Mijn Beauty Holy Grails

Afgelopen weekend vroeg Lisa of ik weer eens een artikel wilde maken over mijn Holy Grails, omdat ze het altijd zo handig vindt om te weten welke ultieme beautyproducten onmisbaar zijn voor mij. Dus speciaal voor Lisa, en voor andere meiden die het handig vinden om te weten, leek het me leuk om er vandaag aandacht aan te besteden. Ik heb de producten opgedeeld in secties, even voor het gemak.

Skincare

La Roche-Posay Effaklar Duo + dagcrème

La-Roche-Posay-Effaclar-Duo-Plus-TubeHet moge duidelijk zijn, deze crème gebruik ik al een hele tijd en ik blijf ’em maar kopen. Voor mijn huid werkt deze echt perfect. Ik heb namelijk een ‘verhoornde’ huid zoals dat heet, die elke dag een beetje geëxfolieerd moet worden met salicylzuur (BHA) anders krijg ik veel onzuiverheden (puistjes die je niet uit kunt knijpen zonder je huid kapot te maken). En omdat ik toch elke dag dagcrème gebruik, is dit voor mij een makkelijke manier om elke dat wat salicylzuur in mijn skincare routine te integreren. Bovendien is een tube niet duur, namelijk €14,95 (en soms nog veel goedkoper als je online besteld) en gemakkelijk te verkrijgen bij de apotheek.

Paula’s Choice Resist treatment 2% BHA

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-08Wanneer je al een hele fijne dagcrème hebt en je wilt niet switchen naar La Roche-Posay, dan is dit product van Paula’s Choice een andere gemakkelijke manier om BHA in je skincare routine te integreren. Het is een lotion die je na het reinigen en voor je dagcrème aanbrengt via een wattenschijfje. Omdat ik al BHA in mijn dagcrème heb zitten gebruik ik deze alleen op de dagen dat mijn huid wat extra’s nodig heeft. Maar het is echt superfijn spul en als het op is, koop ik altijd een nieuwe bij.

Dior Hydra Life hydraterend masker

Dior Hydra Life masker review_ - 10Dit masker is hemels lekker en gebruik ik als mijn huid echt even een hydratatieboost nodig heeft! En soms, op de dagen dat mijn huid niet echt wil meewerken, meng ik een flinterdun laagje met wat foundation voor een gladdere applicatie. Mijn huid ziet er hierna superglad, gezond, stralend en mooi uit! Het beste hydraterende masker wat ik tot nu toe heb geprobeerd.

Verder heb ik geen favoriet serum, oogcrème, nachtcrème, reiniger, lotion, essence of gezichtsscrub. Ik gebruik nu gewoon van alles door elkaar wat ik toegestuurd krijg, maar ben nog niets tegengekomen waarvan ik dacht ‘deze is lekker, als hij op is koop ik hem opnieuw’.

Haircare & styling

Bumble & Bumble Thickening Dryspun Finish spray

bumble and bumble dryspun finish-11Een rib uit mijn lijf, maar ik koop hem steeds maar weer opnieuw, deze volume spray. Werkt als een droogshampoo, of misschien wel als volumepoeder in sprayvorm. Geeft totaal geen waas, maar lift je haar aanzet de hoogte in zodat je een super volumineuze coupe overhoudt! Bij normaal gebruik doe ik er zo’n anderhalve tot twee maanden mee en ze kosten €30,- per stuk. Ai! Maar ben nog geen goed alternatief tegengekomen. Er zijn wel droogshampoo’s voor brunettes die ook geen witte waas achterlaten, maar die laten wel een bruine waas achter wat afgeeft op je vingers als je net zoals ik vaak met je handen door je haren gaat. Plus die doen iets minder op volume-gebied. Dan heb ik liever dit.

Head & Shoulders Apple Fresh shampoo

head shoulders apple freshIk heb niet per se een favoriete shampoo, maar in de periodes dat ik sneller vet haar krijg (om de dag, vaak is dit in de winter en ergens in het voorjaar) was ik mijn haren met Head & Shoulders Apple Fresh of Citrus Fresh. Deze shampoo’s ruiken lekker fris, maar zorgen er vooral voor dat mijn haren minder snel vet worden. Vaak rek ik het haren wassen een dagje of 2-3 (zeker in combinatie met droogshampoo). Ik krijg natuurlijk superveel shampoo’s opgestuurd, maar ik zorg dat ik altijd een fles H&S in mijn douche heb liggen voor de ‘vette periodes’. Deze shampoo gaat dan ook niet snel op, ik doe er rustig 1 tot 2 jaar mee, maar voor mij is hij echt onmisbaar.

Cloud Nine stijltang

cloud nine_02Hier heb ik ook al jaren plezier van en ik kan hem echt aanraden, de stijltang van Cloud Nine. Warmt razendsnel op, heeft een lekker lang snoer en is in te stellen van 100 – 230 graden. Hij glijdt na al die jaren nog steeds soepeltjes door mijn haren heen als ik krullen maak, en de platen zien er niet versleten uit. Ik heb veel andere tangen geprobeerd en tot nu toe vind ik dit echt de beste, en dat hoor ik ook van mijn vriendinnen die hem wel eens gebruiken. Als hij stuk zou gaan zou ik absoluut dezelfde bestellen! Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat.

Bodycare

Collistar Talasso-scrub

what's in my shower_ - 6Eens in de zoveel tijd trakteer ik mezelf op een onwijs grote (en onwijs dure) pot Collistar Talasso-scrub. Ah, die is zo hemels lekker! Jaren geleden kreeg ik de scrub al eens cadeau, toen ik nog als kassameisje werkte bij Douglas, en sindsdien ben ik verslaafd. De scrub is niet te mild en niet te grof en het laat een onwijs lekker olielaagje achter de op huid die ruikt naar een sauna of een spa. I love it! In de loop der jaren heb ik al wat potten versleten en ik blijf het zeker kopen.

Lancaster Sun Beauty

lancaster sun beauty_03Ga je nog op vakantie? Sla dan wat Lancaster zonnebrandcrème in, want dit spul is amazing! Ruikt allereerst superlekker, maar je wordt hier ook echt sneller, mooier en egaler bruin van. En zeker met de handige after suns met ‘tan maximizer’ blijf je tot 3 weken langer bruin en loop je niet vies te vervellen. Die pot met bruine jelly, dat is mijn persoonlijke favoriet. Echt een turbo booster is dit! Hij geeft wel af op lichtgekleurde bikini’s dus pas daar mee op. Smeer je lichaam hiermee in, ga 30 tot 45 minuten bakken en braaien in de volle zon (hij heeft SPF30 dus voor mij is één keer smeren voldoende) en voila, je bent net zo bruin als na 4 dagen zonnebaden. Scheelt weer! Kun je de rest van de dagen lekker in de schaduw vertoeven zonder dat mensen zich hoeven af te vragen of je überhaupt wel weg bent geweest. Het kost wel wat, maar ik vind het het geld meer dan waard en ik zou het ook zeker aanschaffen als ik geen beautyblogger was geweest. Lancaster is echt de voorloper op zonnebrandgebied en naast een goede bescherming en een lekkere geur heeft het absoluut als groot voordeel dat je hier werkelijk waar mooier en langer bruin van wordt. Love this stuff!

Make-up

Foundation

charlotte tilbury magic foundation_ - 17Momenteel gebruik ik de Magic foundation van Charlotte Tilbury, maar er zijn ook andere foundations waar ik eigenlijk nog steeds over te spreken ben;

Magic Foundation – goede dekking, goede kleurmatch (er zijn veel kleuren beschikbaar), licht matterend maar toch dewy effect.
Armani Luminous Silk – medium tot goede dekking, perfecte kleurmatch (er zijn veel kleuren beschikbaar), licht matterend maar toch dewy effect, voel en zie je absoluut niet zitten.
L’Oréal Infallible Matte – erg goede dekking, goede kleurmatch (er is voldoende keuze in kleuren, maar het kan voorkomen dat je twee kleuren moet mengen), super matterend (de gehele dag), moet aangebracht worden met vochtige beautyblender voor mooiste airbrushed resultaat (anders kan hij wat poederig overkomen).

Let erop dat ik een gemengde huid heb en dat als je een droge tot normale huid of een zeer vette huid hebt, deze foundations wellicht niet geschikt zijn voor jou.

Mascara

Catrice speedstar mascara_ - 5Allereerst is de basis van mooie wimpers een goede wimperkruller (die van mij is van het merk Emite) en de juiste techniek (klik hier voor de perfect gekrulde wimpers tutorial). En omdat ik van nature erg rechte wimpers heb, gebruik ik het liefst een waterproof formule zodat mijn wimpers mooi overeind blijven staan. Daarbij heb ik vrij fijne wimpers, dus ben ik altijd op zoek naar mascara’s die mijn wimpers vooral meer dikte geven. Dit zijn mijn absolute favorieten;

Guerlain Cils d’Enfer waterproof – geeft mijn wimpers veel volume, laat ze de gehele dag rechtop staan en separeert ze erg mooi.
Catrice Speedstar waterproof – lekker goedkoop alternatief op de Guerlain mascara, heeft namelijk een soortgelijk effect.
Charlotte Tilbury Legendary Lashes – niet waterproof, maar de krul zakt er desondanks niet uit. Deze mascara geeft mijn wimpers een onwijs dramatisch false lash effect met megaveel volume. Deze gebruik ik alleen voor feestjes of als ik vind dat ik even wat extra’s nodig heb.

EyelinerSchermafbeelding 2016-07-12 om 03.28.17

Deze is nu al een tijdje absoluut favoriet! Ik kocht hem in Londen een tijdje geleden, en vorige week ben ik er nog naarstig naar op zoek gegaan, maar helaas zonder geluk. Ik denk dat ze deze alleen in die hele grote Boots filialen verkopen. Baalde ik dus van, want hij is echt SUPER! Het stiftje maakt eyeliner trekken heel gemakkelijk en het is ook een mooi fijn puntje, waardoor ik er dunne lijntjes mee kan trekken. Bovendien komt er nog altijd supergoed, intens kleur vanaf. Volgens mij is hij vergelijkbaar met die eyeliner van Kat von D, waar mijn zusjes helemaal idolaat van zijn. Alleen deze is gemakkelijker te koop (in Londen en online shops zoals Beautybay). Als hij op is wil ik een nieuwe! Sterker nog, ik ga deze week even een paar extra inslaan, gewoon just in case deze ineens op is (oh no!).

Bronzers

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 18

Urban Decay Summer 2016 review_ - 13Tegenwoordig hebben ze heeeeeeele fijne bronzers die geperst zijn van super ultrafijn gemalen poeder en je merkt echt verschil met ‘normale’ bronzers. Deze fijngemalen bronzers versmelten namelijk perfect met je huid en geven een extreem natuurlijk effect. Ze poederen niet als je er met je kwast in gaat en voelen haast crèmig aan, zo fijn is het. Schitterend en ideaal om mee te shapen! Normaal zou ik zeggen dat de Guerlain bronzers mijn favoriet zijn, maar sinds ik deze ultrafijn gemalen bronzers heb ontdekt ben ik om. Probeer bijvoorbeeld de Les Sahariennes bronzer uit de LE zomercollectie van Yves Saint Laurent, of de Beached Bronzer van Urban Decay.

essence the glow must go on_ - 21Verder gebruik ik natuurlijk ook mijn eigen Glowing Bronzer uit het ‘the glow must go on’ palette van essence. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn Bobbi Brown Shimmer Brick in de kleur bronze niet meer gebruik nu ik mijn eigen palette heb, oeps! Het is dan ook best een goede dupe moet ik toegeven. Het pigment van deze bronzer is zo mooi intens en het geeft je wangen en jukbeenderen meteen een betoverende, gezonde glow. I love it! Ik gebruik het bijna elke dag en ik ben blij dat mijn palette in het vaste assortiment komt, zodat de mensen die hebben misgegrepen hem nu ook kunnen bemachtigen. Kun je niet wachten tot augustus? Mijn palette is aangevuld op Kruidvat.nl en dus ook weer online te bestellen!

Highlighters

Hourglass Ambient Lighting powders

hourglass ambient lighting edit palette_ - 14Ik schreef er laatst al een uitgebreide review over en ik blijf erbij, dit zijn schitterende finishing powders waarmee je je gezicht nét even wat extra’s geeft. Ze egaliseren, matteren (subtiel), maar geven je huid vooral een ontzettend mooie ‘glow from within’. Ze zorgen meteen voor die gewilde stralende Hollywood huid. Love it! Gebruik het sindsdien elke dag.

Honey Glow highlighter

essence the glow must go on_ - 8Ook deze highlighter komt uit mijn eigen ‘the glow must go on’ palette en I love it so much! Ik gebruik hem bijna dagelijks, want ik wissel hem af met:

Dior Glowing Gardens highlighter (LE)

diorskin nude air glowing gardens highlighters - 6Eén van de mooiste en sterkste highlighters die ik tot nu toe ben tegen gekomen, maar helaas is het een limited edition (why, Dior, whyyyy?!). Misschien heb je geluk op eBay? Of brengt Dior ze opnieuw uit in het vaste assortiment? Laten we het allemaal gaan hopen. Als ik zin heb in een supersterke highlighter dan zet ik deze bronze-variant op mijn jukbeen. Vergeleken met de Honey Glow highlighter is deze minder geel en meer bronze, en veel heftiger.

Benefit Cosmetics Pucker Up & Party Posiebalm1Verder heb ik de laatste tijd geen Holy Grails op het gebied van wenkbrauwen, blush en (liquid) lipsticks. Ik gebruik gewoon elke keer wat anders. Welke ik wel erg fijn vind is de Posie Balm van Benefit als lippenbalsem omdat hij mijn lippen wat frisser en rozer maakt en omdat hij zo onwijs lekker ruikt en aanvoelt op mijn lippen. Op mijn wenkbrauwen gebruik ik nu Archery van Soap & Glory, wat volgens mij een goede dupe is van de Anastasia wenkbrauwpotloodjes. Bevalt tot nu toe best goed!

Mocht je meer willen weten over mijn Holy Grails van dit moment, ik heb ze stuk voor stuk uitgebreid gereviewed op mijn blog, dus gebruik even de zoekfunctie bovenaan voor meer informatie. Ik heb echt het gevoel dat ik wat producten ben vergeten, dus als er vragen zijn over producten waarvan jij dacht dat ik er helemaal idolaat van was, laat het me zeker even weten bij de comments! Het kan natuurlijk zo zijn dat ik het gewoon niet meer zo veel gebruik de laatste tijd, of dat ik een goede vervanger heb gevonden. Maar, stel je vraag, dan doe ik mijn best om ze te beantwoorden!

Ik hoop dat jullie het interessant en leuk vonden om te zien wat mijn Beauty Holy Grails van dit moment zijn!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

68 Reacties

 1. Eva
  18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Hey Sereen, die Lancaster producten klinken goddelijk! Heb je nog een tip zonnebrandcrème voor het gezicht met een vette/gecombineerde huid? Ik heb er al een hoop geprobeerd, maar helaas krijg ik er altijd enorm glimhoofd en puistjes van, zo ook bij m’n laatste aankoop, de Biodermal fluid… Erg jammer want ik wil niet onbeschermd de zon in met dit lekkere zomerse zonnetje!

 2. Rachel
  17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

  Hoi Serena,

  Leuk artikel! Mag ik vragen waar dat bakje vandaan komt? Waar de foundations in zitten?

 3. Nadia
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Erg leuk en handig artikel, leuk om nieuw ideeen op te doen!

 4. Canelle
  15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

  Wat schrijf je toch een geweldige artikels he Serena. Je stelt nooit teleur! Telkens opnieuw gedetailleerd met de meeste prachtige foto’s. Keep up the AMAZING work 🙂

 5. Myrna
  15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

  De speedstar zag ik bij trekpleister en kruidvat niet meer in de schappen!!! Sucks. Ik zag de naam niet meer staan

 6. 14 juli 2016 / donderdag, 14 juli 2016

  Ik gebruik duidelijk VEULS te weinig beauty-producten! Ik kom tot een stuk of 5 denk ik, en dat valt deodorant er ook onder. haha

 7. sophie
  14 juli 2016 / donderdag, 14 juli 2016

  ohh wat een fijne producten! ik ga zeker de lancaster zonnebrand proberen deze zomer! en misschien ga ik ook wel investeren in de bumble en bumble droog shampoo.

  Ik gebruik al een tijdje de scrub van louis widmer (te koop bij de etos). de groene lijn. die gezichtsscrub is zo fijn! de korreltjes zijn stevig waardoor je er goed mee kan scrubben. Ik vond bijvoorbeeld bij die van nivea dat de bolletjes oplossen of te zacht waren waardoor ik niet het idee had dat ik goed kon scrubben. misschien kan je die eens testen!

 8. Ryan
  14 juli 2016 / donderdag, 14 juli 2016

  Ik ben benieuwd of je de Balmain Volume spray eens wil reviewen! Ben hier al een tijdje terug tegenaan gelopen. Schijnt ook een goede volumespray te zijn 🙂

 9. 13 juli 2016 / woensdag, 13 juli 2016

  Ik gebruik de Head & Shoulders shampoo om precies dezelfde reden maar dan in de citroen variant. Mijn favoriete geur ever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *