Beauty Ingrediënten uit de zee

Kruiden, bloemen, planten extracten, fruit en allerlei plantaardige oliën en vetten. Deze natuurlijke ingrediënten zien we vaak terug in skincare producten. Maar wisten jullie dat er uit de zee ook nog heel wat goeds te halen valt voor onze huid? Na de klik neem ik een aantal beauty ingrediënten uit de zee onder de loep.
credit foto: Zena Holloway

Dode Zee modder
Dode Zee modder wordt gevonden op de bodem van de Dode Zee en is rijk aan mineralen en algen. De mineralen uit de Dode Zee staan erom bekend een positief effect te hebben op huidallergiën en -ziekten zoals psoriasis, eczeem en uitslag. Wonden genezen sneller, de huid wordt elastischer en knapt in het geheel helemaal op. Dode Zee modder schijnt heel goed te zijn tegen roos en stimuleert de haargroei. Er bestaan zelfs verhalen van modder die hoofdpijn en migraines tegengaat! De modder zuivert je huid door overtollige olie als ware uit je huid te ‘trekken’. Ook bevat het bromine wat zorgt voor een verzachtend effect en zwavel dat bijdraagt aan het detoxen van je huid. Klik hier om meer te lezen over de Dode Zee.
Spirulina
Spirulina is een blauwgroene algensoort rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Het wordt in vele luxueuze Spa’s gebruikt als masker of bodywrap. Spirulina heeft geen buitenste celwand (even terug naar de biologie lessen meiden!) en kan daardoor de huid snel en goed doordringen. Eenmaal opgenomen in je bloedstroom kan het zijn werk goed doen; het bevorderd celvernieuwing en stimuleert het metabolisme van de huid. Het wordt daarom ook vaak toegepast om wondheling te versnellen en littekentjes te verminderen.  


Kelp
Kelp (Ascophyllum nodosom) is een soort zeewier die valt onder de algen. Kelp groeit enorm snel, soms wel een halve meter per dag (!). De meest bekende Kelpsoort is Norwegian Kelp. Deze kelpsoort bevat de meeste voedingsstoffen en wordt dus vaak gekozen als ingredient in skincare producten. Kelp is rijk aan jodium en heeft hierdoor een zuiverende werking. Het “trekt” onzuiverheden uit de huid, en heeft een tijdelijk verstevigend effect. Het geneest, bevorderd de bloedcirculatie, hydrateert en detoxed je huid. Kelp is daarom geschikt voor zowel een huid met acne als een rijpere huid.

Ik geef toe, ik ben een beetje bang voor de zee. Meer als pootje baden zal je mij niet zien doen. Maar ik ben niet bang om Dode Zee modder en verschillende soorten zeewier en algen op mijn huid te smeren, oh no! Deze planten zijn echte schatten uit de zee en veel mensen hebben er baat bij. Een bekend merk dat hun skincare lijn baseert op zee-ingrediënten is Creme de la Mer. Het wast geen berg en kost wel degelijk meer dan een beetje, maar ik hoor er veel positieve geluiden over. En we kennen allemaal vast wel het Zee Algen Masker van Dr. van der Hoog, toch? The Body Shop heeft ook verschillende producten met zeewier en algen en zo zijn er nog veel meer merken die deze ingrediënten gebruiken in hun skincare producten.

Ik heb hier thuis kelp- en spirulina poeder. Het stinkt ongelofelijk! Echt naar de zee en naar vis. Ik maakte er het maskertje Detox Dirt van, toen we nog onze webshop The Secret Garden hadden. Ik denk dat ik het maskertje maar weer eens ga maken, gewoon voor mezelf, het beviel me eigenlijk altijd wel zeer goed en ik kan het nu wel gebruiken!
Gebruiken jullie producten met ingredienten uit de zee? Of hebben jullie dat in het verleden wel eens gedaan? En, how did you like it?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *