10 feitjes over mijn haar dat snel klit en mijn ultieme haargeheim!

In de loop der jaren heb ik aardig wat complimentjes ontvangen over mijn haar. Ik moet zeggen dat ik ook niet zo veel te klagen heb. Ik heb veel, dik en donker haar en het valt vrijwel altijd goed in model. Maar weet je, dat gaat niet vanzelf! Ook ik heb de nodige hair struggles en het leek me leuk om die vandaag met jullie te delen.

1. Mijn haar lijkt misschien heel sterk, maar dat is helaas niet zo. Vooral in mijn nekharen zitten veel gespleten haarpunten en door mijn balayage heb ik er alleen nog maar meer bij gekregen. En soms gaan die gespleten punten nog eens splijten, en nog eens, en nog eens. Het lijkt potjandikkie wel een stamboom!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.50.212. Dat volume zit er niet van nature in. Na het douchen zit mijn haar supersluik en plat op mijn hoofd en heeft het de nodige mousse, volumespray, föhntechnieken en droogshampoo nodig om wat rechter op te gaan staan. Ik ben er rustig een kwartier mee bezig. En dan nog zakt het na een paar uur weer compleet in. Meh!

3. ‘s Ochtends als ik wakker word denk ik wel eens ‘zit Clarence nou lekker in mijn nek opgerold? Wat lief!’ om er vervolgens achter te komen dat het gewoon één gigantische klit is die ik kennelijk tijdens mijn slaap heb gecreëerd. Oeps! En dat duurt dan minstens 5 minuten om uit te borstelen! Na een héle onrustige nacht zie ik er trouwens uit alsof Clarence en Coco een stuk of 10 haarballen hebben uitgespuugd op mijn hoofd. Het zit rechtovereind en vol met klitten. Hahaha!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.49.414. Wanneer ik mijn klitten uitborstel zorgen ze er wel eens voor dat mijn haren een beetje frizzy worden en wijd uit gaan staan. Ik krijg het dan gewoon niet meer mooi glad! Het enige wat mijn haren dan nog kan redden is door ze opnieuw te wassen, of ze nat te sprayen en droog te föhnen of er een stijltang doorheen te halen! Duurt lang! En zeker als je haast hebt in de ochtend is dat geen optie.

5. Ik word ook regelmatig wakker met een recalcitrant kruintje op mijn achterhoofd. Daar wil een pluk haar dan PRECIES de verkeerde kant op dan dat het van nature valt. Het ziet er heel kneuterig uit en vooral op foto’s is het een gek gezicht!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.49.146. Weet je wat ik jammer vind? Dat ik mijn haren eerst tot snot moet blonderen om dat mooie mermaid effect hair te verkrijgen! Ik ben dol op gekleurd haar, maar pastelkleuren of echt hele felle kleuren pakken alleen op platinablonde lokken. En met mijn haren is dat echt geen goed idee. Als ik blond was had ik mijn haren al lang in alle kleuren van de regenboog geverfd! So pretty!

7. Ook jammer aan donkerbruin haar: elke droogshampoo laat een witte waas achter! En roos is altijd zichtbaar. Heel goed zichtbaar. En als ik grijze haren krijg valt dat meer op dan wanneer ik blond zou zijn. Zucht.

8. En waar ik ook altijd van baalde is dat mijn haren zo donker zijn dat ze nooit zullen oplichten in de zon. Vriendinnetjes met blond tot middenbruin haar kregen tijdens de zomer echt van die prachtige natuurlijke highlights, en ik maar citroenen over mijn hoofd uitpersen alsof mijn leven er vanaf hing. Met als resultaat: nul verschil! Arme ik.

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.57.139. Ik weet dat er veel vrouwen zijn die dromen van een volle bos met haar, maar het heeft ook zeker nadelen! Als ik de hele dag een staart heb gedragen en ik doe mijn elastiekje uit, heb ik gewoon ‘haarpijn’ zoals dat heet. Het voelt alsof ik een beurse plek heb waar mijn staart heeft gezeten. Auw!

10. Over paardenstaarten gesproken, of knotten en andere opsteekkapsels, wanneer je veel en dik haar hebt is de kans veel groter dat het uitzakt in de loop van de dag. En je hebt minstens twee keer zo veel speldjes en haarlak nodig om alles in bedwang te houden. Het lijkt me zo fijn om ‘s ochtends een mooi kapsel te maken en me er niet druk om hoeven maken of het wel goed blijft zitten!

Ach, hoor mij nu klagen. Ik ben natuurlijk hartstikke blij met mijn haren, maar ik wilde jullie graag laten zien dat iedereen zo zijn eigen haarproblemen heeft! Gelukkig kan ik enkele van bovenstaande hair struggles gemakkelijk aanpakken met de Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray. Met deze spray tackle ik zowel puntje 1, 3 als 4!

Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.50.48De Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray bevat namelijk siliconen die een laagje leggen om je haren en die het beschermen tegen wrijving. Dit voorkomt gespleten haarpunten. Ook bevat het maar liefst 8 luxe, plantaardige oliën die het haar zowel verzorgen als coaten; argan olie, macadamia olie, olijf olie, saffloer (distelsoort) olie, abrikozenpit olie, zoete amandel olie, roosbottel olie en sesam olie. Panthenol maakt de haren zacht, glanzend en anti-statisch, en zorgt dat ze makkelijker doorkambaar worden. Vloeibare keratine en Cetrimonium Chloride versterken de haren van binnen uit, maar maken ze ook zacht en soepel en dus makkelijker doorkambaar. Daarnaast zorgen ze, net zoals Panthenol, voor een anti-statisch effect.

Daarbij is de geur van dit product echt heerlijk! Heel zacht en poederachtig, maar ook bloemig en fris. Een beetje vakantie-achtig. Echt alsof je net van de kapper vandaan komt! En de geur blijft gedurende de dag in je haren hangen, zodat je zo nu en dan een vleugje van de geur oppikt. Love it!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.56.25Daarbij is de verstuiver ook heel fijntjes zodat je een hele fijne nevel over je haren sprayed en ze dus niet al te vochtig worden. Het verdeelt erg prettig en gelijkmatig over je haren en laat geen vettig laagje achter. Ook een pluspunt is dat deze spray mijn haren niet verzwaart, waardoor ik er alsnog goed volume in kan creëren.

Zelf breng ik de Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray direct aan na het wassen en vervolgens elke ochtend. En dan nog eens wat extra als ik besluit om het te krullen met mijn stijltang. Het maakt mijn haren makkelijk doorkambaar, zacht, glanzend, ze gaan er heerlijk van ruiken én ze zijn ook minder statisch.

De Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray kost €5,99 (adviesprijs), maar is vaak in de aanbieding. Ik vind dit echt een topproduct voor een zacht prijsje, en kan het dan ook van harte aanbevelen!

Wat zijn jullie grootste haarproblemen? En heb je daar al een oplossing voor gevonden?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. Feraatje
  15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

  Superleuke video!

  Het was al eerder gevraagd, maar zou je ALSJEBLIEFT je huidige complete hair (care) routine willen opnemen please? Kijk al zo lang naar een update uit! Perfect als vervolg hierop!!!

 2. Sabine
  15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

  Hoi Serena,

  Hoe werk jij die kruin weg? Ik heb dat altijd al na 1 dag na het wassen. Ik heb dun haar.

 3. Chell
  13 juli 2016 / woensdag, 13 juli 2016

  Super leuk artikel!
  Mijn structuur is zeer ruw, waardoor mijn haar heel volumineus valt. Maar, door het ruwe krijg ik wel (mega) klitten en lijkt mijn haar een beetje dof. Deze spray lijkt dat probleem op te lossen.
  Maar graag wil ik niet het volume missen. Merk jij dat jouw haar wat stijler valt? Of houdt het zijn volume?

 4. 13 juli 2016 / woensdag, 13 juli 2016

  Precies de zelfde strugles hier! Alleen dan met blond haar, hihi

 5. Chantal
  12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Jouw haar klinkt precies als mijn haar! Dik, lang en daardoor soms een beetje onhandig. Ik krijg er echter niet zo mooi volume in zoals jij dus het hangt altijd plat (want staart = hoofdpijn zoals je al zei). Als ik aan de slag ga met mousse of volume poeder heb ik daarna allemaal klitten en kan ik mijn hand niet meer door mijn haar halen zonder vast te zitten. Ah wat to do ?!

 6. 12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Wat onwijs leuk geschreven en ik heb dat ook heel erg.. dikke bos met haar en wanneer ik een knot in doe of een hoge staart heb ik ook gelijk last van mega klitten. Van batiste krijg ik geen waas? liefs

 7. 12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  jouw struggles zijn zo ontzettend herkenbaar! ik heb heel kroes, pluizig haar. daar vind ik Gliss Kur sowiezo al heel fijn voor. Liefsss! xx

 8. 12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  wat leuk filmpje en leuk bewerk ook

 9. Hannah
  12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Leuk filmpje! Gliss kür vind ik sowieso een heel fijn merk voor mijn droge krullen.

 10. julie
  12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Ik ben momenteel met een dermatoloog aan het uitzoeken waarvoor ik allergisch ben in shampoo. Ik was mijn haar nu met henna, is het enige waar ik geen jeuk van krijg maar het kost zoveel tijd :( Ik ben zo jaloers op mensen die hun haar gewoon met shampoo kunnen wassen.

  • Marielle
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   Waarom was je het niet met aleppo zeep en naspoelen met appel azijn? Ik ben ook aan heel veel allergisch maar niet aan dit!

  • Marielle
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   Dat je siliconen “nodig” hebt tegen gespleten haarpunten is ook een leugen. Gebruik als serum cocosolie met wat ylang ylang olie door, heel goed tegen gespleten punten. Ik gebruikte vroeger een hele hoop haarproducten ook zo goed als alles van Gliss Kur. Nu gebruik ik shampoo’s zonder Sodium laureth sulfate en zonder siliconen en conditioners zonder siliconen en mijn haar is helemaal niet meer zo droog na het wassen en het word amper nog vet bij mijn hoofdhuid! Heel soms gebruik ik als leave in wat plantaardige olie met eventueel wat etherische olie in.
   Wat ik heel goed heb gemerkt is dat wanneer je producten gebruikt met siliconen er in dat je je haarlengtes ook heel goed moet schrobben met shampoo om de siliconen er uit te krijgen om build up te voorkomen en dat maakt je haar heel erg droog! Mijn lengtes hoef ik nu niet meer te wassen omdat ik geen siliconen meer gebruik.

 11. A
  12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Haha leuk man

 12. 12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

  Jaa deze spray gebruik ik ook altijd! Zo fijn! Alleen ik koop m in duitsland scheelt zon 4 euro! Soo for the ladies aan de grens x)

 13. Esther
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Je zei dat droogshampoo altijd zo’n witte waas achterlaat op donker haar. Dat had ik ook altijd totdat ik de droogshampoo van batiste voor donker tot bruin haar uitprobeerde. Ik ben hier heel tevreden over. Deze laat geen witte waas achter. Ik spray het in mijn haar en kam waar ik het heb gesprayd uit met een fijne kam. Haar in model en ik kan het haren wassen nog een dagje uitstellen. Slapen met een vlecht in of je haar bovenop je hoofd vastzetten met een wokkel helpt ook goed tegen klitten de volgende ochtend. Ik volg je met plezier. Ga zo door!?

 14. Melissa
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Advies voor mega droog krullend haar ?

  • Lieke K.
   12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

   Ik heb misschien geen mega droog krullend haar, maar wel een flinke bos krullen. Ik gebruik de volgende producten:
   – LUSH Trichomania Solid Shampoo (met een solid shampoo doe je véél langer).
   – L’Oréal Paris Elvive, Extraordinary Oil krulverzorging als crèmespoeling/conditioner.
   – L’Oréal Paris Elvive, Extraordinary Oil haarolie (zit in een brons/goudkleurig glazen flesje met goudkleurig pompje) voor in mijn haarpunten.
   – Mold paste van Kinki Kappers in de rode verpakking.

  • Ann
   12 juli 2016 / dinsdag, 12 juli 2016

   Olie. Héél veel olie. Gebruik een milde (natuurlijke) shampoo zonder siliconen en was je haar vooral zo min mogelijk. Krullend haar wordt blij van een beetje vet.

   Dat haarpijn herken ik heel erg! Of nuja inmiddels niet meer: mijn haar is nu zo ontzettend zwaar(niet eens extreem lang oid ) dat ik niet eens een knot of staart kan maken: het zakt direct weer uit. Ik heb nog geen elastieken en spelden gevonden die het aankunnen haha

 15. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  zoooo herkenbaar! Ik heb vaak pluizend haar en dan gaat het lichtelijk krullen aan mijn voorste plukjes en de rest van mijn haar doet wat die wilt…

 16. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Zoveel dingen zijn echt zo herkenbaar. Leuk filmpje heb je gemaakt! -x-

 17. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  vroeger had ik een anti klit spray van hun, met deze spray was ik echt getrouwd, het ging overal mee naar toe. de laatste tijd heb ik hiervan niet veel last meer gelukkig. liefs soraya

 18. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  HAHAHAHA DIE KAT AAN HET EINDE XD

  Sorry daar moest ik echt heel hard om lachen, alsof je Clarence doorboort met die weggegooide schaar, gossie

 19. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Ahhhh dit vind ik nou echt een hele leuke reclame/ advertorial :-)! Ik ben er nieuwsgierig naar geworden. Pffff die stomme klitten in mijn nek zijn de hel. Ik heb veel en dik haar en word vaak gek van de klitten. Ben benieuwd!

 20. Kiki
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  “KOOP DIT”. Haha! Ik vind ‘m leuk. Wat een vrolijke, zichzelf niet al te serieus nemende advertorial. Leuk gedaan Serena en Gliss Kur :)

  Toen ik nog kind was was de anti-klit spray van Gliss Kur niet weg te slaan uit ons badkamerkastje. Dat was toen nog echt een hele oude versie, met een soort rozige vloeistof geloof ik. Hij is uiteindelijk uit mijn routine verdwenen, ik weet eigenlijk niet waarom. Het voelt echt nog als “iets voor kinderen”, wat natuurlijk nergens op slaat. Toch misschien maar weer eens proberen binnenkort.

  • Mirjam
   11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

   Oh ja, memorylane :D:D

 21. Nicky
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Die spray heb ik al jaren in huis, blijft een favoriet. En sinds ik samenwoon met mijn vriend moet ik ze met 3 flessen gelijk inslaan want kennelijk is hij ook fan. Het is nochtans niet bepaald een metroman, haha! Behalve de gezichtscreme die ik voor hem heb uitgezocht (op verzoek welliswaar) gebruikt hij niets anders op dagelijkse basis maar deze spray temt zijn kapsel een beetje. En dat is nodig want zonder spray staat zijn haar letterlijk naar alle kanten. Leuke foto’s bij deze advertorial trouwens!
  Een tip die ik van mijn kapper kreeg tegen de frizz is simpelweg een beetje haarlak boven je hoofd spuiten zodat het op je haren neer’nevelt’ en dan lichtjes over de bovenste haren kammen met een zachte borstel. Zo blijft die toch een halve dag onder controle bij mij. Belangrijk dat je natuurlijk niet teveel lak gebruikt want dan loop je rond met een helmhoofd natuurlijk…

 22. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Mijn haar is sluiker dan sluik en stijler dan stijl. Als ik er iets van een krul in wil maken dan ben ik er langer mee bezig dan dat het daadwerkelijk in mijn haar zit. Ik heb allerlei verschillende technieken en producten geprobeerd, maar helaas werkt niets. Verder ben ik wel blij met mijn stijle haar, en een beetje volume poeder kan wonderen doen!

 23. Maaike S
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  tsja, als ik mn haar in een knot doe, dan heb ik aan het einde van de dag ook ‘haarpijn’ idd ;) Maar als ik dan probeer, om een elastiekje er in te doen, wat minder strak is, dan zakt mn knot de hele tijd uit. Grijze haren tussen mn donkere haar heb ik al vanaf mn 20ste, maarja, gelukkig zijn die zo weg te werken met haarverf. Maar ik ben toch wel blij dat ik dik haar heb :D Gespleten puntjes verwijder ik met de ‘search and destroy’ methode ( één keer in de twee weken ff checken, is zo gebeurt)

 24. Diana
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Haha heel grappig artikel!!
  Hair struggles hier. Heb een afrootje als ik niet stijl. Of in de regen loop. Maar ja verder wel blij met mn haar want er zijn ook mensen met ziektes oid die niks meer hebben..
  Die lijn is wel heel fijn! Had een testertje gebruikt.

 25. Mirjam
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Hahahaha wat een prachtige onzin. Supergoed verpakt hoor.

  • Mirjam
   11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

   Ik heb trouwens met extensies net genoeg haar om zo’n heel klein elastiekje wat je laatst had te vullen. Maar het is wel paars :D

 26. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  haha superleuk geschreven, de olie klinkt inderdaad heel fijn!

 27. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Wat een leuk bewerkt vrolijk filmpje! :D
  Ook wel tof dat ze gewoon zegt dat het een Gliss Kur reclame is. Dat is natuurlijk ook wel duidelijk, maar dan wordt er in ieder geval niet gedaan alsof het niet zo is. :P
  Heel leuk ook hoe je katjes erin terugkomen!

 28. Didi
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Mijn tip: Australian 3 minute miracle. Als ik dat gebruik, valt mijn haar alsof ik het gefohnd heb. Echt fantastisch, geen droog gespleten puntje meer te bekennen.

 29. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Donker en dik haar comes with so many struggles.. Toevallig gebruik ik die shampoo ook en ik vind hem echt geweldig.

 30. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Haha wat een leuke video, heel origineel!
  Magisch die schaar door het midden haha;)
  Ik heb ook last van gespleten haarpunten. Dan ga ik naar de kapper en heb ik het binnen een week weer.

  • Serena
   Auteur
   11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

   hi Maria,
   laat je het snijden? Van snijden krijg ik zelf sneller gespleten punten, dus ik laat het altijd knippen. Misschien is dat het?

 31. Sandra G.
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Ha ha, die foto met die borstel in je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *