Beppy tampon

Het eerste half jaar van mijn ongesteldheid heb ik maandverband gebruikt, maar daarna ben ik al snel overgestapt op tampons. Tampons lekten bij mij minder snel door en ik voelde ze minder zitten, waardoor ik me daar prettiger bij voelde. Toch blijft er nog altijd die angst – vooral wanneer je gaat zwemmen of in een shortje loopt in de zomer – dat het beruchte touwtje ineens buiten je broekje hangt! En ik zal eerlijk zijn, het is me wel eens overkomen. The horror! Gelukkig is er de Beppy tampon, een sponsachtige tampon zónder touwtje.

Opgelet!

Voor de mensen die net aan hun ontbijtje zitten en geen zin hebben in een review met de woorden “tampon”, “vagina” en “gemeenschap” raad ik aan om deze review even over te slaan. Het is een vrij persoonlijke review. Dit heb ik met opzet gedaan omdat ik dit product zo volledig en eerlijk mogelijk wilde reviewen, omdat ik wil dat jullie er echt wat aan hebben. De Beppy is namelijk een product waar veel vrouwen waarschijnlijk hun vraagtekens bij zetten terwijl ze er tegelijkertijd erg benieuwd naar zijn. Dus ok, jullie zijn gewaarschuwd!

Beppy tampon

Beppy Tampon

Beppy bestaat al langere tijd, maar wil men sinds kort opnieuw onder de aandacht brengen. Ik had er in elk geval nog nooit van gehoord, maar toen er een persbericht in mijn inbox verscheen over de Beppy tampon was ik meteen superbenieuwd. Een tampon is wel iets intiems wellicht, maar ik ging er van uit dat er veel bezoekers benieuwd zouden zijn naar deze touwloze sponzige tampon. Vandaar dat ik er toch voor heb gekozen om dit product te reviewen voor jullie.

Beppy tamponGoed. De Beppy”s waren binnen en ik stond te popelen om ze uit te proberen! Ze zijn per stuk verpakt en op de voorkant zien we een vrouw die wel heel vrolijk rondhuppelt in een weiland, met uiteraard witte kleding. Witte kleding lijkt haast wel onlosmakelijk verbonden te zijn met tampon- of maandverbandreclames (wat is dat toch?).

Beppy tamponOp de achterkant staat een korte omschrijving van hoe je de Beppy dient in te brengen, dat je het maximaal 8 uur kan laten zitten en dat je het er gemakkelijk uit kunt vissen via het lusje. So far, so good.

Beppy tamponBeppy tamponToen ik ze echter uit de verpakking schrok ik een beetje van de grootte. Het leek wel een Beauty Blender! Je kunt je voorstellen dat ik me afvroeg hoe dat enorme ding ooit zou gaan passen.

Beppy tamponGelukkig is Beppy gemaakt van een zacht en elastisch materiaal, het voelt als een soort schuimrubber. Je kunt het dus eenvoudig fijnknijpen zodat het gemakkelijk naar binnen geschoven kan worden. Ook is dit een Beppy Wet (er is namelijk ook Beppy Dry) wat inhoudt dat het bevochtigd is van een laagje lactagel. Dit ondersteunt Straks kun je waarschijnlijk overal in de natuurlijke zuurgraad van de vagina en vergemakkelijkt de inbreng.

Beppy tamponWanneer ik de Beppy fijnkijp vind ik het nog steeds wat aan de grote kant (groter dan mijn gebruikelijke tampon), maar ok, daar gaan we. Het inbrengen ging makkelijker dan ik dacht. Ik duwde het eerst een beetje naar binnen (het is eerder een soort proppen, maar het gaat pijnloos) en waar een normale tampon dan al goed zit, moet je de Beppy nog even wat verder duwen. Eigenlijk totdat het niet meer kan. Dat betekent dus wel dat ik er mijn hele middelvinger in heb moeten duwen, dus als vrouw moet je niet bepaald vies zijn van je eigen vagina.

Hieronder heb ik een filmpje gevonden waarin een animatie laat zien hoe je de Beppy inbrengt;

[do action=”ytr”][/do]

De Beppy ligt wel tegen je baarmoedermond aan, dus als je baarmoedermond heel gevoelig is dan kan dit wellicht naar aanvoelen. Zelf heb ik een vrij gevoelige baarmoedermond, en ik voelde inderdaad wel wat irritatie (geen pijn, maar ik voelde dat de Beppy er zat), maar na verloop van tijd vormde de Beppy zich meer naar mijn lichaam en ebde dat gevoel weg.

Het verwijderen ging overigens ook makkelijker dan ik dacht. Ik maakte een persbeweging waardoor de Bepster al wat naar beneden zakte en met mijn vinger zocht ik het gaatje. Eenmaal gevonden haakte ik mijn vinger erin en kon ik de Beppy tampon er in één soepele beweging uittrekken.

Beppy tamponIk zie zeker voordelen van een tampon zonder touwtje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me altijd een beetje “meh” als ik ongesteld ben. Het schijnt dat je juist aantrekkelijker wordt gevonden tijdens je ongesteldheid, en met de Beppy kun je hier lekker misbruik gebruik van maken. Althans, dat vind ik. Met de Beppy in voelde ik me namelijk niet zo ongesteld als anders. Ik voelde me vrijer. Eigenlijk, alsof ik gewoon niet ongesteld was. Dat gaf me meer zekerheid en zelfvertrouwen, ook bij mijn vriend.

Beppy tamponHet schijnt zelfs zo te zijn, dat je gewoon gemeenschap kunt hebben met de Beppy in! Ik was daar erg nieuwsgierig naar en vond dit topic. Het schijnt dus inderdaad te kunnen, maar ik was er wel wat huiverig voor. Straks wordt de Beppy inderdaad te diep geduwd en krijg je het er weer moeilijk uit! Toch kan het nooit zo zijn dat “ie helemaal verdwijnt (ja, waar moet het heen dan?) en er zijn een aantal trucs om de Beppy er zonder stressen uit te vissen.

 1. Maak een persbeweging (alsof je moet poepen).
 2. Geef jezelf een vaginale douche. Dus zet de douchekop op je vagina zodat de Beppy volloopt met water, zodat het zwaarder wordt en naar beneden zakt.
 3. Ga ik bad. Ook dit zorgt ervoor dat de Beppy zich volzuigt met water en zwaarder wordt.
 4. In het ergste geval kun je iemand met langere vingers vragen om je te helpen. Bijvoorbeeld je partner (té erg!).

Beppy tamponNu wil ik niet te veel in detail treden, maar zoals je begrijpt heb ik uiteraard ook getest hoe dat dan is, de liefde bedrijven met de Beppy in. Ik was er erg nieuwsgierig naar en aangezien jullie dat wellicht ook zijn, vond ik dat ik dat gewoon moest testen. Zelfs mijn vriend zei “nou vooruit, alles voor je blog”. Onze conclusie is: we vinden het maar niets. Het is geen bloederige bende (wat dat betreft doet de Beppy prima dienst), maar leuk is anders. Hij voelde de Beppy goed zitten, en vond het maar een eng idee dat hij de Beppy wellicht te ver kon duwen. Dan maar gewoon een paar dagen zonder, dat overleven we best! Overigens kreeg ik Beppy er met gemak uit.

Beppy tamponIk zou de Beppy erg graag willen gebruiken in plaats van de “normale” touwtjes tampons, maar het nadeel vind ik de prijs. Een Beppy Wet kost namelijk maar liefst €2,50 per stuk (bij een pak van 4 stuks) of  €1,60 per stuk (bij een pak van 30 stuks). De Beppy Dry is iets goedkoper, maar deze bevat dan ook geen lactagel en gaatje/lusje. Aangezien de gemiddelde vrouw zo”n 3 tot 6 dagen ongesteld is en je het ding om de 8 uur moet vervangen wordt het nogal een dure grap.

Ik zou daarom de Beppy alleen gebruiken voor speciale gelegenheden, zoals een saunabezoek, bezoek aan het zwembad, wanneer je gaat zwemmen in de zee op vakantie, of wanneer je nét even wat meer vrijheid en zekerheid nodig hebt dan anders. Ik ga in elk geval een pakje van 4 stuks inslaan! Je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen.

beppy wet_12De Beppy tampons zijn te koop bij DA drogisterijen (echter liggen ze nog niet bij elk filiaal) en bij Christine le Duc. Ook zijn ze online te bestellen via de officiële Beppy website.

Wat vinden jullie van de Beppy tampon? Lijkt het je ideaal of houd je het toch liever bij de normale tampons?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

327 Reacties

 1. Sanne
  21 mei 2021 / vrijdag, 21 mei 2021

  Wat is hel was dit. Gebruik de Beppy NIET voor de sex!
  Ik kreeg hem er met geen mogelijkheid uit..dit duurde erg lang. Nadat ik hem had kunnen vinden (het voelt wat stugger aan) is het mij uiteindelijk gelukt door op mn knieen op bed te zitten (handdoek eronder). Met twee vingers (tip! duim en middelvinger zelfde hand) en veel persen heb ik hem eruit kunnen ‘baren’.
  Dit gebruik hiervoor moet verboden worden!

 2. Tio
  18 augustus 2020 / dinsdag, 18 augustus 2020

  Cool dat je hier over schrijft. Bij de Condomerie zijn ze ook te koop in Amsterdam. Er is ook van het merk Gynotex en is zo ongeveer het zelfde. Op het naaktstrand en nudistencamping zou ook kunnen en sauna natuurlijk. De Beppy dry zijn voor meer ervaren gebruiksters. Ze zijn wel handig.

 3. 4 januari 2019 / vrijdag, 4 januari 2019

  I love beppy wet! Perfect solution for women in their month period for comfort sex.

 4. Ik
  1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

  Ik ben een dame van plezier,en gebruik ze ook.
  Geloof mij je kan ze rustig gebruiken met sex.

 5. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

  Beppy dry is voor de ervaren gebruiksters en beppy wet voor iemand die er geen of minder ervaring heeft. Het schijnt dat je met Beppy minder naar het toilet toe hoeft. Het is meer voor speciale gelegenheden bedoeld. Handig dat het zo kan en ook bij saunabezoek en bij het zwemmen in zee of zwembad. Je ziet er niets van. Het is wel duur dat moet ik toegeven maar dat is de ervaring wel waard. Je ziet de Divacup ook steeds populairder worden, en die is ook voordeliger en dat scheelt ook heel wat op jaarbasis. Het voordeel met Beppie is dat je niets ziet.

 6. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

  Happie met beppie zal ik maar zeggen. De divacup is voordeliger. Die spoel je om en gebruik je telkens weer en dat spaart meer geld uit op lange termijn. Beppie is een dure aangelegenheid.

 7. mellissa
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  ik gebruik al 10 jaar sponsjes (zoals ik ze noem) op aanraden van mijn huisarts omdat ik na mijn menstruatie vaak schimmelinfectie had ondanks dat ik elk uur mijn tampon verwisselde
  rade hij mij sponsjes aan wel de droge versie omdat daar geen toevoegingen in zitten en ik erg gevoelig ben
  sinds ik droge natuur sponzen in stukken heb geknipt en heb uitgekookt (even 10 minuten in kokend water) die laat afkoelen en in diepvrieszakjes invries per stuk ( zodat er geen bacterieen meer in zitten je weet maar nooit !!!! heb ik geen schimmel infectie meer gehad en moet bekennen dat ik tijdens mijn menstruatie juist zin heb in sex dus ideaal mijn man merkt er niks van
  daar moet ik wel bij zeggen dat ik natuurspons gebruik en geen beppy ik heb daar persoonlijk meer baat bij
  toch vind ik sponsjes veel beter dan tampons en het probleem met er uit halen is vaak meer de spieren die je aanspant omdat je denkt dat het sponsje te diep zit en je er niet uit kan krijgen maar gewoon ontspannen en niet in de stress schieten
  gewoon het sponsje vol laten lopen met water en wat hurken en persen en hij komt naar beneden gezakt en kun je hem er met je wijsvinger en duim er zo uit trekken een sponsje gebruiken aan het einde van je menstruatie is dus wel heel handig als je sex wil maar aangezien je dan minder vloeit (bloed) duurt het langer voor je sponsje vol is en zwaarder word en dus niet zakt en lastiger eruit te krijgen is verder kan hij ook echt niet in je baarmoeder schieten zoals ik wel eens heb gehoord ……
  je baarmoedermond is zo gespierd dat dat niet mogelijk is ik heb dus alleen maar voordelen aan de sponsjes

  • mandy
   5 augustus 2017 / zaterdag, 5 augustus 2017

   jammer dat er nog steeds mensen zijn die kieen voor natuursponsen, ondanks o.a. de beppies, ( die ik overigens al 9 jaar gebruik, maar alleen als ik weet dat de kans groot is dat ik gemeenschap zal hebben. )

   natuurspons is namelijk gemaakt van koraal uit de zee en oceanen.. Koraal heeft meer dan 10jaar nodig om tot iets te groeien, wat o.a. veel stuk gemaakt word door sleeptouwen van de visserijen, maar ook voor een vrouws vagina, omdat die graag een stuk koraal in dr vagina wil hebben.

   nou, geef mij maar de beppie, ipv nóg eens meewerkend aan het verzieken van moeder natuur!

   zoiezo werkt iedereen er aan mee, om dingen te benuttigen die niet goed zijn voor mens-dier-milieu.. maar waarom nog een stuk koraal gebruiken als je tegenwoordig beppies hebt, die je gewoon bij het restafval deponeerd, en net als al je andere troep in je vuilnisbak gewoon bij de nuon in de verbrander word gestopt.. zoals het stuk koraal anders ook verbrand..

   • L
    8 december 2017 / vrijdag, 8 december 2017

    Is het echt nodig om hier de moraalridder over uit te hangen? Zij gebruikt natuursponsjes, maar wellicht doet ze andere dingen voor moeder aarde die jij weer niet doet (of laat ze dingen die jij niet laat). Ik vind de verwoesting van het milieu ook heel naar, maar de superieure toon die je aanslaat is weinig insprirerend en zal denk ik niet tot daadwerkelijke verandering aanzetten. Als jij meent dat beppies milieuvriendelijker zijn, dan kan je dat op een neutrale manier zeggen in plaats van zo belerend.

    • G
     6 juni 2018 / woensdag, 6 juni 2018

     Die koraal sponsjes waar Mandy het over heeft, zijn misschien toch nog niet zo milieu onvriendelijk als dat ze nu laat overkomen. Waar je de beppie’s maar eenmalig kan gebruiken. Spoel je de koraal spons uit en kan hij tegelijk weer gebruikt worden. En het is ook nog voordeliger. Ze kosten per 2 sponsjes ong €15,- maar kunnen jaren mee.

 8. S
  11 september 2016 / zondag, 11 september 2016

  Oh vreselijk. Deze 6 jaar geleden gebruikt en ik belandde op de eerste hulp omdat hij er niet uit ging!!!

  • Anke
   12 april 2018 / donderdag, 12 april 2018

   ik ken dat gevoel… GENANT!!!
   ‘t Was wel de Beppy Dry, zonder lusje. (Ik heb nogal kleine handjes en kon er net niet meer bij… Na een dag met rode wangen naar de afdeling gynaecologie gebeld. Ze konden er wel nog om lachen 😉

 9. A
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  Verassend vind de verschillende vriend reacties. Ik zwem elke week dus dat zou n dure hobby zijn… Ben benieuwd hoe de markt zich ontwikkeld naar n goedkoper iets. Dan kan de tampons nog wel eens echt verdwijnen. Ik ben iig wel nieuwsgierig.

 10. Maria
  16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Dankjewel! Deze review zocht ik en dit heeft me over de streep getrokken. 🙂 Saunadagje gewonnen, uiteraard net op het moment dat ik ongesteld ga zijn, ik in de stress maar dankzij deze blog ga ik er voor. 🙂 Ik ga de Beppy (die naam….) vanmiddag kopen bij Christine en eerst even thuis oefenen voor ik in de sauna sta te klooien met zo’n ding. Maar dankjewel! Hoef ik me daar in ieder geval niet meer druk om te maken.

 11. Mylene
  3 april 2015 / vrijdag, 3 april 2015

  Wat ik zelf fijner vind is de divacup, beetje het zelfde idee, maar veel goedkoper en fijner uit te halen !

 12. Diana
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Het verwijderen ging hier moeilijk. Heb uiteindelijk een vaginale douche gehaald bij het kruidvat. De tampon zat hoog en (te) droog. Met de douche heb ik ‘m kunnen verzadigen en was hij na een keer persen uitneembaar.

 13. merlin
  28 mei 2014 / woensdag, 28 mei 2014

  Ehm oke..

 14. Eadwine
  18 mei 2014 / zondag, 18 mei 2014

  Een comment op de witte kleding. De reden is zeer waarschijnlijk het frisse, schone idee wat het over moet brengen.

  Het moet vertrouwen wekken dat het niet lekt, dat het veilig is en schoon en fris. Die vrouw dan zwarte of bruine kleding aangeven oogt dan vies.. en rood is helemaal uit den boze hihi! Geel gaat ook niet, want met de associatie “van onder” zie je waar dat fout gaat en groen lukt ook niet want dan valt ze weg tegen het weiland.

  Vandaar wit. 🙂

 15. Saar
  8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

  Ik wil echt alles behalve seks als ik ongesteld ben xd

 16. Moontje
  23 januari 2014 / donderdag, 23 januari 2014

  Ik zelf gebruik de Beppy sponsjes al jaren, niet elke maandelijkse periode, maar wel heel vaak. Het is echt zo een uitkomst, precies zoals je in blog omschrijft…je voelt er niets van. Sauna, zwemmen, seks… het kan allemaal!

  Ik verras mijn vriend weleens door niets te zeggen, hij vind het altijd een heerlijk zacht gevoel als we intiem zijn, dus daar is het ook absoluut een plus punt.

  Voor de dames die het niet durven omdat het een eng idee is… dat slaat nergens op, het wordt niet verkocht als het niet verantwoord is…

  • liesie
   2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

   Sigaretten worden ook verkocht. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *