Verleng je nagels met optische illusie!

Yeah, sounds cool and magical huh? Nou, dat is het ook. Want zoals jullie weten heb ik momenteel korte nageltjes en wil ik ze graag een eindje laten groeien. Tot die tijd moet ik er dus maar gewoon mee dealen. Maar, wisten jullie dat er trucs zijn die je nagels langer doen lijken dan ze zijn? ps. Zien jullie dit ding hierboven ook draaien vanuit je ooghoeken?

  • Een witte ruimte lijkt groter dan dezelfde ruimte in het zwart. En zo gaat het ook bij kleding, zwart slankt af terwijl wit wat minder flatterend is. En raad eens wat, ook voor nagellak geldt hetzelfde principe. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je nagels kleiner ogen dan lichtere kleuren. Kies daarom voor lichte kleuren nagellak zonder al te veel poespas. Dus geen glitters, duochrome effect, parelmoerglans etc. Gewoon plain creamy met eventueel een subtiele shimmer.
  • Rechthoeken en vierkanten ogen doorgaans groter dan cirkels en zo is het ook bij je nagels. Vierkante of squoval (square/oval) gevormde nagels ogen langer dan als de hoekjes zijn afgerond. Houd je nagels daarom redelijk vierkant als ze kort zijn en je de illusie wil wekken dat ze langer zijn.
  • Lak je nagels en sla daarbij een miniscuul streepje over aan beide zijkanten. Dit wekt de illusie dat je nagels smaller zijn en daardoor ogen ze langer.
  • Probeer je nagelriemen zo goed mogelijk in te vetten en duw ze iedere dag even naar achteren. Dit verlengd je nagelbed en dus ook de lengte van je nagels.

  • Als je nagelbed kort is, vermijd dan een french manicure. Je nagels lijken alleen maar korter en breder door die dwars-streep. Hetzelfde geldt voor nail art. Mijn zusje Larissa heeft korte nagels en doet gewoon nail art, leuk en niets mis mee! Maar als je je nagels langer wil doen lijken kun je het beter even laten voor wat het is. Al die figuurtjes, streepjes en toestanden op een nagel zorgen ervoor dat ze korter lijken dan ze zijn.

Bovenstaande tips heb ik niet zomaar van internet afgeplukt maar zelf ondervonden. Ik ben nu eenmaal van de experimenten, hahaha! Hieronder nog even een foto van mijn nagels voor en na het lakken. Er zit een week verschil tussen.

Zo gelakt lijken ze helemaal niet meer zo zielig kort! Het valt best mee zo en het ziet er een stuk verzorgder uit. Nice. Over een maandje ben ik goed op weg en over 2 maanden ben ik weer back on track met mooie lange nagels!
Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad, maar mochten jullie nog aanvullende tips hebben deel ze dan graag even bij de comments.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *