de planning hebben, luxe beauty producten en parfums zijn daar een stuk goedkoper. Altijd fijn!

  Serena, fijne review en mooie foto’s! Love them 🙂

  Liefs Denise

 2. Annelien
  27 mei 2015 / woensdag, 27 mei 2015

  Mwah, ik hou het bij de Clinique cleansing balm. Die kost ook maar 25 euro. Misschien leuk om deze twee eens te vergelijken?

 3. diana
  25 mei 2015 / maandag, 25 mei 2015

  Kan niet wachten tot ik deze met korting bij ici paris kan scoren

 4. Willemijn
  21 mei 2015 / donderdag, 21 mei 2015

  Wauw, ziet er zeker goed uit! Ben ik wel benieuwd naar… Is het ook geschikt voor de droge huid?

 5. Judith
  21 mei 2015 / donderdag, 21 mei 2015

  Je foto’s! Echt supermooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *