Review: Evolve skincare

De bedenkers van Nude Skincare hebben een nieuw merk gelanceerd: Evolve Beauty. Evolve Beauty is een splinternieuw beauty merk die pas sinds 17 oktober 2009 op de beautymarkt is verschenen – en nu al razend populair! Evolve Beauty is namelijk eco smart, wat inhoudt dat het niet getest is op dieren, uit melkflessen gerecyclede verpakkingen heeft en bestaat uit natuurlijke organische ingrediënten zonder nasties. Met nasties bedoelen ze o.a. parabenen, siliconen en synthetische geur- en kleurstoffen. Ik ben zelf een groot voorstander van natuurlijke cosmetica, dus dit merk sluit supergoed aan bij mijn lifestyle!

Na een enthousiast mailtje naar Alice & Jo Havesentials hebben ze me maar liefst twee fullsize artikelen toegestuurd van Evolve Beauty om te reviewen. Dankjewel Alice & Jo! Ze stuurden me de Gentle Cleansing Melt en de Multi Action Double Cream.


Links de Multi Action Double Cream (in doosje) en rechts de pot Gentle Cleansing Melt.

Multi Action Double Cream
Deze witte creme heeft een licht aroma wat me ergens doet denken aan kokos met iets bloemigs. Het ruikt heel natuurlijk, een beetje zoals zonnebrand olie, en doet tropisch aan. De creme is heel luchtig van structuur, smeert dun uit en trekt snel in. Slechts één pompje is meer dan voldoende voor je gezicht en hals, het is heel zuinig in gebruik. Hoewel deze creme eigenlijk bedoeld is voor een normale tot droge huid, heeft mijn niet-droge huid er veel plezier van. Het blijft niet vettig op mijn huid liggen zoals sommige cremes speciaal voor een droge huid wel eens hebben gedaan. Erg prettig! Ook voelt mijn huid lekker zacht, glad en gevoed aan. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk wordt ik ook heel gelukkig: sheabutter, plantaardige oliën waaronder argan olie, en meer goeds van moeder natuur. De complete ingrediëntenlijst is te vinden op de site van Evolve Beauty.


Multi Action Double Cream – een witte creme met een licht aroma. Op mijn hand ligt het produkt na 2 pompjes, maar slechts 1 pompje is voldoende om je hele gezicht mee in te smeren.

Multi Action Double Cream bevat peptiden en anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan en de huid elasticiteit behouden, het hydrateerd, voedt en beschermd. Ik heb deze creme nog maar een paar dagen uitgeprobeerd, maar ik zal jullie over een paar maanden een update geven om te laten weten wat deze creme doet na een langere gebruiks periode. Ik gebruik deze creme na het opbrengen van de IQQU Acne Serum.

De Multi Action Double Cream is verkrijgbaar in een handige pompflacon van 50 ml en is te koop bij Alice & Jo Havesentials voor € 18,38.

Gentle Cleansing Melt

Gentle Cleansing Melt – een gelachtige structuur zonder kleur of geur.

Dit is echt een uniek produkt! De structuur is gellerig, geur- en kleurloos. En hier moet ik mijn gezicht mee schoonmaken? Ik was zeer benieuwd! De Gentle Cleansing Melt is geschikt voor de normale tot droge huid. Omdat er geen parfum, kleurstof en nasties inzitten is het zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Dat is mooi, want ik heb namelijk altijd prikkende ogen als ik bijvoorbeeld van die reinigsdoekjes gebruik. Gentle Cleansing Melt is multifunctioneel. Het is o.a. te gebruiken als een gezichts reiniger, make-up remover, afwasbare massage olie en scheergel. Hendig! Ik besloot om het eerst als make-up remover te testen. Je hebt maar een piepklein beetje nodig, het is heel zuinig in gebruik. Ik nam wat Melt op mijn vingers en wreef het op mijn oog.

Nadat ik mijn oog had ingemasseerd nam ik wat warm water in mijn hand en bracht het aan op mijn oog. Meteen veranderde de Melt in een soort melkachtige vloeistof.

Ik nam een droog watje en veegde ermee over mijn oog. Het resultaat was een goed gereinigd en gehydrateerd oog! Alle mascara (restjes) en oogpotlood was verdwenen, en een schone, zachte huid kwam tevoorschijn. De huid rondom mijn oog voelde niet branderig aan, dus mijn gevoelige huid kan er goed tegen. Ook voelde het niet vettig aan, wat heel fijn is, zodat eventuele make-up wat je er direct na het reinigen opbrengt er niet meteen weer af glijdt.

Als make-up remover werkt de Gentle Cleansing Melt dus heel goed, mits je er warm water aan toevoegd, anders gebeurt er niets. In plaats van water en een droog watje is het zelfs nog effecienter om de Melt met een met warm water bevochtigd watje af te nemen.

Natuurlijk is dit produkt veel handiger om in de douche te hebben staan. Je smeert je gezicht ermee in, gaat even onder de warme straal staan, masseert je gezicht schoon en klaar is kees. Makkelijk en snel, daar hou ik van. En als je het dan toch in de douche hebt staan kun je het meteen als scheergel en zeepvrije douchegel gebruiken – ideaal! Ik ga het vanavond meteen testen als scheergel, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

De Gentle Cleansing Melt is verkrijgbaar in een pot van 100 ml en is te koop bij Alice & Jo Havesentials voor € 12,25.

Ik merk dat steeds meer meiden het belangrijk vinden om natuurlijke beauty produkten te gebruiken. Het lijkt wel of we er bewuster mee omgaan dan, pak em beet, 3 jaar geleden. Ik vind dat harstikke fijn! Evolve Beauty is een beautymerk dat goed op onze behoeften inspeelt, en nog betaalbaar ook. Wat vinden jullie van Evolve Beauty? Zijn jullie het er ook mee eens dat het belangrijk is om natuurlijke beauty produkten te gebruiken, of is het slechts een trend?

Until next time
~Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *